- 17 Temmuz 2022
- 3.041
- 2.647
- 30
-
- Konu Sahibi Cucuthecatt
Eşim bulduğu her fırsatta uyuyor. İşe gidiyo yoruluyo diyebilirsiniz ama uzun bi dönem işsiz kaldı o zamanda günün 3te 2sini uyuyarak geçiriyodu. 6 yıldır birlikteyiz önceden takmıyodum hep böyleydi ama çocuk olduktan sonra nedense bana batmaya başladı bu durum. Kan değerlerine baktırdık bir şeyi yok ekstra vitamin falan aldım enerji gelir belki diye yok anam adam uykucu. Kayınvalideye yemeğe geldik yemek biter bitmez yine uyudu horul horul. İşten gelince de uyuyo izin günlerinde de uyuyo hep uyuyo. Ben gereksiz mi sinir oluyorum acaba?
(Uyanık olduğu sürelerde her işe yardımcı olur bu arda bebek bakımı ev temizliği vs.)
Yemek sonrası uyuyorsa, şekeri yükseliyor olabilir. Şekerine ve insülin direncine de baktırsın eşiniz.Eşim bulduğu her fırsatta uyuyor. İşe gidiyo yoruluyo diyebilirsiniz ama uzun bi dönem işsiz kaldı o zamanda günün 3te 2sini uyuyarak geçiriyodu. 6 yıldır birlikteyiz önceden takmıyodum hep böyleydi ama çocuk olduktan sonra nedense bana batmaya başladı bu durum. Kan değerlerine baktırdık bir şeyi yok ekstra vitamin falan aldım enerji gelir belki diye yok anam adam uykucu. Kayınvalideye yemeğe geldik yemek biter bitmez yine uyudu horul horul. İşten gelince de uyuyo izin günlerinde de uyuyo hep uyuyo. Ben gereksiz mi sinir oluyorum acaba?
(Uyanık olduğu sürelerde her işe yardımcı olur bu arda bebek bakımı ev temizliği vs.)
Neden peki ne ilacı?Psikiyatriye götürün, eğer ilaç yazılıp, ilacı kullanırsa uyumaz bu kadar fazla.
Şekere baktırmadık galiba ama yok ya gün içinde de çok uyuyoYemek sonrası uyuyorsa, şekeri yükseliyor olabilir. Şekerine ve insülin direncine de baktırsın eşiniz.
Ay ama çok sinir bozucu ya ben 24 saatin 20 saati uyanığım 4 aylık bebeğimiz var adam habire uyuyor. Her izin gününe bi program yapmsya başladım uyumasın da iki çift laf edelim diyeBen de eşin gibi uyku aşığı biriyim. Kaç vitamin denedim bilmem hiçbiri işe yaramadı sağlıksal olarakta problem yok. Bazı şeylerden kaçmak için strese bağlı kaçış yöntemini uyku olarak tercih ediyor olabilir mi acaba? Bu arada gereksiz sinir olmuyorsunuz ben bile bazen kendime sinir oluyorum çok uyuduğum için.
Bilmem ki olabilir belki ben sağlıksal bir problem olduğunu sanmıyorum yaUyku apnesi olabilirmi:)
Neden peki ne ilacı?
Götürebileceğimi hiç sanmıyorum ama denerim teşekkür ederimUyumasının nedeni psikolojik ise, psikiyatrist durumuna göre ilaç yazabilir. Eğer ilaçlık durumdaysa ilacı kullanırsa işte bu kadar uyumaz.
Şekeri çabuk yükselten gıdalar mı tüketiyorsunuz bir gözden geçirin.Şekere baktırmadık galiba ama yok ya gün içinde de çok uyuyo