• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sözleri

"Adam akşam iş çıkışı eve geldiğinde evin bahçesinin karmakarışık olduğunu görmüş. 3 çocuğu da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş. Boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış. Karısının arabası garajın önünde, bir kapısı açık ve yamuk halde park eder durumdaymış.

Evin içine girdiğinde durum daha vahim bir şekle dönüşmüş. Girişteki halının bir kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş. Televizyondaki çizgi filmin sesi sonuna kadar açıkmış ve televizyonun üzerine bırakılan yarısı içilmiş meyve suyu ha döküldü ha dökülecek...

Oturma odasında yer oyuncaklar ve çocuk elbiseleriyle kaplıymış. Mutfağa girdiğinde lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıklarıyla dolu olduğunu görmüş. Ayrıca kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş.

Üst rafa yöneldiğinde merdivenlerdeki elbiseleri fark etmiş. Telaşla karısının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek hızla koşmaya başlamış. Misafir odasına girdiğinde karısını uzanmış halde kitap okurken bulmuş. Kocasını gören kadın okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümsemiş ve gününün nasıl geçtiğini sormuş.

Adam cevaplamış:
"Her zaman ki gibi!"
Ardından şaşkınlıkla, "Ne oldu bugün böyle?" diye sormuş.
Karısı tekrar gülümseyerek,
"Sen her gün eve geldiğinde bütün gün ne yaptın ki demez miydin?" demiş.
Adam "Evet" diye onaylayınca karısı devam etmiş:
"Güzel... Bugün her gün yaptıklarımı yapmadım!" "
Mesela yani.

24 aylık kızım var.Sabah kalmasından akşam yatmasına kadar 5 dk oturamam aynı koltukta.Evin işi,yemek,temizlik vs herşeyi yapmaya çalışırım.Bir defasında eşim butun gün ne yapıyorsunki gibi talihsiz bir cümle söylemişti minik bir atışmada.gösteririm ne yaptığımı dedim.Ertesi gün hiç ama hiçbir şey yapmadım.Kıralan kırıldı, dökülen döküldü ev savaş alanı resmen hemde bir günde :) Akşam eşim geldi şok :) Dedim bak ben evde iş yapmayınca böyle oluyor.Hadi bakalım şimdi evi topla yemek yap anlarsın :) Sonra aşkım ben salakça bişey söyledim özür dilerim.Yaaaa meletirim valla :) Az bile yaptım.

Yaptıgin isi satmak diye birsey var.
Saçma duruyor ama cok yoruldum, bugun sunu yaptım, öyle böyle deyince vay be neler yapmış diyorlar.
Ama canınız cikincaya kadar calisipta kendi enerjikliginizden ben spora gidecegim deyince e tabi ne is yaptın ki oturdun oturdun geldin oluyor :duduk:

Konunuzu okuyunca aklıma geldi geçen bir arkadaşımın eşi de aynı cümleyi kullanmış, kız yıllardır çalışıyor normalde, şu an doğum izninde ve ücretsiz izin aldı yani maaş düştü ondan mı dedim, sizin de böyle bir durum olabilir mi? İşler iyi gitmiyorsa eşiniz siz eve gelir getirmediğiniz için sinirlenip böyle davranıyor olabilir mi?

Evlenirken bu konuda ne konuştunuz?
Bizde böyle bi durum yok yani ben evlendiğimizden beri hiç çalışmadım zaten

Yaptıgin isi satmak diye birsey var.
Saçma duruyor ama cok yoruldum, bugun sunu yaptım, öyle böyle deyince vay be neler yapmış diyorlar.
Ama canınız cikincaya kadar calisipta kendi enerjikliginizden ben spora gidecegim deyince e tabi ne is yaptın ki oturdun oturdun geldin oluyor :duduk:
Çalışmaktan daha yorucu olduğuna eminim evde iş yapmanın tabiki çoğu yorucu iş vardır ama ben eşimin işine kıyasla söyledim

Benim eşim de bana keşke ev hanımı olsan der ama keşke çalışmasan manasında der. Evde otursan anlamında. Paşalara yetemedik gitti. Ütü çamaşır yemek hepsi tam olmazsa olmuyor herhalde. Anne evine yollamak lazım arada.
EVET ben gerçekten erkekleri anlamadığımı farkediyorum böyle zamanlarda

"Adam akşam iş çıkışı eve geldiğinde evin bahçesinin karmakarışık olduğunu görmüş. 3 çocuğu da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş. Boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış. Karısının arabası garajın önünde, bir kapısı açık ve yamuk halde park eder durumdaymış.

Evin içine girdiğinde durum daha vahim bir şekle dönüşmüş. Girişteki halının bir kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş. Televizyondaki çizgi filmin sesi sonuna kadar açıkmış ve televizyonun üzerine bırakılan yarısı içilmiş meyve suyu ha döküldü ha dökülecek...

Oturma odasında yer oyuncaklar ve çocuk elbiseleriyle kaplıymış. Mutfağa girdiğinde lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıklarıyla dolu olduğunu görmüş. Ayrıca kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş.

Üst rafa yöneldiğinde merdivenlerdeki elbiseleri fark etmiş. Telaşla karısının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek hızla koşmaya başlamış. Misafir odasına girdiğinde karısını uzanmış halde kitap okurken bulmuş. Kocasını gören kadın okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümsemiş ve gününün nasıl geçtiğini sormuş.

Adam cevaplamış:
"Her zaman ki gibi!"
Ardından şaşkınlıkla, "Ne oldu bugün böyle?" diye sormuş.
Karısı tekrar gülümseyerek,
"Sen her gün eve geldiğinde bütün gün ne yaptın ki demez miydin?" demiş.
Adam "Evet" diye onaylayınca karısı devam etmiş:
"Güzel... Bugün her gün yaptıklarımı yapmadım!" "
Mesela yani.
Çok mantıklı ama bundan ders çıkarabilecek bi adam lazım

24 aylık kızım var.Sabah kalmasından akşam yatmasına kadar 5 dk oturamam aynı koltukta.Evin işi,yemek,temizlik vs herşeyi yapmaya çalışırım.Bir defasında eşim butun gün ne yapıyorsunki gibi talihsiz bir cümle söylemişti minik bir atışmada.gösteririm ne yaptığımı dedim.Ertesi gün hiç ama hiçbir şey yapmadım.Kıralan kırıldı, dökülen döküldü ev savaş alanı resmen hemde bir günde :) Akşam eşim geldi şok :) Dedim bak ben evde iş yapmayınca böyle oluyor.Hadi bakalım şimdi evi topla yemek yap anlarsın :) Sonra aşkım ben salakça bişey söyledim özür dilerim.Yaaaa meletirim valla :) Az bile yaptım.
Haklısınız bu durumdan rahatsız olmuş benimki senelerce bekar evinde yaşadığı için bu durumdan rahatsız olmaz diye düşünüyorum malesef

Yanında iş yapın ben artık bütün işleri eşim evdeyken yapıyorum o da çocuğa bakıyor:) şimdide aksam olunca çocuğa bakmak mi zor iş yapmak mı valla ben çok yoruldum bugün diyor :))

Sanırım çalışmanızı istediğini ima ediyor.
Çalışmayı düşünmez misiniz?
Hazır çoluk çocukta yokken.
Evde vakit geçmez ki size de iyi gelir.

Sanırım çalışmanızı istediğini ima ediyor.
Çalışmayı düşünmez misiniz?
Hazır çoluk çocukta yokken.
Evde vakit geçmez ki size de iyi gelir.
Tabiki bu durumu ben istiyorum ondan önce sonuçta bi mesleğim var okudum ama ilçede iş imkanı yok

Ben de üniversiteyi bitirip evlendikten sonra yaklaşık bir 10 ayı ev hanımı olarak geçirdim. Bu arada Amerika'da yaşıyoruz bir süredir ve eşim de bana dediğiniz gibi bazen bütün gün evde ne yapıyorsun gerçekten? diyordu. Hakkını yemeyeyim ben de çok iyi bir ev hanımı değildim ama en azın 2-3 çeşit yemek, tatlı vs yapıyor, evi süpürüyor, öte beriyi silkeliyordum. E daha ne yapayım. Zaten ev hanımı olmak alışkın olduğum bir durum değildi ki. Neyse sonra baktım böyle kıymetim bilinmeyecek, sıktım dişimi yüksek lisansa kabul aldım. Şimdi çok yoğunum ve ancak hafta sonları yemek yapıyorum ama artık eskisi kadar ne yapıyorsun evde demiyor. Ne kadar yorulduğumu görüyor ve hatta destek oluyor. O yüzden size tavsiyem ya okula devam etmeniz ya da işe başlamanız. Aksi halde ev işini erkekler işten saymıyor maalesef. Başka erkeklerde de gördüm bunu. Akşama kadar yatıyoruz sanıyorlar.

Ben de üniversiteyi bitirip evlendikten sonra yaklaşık bir 10 ayı ev hanımı olarak geçirdim. Bu arada Amerika'da yaşıyoruz bir süredir ve eşim de bana dediğiniz gibi bazen bütün gün evde ne yapıyorsun gerçekten? diyordu. Hakkını yemeyeyim ben de çok iyi bir ev hanımı değildim ama en azın 2-3 çeşit yemek, tatlı vs yapıyor, evi süpürüyor, öte beriyi silkeliyordum. E daha ne yapayım. Zaten ev hanımı olmak alışkın olduğum bir durum değildi ki. Neyse sonra baktım böyle kıymetim bilinmeyecek, sıktım dişimi yüksek lisansa kabul aldım. Şimdi çok yoğunum ve ancak hafta sonları yemek yapıyorum ama artık eskisi kadar ne yapıyorsun evde demiyor. Ne kadar yorulduğumu görüyor ve hatta destek oluyor. O yüzden size tavsiyem ya okula devam etmeniz ya da işe başlamanız. Aksi halde ev işini erkekler işten saymıyor maalesef. Başka erkeklerde de gördüm bunu. Akşama kadar yatıyoruz sanıyorlar.
Çok haklısınız ve sorunlar gittikçe büyüyor bizim evde

kızlar merhaba mutlaka başınıza gelmiş olan bi durumu sormak istiyorum nasıl başa çıkılır bilmiyorum ben üniversite mezunu (iş bulma imkanı açısından yazdım lütfen yanlış anlaşılmasın )23 yaşında yeni evli biriyim bi ilçede yaşıyorum ve eşimi çok sevdiğim için buraya gelmeyi kabul ettim eşimin dükkanı evin alt katında kahvaltıya yemeğe hep eve gelir ve bana sürekli keşke ev hanımı olsam sabahtan akşama kadar yatıyosun diyo inanın bazen hiç oturmuyorum bile evin içinde aslında yobaz anlayışsız biri değil ama neden sürekli böyle yapıyo anlamıyorum evin işlerini ne kadar çok yorulduğumu ona nasıl gösterip anlatmalıyım yardım edin lütfen bi kitap bi söz bi davranış nasıl başa çıkıcam
Bana kalırsa eğer esin sana düşkünse bir hafta filan hasta numarası yap ama böyle uzanmalik hasta malum havalar kış grip ol mesela heryerin ağırsın gözlerine kırmızı kalem filan çek arada hapsur burnun kızarsın elinde hafif nemli peceten olsun Eğer sana düşkünse merhametiyse bir hafta ev işlerini o yapar . Yapmasa bile sen inceden söyle bir tas çorba yapmasını rica et bulaşıkları o yıkasın edemediğini söyle ev kirlenir mutlaka canım eve bi süpürge at toz olmuş mikrop kapacam daha fazla de mesela yere yanlışlıkla birşeyler dökülsün ondan kaldırmasını iste tatlı dille iş yaptır sürekli bunu böyle bir hafta devam ettir anlasin ne kadar zor olduğunu. Ben hamileyken erken doğum riskim oldu eşim evi süpürdü işleri yaptı bulaşık çamaşır filan baktım bir ara diyor ne zormuş bu silip süpürmek yada şunu da dedi bu bulaşıklar tezgah fırın işi insani ne kadar uğraştırıp zamanını alıyor filan. O öyle söyleyince bende tasdikledim. Evet dedim ben sürekli bunları yapıyorum zor işte insan hiç oturmuyor kolay görünüyor ama çok yoruluyor . Şimdi de yeni doğum yaptım yapamıyorum hala ama işleri tekrar yapmaya başlayınca birşey derse . Sende zamanında bana yardım ettin yaptın ne kadar zor uğraştırıyor hatırla deyip hatırlatacam o zaman anlar sanırım

Bi gün eşim de bana böyle söylendi.. Dedim yarını bekle..
Bütün gün kızımla oyun oynadık, parka gittik gezdik geldik, kek yaptık.. Ev çöplüğe döndü. Bi de kedimiz var. Yerler parçalanmış peçetelerle falan dolu. Eve bi geldi her yer her yerde, yemek yok. Dedim bak bakalım yaptıklarımı yapmadığımda nasıl oluyormuş.. Tabi o gülmekten yattı yerlere hatta odaların fotosunu çekip annesine gönderdi. O da 'sen haketmişsin' dedi :KK48:

Aslında eşim haklı, bütün gün evdeyiz onlar kadar asla yorulmuyoruz.. Tabiki iş yapıyoruz ama çokça zamanda kalıyor bize doğruya doğru. Ama mesela ben de çalışmak istiyorum. Sürekli evde olmaktan, ev işlerinden, yemek yapmaktan, çalışmak istediğimden yakındığım için ona pek fırsat kalmıyor.. Demem o ki karşı atağa geç.. Sen şikayet et, keşke ben de çalışsam ekonomik gücüm olsa, çevrem olsa falan de. Hani en azından böyle söylendiğin de "ben bayılıyor muyum sanki bu duruma" diyebilirsin.

Back