• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sözleri

kızlar merhaba mutlaka başınıza gelmiş olan bi durumu sormak istiyorum nasıl başa çıkılır bilmiyorum ben üniversite mezunu (iş bulma imkanı açısından yazdım lütfen yanlış anlaşılmasın )23 yaşında yeni evli biriyim bi ilçede yaşıyorum ve eşimi çok sevdiğim için buraya gelmeyi kabul ettim eşimin dükkanı evin alt katında kahvaltıya yemeğe hep eve gelir ve bana sürekli keşke ev hanımı olsam sabahtan akşama kadar yatıyosun diyo inanın bazen hiç oturmuyorum bile evin içinde aslında yobaz anlayışsız biri değil ama neden sürekli böyle yapıyo anlamıyorum evin işlerini ne kadar çok yorulduğumu ona nasıl gösterip anlatmalıyım yardım edin lütfen bi kitap bi söz bi davranış nasıl başa çıkıcam
Bir gün sabahtan akşama kadar yat. Görsün bakalım o zaman evin hali nasıl oluyormuş :KK48:

Burası büyük ilçeler tarzında bir yer değil yobaz kadın dükkan sahibi bile bir elin parmağını geçmez o yüzden böyle diyor
Koy bakkalinda bile kadin calisiyor biraz once durdum onunde :) dedigim gibi kendini cok onemseyen bir adamcik kendisi. Yaptiginiz her ne ise onemsenmediginizi anladiginiz an birakin. Gelsin eve yemegi de yapsin temizlik de. Madem oyle iste boyle dersiniz

Koy bakkalinda bile kadin calisiyor biraz once durdum onunde :) dedigim gibi kendini cok onemseyen bir adamcik kendisi. Yaptiginiz her ne ise onemsenmediginizi anladiginiz an birakin. Gelsin eve yemegi de yapsin temizlik de. Madem oyle iste boyle dersiniz
Evet burası öyle değil malesef ama bunu deniycem akşam geldiğinde sorucam sence ben bütün gün yatıyo muyum falan eğer yaptığım işi önemsemiyosan yapmıyorum dicem

Kendi çalıştığı için sizin evde rahat olduğunuzu düşünüyor erkek psikolojisi işte.:işsiz:

="mutlumelo, post: 53969411, member: 592030"]Eşin dünyaya yanllış gelmişsse bu senin sorunun değil..Ne demek kadın gibi bıkbık laf etmek yahu,saçmalıyor resmen.Desene kendisine istersen dükkanı ben işleteyim sen ev hanımı ol diye..Saçmalama derse de EE İKİ DE BİR DİYORSUN DEMEK Kİ OLACAK İŞ DEĞİLMİŞ de sussun bir daha konuşamasın
Kadın gibi bık bık laf etmek derken kadınlara ne demek istediniz tam olarak?

kızlar merhaba mutlaka başınıza gelmiş olan bi durumu sormak istiyorum nasıl başa çıkılır bilmiyorum ben üniversite mezunu (iş bulma imkanı açısından yazdım lütfen yanlış anlaşılmasın )23 yaşında yeni evli biriyim bi ilçede yaşıyorum ve eşimi çok sevdiğim için buraya gelmeyi kabul ettim eşimin dükkanı evin alt katında kahvaltıya yemeğe hep eve gelir ve bana sürekli keşke ev hanımı olsam sabahtan akşama kadar yatıyosun diyo inanın bazen hiç oturmuyorum bile evin içinde aslında yobaz anlayışsız biri değil ama neden sürekli böyle yapıyo anlamıyorum evin işlerini ne kadar çok yorulduğumu ona nasıl gösterip anlatmalıyım yardım edin lütfen bi kitap bi söz bi davranış nasıl başa çıkıcam

Eşine direk açıklayabilirsin.
Ben akşama kadar yatmıyorum bunu nerden çıkarıyorsun diye
Yada iyi tarafından bakarsak size takılıyorda olablir.

Konunuzu okuyunca aklıma geldi geçen bir arkadaşımın eşi de aynı cümleyi kullanmış, kız yıllardır çalışıyor normalde, şu an doğum izninde ve ücretsiz izin aldı yani maaş düştü ondan mı dedim, sizin de böyle bir durum olabilir mi? İşler iyi gitmiyorsa eşiniz siz eve gelir getirmediğiniz için sinirlenip böyle davranıyor olabilir mi?

Evlenirken bu konuda ne konuştunuz?

Benim eşim de bana keşke ev hanımı olsan der ama keşke çalışmasan manasında der. Evde otursan anlamında. Paşalara yetemedik gitti. Ütü çamaşır yemek hepsi tam olmazsa olmuyor herhalde. Anne evine yollamak lazım arada.

Ben çocuktum duyardım bu sözü etrafımda.Geldim kaç yaşına hala duyuyorum.O kafa hiç değişmiyor sanırım.Ev hanımı deyince erkeklerin gözünün önünde elinde çekirdek bütün gün kadın programı izleyen bir tip canlanıyor galiba.Hiçbir şey demeyeceksin.Bir hafta rolleri değişeceksin.Görecek hanyayı konyayı.

Yok yok merak etme ev hanımı olsan yine bir kulp bulur annesinin minik kuzusu.
Senin ne kadar sıkıntı çektiğini düşünmüyor hiç iş ararken.
Madem bütün gün yatıyorsun diyor yat evi bok götürsün o zaman ne yaptığını görür tatlım

Hem çalışan kadin oldum hem ev hanimi, ikisinin de kendine gore zorluklari cok, hele hem calisip hem ev islerini halleden kadinlar var, cok cok zor..
Eşin dışardaki işlerin daha zor oldugunu dusunuyordur, kendisi evde bi sey yapmiyorsa, ev islerini hafife almasi dogal..
Kendinizi ispat etmeye calismayin, gormeyen ne yapsanız da gormez..

esinizin zekasi benim 9 yasindaki oglumunki kadar degil

gecen gun oglum ev hanimlari ne kadar sanssiz hem tum gun is yapip hemde karsiliginda para bile alamiyorlar , sen iyi ki calisiyosun anne dedi

ki bu cocugun ev hanimi bir annesi olmasa bile evde oturan bir insanin ne kadar cok is yaptiginin farkinda

Birgun rolleri degistirmeyi teklif et.

Ben senin islerine bakayim sen benim de..

Gorsun bakalim nasil oluyormus

Ben temizlik yaptıktan sonra eşim de ne yaptın ki falan derdi, hani küçümsemek için değil de evin önceki haliyle şimdiki hali arasında fark yok gibisine. Oğlum olduktan sonra temizlik baya aksamaya başladı, etraf dağınık vs. Toplamıyorum çünkü, istemiyorum, nefret ediyorum (gerçek anlamda), başta yapamıyordum orası başka. Şimdi yaptığım en ufak bir şeyi fark ediyor :)) yani özetle sen de bir süre yapma da görsün ne yapıyormuşsun ne yapmıyormuşsun.

Back