Eşimin sözleri çok sinirliyim

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.198
1.913
53
Kızlar merhaba
Biz eşimle üniversitede tanıştık aynı bölümden mezunuz. Ben atandım oldukça yüksek bir puanla o atanamadı ben de bir iki yıl kpss için ona çalış gerekirse dershaneye git dedim ama o ben özel sektörde çalişmak istiyorum dediği için sen bilirsin dedim ve hiçbir zaman aramızda para sorun olmadı. Sevgililik ve nışanlılık dönemi de dahil olmak üzere her zaman ben daha fazla kazandım bunu hep ortak kazanç olarak gördüm senin benim yapmadım. 2 buçuk yıllık evliyiz eşim asgari ücretle çalışırken işinden memnun olmadığını ve istifa edeceğini söyledi ben de sen bilirsin dedim ailesi dahil olmak üzere her duyan karın hamile bebek gelecek çıkma işten falan dediler ama ben idare ederiz zaten ev kira değil sen istemediğin işte çalışma dedim o zaman şöyle bir cümle kurmuştum 3 kuruş için tüm zamanını vermene değmez çünkü haftada 60 saate yakın çalişiyordu. O işten ayrıldı 7 ay işsiz kaldı sonra çok daha iyi bir işe girdi bu sabah memur zammı haberini okudu size zam az geldi dedi ben de evet ya maaşlarımız yakın olacak dedim e artık 3 kuruşa çalişiyorsun demezsin dedi kavga ettik çok sinirliyim resmen iftira bu. Asla parayı sorun etmedim gün oldu küpeme kadar sattım ama lafını etmedim çok sinirlendim ve eşime bu ev annenin evi kirasını sana her ay veririm evin giderlerini de ortak hesaptan karşilarız dedim herkesin bundan sonra hesabı ayrı olsun dedim sinirden esas soruyu yazmayı unuttum benzer durumda olanlarınız var mı gereksiz bir Alınganlık mı yoksa gerçekten benim hakkımda yanliş mı düşünmüş eşim

"3 kuruş için tüm zamanını vermene değmez" Siz bu cümleyi kötü niyetle söylememiş olabilirsiniz ama baya alınmış demek ki.
Siz aranızdaki maaş farkını hiç konu yapmamışsınız, sorun yapmamışsınız ama bir şekilde sanki hep hissettirilmiş gibi olmuş adama karşı. Yada o böyle hissetmiş ki, içinde tuttuğunu patlamış.

Bazı insanlar en yakınınız bile olsa nankördür ve yanlarında durup destek vermenize yetişkin gibi karşılayıp iyi niyetle karşılık vereceklerine komplekse girip en ufak bir fırsatta pasif agresiflikle gerçek yüzlerini gösterirler. Sizin eş de o insanlardan.

Ben kendime birikim yapardım.Bilemem.Ben erkeğin iki dişi varsa birini kır diye kodlanmış kadınım galiba Yada kıtlık bilinci var bende çözemedim kadının parası bir yerde hep çok olmalı . Sır tabi bu yazıyorum ama.Siz daha neyin anlayışını göstereceksiniz ki asgari ücretle çalışmış bir çok gider sizden gitmiş şimdi doğruyu soykeyelim.Erkekler çok kazanıyorsa kendilerinden az kazananla bırak evlenmeyi çay içmiyor devir böyle oldu 3 kurusun hesabini soruyor Eşiniz bulmuş sizin gibi eşi bence saçmalıyor.Ayrica patlayacak sa ona göre maaşlı iş bulsun.Bizde bir laf varda yazmiycam.Baya bi altdan almışsınız bence.Sıkıldım eskiden kadınlar bu kadar tripliydi devir baya değişti.

Arkadaşım maalesef ki erkekler maddi konuda kadının üstün olmasını kendilerine yediremezler.
Benim eşimlede seninki yakın olayım var ben 2 sene oldu ikinci evliliğimi yaptım. Evlendiğim kişinin maalesef ki kendine adına hiç birşey yok benim evim arabam var .
Onunda arabası var ama ya annesinin adına yani biz kiradayız şuan ve benim evimin olmasını hazmedemiyorum. Bende evime birşey olmasın diye oğlumun adına yaptım ve şuan içim rahat ama eşimle sürekli evin var evine gidersin yaşarsın diyip duruyor bana her tartışmamızda. Yani erkekler kadınların onlardan biraz fazla kazanıyor olmasını hazmedemiyor. Ve büyük sorunlara yol açıyor.
Ben boşanacağım günü iple çekiyorum açıkçası.
Tabiki sana böyle bir tavsiye veremem ben kendimin böyle bir adamla yapamayacağımı biraz geçte olsa anladım.
Tabi boşanma istememin altında bir sürü konularda var sadece bu konu değil.
Kadının maddi özgürlüğü olduğu müddetçe bence kimseye ihtiyacı yok derim kendi adıma

Bir anda bu sözü ettiği anda neye uğradığımı şaşırdım ben.

:) bunca zaman içinde mi tasımıs o 7 ay evde pinekleyip karısının parasını yerken kompleksı nerdeymiş pardon :)) o kadar takan adam işten ayrılmaz bobure bak resmen ı gun senın maasını gecebılme hayalıyle yasamıs beklemıs gunu gelınce lafını koymus.. ayyy D:d bundan da sıkılıp işten ayrılmaya kalkarsa o zaman destekcı olma :))

Fazla iyilik yaramaz, eşin bile olsa.
Senelerdir yaptığın fedakârlığa teşekkür etmek yerine böyle komplekse girmiş.
Ben olsam maddi olarak birikimimi yaparım ve eskisi kadar katkıda bulunmam ortak giderlere.

Ben bu işinde de eğer huzurlu olmazsan arkana bakma çık demiştim o da bana yok işimden memnunum dedi

Bir çok kişi maaş farkı ni takar ve seviyorum diye evlenmezdi kadın çok kazanıyorsa böyle bu cok kazaniyorsam ya bana denk ya benden çok kazanacak Sevgi kapatmaz mesela benim için böyle.Benim gibi olan da çok var mantık standart da önemli sadece aşk değil benim için mesela .Kiymetinizi bilsin nacizane.

Eşiniz tam bir nankör. Kirayada ortak olmayın giderlerede. Bu adamları insan saydık biz yaptık böyle. Paşam çok alındıysa doğru düzgün çalışıp atansaymis.
Gerçekten insan nasıl bu kadar nankör olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…