Eşimin sorumsuzluğu

Bu erkek aileleri neden oğullarını atm gibi görürler anlamadım kendileri kısmaz harcar harcar sonra oğlana sen bize para ver hemde 10.000 lira ne yapmışlar bu kadar sakın ise dönme sana güvenerek vermedi herhalde parayı güvenerek de ödemesin evladın o yaşları tekrar gelmeyecek hemde aileni çağırıp baktirma kimseyi yerinden etmeye gerek yok kendin bak çocuğuna sonrada kreşe verirsin

yaptigi cok yanlis. malesef bu adamlar hala anlamiyor bi yuvalari oldugunu.
ise baslamayin.
size mi güvenmis verirken.

siz arayip söyleseniz bu seferde ailemi niye aradin söyledin der mi
Ben sana halledicem demiştim niye aradın der ,ama halleder mi,orası meçhul..
Ailesiyle bir kere karşı karşıya gelsem aslında belki bı daha istemeye yüzleri olmaz .

Ben sana halledicem demiştim niye aradın der ,ama halleder mi,orası meçhul..
Ailesiyle bir kere karşı karşıya gelsem aslında belki bı daha istemeye yüzleri olmaz .

ben benzer bi durumu yasadim tavir yapti laf söyledi, ailesini savundu neler neler.
ailesi konusmadi benimle.
kendisi öyle.
yillar sonrada bosandik

Sadece susmayın bence.
artık önlem alın.

tamam ailesi yetiştirdi bu yaşa getirdi de yaptıkları yalan dolan hiç de ufak şeyler değil.
size hissettirmeden borçları sizin borçlara ekletmeleri, habersiz yüklü para istemeleri, eşinizin bunlara hiç ses etmemesi.

sizi onlarla aranız bozulur bahanesiyle muhatap etmek istememesi de paravan bence.
eşiniz ailesine sizden gizli söz veriyor olmalı ki, sizden gizli bir şeyler yapıyor.
bence ipleri elinize alma zamanınız gelmiş de geçiyor.

bilemiyorum yani. ben eşime bu durumda güvenmez, ayrı hesapta paramı biriktirirdim. evi geçindirsin beyefendi, ailesine yağdıracağına diye düşünürdüm.

eklemeyi unuttum: kendi ailesinin rahatı için para yağdıran beyefendi, kendi çekirdek ailesinin rahatını neden düşünemiyor acaba?
hadi eşine acımıyor, evladına da mı üzülmüyor ana kucağından mahrum kalacak kendi bencilliği yüzünden diye?

onlar ana babaysa, eşiniz de baba ve koca artık. yerini bilmiyorsa öğretin.
Eşya borçlarını ekletmelerini eşim yanlışlık olmuş mobilyacı eklemiş, onların haberi yokmuş demişti,tabi ki yalan, ama yeni evlenmisiz ailesinin gözümde kötü olmasını istemiyor diye düşündüm tamam dedim, sonrasında hep ufak tefek gibi görünen kira fatura vs ara ara istenmeye başladı , ama birikince baya bır gider oluyordu,eşim de hep ellerinde yok napsinlar yardım edelim bizim imkanımız var diyordu ama gordumki kendi maaşlarıyla zorunlu ihtiyaçlarını karsilamiyorlar ,ne de olsa bunları ödeyecek bı saf bulmuşlar. Bunlara tepkimi de gösterdim ama en büyük hatam bı ev ya da arsa gibi bişeyler alip borca girmemek oldu, öyle olsa bizden böyle beklentileri olmazdı olsada veremezdik.
Eşim normalde bir dediğimizi iki etmez herşeyimizi karşılar en iyi olsun ister ama anne babasına karşı aşırı duyarlı, hayır kelimesini kullanamiyor onlara karşı ,bu da bütün iyi şeylerini gözümde sıfıra düşürüyor.

ben benzer bi durumu yasadim tavir yapti laf söyledi, ailesini savundu neler neler.
ailesi konusmadi benimle.
kendisi öyle.
yillar sonrada bosandik
Uzuldum sizin için,benim esimde ailesinin bu yaptıklarını görmüyor kaç kere söylemeye çalıştım annem babam onar için öyle şeyler söyleme lütfen demişti,,ve değişen bişey olmadı ama bu şekilde devam ederse ben onun ailesi için çalışmaya devam etmeyecegime ve hayatımın kalanında onların masraflarını karşılamak istemediğime göre bizde yoktan yere öyle bir sona yaklaşıriz.

Uzuldum sizin için,benim esimde ailesinin bu yaptıklarını görmüyor kaç kere söylemeye çalıştım annem babam onar için öyle şeyler söyleme lütfen demişti,,ve değişen bişey olmadı ama bu şekilde devam ederse ben onun ailesi için çalışmaya devam etmeyecegime ve hayatımın kalanında onların masraflarını karşılamak istemediğime göre bizde yoktan yere öyle bir sona yaklaşıriz.

insallah öyle bir sey olmaz.

ben cok gec verdim bosanma kararini. cok daha önce yapmaliydim.
tüm evin giderleri nerdeyse yillardir benden cikiyordu.

Eşya borçlarını ekletmelerini eşim yanlışlık olmuş mobilyacı eklemiş, onların haberi yokmuş demişti,tabi ki yalan, ama yeni evlenmisiz ailesinin gözümde kötü olmasını istemiyor diye düşündüm tamam dedim, sonrasında hep ufak tefek gibi görünen kira fatura vs ara ara istenmeye başladı , ama birikince baya bır gider oluyordu,eşim de hep ellerinde yok napsinlar yardım edelim bizim imkanımız var diyordu ama gordumki kendi maaşlarıyla zorunlu ihtiyaçlarını karsilamiyorlar ,ne de olsa bunları ödeyecek bı saf bulmuşlar. Bunlara tepkimi de gösterdim ama en büyük hatam bı ev ya da arsa gibi bişeyler alip borca girmemek oldu, öyle olsa bizden böyle beklentileri olmazdı olsada veremezdik.
Eşim normalde bir dediğimizi iki etmez herşeyimizi karşılar en iyi olsun ister ama anne babasına karşı aşırı duyarlı, hayır kelimesini kullanamiyor onlara karşı ,bu da bütün iyi şeylerini gözümde sıfıra düşürüyor.
işte eşinize şimdiden engel olmazsanız, ilerde bu sorunlar dağ olup birikecek ve sırf diğer boşanan tüm çiftler gibi "aileci koca yüzünden" boşanma aşamasına bile gelebilirsiniz.
yaptığı yardımlar sizin gelir gider dengenizi bozmasa isterse tüm maaşını hibe etsin ama işin içinde hem yalan var, hem sömürülmek var, hem de sizin rızkınızı başkaları yiyor.
bu kadar şey birleşince ben eşinize hiç "ailesine hayır diyemiyor" gözüyle bakamıyorum, "ailesine yağdırmak için özellikle çalışan eşle evlenen kurnaz bencil" grubundan olduğunu düşünüyorum.
bir gün gelecek onun ailesi yüzünden 2. planda kalmaktan bıkacaksınız.

Eşin belli ki evin iyi niyetlisi kullanılanı. Alttan alttan işlersen zamanla kullanılmaktan vazgeçirebilirsin.Tamamen vazgeçmese bile bi süre sonra yanlış yapıyorum demeye başlar. Ama direk işi kavgaya dökersen senden gizli sürekli böyle şeyler yapmaya devam eder.
Yerinde olsam kesinlikle işe geri dönmem. Dönmemek için de evladımı bahane ederim onun her halini görmek yaşamak istiyorum başkasına bırakamam derim. Parayı öderken zorlansın biraz aklı başına gelir. Gerekirse bu süreçte siz de evdeki lükslerden feragat edin ve her seferinde alttan alttan işleyin sen zorlanma diye evladımızı bakıcıya bırakmayalım diye kendimden feragat ediyorum ailen de biraz dikkat etsin falan de. 3-5 ay zorlanırsınız ma sonunda anlar diye düşünüyorum.
Eltimin birisi annesi ev alırken annesine bir miktar para yardımı yaptı diye aylarca söylendi kayınvalidem ve ,eşimin abisine sende aynı miktarda parayı bize vereceksin demişti , ,! Sadece bu olay bile nasıl insanlar olduklarını anlamaniza yeterli olur sanırım

Eşin belli ki evin iyi niyetlisi kullanılanı. Alttan alttan işlersen zamanla kullanılmaktan vazgeçirebilirsin.Tamamen vazgeçmese bile bi süre sonra yanlış yapıyorum demeye başlar. Ama direk işi kavgaya dökersen senden gizli sürekli böyle şeyler yapmaya devam eder.
Yerinde olsam kesinlikle işe geri dönmem. Dönmemek için de evladımı bahane ederim onun her halini görmek yaşamak istiyorum başkasına bırakamam derim. Parayı öderken zorlansın biraz aklı başına gelir. Gerekirse bu süreçte siz de evdeki lükslerden feragat edin ve her seferinde alttan alttan işleyin sen zorlanma diye evladımızı bakıcıya bırakmayalım diye kendimden feragat ediyorum ailen de biraz dikkat etsin falan de. 3-5 ay zorlanırsınız ma sonunda anlar diye düşünüyorum.
bence tam aksine konu sahibi asla fedakar davranmamalı bu süreçte.
eşi yetmiyor dediğinde, ailen biziz ama bizi muhtaç duruma düşüren sensin demeli.
belli ki eş güzel konuşmaktan, davranmaktan anlamıyor. keza zaten gizli göndermiş. konu sahibi farkedince açıklama yapmış.

Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
işe dönme. zorlansın ödesin. gerekirse 2. iş yapsın.

Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim

Ailesine ufak tefek destegi olur tabi ama buyuk bi miktar sizden habersiz vermesi kesinlikle cok yanliş! Ya siz o kadar parayi habersiz cekseniz aileme verdim deseydiniz sonrasinda da para yetmiyo ek işe gir deseydiniz nolurdu ? Yine de iyi sabirli sekilde cevaplar vermissiniz calismayin burnu surtsun az sıkıntı gormesi iyi olur diycem ama bebeginiz bu sebeple bi cok seyden mahrum kalcaksa hepsini Allaha havale edip siz cocugunuz icin calisin bence

Onlar rahat etsinler diye bebeginiz bakicilarda büyümesin.. Size mi güvendi kredi çekerken.başlamayın ise bence.. bu seferde eşiniz desin sıkıştık borç verirmisiniz diye..

Aile yardimi güzeldir de neden sana danişmiyor verirken seni yok saymiş sıkışınca imdat butonu olmuşsun..

Aynı şey bana yapılsaydı o parayı çatır çatır geri alırdım.O kocam olacak adamın maaşına el koyardım hadi şimdide gönder de göreyim derdim.Ve aklı başına gelene kadar her ay dünyanın alışverişini yapardım gerekli gereksiz.Ha diyelim maaşa el koyamıyorum yine gerekli gereksiz alışverişler yapardım kredi kartıyla vs bak nasıl ödemek zorunda kalıyor ve bir daha kimseye para veremiyor.Ayrıca 3 yılı doldurmadan ölsem işe dönmezdim.Tek enayi ben miyim millet rahat yaşayacak diye ben yavrumu ele bırakıcam gidip çalışıcam yok öyle.

Cocugunu anasindan ayirip, karisini calistirip ailesine yardim etmek istemesi cok yanlis.
He sen kendi isteginle kendi ihtiyacinizdan dolayi ise donsen neyse...

Size sormadan para verdiyse ödemesini de o düşünsün 10bin lira gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz sizin ve çocuğunuzun rızkını size sormadan nasıl verir? Sakin işe baslamayinn siz çalışmadan bunu yapıyorsa calissaniz demek maaşını komple dağıtacak. Çocuğunuza bakın.esinize de söyleyin parayı kime verdiyse en kısa zamanda geri alsın ne kadar saygısızca bir davranış sizi yok saymış resmen.

Ayrıca, işe falan dönme. Otur bak bebişe. Kocan da nasıl öderse ödesin. Sana soruyorsun mı verdi o kadar parayı. Vermesini bilen almasını da bilecek.

X