Eşimin sorumsuzluğu

oh ne güzel hayat... sen tekrar işe dön, çocuk bakıcıya gitsin hatta eşine kalırsa annen gelsin. onunda düzeni bozulsun.. sen emekli olana kadar bir daha çocuğunla ilgilenemeyeceksin ki, ya elinizde olur durumunuz çok iyidir para göndermeyi anlarım ama sen çalışmıyorsun.. ona göre ailesine hayır diyebilirdi

Kayınvalidem abisinin çocuğuna bakıyor belli bir ücret karşılığında ama ben zaten o zihniyette ki insanların evladıma gereken sevgiyi ilgiyi vereceklerine inanmıyorum

nasıl yani torununa parayla m bakıyor :KK57: yani illaki anne baba ihtiyaçları varsa zaten ilk siz söylersiniz ama ne kadar kazancınız olursa olsun 10 bin tl bence yüklü bir miktar bunu size danışması gerekirdi. bence parayı vermesinden öte size söylememesi daha vahim. aileyi hiç konuşmuyorum ihtiyaçları olsa da tipik biz okuttuk elin kızı parasını yiyor modunda kv ve kp e sahip olduğum için anlayabiliyorum. bende kızım 3 yaşını dolduruncaya kadar çalışmadım. bu sene döndüm işe. anneyle büyüyen çocuk çok farklı oluyor. annenizde baksa sizin gibi olmuyor. daha iyi bakıyorlar belki ama yinede anne gibi olmuyor. ben çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. şimdi nasipse ikinci bebeğimde de aynısını yapıcam. sizde sakın onlara verilen bir para için evladınızla geçireceğiniz en güzel en önemli günleri feda etmeyin

Eğer sırf ailesinin keyfi içinse o paralar sakın işe başlamayın. Onları keyfi sizin bebeğinizden ayrı kalıp birde borçlarını ödenemenizden daha mı kıymetli? Eşinize üzülmedim desem yalan olur en azından hatasını kabul edip,özür dilemiş ve böyle bir aileye sahip olmakta gariptir. Çünkü hepimiz yeri geldğinde küçük yada büyük abartı olmayacak şekilde desteklerde bulunabiliriz. Ki siz hep olduğunu söylüyorsunuz.

Amma evlakin ailenin gerçekten ihtiyacı var hadtalıktan ötürü çalışıp ödeyemiyorlarsa veya başka geçerli sebep varsa karar sizin..

Benim annemin çok guzel bir sözü var 'kendine ovmaç ovamıyorsan başkasına bulgur dövmeye gitme'
Ben iki tarafında ailesine eğer ihtiyaçları varsa ve kendi bütçemizi ve yaptığımız ortak birikimi etkilemeyecekse küçük yardım ve desteklerde bulununmayı yanlış bulmuyorum.
Ama eşinizin yaptığı hem de sizden gizli bir sekil de gercekten çok yanlış. Ben olsaydım eğer sizin durumunuzda, kesinlikle bir buçuk yaşında ki evladımı bir yabancıya emanet ederek başkasının rahatlığı veya fütursuzca yaptığı borçları ödemek için çalışmazdım. Eğer on bin gibi bir meblağ söz konusu ise borç olduğunu düşünüyorum ben. Biliyorsunuz çok güzel bir atasözümüz var ayağını yorganına göre uzatmak diye, bu söz eşinizin ailesi için de geçerli tabi ki.
Tabi ki bu düşüncelerim bir sağlık probleminin dışında. Eğer o para bir sağlık sorunu içinse on bin değil zor duruma girsem bile yirmi bine dahi ses çıkarmazdım.
Bu arada kusura bakmayın ama eşiniz çok uyanık. Hem ailesi için çektiği parayı size ödetecek hem de çalışabilmenız için çocuga sizin anneniz bakacak. Onun ailesinin menfaati için niçin sizin belli bir yaşa gelmiş anneniz çocuk sorumluluğuna girsin neden babanız evinden uzak sıkıntı yasasın.
Ya da neden siz maasınızın hatırı sayılır miktarını bakıcıya vererek üc kuruş paraya koca bir ay, el kadar yavrunuzdan uzak calışın. Nereden bakarsam bakayım çok çok yanlış.
Bence asla bu talebi kabul etmeyin ve kendi ihtiyaçlarınızı bu borca girmeden evvel hangi standartta karsılıyorsanız, o standarttan taviz vermeyin ve o borcun sorumlugunu kendisinin alması gerektiğini söyleyin. Ve asla ama asla o borç odenirken sizin evladınızın boğazından kısmasına müsaade etmeyin.
Ve son olarak, coğunuz üç yasına geldikten sonra calışmaya başlarsanız eğer maasınızın nereye harcanacagı tasarrufunu asla eşinize vermeyin. Yoksa ömrünüz yettiğince küçücük çocugunuzdan ayrı eşinizin ailesinin fütursuzca yaptığı harcamaları ödersiniz.

Sanıyorum dönmezdim işe.
Dönersem daha büyük sıkıntı, zehir ederdim çünkü işe gittiğim her günü.

Aileye para verilmesi konusunda oldukça rahatım ama bu beni işe dönmeye zorlayacak kadarsa bi dursunlar orda, ne hakla ister eşiniz bunu?

Bazı konu sahiplerinin varya sabrına hayranım
Ben bu durumlarda kendimden korkuyorum ne yalan diyeyim.
Sanırım karakter meselesi, ben de sessizligimle tepkimi gosteriyorum ,karşımda ki insanın bağırıp çağırmaktan anlayacagini bilsem bir an bile beklemem ama anlamaz eminim,kendi sinirlerimi yipratmaktansa istediğimi söyleyip sakince sonucu beklemeyi tercih ediyorum .

Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.: Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim. Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var. Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi. Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var . Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim.. Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
sana mı sordu parayı verirken ödesin bi zahmet sakın dönme işe sana güvenip veriyor demekki ak elinden kartları harçlık ver.

adamdakı arsız ve yüzsüzlüğe bak yaaa

ben anama babama para yollayım el kadar çocugum bakacı ellerinde büyüsün ,

sanırım devlet memurusun , senın yerınde olsam 3 sen değil 5 sene gene çalışmam , vicdan ver allahım bu erkeklere

Benim annemin çok guzel bir sözü var 'kendine ovmaç ovamıyorsan başkasına bulgur dövmeye gitme'
Ben iki tarafında ailesine eğer ihtiyaçları varsa ve kendi bütçemizi ve yaptığımız ortak birikimi etkilemeyecekse küçük yardım ve desteklerde bulununmayı yanlış bulmuyorum.
Ama eşinizin yaptığı hem de sizden gizli bir sekil de gercekten çok yanlış. Ben olsaydım eğer sizin durumunuzda, kesinlikle bir buçuk yaşında ki evladımı bir yabancıya emanet ederek başkasının rahatlığı veya fütursuzca yaptığı borçları ödemek için çalışmazdım. Eğer on bin gibi bir meblağ söz konusu ise borç olduğunu düşünüyorum ben. Biliyorsunuz çok güzel bir atasözümüz var ayağını yorganına göre uzatmak diye, bu söz eşinizin ailesi için de geçerli tabi ki.
Tabi ki bu düşüncelerim bir sağlık probleminin dışında. Eğer o para bir sağlık sorunu içinse on bin değil zor duruma girsem bile yirmi bine dahi ses çıkarmazdım.
Bu arada kusura bakmayın ama eşiniz çok uyanık. Hem ailesi için çektiği parayı size ödetecek hem de çalışabilmenız için çocuga sizin anneniz bakacak. Onun ailesinin menfaati için niçin sizin belli bir yaşa gelmiş anneniz çocuk sorumluluğuna girsin neden babanız evinden uzak sıkıntı yasasın.
Ya da neden siz maasınızın hatırı sayılır miktarını bakıcıya vererek üc kuruş paraya koca bir ay, el kadar yavrunuzdan uzak calışın. Nereden bakarsam bakayım çok çok yanlış.
Bence asla bu talebi kabul etmeyin ve kendi ihtiyaçlarınızı bu borca girmeden evvel hangi standartta karsılıyorsanız, o standarttan taviz vermeyin ve o borcun sorumlugunu kendisinin alması gerektiğini söyleyin. Ve asla ama asla o borç odenirken sizin evladınızın boğazından kısmasına müsaade etmeyin.
Ve son olarak, coğunuz üç yasına geldikten sonra calışmaya başlarsanız eğer maasınızın nereye harcanacagı tasarrufunu asla eşinize vermeyin. Yoksa ömrünüz yettiğince küçücük çocugunuzdan ayrı eşinizin ailesinin fütursuzca yaptığı harcamaları ödersiniz.

Kesinlikle bebeğimi büyutmeden ise dönmeye düşünmüyorum, bu harcama herhangi bir saglikla ilgili durum icin degil keyfi harcamalarin birikmesi sonucu ortaya cikmis,yorumunuz için teşekkür ederim.

Sanırım karakter meselesi, ben de sessizligimle tepkimi gosteriyorum ,karşımda ki insanın bağırıp çağırmaktan anlayacagini bilsem bir an bile beklemem ama anlamaz eminim,kendi sinirlerimi yipratmaktansa istediğimi söyleyip sakince sonucu beklemeyi tercih ediyorum .
direk kaynanan olacak kişiyi arayıp şuan çalışmıyorum küçük çocuğum var masraflarmızda arttı lütfen eşimden artık para talep etmeyn onunda bakması gereken yuvası var artık deseniz.belki kızarır yüzü.eşiniz sessizmş söyleyemez belliki.enazndan sen ses çıkar.

Bazı konu sahiplerinin varya sabrına hayranım
Ben bu durumlarda kendimden korkuyorum ne yalan diyeyim.
aynen, peygamber sabri ve huşusu icinde sakin sakin napayim diyebiliyo bazi insanlar ya ben kendimden şuphe ediyorum ruh hastasi miyim acaba diye cunku benim esim bana yapsa boyle bi muhabbet olay cikardi net. dogru mu degil mi onu savunmuyorum ama cinim tepeme firlar yani otomatik

direk kaynanan olacak kişiyi arayıp şuan çalışmıyorum küçük çocuğum var masraflarmızda arttı lütfen eşimden artık para talep etmeyn onunda bakması gereken yuvası var artık deseniz.belki kızarır yüzü.eşiniz sessizmş söyleyemez belliki.enazndan sen ses çıkar.
Bu akşam eşimle konuşacagim,eğer hala daha kendisi arayıp ailesinden bu parayı bir şekilde ödemelerini bizim odeyemeyecegimizi soylemezse ben arayıp söyleyeceğim, eşim ailesiyle ilgili konularda direk muhatap olmamı istemiyor ben hallederim sizin aranız açılmasın diyor ama bu kez onun konuşmasıyla olmayacak sanırım.

Bu akşam eşimle konuşacagim,eğer hala daha kendisi arayıp ailesinden bu parayı bir şekilde ödemelerini bizim odeyemeyecegimizi soylemezse ben arayıp söyleyeceğim, eşim ailesiyle ilgili konularda direk muhatap olmamı istemiyor ben hallederim sizin aranız açılmasın diyor ama bu kez onun konuşmasıyla olmayacak sanırım.
bence pek halledemiyor aman açılsada açılsın bu nedir yahu en sinir oldugum şeydir oğullarını evlendirdikten sonra halen para bekleyenler.durumları olmasa tabikide versn ama bazı zihniyetler biliyorum ben doğurdum hep gelinmi yiyicek benimde hakkım var oğlumun maasında derler.eşiniz böyle devam ederse işe döndüğünüz zaaman kendi maasınızı çocuugunuz geleceği için biriktirn ailene çalışmıyrm ben sen zaten çocuguna deil ailene faydalısın bari ben çocugum içn birikm yapaym dersn vermezsn paranı

ayrica sana hic sormadagan ailesine hesapsizca harcadigi para ile hem senin, hem cocugunuzun hakkina giriyor, artik öncelikli sorumlulugu sizlersiniz. 10.000 lira cok ufak bi miktar degil, evladiniz icin kenara atabiliceginiz, birikim adina bi baslangic yapabiliceginiz bi miktar. bu cok sorumsuzca. cocuga mumkunse annen baksin demek ise cok afedersiniz kurnazligin dibini vurmuş kendisi.

Ben kadın çalışsın derim. Ailelere yardım edilsin derim. Ama sizin konunuzda çok feci sinirlendim ve sanırım kkda ilk defa böyle bir şey diyeceğim, eşiniz adam olana kadar işe mişe girmeyin. Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Bir sağlık sorunu olur anlarım bütün parasını versin ama sırf lükse alışmışlar diye evladının rızkından 10 bin verip bir de utanmadan işe erken mi dönsen diyebilen bir adama neler yapardım bilmiyorum. Sinirden gözlerim seğirdi resmen. Terbiyesizlik.

Sadece susmayın bence.
artık önlem alın.

tamam ailesi yetiştirdi bu yaşa getirdi de yaptıkları yalan dolan hiç de ufak şeyler değil.
size hissettirmeden borçları sizin borçlara ekletmeleri, habersiz yüklü para istemeleri, eşinizin bunlara hiç ses etmemesi.

sizi onlarla aranız bozulur bahanesiyle muhatap etmek istememesi de paravan bence.
eşiniz ailesine sizden gizli söz veriyor olmalı ki, sizden gizli bir şeyler yapıyor.
bence ipleri elinize alma zamanınız gelmiş de geçiyor.

bilemiyorum yani. ben eşime bu durumda güvenmez, ayrı hesapta paramı biriktirirdim. evi geçindirsin beyefendi, ailesine yağdıracağına diye düşünürdüm.

eklemeyi unuttum: kendi ailesinin rahatı için para yağdıran beyefendi, kendi çekirdek ailesinin rahatını neden düşünemiyor acaba?
hadi eşine acımıyor, evladına da mı üzülmüyor ana kucağından mahrum kalacak kendi bencilliği yüzünden diye?

onlar ana babaysa, eşiniz de baba ve koca artık. yerini bilmiyorsa öğretin.

bilemiyorum yani. ben eşime bu durumda güvenmez, ayrı hesapta paramı biriktirirdim. evi geçindirsin beyefendi, ailesine yağdıracağına diye düşünürdüm.

A Ayderkizi Katılıyorum. Ve gene ilk defa birine bu tavsiyeyi vereceğim. İşe girince de sadece bebeğiniz ve kendinize harcayın, birikiminiz ayrı yapın, 5 bin 5 bin etrafa saçacak parası olan adam da eşek gibi evi geçindirsin. Şu an kendimi tanıyamıyorum, çok sinirlendim. Bu size inanılmaz büyük saygısızlıktır ve saygısızlığa gelemiyorum.

A Ayderkizi Katılıyorum. Ve gene ilk defa birine bu tavsiyeyi vereceğim. İşe girince de sadece bebeğiniz ve kendinize harcayın, birikiminiz ayrı yapın, 5 bin 5 bin etrafa saçacak parası olan adam da eşek gibi evi geçindirsin. Şu an kendimi tanıyamıyorum, çok sinirlendim. Bu size inanılmaz büyük saygısızlıktır ve saygısızlığa gelemiyorum.
hatta daha avam bir dille söylerdim:

"bana bak efendi, ailene gelince var da bana ve evladına gelince mi bitiyor bu para?
kalkamayacağın yükün altına girme" derdim.

yaptigi cok yanlis. malesef bu adamlar hala anlamiyor bi yuvalari oldugunu.
ise baslamayin.
size mi güvenmis verirken.

siz arayip söyleseniz bu seferde ailemi niye aradin söyledin der mi

X