Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok sinir bozucu birşey bu ya..Eşin böyle birşeyi senden nasıl ister hiç mi çocuğunu düşünmüyor bu insan.Tek derdi düşüncesiz ailesinin açığını kapatmak olmamalıydi.Ağirlini koymam lazım bence bu düzeni bozman gerekir..
Kesinlikle su soylediginizde haklısınız,ben evde ne kadar tutumlu olsam,az harcasam o sağa sola daha çok veriyor,bundan sonra hiç değilse kendim için oğlum için bişeyler yapicam.Evet sorumsuz davranmış eşin. Çocuğumuz var, eşim işten çıktı maddi durumumuz hassas diye kendisi düşünmeliydi ihtiyaçları varsa da sizin de var. Onların rahatı için el kadar bebeğini bırakıp dönme işe. Yaptığı hatanın bedelini minnacık çocuk mu ödeyecek? Bebeğinin bu zamanları çok önemli. Dönsen de yaranamazsın kıymeti de olmaz emin ol öyle de kötü böyle de kötü olursun.Erkeğe maddi fedakarlık asla yaramıyor. Nasıl bozduysa öyle toparlasın beyefendi. Biraz sıkıntı çekerseniz de sık dişini ama dönme, aklı başına hiç gelmez yoksa.
Hatasını anlamış olduğuna ve tekrarlamayacağına inanmak istiyorum,kendisine de söyledim artık yapacagi en kucuk bı yardimda , tavrim bu olmayacak,yuvamizi yıkma pahasına ben yaparım veririm ,onlar benim ailem diyorsan hala daha ,istediğini yapabilirsin.ben artık kendimi kullandırmayacagim sana da ailene de ,dedim. O parayı vermemeye çalıştıklarını bende görüyorum ama helal etmiyorum evladımin rızkı o ,bir şekilde onu da oderiz kapanır yeterki bundan sonra bizden beş kuruş umut etmesinler.Belliki para geri gelmeyecek
Verecek olan sağa sola anlatmazdi
Aşırı gurursuzlar
Esinizde hatasını felan anlamadı emin olun
Çok garip bir aile yapılari var herkes birbirinden birşey koparma derdinde,hatta şöyle bir adetleri var, onlarda evlenen erkek çocuk babasına ailenin belirlediği bir miktar parayı ödemek zorunda,eşim içinde 40 bin TL hesaplamışlardi ama onu ödemedik benim ailem karşı çıktı, boyle adet mı olur zaten evlenirken en küçük bir destek olmuyorsunuz bu çocuklar hem düğün eşya taki borçlarını kendileri üstleniyor hemde kaldırıp size para mı verecekler demişti. O zaman vazgecmislerdi ama ara ara hep bunu söylerler,anne baba hakkiymis o para ödememişiz biz. Ama bizden o paradan daha fazlasını çıkardılar maalesef.O degilde parayı alan annesi,geri istedi diye kardeşlerine şikayet eden annesi hadi bunlara eyvallah sende çalış odeyin diyelim.Eee peki çocuğa niye annem baksin demiyorda annen baksin diyor.
Onun annesi piremses galiba
Bu arada onun annesi memlekette diğer toruna bakıyor da ,bakmasada gelsin baksın demedi,çünkü benim annem bakarsa karşılıksız bakicak onun annesi bakarsa bı bakıcı parası kadar para vericez.ee haliyle benimkinin bakması uyanık kocama daha cazip geliyor.O degilde parayı alan annesi,geri istedi diye kardeşlerine şikayet eden annesi hadi bunlara eyvallah sende çalış odeyin diyelim.Eee peki çocuğa niye annem baksin demiyorda annen baksin diyor.
Onun annesi piremses galiba
Oğullarına başlık parası istemişler. Bu nasıl bir zihniyet ya.Çok garip bir aile yapılari var herkes birbirinden birşey koparma derdinde,hatta şöyle bir adetleri var, onlarda evlenen erkek çocuk babasına ailenin belirlediği bir miktar parayı ödemek zorunda,eşim içinde 40 bin TL hesaplamışlardi ama onu ödemedik benim ailem karşı çıktı, boyle adet mı olur zaten evlenirken en küçük bir destek olmuyorsunuz bu çocuklar hem düğün eşya taki borçlarını kendileri üstleniyor hemde kaldırıp size para mı verecekler demişti. O zaman vazgecmislerdi ama ara ara hep bunu söylerler,anne baba hakkiymis o para ödememişiz biz. Ama bizden o paradan daha fazlasını çıkardılar maalesef.
Okutmuslar, bakmışlar ya o yapılan masrafları hesaplayıp ortalama bı fiyat çıkarıyorlar,eskilerden beri gelen biseymis,evlenen erkek babasına bu parayı ödüyormus.Oğullarına başlık parası istemişler. Bu nasıl bir zihniyet ya.
Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.
Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
Çok garip bir aile yapılari var herkes birbirinden birşey koparma derdinde,hatta şöyle bir adetleri var, onlarda evlenen erkek çocuk babasına ailenin belirlediği bir miktar parayı ödemek zorunda,eşim içinde 40 bin TL hesaplamışlardi ama onu ödemedik benim ailem karşı çıktı, boyle adet mı olur zaten evlenirken en küçük bir destek olmuyorsunuz bu çocuklar hem düğün eşya taki borçlarını kendileri üstleniyor hemde kaldırıp size para mı verecekler demişti. O zaman vazgecmislerdi ama ara ara hep bunu söylerler,anne baba hakkiymis o para ödememişiz biz. Ama bizden o paradan daha fazlasını çıkardılar maalesef.