Eşimin sorumsuzluğu

sabah konuyu okumuş ama cevap yazamamıştım
konuyu okurken düşündüm bir insan hele bir kadın bir anne ne diye çalışır
-çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak için
-eve giren para yetmiyordur ailecek geçinemiyorlardır ek gelir olsun diye
-kadın kimseye eyvallah etmek istemiyordur kendi parasını kendi kazanma istiyordur ondan çalışıyordur hiç olmadı

hiç bir kadın ben çalışayım minik çocuğumu evde bırakayım da kaynanam ve kayınpeder daha rahat yiyebilsin mallarına mal katsınlar diye çalışmaz
erkek ailelerinde ki bu bencillik nedir yahu
hasta değiller düşkün değiller keyfi sebeplerle 10 bin harcayıp sonra bunu oğluna ve geline ödetmeye çalışmak ne

asla kabul etmeyin asla da çalışmayın
bir bileziğini bozdurup annesine verdiği için karısından boşanan adamlar var
2000 evlenmeden önce krediyi ailesi ödemeyip karısına ödettiği için karısından ayrılan var
bu erkekler kendilerini ne sanıyor acaba

Ailesinin yardimlik durumları yok aslinda,İstanbul'da kira da evleri var ,ayrıca eşimin babası emekli ve asgari ücretle kayınvalidem torununa bakiyor. Aylık yaklasik 3500 TL gelirleri var,ve fatura kira gibi giderlerini genellikle karşılıyoruz ama bu parayla yine gecinemeyip borç yapıyorlar.
onları biraz eşelersen altlarından bir ev daha alabilecek para geçebilir böyle ağlayıp ağlayıp geçinemiyoruz diyenler genelde sağlam çıkı oluyorlar

Sonuçta ortada bir bebek var ve annesiyle geçirdiği zaman öyle değerli ki.. Bu yüzden bu kararı tek başına almamalıydı, en azından sizinle paylaşabilirdi böyle bir durum var aileme yardım etmek istiyorum diyebilirdi ama sizden gizlemiş ve siz bunu kendiniz öğrenmişsiniz. Bu kabul edilebilir bir durum değil bence ve üstünde durulması gereken en önemli şey bu. Siz de işinize dönmek zorunda değilsiniz, bebeğinizin size daha çok ihtiyacı var.

Kendi ailesinin keyfi için bebeginin gelisimini baskasina bırakma siz ailesiniz bunun farkına varmasi lazim işe donersen bu tip harcamalara devam eder birak zorlansin ve kendi sorumlulugunu düşünsün

Eşinle daha çoook sorun yaşayacak gibisiniz. Benim gördüğüm en büyük sorun ailesine size sormadan para vermesi değil bence. Sonrasında sanki hiçbir şey yokmuş gibi işe girmenizi istemesi. Kızacağınızı biliyor diye borcu söylemedi tamam da varlığından haberdar olmadığınız bir borcu size nasıl ödetmeye çalışır. Yakalamasaniz siz çalışacaksınız, anneniz düzenini bozup çocuğunuza bakacak, çocuğunuz size hasret kalacak, o borç bitecek başkası açılacak ve yine bilmeyeceksiniz. Bütün bunlara razı ama parayı geri istemeye razı değil. Kocanizla siz konuşur ikna edersiniz, beş dakika sonra ailesine gider onlar ikna eder bu böyle sürer gider.

Biliyorlar tabi ama onlar bile dört gözle bekliyorlar işime ne zaman döneceğimi,paranın kaynağı kesildi ya herkes çok üzgün , esime kalsa aramayip bekleseymisiz onlar zaten toplayıp parayı odeyeceklermis şimdi gerginlik olmuş gereksiz yere.
İyi dedim onlar odesinlerde gönüllerini alırız Merak etme kalmaz gerginlik falan :KK42:
Supersiniz ,boyle devam edin geri adim atmayin,
Aileside esinizde ha artik bize yedirmeyecek durumunu anlasin ,
Boyle yiyici aileri sevmiyorum,
ise dondugunuzde de evladim icin birikim yapiyorum eve katkim olmayacak diye belirtin ,esiniz artik evine baksin ,ihtiyaci olmayan kisilere sacmasin

Arabayı satalım da odeyelim demesi bencede blöf tü zaten. Yok Annecim araba satılır mı satmayin tabi ki demesini bekledi eşimin ama eşim hiç birşey demedi.
onlar bugün yarın yine arayacaklardır bu sefer daha güzel konuşacaklar
duygu sömürüsü v.s. inanmayın

ya annedir babadır tabi verilir
ama insan verirken bir düşünür gerçekten ihtiyaç olur o zaman lafı bile olmaz

size bişey söyleyeyim benim babam para istese elimden geldiğince vermem vermiyorum da
ama kp istese lafını bile etmem elimde olduktan sonra
çünkü benim babam hayırsız bir babadır malesef
anlatabildim değil mi? :)

Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
kendın ettın kendın bul ...

bız bastan konustuk senınle, aılemı buraya cagıramam uzun surelı bakıcıya da guvenemem hem bakıcı demek en az 1000 tl demek calıstıgıma degmez ben çalışmayacagım deyın olsun bıtsın....

Dönme işe çocuğuna bak hadi desem bir yerde yetişemiyor çok zor durumda anlarım normalde eşinin maaşıyla geçinebilirken o ailesine yardım yaptı diye ve senden habersiz ( ailesine tabi ki ihtiyacı varsa yardım edebilir ) dönmemelisin.Çocuğunla ikinizin zamanlarından çalmalarına izin verme.

Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
Sana sormadan neden weriyor ailesine madem skisiklar onlar ceksin krediyi esin neden cekiyor.biraz saf anlasilan esiniz yani hayir dyemiyor madem onun anasi baksin cocugunuza.ama bebekte cok kucuk sana ihtyaci war baskasina degil

İşime döner dönmez bı yatırım yapicam ve maaşımı oraya bağlayacagim,dediğiniz gibi bankada bı hesap olur arsa olur ev olur.
Belki biraz utanirda öderler benim öğrendiğimi de duydular şimdi.
Utanması olan insanlar zaten sizden para istemedi. Hiç acımayın ve asla taviz vermeyin. Hemen acil bir masraf çıkarın eve ki eşiniz sıkışıp Darda kalsın. Hiç fırsat vermeyin her ay ekstradan masraf yapın. Bir süre sonra eşiniz bakacak ki para yetmiyor yollayamaz

kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.

Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim

Ise dönme bence. Adam kafasına göre hareket ediyor. Sana ise dön demeyi biliyor ama ailesine gizlice para cekiyor. E nerde burda ortak karar.

Ailesinin gerçekten ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum ,rahat yaşamaya alışmış insanlar hesap yapmadan harcıyorlar ,ve beş alti ayda bir böyle sıkıntıya dusuyorlar ama eşim çok iyi niyetli bunu göremiyor ya da görmek istemiyor,bişey dediğimde yemesinler mı giymesinler mı yetmiyor gibi laflarla savunmaya geçiyor.

Bosver o zaman kesin baslama ise. Bastan dusunseymis. Onun ailesinin keyfi için bozma planini

Saçmalamış eşin,ödeme zamanın gelince ailene verdiğin gibi istiyorsun o parayı de. Sen bebeğini bırakacaksın onlar bol para harcasın diye,oldu canım.. adamın maaşı yetmese,geçim sıkıntısı olsa tabi çalış derim ama bu durumda bırakma bebeğini,verdiği gibi alsın ailesinden.
+1000

Sinirimi tepeme çıkardı kocan! Hey yareppim! Ne demek bu ya , o anasına babasına sana sormaya dahi gerek görmeden para yollasın , senden de el kadar bebeni bırakıp işe dönmeni istesin! Yok artık yani :oha:

Arasın istesin anasından babasından! Sana sorma ihtiyacı bile hissetmeden sana güvenip para dağıtmak ne demek!

Asla dönmezdim işe! Gitsin ek iş yapsın! Taksiye çıksın yada pazarda limon satsın umrumda olmaz! :KK11::KK11:

Ailesinin gerçekten ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum ,rahat yaşamaya alışmış insanlar hesap yapmadan harcıyorlar ,ve beş alti ayda bir böyle sıkıntıya dusuyorlar ama eşim çok iyi niyetli bunu göremiyor ya da görmek istemiyor,bişey dediğimde yemesinler mı giymesinler mı yetmiyor gibi laflarla savunmaya geçiyor.
Giymesin de yemesin de! Sana mı güvenip harcıyorlar! Seni düşünmüyor bebeğini de mi düşünmüyor! Başlama işe , ne hali varsa görsün kocan. Haydi sıkıştınız bu defa da ailesi yardım etsin de görelim gerçek yüzlerini o zaman!

X