Arkadaşlar konuştuk eşimle ,pek istediğim gibi bir konuşma olmadi.
Bu parayı nasıl ödemeyi düşünüyorsun ben çalışmaya başlamamakta kararlıyım ve bu para da biz oderiz kapanır gider diyebileceğimiz bir miktar değil dedim,
Biliyorum farkındayım dedi ..
Sonrasında yavrumuzun ve bizim rızkımızı anne babanın rahatlığı için harcadığını ,onların bizi artık kullandığını ,para kaynağı olarak gördüklerini anlatmaya çalıştım. Bundan sonra birikim yapmamız gerekli yere daha sağlam basmamiz lazım geleceğini hazırlayacağımız bir bebeğimiz var bizi hiç mı düşünmüyorsun dedim. Buralarda başı önde hep dinledi beni..
Söylediklerimde haksız mıyım dedim,haklısın diyebildi sadece.
Peki neden bana sormadan böyle bişey yaptın,ogrenmeyecegimi düşündün sanırım dedim, o da yok uygun bir zamanda söyleyecektim annem arayıp ağlayinca telefonda ,borctan insanların içine çıkamıyoruz falan deyince dayanamadım dedi.sonra sana oderiz şimdi kapatalım borcu demisler.sen buna inandın mı peki diye sorunca,ellerine para geçince öderler neden odemesinler ki dedi.
Bu şekilde bir süre daha bu konuları konuştuk ve sonra
şimdi sana bu parayı nasıl odeyecegiz bu borcu nasıl kapatacagiz diye sormuyorum,yanımda anneni ya da babani,kimi muhatap almak istiyorsan onu arayıp,bu para meselesini benim öğrendiğimi,aramızda tartışma çıktığını ,en kısa zamanda borçlarını kapatmaları gerektiğini söyleyeceksin dedim,o da bunu yalnızken yapsam daha iyi olur dedi tahmin ettiğim gibi yanımda aramak istemedi.
Sen istemekte zorlaniyorsan ben söyleyeyim hem daha etkili olur dedim,ama ona da olmaz dedi