Eşimin sorumsuzluğu

Evet sanirim herkes ayni dusuncede ben bunu kabul etmezdim. Esimin ailesi rahat rahat harcama yapsin diye ben cocugumu bakiciya emanet edip calismazdim. Ama kayin ailen zor durumda mi gercekten? Ne icin vermis o 5bin tl parayi? Hani gerekli olsa bile gene calismam da onlarin durumu nasil

İşe girme gerekli ise eşin ek iş bulsun. Zorlansın biraz belki aklı başına gelir.
Ailesine yardım ederken kendi karısını ve çocuğunu düşünecekti.
Sıkıntı çekeceğini hesap edecekti. Eşim çalışmıyor şuan veremem elim dar benimde.
Sen sakın kendi ve çocuğunun ihtiyaçlarından taviz verme.

Eltimin birisi annesi ev alırken annesine bir miktar para yardımı yaptı diye aylarca söylendi kayınvalidem ve ,eşimin abisine sende aynı miktarda parayı bize vereceksin demişti , ,! Sadece bu olay bile nasıl insanlar olduklarını anlamaniza yeterli olur sanırım

İşte yani, gelinler oğullar çalışıyor erkeğin ailesine çalışıyor mantık bu!

peki daha önce borç alma durumları oldu mu bu kadar fazla miktarda ?
ve ödediler mi ?

Evet arabalarini yenilerken yine aldılar ama odemediler, hala ödeyeceklerini söylüyorlar, eşimin bu parayı verdiğini bilmediğimi sanıyorlar şu an.
Bir de üç yıllık evliyim,eşyalarımızı onların bı aile dostlarından almıştık çok ısrar uzerine ve bizden habersiz kendi borçlarıni da bizim eşya borclarimizin üzerine ekletmislerdi,toplam fiyat çok çıkınca yine tek başıma gittim ve tek tek kontrol edince gordumki almadığımiz bı çok eşya borcu görünüyor. Bir kısmını kendileri ödedi kalanında yine eşim biz oderiz dedi ve konuyu kapatti.

Bu miktar para vermesinin sebebi hastalık olsa illaki seninde haberin olurdu diye düşünüyorum ama her ne olursa olsun kesinlikle sana söylemeliydi de olan olmuş artik sana tavsiyem birden parlayarak tepki verme sadece bebeğinin çok küçük olduğunu hiç bir şekilde bakıcıya emanet etmek istemediğini kesin bir dille belirt eşine de o verdiğiniz parayı biran da olmasada taksit taksit ödemelerini istet çünkü bende senin yerinde olsam kabul etmezdim böyle bir teklifi asla
Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim

Eltimin birisi annesi ev alırken annesine bir miktar para yardımı yaptı diye aylarca söylendi kayınvalidem ve ,eşimin abisine sende aynı miktarda parayı bize vereceksin demişti , ,! Sadece bu olay bile nasıl insanlar olduklarını anlamaniza yeterli olur sanırım
yazılanların hepsini okudum.
bu mesajınızda işler değişti.
asla ve asla dönmezdim işe.aile önemlidir ama artık öncelikli ailesi sizsiniz.
vermeden önce danışma zahmetinde bile bulunmamış.sağlık sorunları dışında asla kabul edilebilir bir miktar değil.
herkes ayağını yorganına göre uzatsın.

Aha aynı ben. Biz de anlasmistik bebek üç yaşına girene dek ise dönmeyeceğim diye. Benimki de bir buçuk yaşında. Uzun tartışmalar sonunda beklemeye karar verdim. Bizde durum tam tersi ben ise dönmek istiyorum eşim patronlarına aşık olduğu için. Az maaş çok çalış vs.

Velhasıl bebeğiniz her şeyden önemli. Siz ne istiyorsanız onu yapın. Eşiniz kendi sorumsuzlugunu kendi düzeltsin.

Bak benimki de eppek almamış eve. Çoluk çocuk açız. Tembellikten olucem.

Evet arabalarini yenilerken yine aldılar ama odemediler, hala ödeyeceklerini söylüyorlar, eşimin bu parayı verdiğini bilmediğimi sanıyorlar şu an.
Bir de üç yıllık evliyim,eşyalarımızı onların bı aile dostlarından almıştık çok ısrar uzerine ve bizden habersiz kendi borçlarıni da bizim eşya borclarimizin üzerine ekletmislerdi,toplam fiyat çok çıkınca yine tek başıma gittim ve tek tek kontrol edince gordumki almadığımiz bı çok eşya borcu görünüyor. Bir kısmını kendileri ödedi kalanında yine eşim biz oderiz dedi ve konuyu kapatti.
bu tür seviyesizlikleri okuyunca yüzüm kızarıyor biliyor musunuz
sanki ben yapmışım gibi
yapanlar nasıl insan acaba ? eşinize üzüldüm ben , açıkcası benim ailem böyle şeyler yapsa eşime karşı yer yarılsa da içine girsem olurum

Ben fevri davranan bir insan değilim, ilk öğrendiğim an da da esimle tartışmaya bile girmedim, nedenini sordum ,özellikle nereye lazımmış 10 bin TL diye , sağa sola birikmiş borçları varmış herhangi bir aciliyet olan durum bile yok anlayacağınız. Ama sanırım bu koparacaklari son şeydi n bizden bı şekilde bunu eşime de kabul ettirmem lazım,

bu tür seviyesizlikleri okuyunca yüzüm kızarıyor biliyor musunuz
sanki ben yapmışım gibi
yapanlar nasıl insan acaba ? eşinize üzüldüm ben , açıkcası benim ailem böyle şeyler yapsa eşime karşı yer yarılsa da içine girsem olurum

Ben de eşya konusunu farkedince eşimi bu durum ne kadar utandirmistir diye uzulmustum ,ama maalesef devamı hep geldi az ya da çok ..

Önce gerçekten ailesinin ihtiyacı varmıydı bir araştırmalısınız
Sonrasında değil ise kesinlikle çocuğa planladığınız gibi kendiniz bakın
Bakıcıyada bir ücret verilecek neticesinde

Ben fevri davranan bir insan değilim, ilk öğrendiğim an da da esimle tartışmaya bile girmedim, nedenini sordum ,özellikle nereye lazımmış 10 bin TL diye , sağa sola birikmiş borçları varmış herhangi bir aciliyet olan durum bile yok anlayacağınız. Ama sanırım bu koparacaklari son şeydi n bizden bı şekilde bunu eşime de kabul ettirmem lazım,
işe girmeyin , daha önce konuştuk bunu deyin
hayır birde biri de yazmış sizin ailenizin de rahatını bozmaya ne hakkı var o zaman gercekten annenin başka şehirden aklkıp gelecek , siz çalışacaksınız , eşinin ailesine daha çok para göndermek için ...
ek iş bulsun bir şey yapsın bulsun parayı
kavga da cıkarmayın hiç bozmayın kendinizi , işe girmeyeceğim deyin

eşiniz kendi ailesine yardım yaparken kendi parasına güvensin bi zahmet.

sakın sakın işe dönmek gibi bir hataya düşmeyin. alıştırmayın eşinizi de ailesini de bu rahatlığa.

sizdeki olgunluğu anlamayan ve kullanan bir eşiniz var. size işe dön demesi için sunduğu sebep çok terbiyesizce.kendi çocuğunu bile düşünmüyor demekki.

Ay çok sinir bozucu. Bilhassa erkek aileleri oğullarını ATM olarak görüyor Türkiye'de. Sen ailene yardım yapsan ne olacakmış acaba? Sen de bunu de, benim ailem neden bedavaya baksın benim çocuğuma senin ailen baksın madem de.

Kayınvalidem abisinin çocuğuna bakıyor belli bir ücret karşılığında ama ben zaten o zihniyette ki insanların evladıma gereken sevgiyi ilgiyi vereceklerine inanmıyorum

X