Eşimin sorumsuzluğu

Eşşek gibi ödesin.sen kocanin ailesine mi calisiyorsun.yüzsüz insanlar.destek olmazlar evlattan para istemek nedir.ise dönme sakin.yavruna kendin bak.aileye para gonderttirme.başlarım onlarin ihtiyaçlarına.olsunler muhtac olacsklarins.cok sinirlendim.sakin taviz verme.bunun siniri yok.goz yumarsan artarak devam eder.tecrube konusuyor insn canim

bunu bana söylemeye utanmıyorsun da ailenden parayı istemeye mi utanıyorsun diye ağır konuşurdum. ya ailenden paranı geri iste ya da ek işe gir bir daha bana bu konuyu asla açma diye konuyu kapatırdım. baştan anlaşmışsınız. ne saçma davranıyor bu erkekler.

eşiniz kendi ailesine yardım yaparken kendi parasına güvensin bi zahmet.

sakın sakın işe dönmek gibi bir hataya düşmeyin. alıştırmayın eşinizi de ailesini de bu rahatlığa.

sizdeki olgunluğu anlamayan ve kullanan bir eşiniz var. size işe dön demesi için sunduğu sebep çok terbiyesizce.kendi çocuğunu bile düşünmüyor demekki.
Haklısınız malaesef her zaman olgun davranışlar sergilemek ise yaramıyor,saf yerine koyulmama sebep oluyor.
Kararlı bı şekilde bu akşam işe kesinlikle donmeyecegimi bu parayı da istemesini yoksa kayinvalidemi arayıp ben bu parayı taksit taksit ödemelerini isteyecegimi söyleyeceğim.

kesinlikle işe başlama.senin ve evladının rızkını kesmeyi biliyorsa ödemeyi de bilecek.
Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim

Haklısınız malaesef her zaman olgun davranışlar sergilemek ise yaramıyor,saf yerine koyulmama sebep oluyor.
Kararlı bı şekilde bu akşam işe kesinlikle donmeyecegimi bu parayı da istemesini yoksa kayinvalidemi arayıp ben bu parayı taksit taksit ödemelerini isteyecegimi söyleyeceğim.

biraz korku iyidir. tepkinizi koymalısınız. eşiniz o kadar rahat söylemiş ki böyle bir şeyi size.ben sizden çok yüz bulduğunu düşündüm açıkçası.

Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
valla hicccc kibar olamıcam o anasına para görndersin diye ben kücücük kuzumdan neden ayrı kalıyım ki ne olursa olsun ölüm kalım meselesi olsa sende duyardın 5 binde olsa 10 binde olsa az degil valla ki geri ödemicekler demissin muhtemelem bunlar dısında 1000 2000 tl gibi paralarda gitmiss esine cok yuz vermissin ki sana ise dön muhabbeti yapmıs neden o anda anan senden para alsın diye ben ise mi geri dönücem demedin böylesine böyle cvp lazım

dönmeyin işe
madem bu kadar parayı kolayca baska yerlere aktarabılıyor
siz rahat olun kendisi düşünsün

Eşin felaket bencilmiş
Aynende o son cumleden öturu gırıp calısmazdım
Mevzu para vermesı degıl
Gızlı saklı yapması ve vermeye devam da edecek demek kı calısmanı ıstıyor
Insan once kendı bebegını aıle huzurunu dusunur
Sıze danısmadan durustce soylemeden planlar yapan altından da kalkmayı bilsin
Sıkısınca calıs hanım para lazım demek en kolayı

biraz korku iyidir. tepkinizi koymalısınız. eşiniz o kadar rahat söylemiş ki böyle bir şeyi size.ben sizden çok yüz bulduğunu düşündüm açıkçası.

Aslında çalışırken devamlı takip ederdim ne yaptı ne etti diye o yüzden saklayamazdi, ve böyle bir durumda sorardi imkanımız ölçüsünde yardım ederdik anne baba sonuçta hakları var diye ama ben çocuğumuza bakmaya basladiktan sonra izin vermeyecegimi kizcagimi düşünerek benden gizli saklı yapmaya başladı. bu konuda her zaman düşüncemi söyledim rizamin olmadığını biliyor ve hep son bu dedi ama sonu gelmiyor malesef

parayi çekerken bana sordun mu Hayır
o zaman nasıl kolay çektiysen şimdi de öyle ödersin
aileni finanse etmek için kendi iznine feragat edemem derdim ben olsam
ben normalde çalışılması taraftarıyım ama kocaniz size sormadan nasil böyle kolayca para çektiyse borç verdiyse öyle de ödesin

Son düzenleme:
Arkadaşların hepsi söylemiş söylenmesi gerekeni
Gerçekten sıkışık bir durumda olsanız eyvallah ama adam ailesine yardım yapacak diye size de böyle söylemesi hoş değil
Yardım ediyomuşsunuz ztn arada bişey denmez orasına ama meblağ ufak değil paraları isteyin bir sene daha durun derim ben

ihtiyacı olabilir her şey olabilir ama herkes ayağını ona göre uzatacak ne demek ben çalışayım yavrumu ele emanet edeyim iki katı yorulayım sen ailenin masraflarını karşıla neden erkek olunca normal görünüyor kadın evlendikten sonra ailesine yardım etse ikinci ayında kocası kapıya koyar ailene mi bakacağım der

Senin ailen biziz ,onceligin biz olmaliydi bizi dusunmedin cektin bu parayi verdin ,
Benden habersiz verdin ,benim senin bu odemene ufacik bebegi birakip sponsor olacagimi mi dusundun ,
Aldigim gibi odersin ,veriurken sormadin oderken mi soruyorsun ,
Aksam ek is yap istersen ,
İstersen git verdiginden iste ,
Beni ilgilendirmez deyin

X