Eşimin Sorumsuzluğu Karşısında Çaresiz Kaldım.

bebeği olacak onun bezi biberonu hastane parasını dert etmiyor poposunu yayıp oturuyor. şu dönemde parasal olarak en çok onun stres yapması lazım yani gerekirse gece gündüz çalışır uyumaz insan. hepimiz sonuçta çocuğumuz için çalışmıyor muyuz. bir ben olsam niye bu kadar yırtayım kendimi her türlü yaşarım dimi mantık bu. aklı sızra ailenize kredi çektirip onu yiycekti nasıl olsa babanız ödeyecek eninde sonunda ohh hayat paşama güzel. el işinde de çalışamazmış ama haklı sadrazamın.. ayy sinirlendim çok kusura bakmayın. bu adamdan baba olmaz kurtarın bebeğinizi..

İlle sırrını birilerine dayayacak o. Bu sen olmazsın ailen olur ya da kendi ailesi hatta bulursa arkadaşları, şansı varsa şans oyunları. Çalışmak istemeyen insanla geçim çok zordur. İnsanın gücüne gider. Ben çalışmak istesem eşimin derdi kendi rahatı olsa çekemem. Umarım aklını başına alır.

Esin hayaller aleminde yasiyor malesef bu huyuda degismez..

Ayrica issiz oldugunu neden sakliyosunki , konus ailesiyle kavga cikarsa ciksin.
Belkide kavga cikmasi iyi olur , kendine gelir!
Sende boyle herkesten saklarsan , adamin isine gelir ohh herkes calisiyor biliyor pasayi ama o evde yan gelip yatiyor.
Ustelik artik dusunmesi gereken bir evladi var nasil bir sorumsuzluktur bu..
Sende cok yumusak davraniyosun kusura bakma ama hatalisin.
Cek resti ne haki varda görsün.
Boyle sessiz sakin kalirsan tabiki adaminda isine gelir.
Gerekirse annenlere git ama biseyler yap..

Eşimle dün akşam konuşmaya çalıştım. Dedim çıktığın işyerini arasan konuşsan belki senide geri alırlar. Çünkü daha önce çıkanlardan bir iki kişiyi almışlar işe geri. En fazla yok derler bir şansını dene. Hani bir umut dedim. Ama yine suçlu ben oldum. Daha önce düşünecekmişim. Sen niye düşünmüyorsun dedim ama ben
düşünecekmişim. Eşimden gizli onun adına iş başvurularında bulundum. Dünden beridir pek konuşmuyoruz. Sinirlerim laçka oldu diyor ama ayaklanıp bir şeyler yapmıyor. Bebeğimde çok zor huysuz bir bebek. Sürekli kucak isteyen ağlayan bağıran bir bebek. Bir yandan kızım bir yandan eşim. Yoruldum gerçekten.

Eşimle dün akşam konuşmaya çalıştım. Dedim çıktığın işyerini arasan konuşsan belki senide geri alırlar. Çünkü daha önce çıkanlardan bir iki kişiyi almışlar işe geri. En fazla yok derler bir şansını dene. Hani bir umut dedim. Ama yine suçlu ben oldum. Daha önce düşünecekmişim. Sen niye düşünmüyorsun dedim ama ben
düşünecekmişim. Eşimden gizli onun adına iş başvurularında bulundum. Dünden beridir pek konuşmuyoruz. Sinirlerim laçka oldu diyor ama ayaklanıp bir şeyler yapmıyor. Bebeğimde çok zor huysuz bir bebek. Sürekli kucak isteyen ağlayan bağıran bir bebek. Bir yandan kızım bir yandan eşim. Yoruldum gerçekten.
hala eşim diyorsun ya pessss

bu kadar uzun anlatılacak ya da tartışılacak mevzu değil aslında..tek bir çözümü de var..atla deve değil,adam yeni doğan bebeği ve ailesi için iyi kötü bir iş bulup çalışacak..bu kadar zor mu arkadaş bu ya...
biz eşek gibi çalışıyoruz ,millet iş beğenmiyor aç karnına..illa kendi işim olsun derdinde..sorsan mesleğin nedir ne işten anlarsın da iş kuracaksın diye...verecek cevap bulamaz...

Gerçekten ahlaksız bir adamla evlisiniz çokk yazık bebeğinize ve size.Kendini işten çıkarılmış gibi gösterip işsizlik maaşı alıyor bizim ödediğimiz vergilerle haram olsun böyle insana.Gerçekten işten çıkarılıp çalıştığı şirket batan ve zor durumda olan birsürü insan varken sizin eşinizin yaptığı hak değil Allahta görüyor.Bence boşanın kurtulun eşiniz olduğu için şuan bu borçtan sizde sorumlusunuz

Evet evimiz kira. Eşim diyorum çünkü bu arkadaşın dediği gibi çözülmeyecek bir sorun değil altı üstü bir işe girip çalışacak. Ağustos ayındada ben çalışacağım. Ama eşim çocuk gibi sanki elinden bir şey gelmez gibi davranıyor. Ona göre borçlar bitmeden çalışmasının bir manası yokmuş. Başka türlü bu borçlar nasıl ödenecekse artık. Ben onun bu mantığını düzeltmek istiyorum. Yoksa boşanmak kolay bir mahkemeye bakar. Zaten eğerki dahada böyle giderse sonumuzda bu ayan beyan ortada. Şimdi gitsemde en son raddeye kadar kalsamda benim için değişen bir şey olmayacak. Ailem beni yanına alacaktır. Beklememin sabretmemin nedeni bu. Asıl olan kendisine olacak aslında. Bunun farkına varması lazım. Bugün tekrar konuşmaya çalışacağım.

Evet evimiz kira. Eşim diyorum çünkü bu arkadaşın dediği gibi çözülmeyecek bir sorun değil altı üstü bir işe girip çalışacak. Ağustos ayındada ben çalışacağım. Ama eşim çocuk gibi sanki elinden bir şey gelmez gibi davranıyor. Ona göre borçlar bitmeden çalışmasının bir manası yokmuş. Başka türlü bu borçlar nasıl ödenecekse artık. Ben onun bu mantığını düzeltmek istiyorum. Yoksa boşanmak kolay bir mahkemeye bakar. Zaten eğerki dahada böyle giderse sonumuzda bu ayan beyan ortada. Şimdi gitsemde en son raddeye kadar kalsamda benim için değişen bir şey olmayacak. Ailem beni yanına alacaktır. Beklememin sabretmemin nedeni bu. Asıl olan kendisine olacak aslında. Bunun farkına varması lazım. Bugün tekrar konuşmaya çalışacağım.
kaç aydır bu sorunları yaşıyorsunuz ?

İsin zor Allah esine akil fikir sana da bol sabir versin ama ben olsam buyuk konusmiyim de senin kadar yapici olamazdim sanki

bu adam bir b..k olmaz kusura bakmayın lütfen
benim eşim hafta sonu çalışmasına ragmen deli gibi ek iş arıyor
seninki valla burnunndan kıl aldırmıyor
allah sabır versin sana

Sizin adınıza çok üzüldüm, böyle sorumsuz bir kocayı çekmek çok zor..

şu hayalperest işsizlere de sinir oluyorum. sanki çok vasıf sahibiymiş gibi el işi diyip beğenmiyorlar da.. bence bu kadar sabrettiğin kabahat hemen ailesine söyle ne olursa olsun sanki şuanda çok iyisiniz

Adam kendi borcu için calismak istemiyor siz konuşunca calismak mi isteyecek saniyorsunuz? Neden konusuyorsunuz? Ne istersen onu yap hayirlisi diyip oturun bir köşeye ne hali varsa görsün.

Amaci sizi pes ettirmek çaresiz birakmak zaten ve ailenizden para getirip borclarini kapatmanizi sağlamak. "Borç varken calismamin anlami yok" demesinde ki amaç bu iste.

Ya siz ise girip borcu kapatacaksiniz ya da ailenizden getireceksiniz ya da eşiniz birinden alacak bu parayi. Yani niyet belli zaten istedgniz kadar konusun karakter kötü.

Arkadaşlar eşim bugün kendine işkurun sitesinden iş bakıyordu. Bana iş bulmuş iş aslında iyi ama eşim işe başlamadan ben işe girip girmemekte kararsızım. Bana sabahtan beridir telkinde bulunuyor başvurmam için. Bende başvurdum dedim fakat daha başvuruda bulunmadım. Ne yapsam çok kararsızım. İşsizlik maaşı kesilince bende çalışırım diyor fakat güvenemiyorum. Bebeğe ben bakarım dedi. Düşüncelerinizi yazar mısınız?

Adam kendi borcu için calismak istemiyor siz konuşunca calismak mi isteyecek saniyorsunuz? Neden konusuyorsunuz? Ne istersen onu yap hayirlisi diyip oturun bir köşeye ne hali varsa görsün.

Amaci sizi pes ettirmek çaresiz birakmak zaten ve ailenizden para getirip borclarini kapatmanizi sağlamak. "Borç varken calismamin anlami yok" demesinde ki amaç bu iste.

Ya siz ise girip borcu kapatacaksiniz ya da ailenizden getireceksiniz ya da eşiniz birinden alacak bu parayi. Yani niyet belli zaten istedgniz kadar konusun karakter kötü.

bence eşine çok acıyorsun git babasına gammazla ancak o vakit kendine gelir

onun çalışacağı yok daha çok beklersin gibi kısa yoldan hallet

Cus artik ne utanmaz arsiz bir kocan var. Ne demek sen calis ben bebege bakarim. Nasil dusuneyim diyorsunuz anlamiyorum sizi. Senin kocandan bir cacik olmazzzzz

X