Ben memnunniyetsiz kadinmişsim...

Maalesef öyle ,evimizi satmak zorunda kalacagiz ve çözüm bulamiyorum artik diyor.
Evimiz müstakil bahceli ve hala yari inşaatta,devam yapmak değmiyor asla bitermeyiz gibi gözüküyor...
Satmak ?tek care gibi ,işte buda hepsimizi yerin dibine vurdu
Benim sorunum okadar kompleks ,
Keşke size anlata bilsem ...
Evimin resmini koysam...
başka yol bulursunuz İnşaallah.. evi satmayın. satmamaya odaklanın.
en en en en son çare satmak olsun.
yıllarca kirada oturan biri olarak söylüyorum bunu.
Rabbim İnşaallah başka kapı açar size.

Teşekür ederim yazdiklariniz işte tam benim ruhhalimi anlatiyor.
Işe yaramaz adam değil caliştimi eşek gibi calisir.O evi insaa edebilmek icin sağliğindan oldu sadece ruhsal değil,erken yaşlandi ,bacaklarindan damar aldirdi şimdi restles legs sorunu cikti,yüksek tansiyon vs.
ruhsal cökmesinden birazda kendimi suclubiluyorum evet yaşadiğim hayattan hiç memnun olmadim.Eşim için sadece ben ve cocuklar yaninda olsun huzurlu bir yemek yiyem ,bunlar yetiyor, fakat bana yetmiyor.
Sanki komşunun cimeni herzaman daha yeşil gibi ...

Seninkine benzer hikayeler çok, yaşantılar farklı olsa da inan hisler tıpatıp.

Bana göre de aynen komşunun çimeni hep daha yeşil.

Ama bırakıp gidebilecek kadar masum bulmuyorum kendimi ben de.
Çok masumum diye gönülden diyebilseydik belki her şey daha kolay olurdu.

Şuandan itibaren yapabileceğimiz ne var?

Hatalı olduğumuz kısımları düzelterek, şans vermek.
Olmuyorsa ben iyiydim yine olmadı der bakarız önümüze en azından.

Çok mutlu olmanızı dilerim.
Allah hepimize kolaylıklar versin.

Sen çok sabırlı bir kadınmışsın valla. Bir dönem babam işsiz kalmıştı, annem bir süre ses etmedi sonra haklı olarak uyardı, sonra da patlamıştı iyice. :KK51: 4-5 ay gibi bir süreye denk geliyor bu.
Adam yıllardır işsiz ve memnuniyetsiz siz mi oluyorsunuz? Neyinden memnun olacaksınız? Evde oturan kocadan mı, yoksa 2 oğlan çocuğuyla ilgilenmekten aciz olan babadan mı, yoksa çalıştığınız halde yapılan yemekten, temizlikten şikayet eden kaynana rolündeki heriften mi? Ben memnun olunacak bir şey göremedim.:KK51:
Boşasanız şu adamı valla hayatınızda hiçbir şey değişmez. Çünkü adam cidden yok.

Hic cekemeyecegim erkek tipi.. Hadi bi saglik sorunu falan olsa neyse de. Boylesi cidden cekilmez. Allah yardim etsin..

Uzun zamandir eşim işsiz, kendine göre problemleri ve depressionu var.
Eşim temiz ve merhametli insandir.Evde yardimci olur,evine bağlidir.Hep positif düşünmeye çalişir .Anneme babamada saygili vs yardim severdir.Dişari hayati yoktur,daha doğrusu sosyal hayat yoktur.
Hep evdedir.Istediği tek şey evinde huzurlu yaşamak.
Madalyanin ters tarafina gelelim...

Evet ,yillardir işsizdir ve bu durumdan kendide bunaldiği halde hiç birşey yapmiyor.Psikolojik rahatsizliğin varsa terapi yap diyorum yok istemez.
Aşiri güvensizlik takintisi var.Hiç kimseye güvenmez,ne doktura ne avukata ne memura ...herşeyi kendi bildiği gibi yapar ve bocalar tabii,
tek tabanca gezen insanlardan,kimseden yardim istemez ,kimseden bilgi almaz.
Benimde öyle olmami sağlar aksi takdirde kavga ederiz.

Şimdi bu durumlar benim canimi çok sikiyor.Ben yillardir ailemi gecindirmeye iki delikanliya yetişmeye calişiyorum.
Kadin olduğum icin tabii alişveriş ve yemekde düşünüyorum ,o ise evde saksi gibi bekliyor, aile hayatini sadece seyirci olarak tamamliyor.
Son zamalar başina kalkiyorum, dedim artik yeter babalik ve kocalik görevlerini
yap.Sen yatarken ben kalkip işe gidiyorum,çocuklarina verecek bir lira paran yok dedim.
Biraz fazla dirdir yapiyorum biliyorum kendimi tutamiyorum.Eve hep suratsiz ve sinirli giriyorum,onu tersliyorum vs.
Çok bunaldim,bende kocamdan biraz şimartilmak ve güvenmek istiyorum.
Iş hayatimda sorunlar yaşiyorum ve birakmak istiyorum fakat mecbur olduğum icin calisoyom,eşime karşi öfkeleniyorum.
Bana ;sen çok memnuniyetsiz bir kadinsin dedi sen hiç bir sey mutlu olmasin dedi.
Biraz oluruna birak biraz kabullen herkesin hayati alikfistanlik gecmiyor dedi.
Ben memnuniyetsizmiyim yani,neye karşi?Ne var ortada?

Geçici bir durum olsa idare edin diyeceğim ama sanıyorum eşinizin sosyal anksiyete bozukluğu var. Haliyle depresyonu da. Kadın ya da erkek fark etmez, evlilikte bir tarafa bu kadar yük binerse elbette o yükü taşıyan sonunda isyan eder.
Dırdır etmeyin artık ama karşınıza alın, çok ciddi bir şekilde bir psikiyatriste gitmezse devam edecek gücünüz kalmadığını anlatın lütfen. Anlasın, anlaması için tüm samimiyetinizle, içtenliğinizle ve kararlılığınızla, onu suçlamadan ancak desteğine ihtiyacınız olduğuna vurgu yaparak konuşun.

Ayrıca bu süreç içinde ona yavaş yavaş iş vermeye başlayın. Mesela verin eline listeyi parayı alışverişe gönderin, bunu sertçe yapmayın, vaktim yok lütfen şunları alır mısın diyin. Kalksın alsın, o alıp gelene kadar da yemek yapmayın. İşteki sıkıntılarınızı da onu suçlamadan anlatın. Hem durumla yüzleşmiş, hem de yavaş yavaş işe yaramış olur. Evde kesinlikle iş bölümü yapın. Gerekirse yemek işini ondan isteyin arada. Önce haftada bir isteyin mesela, basit bir yemek yapmasını söyleyin, hiç bilmiyorsa da size yardım etmesini söyleyin, tatlılıkla ikna edin, o sizle mutfakta salata vs yardım ederken onunla sohbet edin suçlamadan. Sonra bunu haftada ikiye üçe çıkarın. yemek biliyorsa zaman içinde bazı günler ona devredin. Bir yandan psikiyatrist meselesini de ısrarla, kararlılıkla ancak sıcak bir üslupla talep edin.

Dayanacak gücünüz yoksa dırdır etmeden boşanmayı da gündeme getirmeniz gerekir diye düşünüyorum. Ama iş bulmazsan bana yardım etmezsen diye değil, bir doktora düzenli olarak gitmezsen, ben devam etmeyeceğim, boşanacağım diyin.

Muhtemelen eşinizin önemli sorunları var ama bunlar sabırla ve kararlılıkla çözülebilir ancak, tabi size kalmış bu sabrı göstermek.. Umarım en azından psikiyatriste gitmeye ikna edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Madalyonun iyi yönü yok ki aslında.
_Evine bağlıdır. Evden çıkmaz. " Ee çalışmıyor adam tabi çıkmayacak.
-Ev işlerine yardımcıdır " Yardimci değil , tamamını yapmalı neredeyse.
-Merhametlidir , " en olsun o kadar meziyeti.

Yemek ve a.veriş nedeni sizde onu anlamadim

Çalışmayan adam çok çok zordur ancak hayat arkadaslingi kötü günde destek olmayı gerektirir.

Maden rahatsız diyorsunuz o zaman onu kırmayın sozlerinizle. Tedavi olmasını saglayin.
Cabalamiyorsa işte o zaman soz yok

burada konu sahibine ve esine haksizlik yapmamak adina, gozlemledigim tecrubemi aktarmak istedim.
konu sahibinin esi sorumsuz degil. adamin butun sorunu ALmanya'ya entegre ol(a)mamis olmak. konu sahibi zaten kurulu bir duzende, alman vatandasi olarak yasiyordu. bu adam almanya'ya gidebilmek icin ailesini-isini-hayatini geride birakti. muhtemelen Almanya'ya vardiginda konu sahibinin ailesinden hic destek gormedi. buldugu isler ya fabrikada iscilik yahut turevi vasifsiz elemanliklar oldu. diger yanda turkiye'de kalsa yapacaklari-yasayacaklari hep beynini kemirdi. yanlis konusursam diye almanca ogrenmekten bile kendini ali koydu. boyle boyle de yalnizlasti, guvensizlesti, eve kapandi.

sevgili konu sahibi, Akanseneler Akanseneler

bu yasadiklarinizi turkiye'de yasiyor olsaydiniz farkli olurdu yorumum ama almanya'da yasadiginiz; esinizin de durumu uc asagi bes yukari satirlarimda anlattigim gibi oldugundan konuya yorum yazan arkadaslara katilmiyorum.

siz bir tercih yaptiniz. turkiye'de olup, esinizin calismasiyla-maasiyla olmak yerine; almanya'da olmayi ve butun yukleri sirtlamayi sectiniz. bu sebeple kurulmus bir cumledir "memnunuyetsiz kadin" ithami.

uzulmeyin.

burada konu sahibine ve esine haksizlik yapmamak adina, gozlemledigim tecrubemi aktarmak istedim.
konu sahibinin esi sorumsuz degil. adamin butun sorunu ALmanya'ya entegre ol(a)mamis olmak. konu sahibi zaten kurulu bir duzende, alman vatandasi olarak yasiyordu. bu adam almanya'ya gidebilmek icin ailesini-isini-hayatini geride birakti. muhtemelen Almanya'ya vardiginda konu sahibinin ailesinden hic destek gormedi. buldugu isler ya fabrikada iscilik yahut turevi vasifsiz elemanliklar oldu. diger yanda turkiye'de kalsa yapacaklari-yasayacaklari hep beynini kemirdi. yanlis konusursam diye almanca ogrenmekten bile kendini ali koydu. boyle boyle de yalnizlasti, guvensizlesti, eve kapandi.

bu yasadiklarinizi turkiye'de yasiyor olsaydiniz farkli olurdu yorumum ama almanya'da yasadiginiz; esinizin de durumu uc asagi bes yukari satirlarimda anlattigim gibi oldugundan konuya yorum yazan arkadaslara katilmiyorum.

siz bir tercih yaptiniz. turkiye'de olup, esinizin calismasiyla-maasiyla olmak yerine; almanya'da olmayi ve butun yukleri sirtlamayi sectiniz. bu sebeple kurulmus bir cumledir "memnunuyetsiz kadin" ithami.

uzulmeyin.
Yine aydınlandım öncesini öğrenince, teşekkürler semurcan semurcan ;)

Bu durumda eski mesajımdaki son çare boşanma konuşması yapın önerimi geri alıyorum Akanseneler Akanseneler , ama o yalnızlaşma ve güvensizlik gerçekten bir uzman desteği gerektiriyor. Dediğim gibi sosyal anksiyete bozukluğu belirtileri gösteriyor eşiniz. Umarım içten bir yaklaşım takınarak onu destek almaya ikna edebilirsiniz.

uzulmeyin.
Çok teşekür ederim ,yorumunuz tamda eşimin durumunu anlatiyor.
Almanyaya geldi ve hiç alişik olmadiği şey
karisindan yönlendirmek.
Dil kurslarina gitti fakat onun için almanca cok zor geliyor,birazda gurur yapip yanliş konuşurum diye ,yerine ben konuştum.
Eşim bana söylemese bile TRdeki hayatini
nekadar özlediğini farkindayim,birde tabi aile özlemi.Ben burda ailemi ziyaret ederken onun buna firsati bile yoktur.

Dua etmekten başka birşey gelmiyor aklima.

Uzun zamandir eşim işsiz, kendine göre problemleri ve depressionu var.
Eşim temiz ve merhametli insandir.Evde yardimci olur,evine bağlidir.Hep positif düşünmeye çalişir .Anneme babamada saygili vs yardim severdir.Dişari hayati yoktur,daha doğrusu sosyal hayat yoktur.
Hep evdedir.Istediği tek şey evinde huzurlu yaşamak.

Madalyanin ters tarafina gelelim...

Evet ,yillardir işsizdir ve bu durumdan kendide bunaldiği halde hiç birşey yapmiyor.Psikolojik rahatsizliğin varsa terapi yap diyorum yok istemez.
Aşiri güvensizlik takintisi var.Hiç kimseye güvenmez,ne doktura ne avukata ne memura ...herşeyi kendi bildiği gibi yapar ve bocalar tabii,
tek tabanca gezen insanlardan,kimseden yardim istemez ,kimseden bilgi almaz.
Benimde öyle olmami sağlar aksi takdirde kavga ederiz.

Şimdi bu durumlar benim canimi çok sikiyor.Ben yillardir ailemi gecindirmeye iki delikanliya yetişmeye calişiyorum.
Kadin olduğum icin tabii alişveriş ve yemekde düşünüyorum ,o ise evde saksi gibi bekliyor, aile hayatini sadece seyirci olarak tamamliyor.
Son zamalar başina kalkiyorum, dedim artik yeter babalik ve kocalik görevlerini
yap.Sen yatarken ben kalkip işe gidiyorum,çocuklarina verecek bir lira paran yok dedim.
Biraz fazla dirdir yapiyorum biliyorum kendimi tutamiyorum.Eve hep suratsiz ve sinirli giriyorum,onu tersliyorum vs.
Çok bunaldim,bende kocamdan biraz şimartilmak ve güvenmek istiyorum.
Iş hayatimda sorunlar yaşiyorum ve birakmak istiyorum fakat mecbur olduğum icin calisoyom,eşime karşi öfkeleniyorum.
Bana ;sen çok memnuniyetsiz bir kadinsin dedi sen hiç bir sey mutlu olmasin dedi.
Biraz oluruna birak biraz kabullen herkesin hayati alikfistanlik gecmiyor dedi.
Ben memnuniyetsizmiyim yani,neye karşi?Ne var ortada?
Eşin yıllardır işsiz ve sana sen memnuniyetsizsin diyor öyle mi?Kırmızıyla belirttiğim yazın var ya,eşinin işsiz daha doğrusu sorumsuz olması,o verdiğin huyuyla ilgili örnekleri geçerli kılmıyor.
Karısı çalışıyor evde 2 tane çocuk var ve adamın tek istediği şey evde huzurlu yaşamak.
Ne bileyim ne diyeyim seni de doldurmak istemiyorum.

Çok teşekür ederim ,yorumunuz tamda eşimin durumunu anlatiyor.
Almanyaya geldi ve hiç alişik olmadiği şey
karisindan yönlendirmek.
Dil kurslarina gitti fakat onun için almanca cok zor geliyor,birazda gurur yapip yanliş konuşurum diye ,yerine ben konuştum.
Eşim bana söylemese bile TRdeki hayatini
nekadar özlediğini farkindayim,birde tabi aile özlemi.Ben burda ailemi ziyaret ederken onun buna firsati bile yoktur.

Dua etmekten başka birşey gelmiyor aklima.
Ttalım sen böyle iyi niyet beslemeye devam edersen,bir gün psikolojik olarak bir enkaz olursun.Nice Almanya ya giden insanlar var.Yanlış konuşurum diye Almanca öğrenmemek ne demek.Herkes doğru konuşarak öğrenmiyor.Yanlış konuşmanın gururunu yapacağına,başka şeylerde gurur yapmalı.İş beğenmemezlik yapacağına,çalışsın çabalasın ailesini görmek içinde birikimi ve fırsatı da oluşturmuş olur.

uzulmeyin.
Nerdeyse bütün sülalesi Almanya da olan ve kendim de çok sık giriş çıkış yapan biri olarak söylüyorum,bu yazdıkların bir insanın çalışmamasının bahanesi olamaz.18 lik ana kuzusu kızlar evlenip gidiyor.Anadan babadan ayrı.Bir de koca kaynana eziyeti çekiyor.

Bir insan 3 ay entegre olamaz anlarım,1 yıl entegre olamaz anlarım.Yıllarca çalışmamak ne demek.Entegre olamıyor ama 2 çocuk getirebiliyor dünyaya.Kimse kimseye destek olmak zorunda değil.Konu sahibibn ailesi de bi yere kadar destek olabilir.İş beğenmemek,kimsenin lafını tavsiyesini dinlememek,kendi bildiğini okumak,yok yanlış konuşurum gibi saçma bi bahaneyle evde oturduğu halde dil öğrenmemek,Almanya da çalışan Türkler çokta iyi şartlarda çalışmıyor çoğu.
Bir de emek sarfeden,ona olduğundan olması gerekenden fazla hoşgörü ve sabır gösteren konu sahibine menuniyetsizsin diyen gevşek bir insan var ortada.

Konu sahibinin durumu biraz hastalıklı sevda.Bağımlılık.Kocanın her yaptığını hoş görmek.O kadar hoş görmüş ki,hoşgörü suistimale dönmüş.Ve malesef konu sahibi kendini o kadar değersizleştirmiş ki,kendini düşünmüyor,kendi fedakarlıklarını göremiyor.Ömür geçiyor ya.Nereye kadar.Gençlik gidiyor.Sen gurbet ellerde çalış çabala evde çalışmayan bir koca.İnsanların da sorgulamalarına maruz kalıyordur.Evi satacağız diyor.Eee bir kişinin çalışmasıyla olmuyor tabi.Ama orda bile kocasını haklı çıkaracak bir durum buluyor.Çok çalıştı taş taşıdı.Y ayaptıysa kendi evi için çoluğu çocuğu için yaptı.Çok çalıştı yıllarca dinlendi yatarak.Konu sahibinin psikolojik destek alması şart.

Eşin çok saçmalamış. Benim için bir adam ne kadar iyi olursa olsun, isterse iyilikten sırtında kanatlar belirsin, eğer çalışan işinde gücünde erkek gibi erkek değilse benim gözümde sıfırdır.Öyle bir adama da saygı da duymam sevgide duymam. Erkek adam çalışır evde yan gelip yatmaz osura osura. En nefret ettiğim şey.

Evınıze cekıp cevırıp cocuklarada bakabildikten sonra esinize hala ihtiyac var mı Birde onun bakımını üstlenip bir de mennuniyetsizlikle suclanmak.. Sizin verecegınız tepkıye bakar..

Nerdeyse bütün sülalesi Almanya da olan ve kendim de çok sık giriş çıkış yapan biri olarak söylüyorum,bu yazdıkların bir insanın çalışmamasının bahanesi olamaz.18 lik ana kuzusu kızlar evlenip gidiyor.Anadan babadan ayrı.Bir de koca kaynana eziyeti çekiyor.

Bir insan 3 ay entegre olamaz anlarım,1 yıl entegre olamaz anlarım.Yıllarca çalışmamak ne demek.Entegre olamıyor ama 2 çocuk getirebiliyor dünyaya.Kimse kimseye destek olmak zorunda değil.Konu sahibibn ailesi de bi yere kadar destek olabilir.İş beğenmemek,kimsenin lafını tavsiyesini dinlememek,kendi bildiğini okumak,yok yanlış konuşurum gibi saçma bi bahaneyle evde oturduğu halde dil öğrenmemek,Almanya da çalışan Türkler çokta iyi şartlarda çalışmıyor çoğu.
Bir de emek sarfeden,ona olduğundan olması gerekenden fazla hoşgörü ve sabır gösteren konu sahibine menuniyetsizsin diyen gevşek bir insan var ortada.

Konu sahibinin durumu biraz hastalıklı sevda.Bağımlılık.Kocanın her yaptığını hoş görmek.O kadar hoş görmüş ki,hoşgörü suistimale dönmüş.Ve malesef konu sahibi kendini o kadar değersizleştirmiş ki,kendini düşünmüyor,kendi fedakarlıklarını göremiyor.Ömür geçiyor ya.Nereye kadar.Gençlik gidiyor.Sen gurbet ellerde çalış çabala evde çalışmayan bir koca.İnsanların da sorgulamalarına maruz kalıyordur.Evi satacağız diyor.Eee bir kişinin çalışmasıyla olmuyor tabi.Ama orda bile kocasını haklı çıkaracak bir durum buluyor.Çok çalıştı taş taşıdı.Y ayaptıysa kendi evi için çoluğu çocuğu için yaptı.Çok çalıştı yıllarca dinlendi yatarak.Konu sahibinin psikolojik destek alması şart.

ben konu sahibinin esinin durumunu hakli cikaracak bir yorum yapmadim, bir basin mensubu olarak gozlemledigimiz seylerin degerledirmesi olarak gorus bildirdim. sizin hakliliginiz baki olmakla beraber, izlenimim de malesef bir o kadar dogru :110:

ben konu sahibinin esinin durumunu hakli cikaracak bir yorum yapmadim, bir basin mensubu olarak gozlemledigimiz seylerin degerledirmesi olarak gorus bildirdim. sizin hakliliginiz baki olmakla beraber, izlenimim de malesef bir o kadar dogru :110:
Görüşüne saygım sonsuz fakat çoluk çocuklu bir erkeğin yıllarca çalışmamasının hiç ama hiçbir bahanesi olamaz.Hem dil öğrenme,hem dilin yok,sosyalliğin yok,hiç bir adım atma,yıllarca evde otur sana öf demeyen ve çalışan bir kadına sahip ol sonra sen memnuniyetsizsin de.
Allah yardımcısı olsun herkesin.

Görüşüne saygım sonsuz fakat çoluk çocuklu bir erkeğin yıllarca çalışmamasının hiç ama hiçbir bahanesi olamaz.Hem dil öğrenme,hem dilin yok,sosyalliğin yok,hiç bir adım atma,yıllarca evde otur sana öf demeyen ve çalışan bir kadına sahip ol sonra sen memnuniyetsizsin de.
Allah yardımcısı olsun herkesin.
amin :)

Allah razi olsun senden ...
Bende farkettim bende hastalikli sevgi olduğunu ,ona duygusal anlamda bağliyim.Kendimi es geçiyorum ama eşimi es gecemiyorum .
Tedavi yapiyorum inşallah bu hastaliktan kurtulurum

Back
X