Ben memnunniyetsiz kadinmişsim...

Uzun zamandir eşim işsiz, kendine göre problemleri ve depressionu var.
Eşim temiz ve merhametli insandir.Evde yardimci olur,evine bağlidir.Hep positif düşünmeye çalişir .Anneme babamada saygili vs yardim severdir.Dişari hayati yoktur,daha doğrusu sosyal hayat yoktur.
Hep evdedir.Istediği tek şey evinde huzurlu yaşamak.
Madalyanin ters tarafina gelelim...

Evet ,yillardir işsizdir ve bu durumdan kendide bunaldiği halde hiç birşey yapmiyor.Psikolojik rahatsizliğin varsa terapi yap diyorum yok istemez.
Aşiri güvensizlik takintisi var.Hiç kimseye güvenmez,ne doktura ne avukata ne memura ...herşeyi kendi bildiği gibi yapar ve bocalar tabii,
tek tabanca gezen insanlardan,kimseden yardim istemez ,kimseden bilgi almaz.
Benimde öyle olmami sağlar aksi takdirde kavga ederiz.

Şimdi bu durumlar benim canimi çok sikiyor.Ben yillardir ailemi gecindirmeye iki delikanliya yetişmeye calişiyorum.
Kadin olduğum icin tabii alişveriş ve yemekde düşünüyorum ,o ise evde saksi gibi bekliyor, aile hayatini sadece seyirci olarak tamamliyor.
Son zamalar başina kalkiyorum, dedim artik yeter babalik ve kocalik görevlerini
yap.Sen yatarken ben kalkip işe gidiyorum,çocuklarina verecek bir lira paran yok dedim.
Biraz fazla dirdir yapiyorum biliyorum kendimi tutamiyorum.Eve hep suratsiz ve sinirli giriyorum,onu tersliyorum vs.
Çok bunaldim,bende kocamdan biraz şimartilmak ve güvenmek istiyorum.
Iş hayatimda sorunlar yaşiyorum ve birakmak istiyorum fakat mecbur olduğum icin calisoyom,eşime karşi öfkeleniyorum.
Bana ;sen çok memnuniyetsiz bir kadinsin dedi sen hiç bir sey mutlu olmasin dedi.
Biraz oluruna birak biraz kabullen herkesin hayati alikfistanlik gecmiyor dedi.
Ben memnuniyetsizmiyim yani,neye karşi?Ne var ortada?
Bir erkeğin işsiz olması zaten başlı başına vir depresyon sebebi
Siz de üstüne oradan vurucu laf söylem
işsiniz
Bi lokanta bir cafede bile garsonluk yapsın parasını çıkarsın neden işsiz beğenmiuor mu yoksa imkan olmadı mı gerçekten?

Köpeğe bile onca sene bak besle büyüt yedir içir doyur senin peşinde deli divane olur. Ne yapsam da daha şirin gozuksem diye çabalar... Anla yani..
Lütfen bu kadar ağir laflar etmeyin ,eşim çocuklarimin babasi,
Ayip olmuş!!!
Öyle düşünüyorsaniz ev hanimlari şirinlik yapmaktan gözünü acamasinlar ,eşlerinin ayaklarina kapansinlar,köleleri olsunlar ama ne ev hanimlari var,sirf kendi isteklerini alabilmek için kocalarini borc altinda birakiyorlar,mecburdur kocam diyor işin icinde cikiyor.
Bende ,ben ona bakiyorum oda benim her nazimi ceksin değil..
Olay paylaşmaktir,destektir ,mücaledir
EŞ-LIKTIR

Çalışan herkesin özgüveni tavan mıymış? Ya da psikolojik problemleri yok muymuş?
Bence sen sana dayatılan hayatı kabullenmiş ve normal görmeye başlamışsın. Bu açıdan senin de silkelenip psikolojik tedaviye başlaman lazım.
Bunca zaman çok taşımışsın bu adamı. Halinden memnun olmayacak çok geçerli sebeplerin var zaten. İnanma eşinin altı boş laflarına.

Eşin dışarıda çalışmıyorsa evin yükünü sırtlanması gerekirdi. Ama sen kendini yıllarca kullandırmışsın. Psikolojik problemi, depresyonu, özgüvensizliği anlarım da, koskoca evli barklı adamın yıllardır evde saksı gibi oturmasını anlayamam.

Eşim temiz ve merhametli insandir.Evde yardimci olur,evine bağlidir.Hep positif düşünmeye çalişir .Anneme babamada saygili vs yardim severdir.Dişari hayati yoktur,daha doğrusu sosyal hayat yoktur.

Evet ,yillardir işsizdir ve bu durumdan kendide bunaldiği halde hiç birşey yapmiyor.Psikolojik rahatsizliğin varsa terapi yap diyorum yok istemez.
Aşiri güvensizlik takintisi var.Hiç kimseye güvenmez,ne doktura ne avukata ne memura ...herşeyi kendi bildiği gibi yapar ve bocalar tabii,

Şimdi bu durumlar benim canimi çok sikiyor.Ben yillardir ailemi gecindirmeye iki delikanliya yetişmeye calişiyorum.
Kadin olduğum icin tabii alişveriş ve yemekde düşünüyorum ,o ise evde saksi gibi bekliyor, aile hayatini sadece seyirci olarak tamamliyor.
yap.Sen yatarken ben kalkip işe gidiyorum,çocuklarina verecek bir lira paran yok dedim.
Biraz fazla dirdir yapiyorum biliyorum kendimi tutamiyorum.Eve hep suratsiz ve sinirli giriyorum,onu tersliyorum vs.
Iş hayatimda sorunlar yaşiyorum ve birakmak istiyorum fakat mecbur olduğum icin calisoyom,eşime karşi öfkeleniyorum.
Bana ;sen çok memnuniyetsiz bir kadinsin dedi sen hiç bir sey mutlu olmasin dedi.
öyle kolay kolay boşan dememeye gayret gösteriyoprum ama sen bu adama cok bile dayanmışsın.
kendi tembelliğini ve korkularını kabul edip durumu düzeltmek için adım atmak yerine KLASİK TÜRK ERKEGİ mantığı ile seni suçlamış ve sindirmeye çalışmış.
anında kapı dışarı et. bundan sonra sen bakma adama. gitsin anası babası kardeşi ne varsa onlar baksın. isterse sürünsün yollarda kalsın. ne münasebet saksı gibi oturmak olur mu? 5 tl bile getirse eve "adamım çalışıyor didiniyor" der insan. kaanaat getirirsin, şansı yok dersin. ama hiç çaba yok her yardıma hayır de...oldu paşam..
cok kaba bir şey yazıcam cok sinirlendim.. senin koca resmen " ev beleş karı beleş" hayat bana güzeli oynuyor.

ablam da böyle bir kocadan 10 sene sabredip boşandı ve hayatında yaptığı en güzel iki şey biri eşinden boşanmak ikincisi de cocugu oldu ( baba adayı yanlış ama genç evlendiği için sonuç bu )

Lütfen bu kadar ağir laflar etmeyin ,eşim çocuklarimin babasi,
Ayip olmuş!!!
Öyle düşünüyorsaniz ev hanimlari şirinlik yapmaktan gözünü acamasinlar ,eşlerinin ayaklarina kapansinlar,köleleri olsunlar ama ne ev hanimlari var,sirf kendi isteklerini alabilmek için kocalarini borc altinda birakiyorlar,mecburdur kocam diyor işin icinde cikiyor.
Bende ,ben ona bakiyorum oda benim her nazimi ceksin değil..
Olay paylaşmaktir,destektir ,mücaledir
EŞ-LIKTIR
senin kocan tembelliğe alışmış canım. ekmek elden su gölden, iş stresi patron öfkesi para yetecek mi derdi yok. bunalımdayım diye senelerdir seni kandırıyor. senin zaaflarını bulmuş, onları kullanarak sana yapışmış, asalak gibi yaşıyor.
madem artık bıktın, bırak tek başına yaşasın. en azından yükün azalır.

Evet başta saydığınız o bir kaç iyi özellikle mutlu olmadığınız için
memnuniyetsizsiniz.

Yanlış anlamayın bana göre değil eşinize göre.

Hepsi aynı kafa bunların hepsi!

Tutunacak üç dal verip al da sus demeye getiriyorlar.

Bize de hiç dalı olmayan ağaçlara bakıp şükretmek, Çiçekli dallara sahip ağaçlara düşenlere bakıp isyan etmek düşüyor.

Anlamadığım neden rolleri değiştiniz ki ?
Resmen rahata alışmış
Yani kötü günde tabiki destek olunmalı ama yıllar var arada
Gönderin gitsin işe yahu gerekirse çalışmayın
Sorumluluğunu bilsin !!!

Mesleği yok almanya için gecerli olan.
Ondan anca askari ücretle iş bulunur diyor oda sadece bir harclik kalir
Hiç calişmadi diyemem evimizi insaat etti ve sorunlar oldu cok maddi ve manevi
Hayata küstü,kuyunun dibinde ve cikmak istemiyor..
Biraz bu durumdan bende hataliyim ..
Yeterlice kendine manevi destek veremedim, onu hep sucladim ,çünkü artik evimizi satmak zorundayisiz..
Düşün iki katli 150mk bir evi ağir taşlarla hepsini yapa yalniz yapti..
Sabah saat 8 başlardi akşam 10 kadar
Aç susuz, yemezdi içmezdi,bayramimiz yok
Pazarimiz yok ,tatil hiç yok..
Biz anca her 4 sene bir izin yapiyoruz...
Hatasi kimse inanmazdi güvenmezdi..
Mimar mesela cok masrafli olcagini söyledi yalniz yapilmaz dedi yanliş gururlada hiç kimseden yardim istemez..

Bu adamı bu kadar gömmeye gerek yok yalnız.

Bu kadar işe yaramaz adam olsa ev inşa edecek sabır olmaz bir kere.

Adam hayattan ümidini kesmiş, ne yapsam da boş gibi bir düşünceye sürüklenmiş.
Bu ciddi bir depresyon belirtisi.

Tedavi almalı ve hayata yeniden tutunmalı bence.

Eşinizin tedavi olmasını sağlayın ve burada, bu konuda gömülmesine izin vermeyin bence.
Çünkü yazdığınız kısa öz hayata bakarak, onu kimse anlayamayacak.
Bu kadarını haketmiyor diye düşünüyorum.
Üzüldüm ben bu adama :(

Mesleği yok almanya için gecerli olan.
Ondan anca askari ücretle iş bulunur diyor oda sadece bir harclik kalir
Hiç calişmadi diyemem evimizi insaat etti ve sorunlar oldu cok maddi ve manevi
Hayata küstü,kuyunun dibinde ve cikmak istemiyor..
Biraz bu durumdan bende hataliyim ..
Yeterlice kendine manevi destek veremedim, onu hep sucladim ,çünkü artik evimizi satmak zorundayisiz..
Düşün iki katli 150mk bir evi ağir taşlarla hepsini yapa yalniz yapti..
Sabah saat 8 başlardi akşam 10 kadar
Aç susuz, yemezdi içmezdi,bayramimiz yok
Pazarimiz yok ,tatil hiç yok..
Biz anca her 4 sene bir izin yapiyoruz...
Hatasi kimse inanmazdi güvenmezdi..
Mimar mesela cok masrafli olcagini söyledi yalniz yapilmaz dedi yanliş gururlada hiç kimseden yardim istemez..

Kardeşim bırak Allah aşkına hala daha kendinde suç arıyorsun. Söylendim destek olmadım falan filan.. Az bile yapmışsın diyorum ben de.

Eşinin Türkiye'deki hesap Almanya'ya uymamış işi depresyona vurmuş işte bu kadar basit. O kadar gururluysa üzülüyorsa neden yıllardır evde? Sebebi psikolojik değil genişlik.

Koskoca evi yaptırmak tabi ki masraflı olur. Mimar babasının hayrına yapacak değildi ya. Eşin de geldiğinden itibaren bir işin ucundan tutsaydı şimdi o ev satılmazdı.

Son düzenleme:
Entegre olamamis. Evlendikten sonra ilk defa gittiyse Almanya'ya isi cok zor. Anlamaya calis ve oranin toplumuna kulturune diline uyum saglamasi icin yardimci ol,kendi haline birakma. TR' de boyle degil diyorsun. Sence neden ? Tembel oldugundan mi yoksa bir yere ait olma ihtiyacini giderdigi icin mi ? Uyum saglayamazsa bi gun memlekete donmek isteyebilir. Biraz daha genis bakmaya calis.

iyi bile dayanmışsınız bence.evde durup çalışmayan erkeklere şaşıyorum.eşinizin söylediklerinizin işle ilgili hepsi bahane.

Bu adamı bu kadar gömmeye gerek yok yalnız.

Bu kadar işe yaramaz adam olsa ev inşa edecek sabır olmaz bir kere.

Adam hayattan ümidini kesmiş, ne yapsam da boş gibi bir düşünceye sürüklenmiş.
Bu ciddi bir depresyon belirtisi.

Tedavi almalı ve hayata yeniden tutunmalı bence.

Eşinizin tedavi olmasını sağlayın ve burada, bu konuda gömülmesine izin vermeyin bence.
Çünkü yazdığınız kısa öz hayata bakarak, onu kimse anlayamayacak.
Bu kadarını haketmiyor diye düşünüyorum.
Üzüldüm ben bu adama :KK43:
Teşekür ederim yazdiklariniz işte tam benim ruhhalimi anlatiyor.
Işe yaramaz adam değil caliştimi eşek gibi calisir.O evi insaa edebilmek icin sağliğindan oldu sadece ruhsal değil,erken yaşlandi ,bacaklarindan damar aldirdi şimdi restles legs sorunu cikti,yüksek tansiyon vs.
ruhsal cökmesinden birazda kendimi suclubiluyorum evet yaşadiğim hayattan hiç memnun olmadim.Eşim için sadece ben ve cocuklar yaninda olsun huzurlu bir yemek yiyem ,bunlar yetiyor, fakat bana yetmiyor.
Sanki komşunun cimeni herzaman daha yeşil gibi ...

yanlış mı anladım ki..
eşiniz uzun zamandır çalışmıyor, siz çalışıyorsunuz.
üstüne birde memnuniyetsiz olan siz oluyorsunuz...
değişik iş vesselam.

yanlış mı anladım ki..
eşiniz uzun zamandır çalışmıyor, siz çalışıyorsunuz.
üstüne birde memnuniyetsiz olan siz oluyorsunuz...
değişik iş vesselam.
Maalesef öyle ,evimizi satmak zorunda kalacagiz ve çözüm bulamiyorum artik diyor.
Evimiz müstakil bahceli ve hala yari inşaatta,devam yapmak değmiyor asla bitermeyiz gibi gözüküyor...
Satmak ?tek care gibi ,işte buda hepsimizi yerin dibine vurdu
Benim sorunum okadar kompleks ,
Keşke size anlata bilsem ...
Evimin resmini koysam...

Bunları okuyunca bekarlığımın kıymetini bildim. Kafam rahat. Arkadaşım çok haklısın, sabrına hayran oldum bunca yıl hem erkek hem kadın olmuşsun. Sıkıntı kocan, erkek gibi davranmıyor . Yahu kocasın, babasın kendine de mi saygın yok karının eline bakıyorsun bu adam pısırık...

Back
X