Eşimin önyargısı

Sen pitbull baktin mi ?????

benim dayımın vardı, ve dayım köpek yetiştiricisiydi, o bakıyordu ve çok iyi bakıyordu onunla özel ilgileniyordu, hatta diğer köpkelri diğer arkadaşına bırakıp pitbulla kendisi özel ilgilendi bebekliğinden beri, ama o köpeğin sinir anında ne yaptığını anlatmayayım burda, dayım köpekleri çok sever o bile vazgeçmişti pitpuldan

Tabiki çok istiyorsanız eşiniz biraz yumuşamalı ve bakmalısınız.. Sonuçta siz ilgilenecek bakacaksınız ama ya bir zarar görürseniz, o zmn geri dönüşü yok.
Birde aklıma bir hikaye geldi paylaşmak istedim..
padişah vezire sormuş:

-Vezir! demiş ve eklemiş, Eğitim mi önemli cibiliyet (soy-sop-mezhep) mi?

Vezir düşünmeden cevap vermiş:
-Cibiliyet padişahım.

Padişah bu yanıta hayli sinirlenmiş, memleketin her yerine tellallar çağırtmış.

-Duyduk duymadık demeyin en iyi hayvan eğiticisine yüz kese altın...

Altının adı olur da o adın yoluna her şeyi denemek mübah olmaz mı? Elbette olur. Bu çağrıya iştirak edenler arasından yapılan eleme sonucu en iyi hayvan eğiticisi padişahın huzuruna çıkarılmış.

Padişah hayvan eğiticisine sormuş:
-Bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretebilirsin?
- 6ayda öğretirim padişahım.

Gel zaman git zaman altı ay dolmuş, huzura kedisi ile hayvan eğiticisialınmış.
padişah:
-Öğrettin mi?
-Öğrettim padişahım.

Sözleri üzerine saray erkanı toplanmış, kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış, herkes büyük bir şaşkınlık ve de hayranlıkla izerken tam vezirin önüne gelmiş kedicik;

padişah yine vezire sormuş:

Vezir! demiş. Bak da söyle eğitim mi önemlidir cibiliyet mi?

Vezir padişahın sorusuna cevap vermemiş tebessüm ederek öncesinden cebinde hazır tuttuğu fareyi yere bırakmış. Kedi fareyi görür de durur mu hiç? Tepsiyi attığı gibi farenin peşinde koşmaya başlamış. Fare önde kedi arkada sarayın altı üst üstü alt olmuş. Elbette ki onca zamanlık eğitime olmuş ve de boşa gitmiş.

Tabi vezire de gün doğmuş haliyle cevap hakkı durmakta iken de padişa dönüp
-Cibiliyet padişahım, cibilliyet! diye cevabını da vermiş.

Pitbull laboratuvar kopegi. Yani insanlarin yarattigi bir kopek dogal ortamda olusmadi ve ne kadr iyi bakilirsa bakilsin kopegin genlernden dolayi ruh sagliginin bozularak shibine ve cevrrsine zarar verme olasiligi var. Hastaliga yatkin bir kopek turu yani. Rottweiler var o alfa irki hem lider hem super bir koruyucu tehlikesi de daha az. Bu turde agresif gerci :)) Ben alicam ilerde tavsiye ederim.

Manevi duygulari olmayan bir kopek turu pitbull sadakat yok sahibine karsi. Sinirlenirse ya da ac kalirsa sahibini de yer

Simdi kendi tanidigim pitbull sahiplerine mi inanayim .. kendi gordugum pitbullara mi inanayim dayina mi bilemedim ben gozumle gormessem inanmam :))) cunku cidden iyi bakilan pitbullar gordum ve hic oyle birsey duymadim hicbirinden hatta beni tanimssa dahi kopek kendini sevdirdi oynadi ilk kez gordugu halde oyuzden ben gozumle gormeden on numara egittim ama bana veya etrafa saldirdi lafina asla inanmam

Manevi duygulari olmayan bir kopek turu pitbull sadakat yok sahibine karsi. Sinirlenirse ya da ac kalirsa sahibini de yer

Valla sirf surda kucak kucaga foto paylasmak icin bile su yazdiklarinizdan sonra daha bir hirslandim :)))) acikcasi almak için
Sen cok iyi baktinda yedi mi seni hayvan boyle onun varmis bunun varmiş isirmis koparmis efsaneleri yapmayin biliyoruz agresif vs ama dedigim gibi beni hayatinda ilk kez gormus pitbull bile gelip kendini sevdiriyordu yetiskindi gayette simarikti ve bicok ornek
Bunlarin kodumu bozuk ??? Yoksa o saldiranlarin sahibimi bozuk

Ben eşinize hak verdim, hayvan sevgim var ama o köpeğe güvenim yok benim ürkütücü çünkü...

Eğer müstakil bahçeli bir ewde oturuyorsanız alın bahçede klübesinde durur..

Ama ewin içinde olmasını bende istemezdim...

pitbull laboratuvarlarda falan üretilmemiştir. melezlemeyle üretilmiştir.tüm köpek cinsleri gibi. hiç bir köpek doğada bu haliyle bulunmaz.

Bu kadar uzun yazmana gerek yoktu .. kediyi bilmemde kopegin onune yemek koydun mu acta olsa komut bekler soyleyene kadar lokma almaz :))) 2 kopek baktim az cok biliyorum

Eşim bakmış ona sordum. Sen bilirsin tabi ki sen de saldirgansin kopek zaten genleri nedeniyle saldirgan sen mi onu o mu seni parcalar Allah bilir.
Iyilik icin yaziyoruz uslubun terslesiyor. Cok degisiksin sen gercekten.

Vahimsiniz hala labrtuvar kopegi sanip cenesi bilmem kac ton basiyor efsaneleriyle konuşan insanlar varken malesef o kopegin hic şansi yok :)

pitbull laboratuvarlarda falan üretilmemiştir. melezlemeyle üretilmiştir.tüm köpek cinsleri gibi. hiç bir köpek doğada bu haliyle bulunmaz.
Evet 3 irkin birlesimiydi sanirim ama insan eliyle olusturulmus ve tek amac dovus. Ne koruma ozelligi var ne sadakat. Bebekleri kendine rakip gorme ihtimali var. Bakip ondan zarar goren bir cok insan var biri de esim. Ki kopek dostudur ölur onlar icin. Asla dusunme bile almayi dedi.

Eşim bakmış ona sordum. Sen bilirsin tabi ki sen de saldirgansin kopek zaten genleri nedeniyle saldirgan sen mi onu o mu seni parcalar Allah bilir.
Iyilik icin yaziyoruz uslubun terslesiyor. Cok degisiksin sen gercekten.

Saldirmiyorum 8buru dayimda vardi diyor oburu arkafasimda vardi herkesin biseyinde vardi ve parcaliyordu neden bitek onlara denk gelmiş acaba ??? Şekli icin aldiklarindan olabilir mi cogunluk gibi kac tanesi karakterine bakiyor bana uygun mu diye bakiyor nerdeyse hic biri anca sekil olsun adi var diye aliyorlar ben dogru duzgun yetistirip beni yedi cok saldirgandi diyen gormedim cevremde ki beni hayatinda ilk defa goren kopekler kendini sevdirmeye gelip sevdirdi parcalamadi yani ama bazilari ozellikle saldirganligiyla ovunur bu kopeklerin o huyunu on plana cikarir bisey yapincada aaaaaawww pitbull suclu suclu tabi nede olsa agzi var dili yok at ustune gitsin

benim size yalan borcum yok, ben sadece insanlıktan uyarma anlamında yorum yazdım, ister dinlersiniz ister dinlemezsiniz, ama size düzgün yorum yapan birine ukalaca yorum yapmaya hakkınız yok, haddinizi bilin

Konunun kapatılmasini rica ettim şuan sayet ban alasim yok daha bikacgun once acildi banim konu amacindan sapti ben efsaneleri duymak icin acmamistim ... atip tutulanlar bilgisizliginizi gosteriyor sadece
Tecrube etmediginiz seyleri .. objektif bakamadiklarinizi.. yeterli bilgeye sahip olamadiklarinizi bu kadar emin savunmayin benim tepkim ona yoksa sevseniz banane sevmeseniz banane sorumda bu degildi iyi sabahlar

gerçekten öyle uslu arkadaş canlısı pitbullar gördüm ki .ama zarar vermek istemese de çok güçlü ve yanlışlıkla can acıtabiliyor.onun disinda adı çıkmış en ufak şeyde şikayet edilirsiniz ve ayrılmanız çok zor olur. esiniz de sizin için kabul ederse her hareketi ona da batar.

benim size yalan borcum yok, ben sadece insanlıktan uyarma anlamında yorum yazdım, ister dinlersiniz ister dinlemezsiniz, ama size düzgün yorum yapan birine ukalaca yorum yapmaya hakkınız yok, haddinizi bilin
Ukalayi, bilgisiz oldugu konuda biliyormus gibi konusanlar icin kullanirim ben genelde .. kulaktan dolma hicbirsey saglam kaynak degildir didisinin didisindan duydugun seyle .. bu boyledir demek yanlis

Ukalayi, bilgisiz oldugu konuda biliyormus gibi konusanlar icin kullanirim ben genelde .. kulaktan dolma hicbirsey saglam kaynak degildir didisinin didisindan duydugun seyle .. bu boyledir demek yanlis

bakın size yapılan yorumlar iyi niyetten,siz fazlasıyla ukala ve şımarıksınız. tekrar diyorum haddini bilerek konuş, ben burada gördüğümü söyledim, iyi niyetten maraz doğarmış dedikleri bu olsa gerek,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…