- 9 Eylül 2013
- 11.936
- 27.375
Burada bir arkadaşım günde 3 defa sakinleştirici alıyormuşDaha öncede dedim ona hakaret etmek, had bildirmem fayda etmez diye. Beraber zaman gecirmek istiyorsun diye adam hakaret ediyor ve sen halen kendini sucluyorsun. Hadi diyelim yaptigin suc (ki degil), yine asla hic kimse tarafindan hakareti hak etmiyorsun.
Bu olayda mesela sen "madem varolusum bile seni bu kadar sikiyor, ben annemlere gidiyorum ve bu is burda bitiyor" deyip annenlere gidebilirdin."
Ama yapmiyorsun. Kapali kapi arkasindan dünyanin hakaretini yemek, mutsuz olmak, bosanmis kadin olmaktan daha iyi senin nezdinde. "Artik kendime deger vermek ile baslayacagim" diyorsun ya. Hepsi palavra canim. O evden cikmadigin müddetce kendine deger veremezsin. Hem bu evliligi sürdürmek, hem kendine deger vermek ikisi beraber olmuyor, zit birbirine. "Bol bol abur cubur yiyerek zayiflayacagim" demek gibi. Olmuyor.
Burda 30 sayfa herkes yazdi. Yani yazilacak daha fazla birsey yok. Iyi bir psikolog bulman gerekli. Gittigin psikolog iyi degil. Suc sendeymis gibi senin tepkilerini azaltmani diliyormus. Öyle yazmissin. Bu sekilde hic birsey olmaz. Her hafta cok iyi bir psikologa gidip öz güvenini tekrar kazanman lazim.
Ama bu bile yetersiz kalir. Sürekli öz güvenini zedeleyen insan ile beraber yasadigin müddetce, ister 1000 saat terapi al, öz güvenin yerine gelmez gibi geliyor bana.
Kendine deger vermek ile degil, dürüst olmak ile basla. Bu gidis ile cidden o adami birakmazsin gibime geliyor. O halde tüplerini baglat. Cok ciddiyim. Yoksa dedigim gibi bir cocuk ile cehenemin dibini yasarsin o adam ile.
Eşi her yaptığını eleştiriyormuş dünya kadar hakaret duyuyormuş
Bir gün sen kimsin laa köpek
Seni değil insan olarak hayvan olarak beğenen bir kadın bile yok senin havan kime diye başlamış
Dünyanın küfrünü edip çıkıp annemlerin evine gittim diyor
Ondan sonra ne sakinleştiriciye gerek kaldı ne psikiyatri servisine diyor
Konu sahibi aslında bıçağın kemiğe dayandığı noktayı çoktan geçmiş boşu boşuna kendine eziyet ettiriyor elin adamına
Psikoloğa bir şey diyemiyorum çünkü konu sahibi büyük ihtimalle asla ayrılmak istemediğini eşiyle nasıl arayı düzeltebileceğini sordu oda bu şekilde cevap verdi