• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kız kardeşi yani görümcemle tartıştım...

nisansu

Mahkum bir hayat...
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
473
0
96
Diğer
Herkese merhabalar...
Kızlar görümcemle tartıştım. Çünkü artık oyunlarına entrakalarına dayanamıyorum. Derdinin ne olduğunuda pek anlamıyorum ya....
Son 3-4 aydır benim ailem tarafında hastalık ve ölüm durumları oldu. Öncelikle annem ameliyat oldu.Annemler başka şehirdeler. Ameliyatını oldu ve ben annemi yanıma getirdim. Daha rahat bakmak için. Başka şehirde en doğrusu buydu. Kayınvalidemler geçmiş olsuna geldi. Ama görümcelerim gelmedi. Sadece kuru bir telefon ettiler aynı şehirde olmamıza rağmen. Sonra 2 ay sürmedi babam ameliyat oldu. Neyse çok şükür düzeldi ve benim yaşadığım şehire ziyerete geldiler. Ama ne gelen oldu ne giden. En son 2 hafta önce annanem vefat etti. Kayınvelidem biliyordu ve kızlarına söylememiş guya. Küçük görümcem tesadüf bizi aradı 5 gün olmuştu şaşırdı kusura bakma falan dedi. Hani ona kızamadım gene. Ama diğeri neden haber vermedin dedi ben şok oldum. NE demek haber vermek, sonuçta anneleri biliyor, ben her kesi tek tek arayıp bana başsağlığımı dileyin diyecektim. Sırf yağ gibi üste çıkmak için kılıf uydurup duruyor. Bunlar artık dayanamadığım şeyler. Hadi ben başka şehirden geldim aramazlar ilgilenmezler ve eşim hep bana hak veriyor....
Neyse 2 haftadır her görüşmemizde başsalığına guya yok gelcem de şu çıktı bu çıktı sürekli mazeret uyduyor. Ama bu arada haber alıyorum gitceği her yere gidiyor. Artık gelmesinide beklemiyorum ama her seferinde yağmasamda gürliyim misali, ısıtıp ısıtıp önüme sunmasından sıkıldım. Açıkcası enayi yerine koyulduğumu düşünüyorum. Diğer görümcem geldi eşiyle bu arada, o gene buna göre iyidir. Neyse cuma günü aradı gelmek için bana misafir gelicekti yarın gelin dedim. Tamam yarın öğlen arar heberleşiriz dedi ve tam akşam 7 ye kadar ne aradı ne sordu. ben aramadım çünkü yoruldum peşlerinden koşturmaktan. Eşim eşini aradı ve benim tahmin ettiğim gibi annelerinde çıktılar. Bende artık aylardır süren suskunluğumu bozup, telefon açıp aynen şunları söyledim.'sağol bende burda heber bekliyorum değerim bu kadar demekki bir heber vermiyorsun' mazereti gene çocuk. Onun çocuğu var ya fırsat bulamamış hanım efendi ve unutmuş haber vermeyi. Bende 'böyle şey unutulurmu bugün ctesi' dedim.Sonuçta ctesi biz biri gelmez ise dışarı çıkarız mutlaka. Yani beni tınlamayor işte. Neyse ve bana dediki olay yapma. Bende niye olay yapayım arkandan konuşmuyor yüzüne söylüyorum daha iyi ya dedim. Kusura bakma dersin uzatmazsın dedim.Çünkü gene yağ gibi üste çıkmaya çalıştı. İmalı şekilde kusura bakma dedi bende ben rahtsız ettim sen kusura bakma dedim Ters bir şekilde ve kapattım ve eşim beni ceppten aradı o sırada eşimin iş yerini aradı şikayet için. Ben tabi eşimin konuşmalarını hep duydum. Mantıklı konuştu. Benim başka bir şehirrden geldiğimi onların ilgilenmesi gerektiğini, annemler hasta olduğunda geçmiş olsuna bile gelmediklerini falan....Yani şikayete aradı ama çok şikayet duydu. Belki aramam yanlıştı. Ama aylardır çok tuhaf davrandılar. Eşim hep hak veriyor. HAtta kendi akrabaları bile farkında.Eşim aramamı iyi yaptın diye nitelendirdi.
Kızlar özür dilerim çok uzun oldu. Ama artık duygu karmaşası yaşıyorum. Bundan sonra ne yapacağım. Bana yardımcı olurmsunuz lütfen...Bunlar son dönemdekiler daha bir sürü şey var. Bu durumlara dayanamadım. Sonuçta benim aileme saygı duyulmalı. Ben onlarınkine nasıl saygı duyuyrasam....

Benim de annemin ayağı kırıldığı dönemde 3 saat uzakta bir şehirdeler gelmelerini beklemiyorum ama tek bir görümcem aradı,diğer eltim ve görümcelerim geçmiş olsun diye tel bile açmadı.Haklısın canım insan böyle zamanda hassas oluyor ve bekliyor.Ben de eşime söyledim bana değer verene vereceğim bundan sonra dedim.Şimdi öyleyim aramayanlarla mesafeliyim telde eşim konuşurken konuşmayıp sadece bir kuru selam yolluyorum o kadar.Bundan sonra sen de öyle yaparsın.3 günlük ömrü böyle insanlar yüzünden zehir etme kendine.Eşinle mutlu olmaya bak.ıyi pazarlar canım.Sevgiyle kal.

Çok teşekkür ederim yorumun için Aybala...
Haklısın bundan sonra böyle yapmam gerek... Ama işte insanlar hep çomak sokmaya çalışıyor. Şakayla karışık laf sokuyor. Meyve veren ağaç taşlanıyor...Ama hayatın kanunu bu sanırım. Mesafeli omak zorundasın...Yoksa çok başın ağrır...Kimseden aramasını gelmesini beklememek gerek demek ki ve aramamak...
Sana da iyi pazarlar canım...

canım takma böyle şeyleri yaa,sen eşinle mutlumusun keyfini çıkar.kim gelirse gelsin boşveerrr.
düşmez kalkmaz bi Allah devarn döner sen takma bunları sadece eşine ve anne babalarınıza bakın sevgiler..

canım takma böyle şeyleri yaa,sen eşinle mutlumusun keyfini çıkar.kim gelirse gelsin boşveerrr.
düşmez kalkmaz bi Allah devarn döner sen takma bunları sadece eşine ve anne babalarınıza bakın sevgiler..

ışte canım böyle şeyler mutluluğa gölge düşürüyor.Çünkü 1,5 aylık evliydim kayınvalidem ameliyat oldu ve hastanede yanında bile kaldım gece. Kızların çocukları var dinlensinler dedim. Yeni evliyim ya onların hoşuna gitti tabi. Ama bana sen yeni evlisin sana şimdilik düşmezdi diyenler çok oldu. Tabi ben eşim için kaldım annesi diye ama. Benim aileme hiç hassasiyet gösterilmemesi hoş olmuyor işte...

yerini bil canım yni evlisn sen ne işin var hastanede ama eşinin hatası.çocuğu varsa var yokmu ananeleri.kendini fazla ezdirme bence.

yerini bil canım yni evlisn sen ne işin var hastanede ama eşinin hatası.çocuğu varsa var yokmu ananeleri.kendini fazla ezdirme bence.

Ben hassas düşünen bir insandım ve kaldım. Pişman değilim. Ama şimdi olsa gece hayatta kalmam. Kıymet bilinmiyor çünkü...

canım oncelikle geçmiş olsun ve başınız sagolsun..
şu dünyadada kımseden nezaketlik beklemeyın.beklıyoruz sonra omayınca canımız sıkılıyor.bunun en iyi yolu beklememek.
sen hanımlıgını koru.saygında kusur etme.gerısınıde takma kafana

Gecmis olsun canim..annene babana sifalar diliyorum..Anneannnin mekani cennet kabri nur olsun insallah....:Saruboceq:

Ates düstügü yeri yakar arkadasim...zorla kendini saydirmak olmaz...
Ben senin yerinde olsam tek kelime bile etmezdim...beni saymayana zorla kendimi saydirmak gibi bir ugrasim olmazdi...bu isler parayla degil sirayla..ölüm hastalik her insanin kapisini calacak elbet...:kahve:

Ben gecen sene Annemi kaybettim...yillarca komsuluk yaptigi kadin gelipte bir bas sagligi dilemedi bize...arada tuz ekmek var bir kahvenin hatiri var derler...birgün sokakta rastlastik..ah gülsüm kusura bakma gelemedim basiniz sagolsun dedi..halbuki aramizda 15 dakikalik yol var...isteyen gelirdi....Bende yok ziyani canin sagolsun dedim..:kahve:..

Benim böyle söylememden daha cok utandigi resmen yüzünden belli oldu...:delphin:

Bosver...takma böyle seyleri....herkes yaptigindan utansin....allah gecinden versin gün gelir onunda basina gelir iste ancak ve ancak o zaman seni anlayacaktir canim.:kahve:..

Sevgilerimle..:teselli:

canım oncelikle geçmiş olsun ve başınız sagolsun..
şu dünyadada kımseden nezaketlik beklemeyın.beklıyoruz sonra omayınca canımız sıkılıyor.bunun en iyi yolu beklememek.
sen hanımlıgını koru.saygında kusur etme.gerısınıde takma kafana

Sağol canım...
Ek olarakta sanırım emin olmadığın kimseye iyilik yapmamak gerek...

Gecmis olsun canim..annene babana sifalar diliyorum..Anneannnin mekani cennet kabri nur olsun insallah....:Saruboceq:

Ates düstügü yeri yakar arkadasim...zorla kendini saydirmak olmaz...
Ben senin yerinde olsam tek kelime bile etmezdim...beni saymayana zorla kendimi saydirmak gibi bir ugrasim olmazdi...bu isler parayla degil sirayla..ölüm hastalik her insanin kapisini calacak elbet...:kahve:

Ben gecen sene Annemi kaybettim...yillarca komsuluk yaptigi kadin gelipte bir bas sagligi dilemedi bize...arada tuz ekmek var bir kahvenin hatiri var derler...birgün sokakta rastlastik..ah gülsüm kusura bakma gelemedim basiniz sagolsun dedi..halbuki aramizda 15 dakikalik yol var...isteyen gelirdi....Bende yok ziyani canin sagolsun dedim..:kahve:..

Benim böyle söylememden daha cok utandigi resmen yüzünden belli oldu...:delphin:

Bosver...takma böyle seyleri....herkes yaptigindan utansin....allah gecinden versin gün gelir onunda basina gelir iste ancak ve ancak o zaman seni anlayacaktir canim.:kahve:..

Sevgilerimle..:teselli:

Sağolasın canım. Seninde başın sağolsun. Annene Allah rahmet eylesin...
Çok haklısın. İnsan kendini zorla saydıramaz tabi. Ama gelmek için haber vericem deyip vermeyince, bütün gün haber bekleyip annelerine gittiklerini duyunca ve bu kadar ilgisizliğin sonucunda bende patladım ve aradım. İnşallah bu da son olacak...

varlıkları bir dert yoklukları ayrı bir dert ben olsam hiç sallamazdım ne güzel gelmiyorlar işte gelip huysuzluk çıkarcaklarına hiç gelmesinler

Maalesef bazı insanların karakteri sanırım..:sm_confused:
İyi gününde yanında olup gülüp oynamayı bilir..
Ama sıkıntı çekerken bir telefonu bile çok görür..
Birebir yaşadığım için çok iyi bilirim bu durumu...:delphin:
Anneannenizin mekanı cennet olsun,anne babanıza da çok geçmiş olsun inşallah..:Saruboceq:
Üzülmeyin arkadaşım,hiç kimseden de bir şey beklemeyin..:teselli:

Maalesef bazı insanların karakteri sanırım..:sm_confused:
İyi gününde yanında olup gülüp oynamayı bilir..
Ama sıkıntı çekerken bir telefonu bile çok görür..
Birebir yaşadığım için çok iyi bilirim bu durumu...:delphin:
Anneannenizin mekanı cennet olsun,anne babanıza da çok geçmiş olsun inşallah..:Saruboceq:
Üzülmeyin arkadaşım,hiç kimseden de bir şey beklemeyin..:teselli:

Çok sağol Laalecim....

Bütün herkese yorumları için teşekkür ederim...

Sağolasın canım. Seninde başın sağolsun. Annene Allah rahmet eylesin...
Çok haklısın. İnsan kendini zorla saydıramaz tabi. Ama gelmek için haber vericem deyip vermeyince, bütün gün haber bekleyip annelerine gittiklerini duyunca ve bu kadar ilgisizliğin sonucunda bende patladım ve aradım. İnşallah bu da son olacak...

Amin arkadasim..rabbim tüm ölmüslerimizi Peygamber Efendimize (S.A.V.) komsu etsin insallah:Saruboceq:

Seni cok iyi anliyorum.:1hug:..duyarsizlik insani cileden cikartiyor....fakat dedigim gibi bosver seni saymayani sende sayma...

Amin arkadasim..rabbim tüm ölmüslerimizi Peygamber Efendimize (S.A.V.) komsu etsin insallah:Saruboceq:

Seni cok iyi anliyorum.:1hug:..duyarsizlik insani cileden cikartiyor....fakat dedigim gibi bosver seni saymayani sende sayma...

Amin...

Evet bundan sonra bunu başarmak zorundayım sanırım. Yapıma uymasada...

Sağol canım...
Ek olarakta sanırım emin olmadığın kimseye iyilik yapmamak gerek...

Şöyle söyleyeyım..
iylik yapmak istıyorsan karşı taraftan herhangı bir şekılde bir şey beklemeden yap.
yanı ben sana ıylık yaptım sen ise bana bunu yaptın şeklınde bir söylem yada o şekılde bir beklentı senın yaptıgın iyiliğide (allah katında olan sevabınıda bilemem tabiki)
boşa çıkarır canını sıkar.seni üzer.
iylik karşılık beklenmeden yapılınca güzeldir.Allah katındada sevabı çoktur.
o yuzden kımseden bir şey bekleme.
kımseye iylik yapmak zorundada değilsin.Bundan dolayı kımse kımseye madalya falan takmıyor.
Herkese neyı hak edıyorsa o degerı vermek gerek.
Ama bana sorarsan sen yapıyormusun dıye.
Benım kımseden bir şey beklememeyı ögrendım.yani canımı sıkmıyor artık.
Benım için önemlı olan benım erdemlı bir insan olmam ve bunu bilmem ve bundan dolayı kendıme saygım sonsuz ve allah katında da ıylıklerımın kabul olması dilegi.yoksa kımseden ıylık beklemem yaptıklarımın karşılıgınıda beklemem madalya takmalarınıda beklemem.
sende boyle düşün.
Ama yerı gelıncede çok ıyı ayna olurum..:jeyyar:

eşinle mutlusun ya canım gerisini bosver gıtsın
herkes ne ekerse onu biçer bu dunyada
benneyaptımki

Şöyle söyleyeyım..
iylik yapmak istıyorsan karşı taraftan herhangı bir şekılde bir şey beklemeden yap.
yanı ben sana ıylık yaptım sen ise bana bunu yaptın şeklınde bir söylem yada o şekılde bir beklentı senın yaptıgın iyiliğide (allah katında olan sevabınıda bilemem tabiki)
boşa çıkarır canını sıkar.seni üzer.
iylik karşılık beklenmeden yapılınca güzeldir.Allah katındada sevabı çoktur.
o yuzden kımseden bir şey bekleme.
kımseye iylik yapmak zorundada değilsin.Bundan dolayı kımse kımseye madalya falan takmıyor.
Herkese neyı hak edıyorsa o degerı vermek gerek.
Ama bana sorarsan sen yapıyormusun dıye.
Benım kımseden bir şey beklememeyı ögrendım.yani canımı sıkmıyor artık.
Benım için önemlı olan benım erdemlı bir insan olmam ve bunu bilmem ve bundan dolayı kendıme saygım sonsuz ve allah katında da ıylıklerımın kabul olması dilegi.yoksa kımseden ıylık beklemem yaptıklarımın karşılıgınıda beklemem madalya takmalarınıda beklemem.
sende boyle düşün.
Ama yerı gelıncede çok ıyı ayna olurum..:jeyyar:

Sana katılıyorum ve aynen senin gibi düşünüyorum zaten...

Fakat herkese iyilik yapılmaz. Onu anlatmaya çalıştım. Ben yaptığım şeylere karşılık beklemiyorum. ben onların annesine baktım ameliyat olmuştu. Kayınvalidem di sonuçta yeni evli olmama rağmen. Ben Allah rızası ve eşim için yaptım bunu. ıyilik onlara geçti o ayrı konu...
Ben kimseden karşılık bekleyen biri değilim bu konularda. Ben yaptıklarımı saysam burda.....
En önemli sorun benim annem ve babam ameliyat olmuş ve bana gelmiş uzak bir şehirden. ınsan geçmiş olsuna gelmez mi???
Abilerinin kayınvalide ve kayınpederi. Yani abilerini küçük düşürüyorlar bu durumda. Ama bana zamanında biz birbirimize çok bağlıyız derlerdi. Ama hepsi yalan oldu. Neyse ben iş güç beklemiyorum.Madalya hiç beklemiyorum. Maneviyat bekliyorum. Oda onlarda yok artık anladım. Bundan sonra ona göre davranacağım....
Yorumun için çok teşekkür ederim canım...

Back