EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Merhaba konum öncelikle miğde bulan dırıcı ahlak dışı gelebilir ki bencede öyle bir konu eğer bu hastalık hakkında bilmeyen varsa lütfen önyargı ile yaklaşmasın rica ediyorum cunku tetıklıyıcı bır rahatsızlık . ben OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK hastasıyım 7 senedir ıkı cocuk annesıyım ve evlıyım . Eşimi ailemi çok sevıyorum hatda okadar cok sveıyorum kı onları kaybetmekten cok korkuyorum nısanlılık donemınde esımı kaybetmekten cok korktum ve gecmısım gelecegım her anımı anlatma takıntısı yaptım yolda bır adam gorsem begensem esıme anlatırdım bılsın sakladıgım bır sey olmasın ama bu zaman ıcersınde okadar ılerledıkı her seyı anlatmaya basladım ve hep terkedılme korkusu ıle yasadım evlendım gecmısım dekı ınsanları takın tı yaptım anlatdım . bır takıntı bıtdı dıgerı basladı ısyerınde calısma arkadasım ıyı davransa gulumsese yada o an sevımlı gelse acaba sen hoslandın mı esını aldatmıs mı oldun dıye takıntı yaptım bırı gectı dıgerı basladı artık ıyıce rahatsızlanmaya basladım . tam 6 kısıye takıntı yaptım ayrı ayrı ıcersınde benden 30 yas buyu adam ve dusunebılıyormusunuz kadın bıle vardı . ve her defasında esıme anlatdım ve adam benden sogudu haklı olarak .gelelım asıl meseleye kaynım 6 ay beraber yasadık kardesım gıbı gordugum cok sevdıgım bır ınsana takıntı yaptım . bundan 2 sene once kaynım yurtdısına tasındı ve kamerayla esım konusurken bende selam vermek ıcın telefonu verdı . konsuurken bır an gulumsemesı sevımlı geldı ve beynım eyvah sen ondan hoslandın mı dedı yok artık dedım kendımı telkın etmeye calıstım . AMA yok ıcıme bır kurtd düştü ya hep gecmıstekı anıları hatırlamaya calıstım acab hoslandıgım an oldumu gercekten ole mı dıye ama dusundukce sacma sapan seyler gelıyordu aklıma sankı hoslandgım anlar olmus gıbı . mesela su geldı bır kersınde mangal yakmıstık ve muzık dınlıyorduk aılcek telefonla ben muzık acıyordum . muzık zevklerımız aynıdır ve ben sankı bak ortak noktamız var gıbı onunda sevdıgı muzıklerı acıyordum bu geldı aklım ozaman yanlıs dusunmuyordum ama sonradan neden bole bırsey yaptım dıye kendımı yedım . belkıde kotu nıyet yoktu ıcımde ama bu tarz seyler geldı aklıma ve suan hoslanıyormusum gıbı bır takıntı olustu . yaz donemınde 1 ay sadece goruyorum o gıdınce takıntım gdııyor baska seylere kısıler takıyorum ama o geldıgınde yınbe takıntım baslıyor . Ben onu kardesı gıbı gormek ıstıyorum . Yakısıklı ve hos gelsın ıstemıyorum ama beynım dıyorkı sen aslında hoslanıyorsun kabullen esıme gece sarılıp aglıyorum haberı olmadan o uyurken dun bana dedı kı gene bısılere taktın demı . ve okadar zoruma gıttıkı adamı ne kadar uzuyorum dıye . Rabbıme yalvarıyorum her gece canımı alsın dıye . Bosanmayı da dusundum . ama ınanın esımden gecen bır ayrı gunu dusunmek bıle benı maffedıyor.Yapamam onsuz . cocuklarıma kıyamam . bu sene gene gelıcekler yıne basladı kaygılarım . sacmalam ne kadar sacma hıs ve dusunce dıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor kendımı kandırıyormusum gıbı bzaen acıp fotobakıyorum gercekten hoslkanıyorm acaba dıye bazen hoslanmıyorum gıbı rahatlık gelıyor ama sonra o sıkıntı yıne devam nolur bana yardım edın ben napıcam
Size yatış verilsin ...yatarak tedavi şart size ..bu kaçıncı oldu

Keşke okumasa idim başka birini kotu bir sekilde hatırlattı kesinlikle tedavinizi olun hadi çevrendekileri boşverin bunu kendi iyiliginz için yapın Allah yardımcınız olsun

ılk baska hasta oldugumu bılmıyordum doktora ben neden boleyım dıye gıtdım 3 sene once dr bana okb teshısı koydu ınanmadım baska 4 doktor da aynı teshısı koydu ve ıheyet ılac rapor verdıler . 1 sene duzenlı kullnadım ama ılaclar benı daha kotu hale getırdı bıraktım sımdı terapiye basladım paramı bırıktırıp 3 haftada bır gıtmeye calsııyorum .
Şuan çok iyisiniz yani
Kendi kafanıza göre ilaç alıp ilaç bırakmışsınız.
Her sene daha kötüye gitmişsiniz.
Ama doktora gitmek yine zar zor
Başka doktora görünseydiniz farklı bir ilaç alıp alamayacağını sorsaydınız.

Kocamın kardeşini, arkadaşımı, yoldan geçen bir adamı, herhangi bir kadını güzel/yakışıklı/sempatik bulmak ondan hoslandigimix anlamına gelmez. Hemen gidip tedavi olun.

Insan beyni de organ gibi bozuluyo ,çok zor bir durum Allah yardimciniz olsun. Tedavi oluyonussunuz zaten benim size onerim Allaha daha cok yönelmeniz mesela esamul husnalar var cok ferahlatiyo insanin icini ,istegramda ilahiyatci tuba hoca var onu takip edin isterseniz onun dualari var,kitabi var cok uygun pahali degil alin onu dua terkiplerini yapin ,ben cok faydasini gordum Allahim içimi ferahlat ,dilimin baginj çöz ki anlasinlar .. diye icimden hep dua ederim sukurler olsunki icim ferah ,Allahim sifanizi versin insallah herseyin başi saglik.

aslında sizde farkındasınız takıntı yaptığınızın ve bu durumun gerçek olmadığının. siz eşinizi seviyorsunuz. anlık düşünceler hepimizin başına geliyor. olabilir düşünceleri bile normal karşılarım. ama takıntı haline gelmesi ve eşinize herşeyi anlatmak doğru değil. eşim diye herşeyi bilmek zorunda değil. insanın sadece kendine özel durumları olabilir. tedavi sürecini aksatmamalısınız.

Tedavinizi aksatmayın. Muhakkak gidin.
Kendinizi telkin edecek şeyler de yapın, gayret edin, böyle yaşanmaz.
Çocuklarınıza, eşinize yazık. Size zaten...
Çok enteresan..

Merhaba konum öncelikle miğde bulan dırıcı ahlak dışı gelebilir ki bencede öyle bir konu eğer bu hastalık hakkında bilmeyen varsa lütfen önyargı ile yaklaşmasın rica ediyorum cunku tetıklıyıcı bır rahatsızlık . ben OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK hastasıyım 7 senedir ıkı cocuk annesıyım ve evlıyım . Eşimi ailemi çok sevıyorum hatda okadar cok sveıyorum kı onları kaybetmekten cok korkuyorum nısanlılık donemınde esımı kaybetmekten cok korktum ve gecmısım gelecegım her anımı anlatma takıntısı yaptım yolda bır adam gorsem begensem esıme anlatırdım bılsın sakladıgım bır sey olmasın ama bu zaman ıcersınde okadar ılerledıkı her seyı anlatmaya basladım ve hep terkedılme korkusu ıle yasadım evlendım gecmısım dekı ınsanları takın tı yaptım anlatdım . bır takıntı bıtdı dıgerı basladı ısyerınde calısma arkadasım ıyı davransa gulumsese yada o an sevımlı gelse acaba sen hoslandın mı esını aldatmıs mı oldun dıye takıntı yaptım bırı gectı dıgerı basladı artık ıyıce rahatsızlanmaya basladım . tam 6 kısıye takıntı yaptım ayrı ayrı ıcersınde benden 30 yas buyu adam ve dusunebılıyormusunuz kadın bıle vardı . ve her defasında esıme anlatdım ve adam benden sogudu haklı olarak .gelelım asıl meseleye kaynım 6 ay beraber yasadık kardesım gıbı gordugum cok sevdıgım bır ınsana takıntı yaptım . bundan 2 sene once kaynım yurtdısına tasındı ve kamerayla esım konusurken bende selam vermek ıcın telefonu verdı . konsuurken bır an gulumsemesı sevımlı geldı ve beynım eyvah sen ondan hoslandın mı dedı yok artık dedım kendımı telkın etmeye calıstım . AMA yok ıcıme bır kurtd düştü ya hep gecmıstekı anıları hatırlamaya calıstım acab hoslandıgım an oldumu gercekten ole mı dıye ama dusundukce sacma sapan seyler gelıyordu aklıma sankı hoslandgım anlar olmus gıbı . mesela su geldı bır kersınde mangal yakmıstık ve muzık dınlıyorduk aılcek telefonla ben muzık acıyordum . muzık zevklerımız aynıdır ve ben sankı bak ortak noktamız var gıbı onunda sevdıgı muzıklerı acıyordum bu geldı aklım ozaman yanlıs dusunmuyordum ama sonradan neden bole bırsey yaptım dıye kendımı yedım . belkıde kotu nıyet yoktu ıcımde ama bu tarz seyler geldı aklıma ve suan hoslanıyormusum gıbı bır takıntı olustu . yaz donemınde 1 ay sadece goruyorum o gıdınce takıntım gdııyor baska seylere kısıler takıyorum ama o geldıgınde yınbe takıntım baslıyor . Ben onu kardesı gıbı gormek ıstıyorum . Yakısıklı ve hos gelsın ıstemıyorum ama beynım dıyorkı sen aslında hoslanıyorsun kabullen esıme gece sarılıp aglıyorum haberı olmadan o uyurken dun bana dedı kı gene bısılere taktın demı . ve okadar zoruma gıttıkı adamı ne kadar uzuyorum dıye . Rabbıme yalvarıyorum her gece canımı alsın dıye . Bosanmayı da dusundum . ama ınanın esımden gecen bır ayrı gunu dusunmek bıle benı maffedıyor.Yapamam onsuz . cocuklarıma kıyamam . bu sene gene gelıcekler yıne basladı kaygılarım . sacmalam ne kadar sacma hıs ve dusunce dıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor kendımı kandırıyormusum gıbı bzaen acıp fotobakıyorum gercekten hoslkanıyorm acaba dıye bazen hoslanmıyorum gıbı rahatlık gelıyor ama sonra o sıkıntı yıne devam nolur bana yardım edın ben napıcam
Bu rahatsızlığınızın obsesif bozukluğa girdiğine emin misiniz? Her gördüğünüzü takıntı haline getirmeniz başka bir şey gibi. Herşeyi anlatıyor olmanız da başka bir rahatsızlık. Bence bir doktora görünün.

Konunuzu guzelce okudum,Çözümü varken neden yokmuş gibi davranıyorsunuz?Gidin tedavinizi guzelce olun,sonuna kadar ve birakmayin.Aman ise yaramadi iste deyip yarıda kesmeyin.Hersey sizin elinizde.Yani sizde soyluyorsunuz bu bir hastalik.Kendi kendine duzeltilebilecek psikolojik bir durum degilki.Biz sana burda telkin verelim de duzelsin.Tedaviyle duzelecek.Kendinizi hep olumsuza yoblendirmissiniz.Duzelecegim deyin,dusuncelerinizi alt edin.Hersey sizin elinizde.Lütfen bu konunun üstüne düşün.
Bakın benim de Okb var.Benimkisi el yikamayla alakali,saatlerce elimi yıkayabilirim.Durumumunda farkindayim tedavi olmayi da zman zman düşünüyorum.Nasılsa çözümü vardır diyorum.Ama siz bütün yollari kapatmissiniz..

Kocanızı tebrik ederim benim eşim bana gelip bunları anlatsa bir çekerim iki çekerim üçüncüye boşarım net. Bu sizin ilk konunuz da değil. Bu kadar hastalıklı bir hale gelene kadar ciddi bi tedavi almanız lazım. İlaçla desteklenmeniz lazım hatta siz sadece terapiden bahsediyorsunuz. İyi bi doktor bulun ve pahalı demeden başlayın tedavinize. Burası sizin çözüm bulacağınız mecra değil.

Psikolojik destek alin iyi degilsiniz

Eşinize her takıntınızdan bahsetmeyin, biraz dişinizi sıkın zor olsada, en azından hastalığınızı kabul ediyorsunuz, bu düzelmenin en etkili adımı. Tedavinizi aksatmayın, düzelmeyecek bir rahatsızlık değil 🙏 sakin olun 🤗

X