• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ve eşimin davranışlarından çok bunaldım

İşe ondan önce gittiğim için sabah rahatsız olmasın diye yan odaya akşamdan koyuyorum kıyafetlerimi ve orada giyiniyorum. Yanında telefonda bile konuşmuyorum odaya geçiyorum rahatsız olmasın diye. Kendi aynı şekilde erken gidince ışığı açar tuvalate giyer çıkar dolabı çeker. Sizce bu konuda yine aynı mı düşünüyorsunuz
Bu konuda düşünmesi gereken siz değil misiniz? Siz o kadar hassasken adam sizin uykunuzu bile umursamıyor. Sizin de sabahları ışığı açma zamanınız gelmiş!

Ses konusuna yorumum, sese karşı duyarlılığı olabilir. Benim eşimin de var. Bende dikkat ederim ama diken üzerinde de değilim.
Bu kadar paralamayın yormayın kendinizi. Siz de bencilleşin biraz. Çayını kendi doldursun, alıştırmayın o şekilde. Hatta siz isteyin, bugün çok yoruldum ikimize de çay getirir misin diye.
3 aylık evlilik çok yeni henüz. Oturun konuşun bunları.

Merhabalar konuyu uzun uzun anlatmak istemiyorum . Ben evleneli 3 ay oldu. 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Eşim bir evlilik yapmış daha önce, benimde ilk evliliğim. Eşim de ben de iyi bir mesleği olan insanlarız ama eşim sürekli beni eleştiriyor, sesten aşırı rahatsız oluyor ve ben evde bir iş yaparken bile diken üstündeyim. Her şeyini yapmaya çalışıyorum yemek temizlik. Çayını bile dolduruyorum. Sürekli çok konuşuyorsun diyor sonra şaka yaptım diyor. Örneğin yatak odasında cips yiyecektim kendisi de sesli bir şeyler izliyordu telefondan, hemen sinirlendi kızdı. Cips yeme sesinden rahatsız olmuş. Bu herhangi bir örnek. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum artık. Her şeyi yapıyorum hem çalışıyorum hem ev işleri ama bana yaptığı şeyleri bencillik olarak görüyorum. Ne yapmam gerekir? Evlendiğime çok pişmanım
Nerden buldun bu adamı? Yatak odasında biseyler yenmesine karşıyım bende

Eski konularınız var. Bebeğiniz varmış, nerde şu an? Neden ilk evliliğim diyorsunuz?
* aradaki mesajları okumamıştım, annem için yazdım denilmiş.

Neden her şeyi siz yapıyorsunuz ? Az yesin uşak tutsun beyefendi. Ayrıca yatak odasında cips yemenize kızmasına hak verdim. Ben kocam salonda az bişey kırıntı yapsa her yeri süpüttürüyorum. Yattığımız yerde kırıntı yapsa evi kırklatırım herhalde. Kaldı ki ben son 1,5 yıldır ev hanımıyım. Eşim zaten yorgun deyip kendim halledebilirim ama şöyle düşünüyorum; ben de çalışırken hepsine yetişmeye çalışıyordum aynı şeyi eşim de yapabilir. Sonuçta bir hayatı paylaşıyoruz. Çok hizmet görmek istiyorsa annesinin evine dönsün mesela.

Merhabalar konuyu uzun uzun anlatmak istemiyorum . Ben evleneli 3 ay oldu. 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Eşim bir evlilik yapmış daha önce, benimde ilk evliliğim. Eşim de ben de iyi bir mesleği olan insanlarız ama eşim sürekli beni eleştiriyor, sesten aşırı rahatsız oluyor ve ben evde bir iş yaparken bile diken üstündeyim. Her şeyini yapmaya çalışıyorum yemek temizlik. Çayını bile dolduruyorum. Sürekli çok konuşuyorsun diyor sonra şaka yaptım diyor. Örneğin yatak odasında cips yiyecektim kendisi de sesli bir şeyler izliyordu telefondan, hemen sinirlendi kızdı. Cips yeme sesinden rahatsız olmuş. Bu herhangi bir örnek. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum artık. Her şeyi yapıyorum hem çalışıyorum hem ev işleri ama bana yaptığı şeyleri bencillik olarak görüyorum. Ne yapmam gerekir? Evlendiğime çok pişmanım
Tahammülsüz insan değer vermiyodur

Çoğu erkek dağdaki kuzu gibidir, çobanı ol ve ona haddini bildirecek şeyleri usulünce yap yani bağırarak vs değil öyle bir kuzu olsunki konuşmalarına ekstra dikkat etsin. Sevgiliyken vs bu şekilde hareketleri hiç olmadı mı size durumu sezdirecek?

Bende de her şeyi benden bekleyen, padişah oğlu birisiyle evliyim.beni markette yolda bırakan ve bana hiç acımayan birisi vardı 1 yıl oldu siz anlatınca acaba benim eski eş mi diye düşündüm . Ben 1 yıl içinde boşandım evet, ailem ve ben çok üzüldüm ama geçti. Şimdi kendime göre ev tuttum, arabamı aldım. O kadar rahat ve huzurluyum ki niye böyle evlenmişim dedim iyi ki de çekmemişim diyorum kurtuldum gitti. İstersem ömür boyu bekar kalırım isterse canım bir daha düşünürüm evlenmeyi. Ama sizin anlattığınız kişi malesef köle olarak görüyor benim eski eş de öyleydi. Şimdi annesi bakıyor galiba belki biriyle evlendi onun hayatını karartıyor. Tekrar evlenirsem eşime köle olacağım diyordu 🤣Hiç sanmam

herkes yatak odasında yeme olayını yazmış zaten- ben de yemem yatak odaısna yemek sokmam - ama yazılmış geçiyorum

başka bir şey sorcam
misafir gittikten sonra "3 saat" mutfak toplamak nedir?
kaç yüz çeşit yapmıştınız!? nutkum tutuldu....

misafire hazırlık 3 saat yapsanız neyse, hadi börek kurabiye salata kısır diyelim biraz da çok çok yapın h.sonu yiyin diyelim, anlarım. (işten sonra gelince hepsi yapılamabilir de birazı önceki gün de yapılabilir mesela browi çok severim, bir önceki günden yaparım ancak çekiyor, bence)

ama nasıl 3 saat mutfak toplanır misafirden sonra, onu anlamadım ne oldu o mutfakta nükleer patlama mı?

yemekli bile olsa misafire çay servisine başlamadan bulaşık makinesini çalıştırıyorum ben, misafir gidene kadar bitmiş oluyor.

yemekleri de dolaba balkona nereye atacaksam akşam çay-tatlı-meyse, kruyemiş, neyse artık, için mutfağa girip çıkarken atmış oluyorum, misafirlerim de kendileri biteni mutfağa kendisi götürüyor zaten (meyve ,tatlı, çay tabakları için diyorum) . gecenin o vaktinde süpürge de çalıştırmam.

olup olacak en fazla enerjim varsa makineyi boşaltıp tekrar doldururum, misafir gittikten sonra. değilse sadece tezgahı silerim. birincisi maksimum 20 dakika ikincisi 5 dakika.

3 saat ne yaptınız gerçekten?

Yahu bir insan yatak odasında neden cips yemeğe çalışır ki hemde daha 3 aylik evli iken. 🙄

Sevgili KK üyeleri mesajlarınız için teşekkür ederim. Lakin bazı mesajlarınızı anlamlandıramadım. 3 saat mutfakta ne yaptınız neden yatak odasında cips yediniz vs vs. Bana göre 1. Siz tercih etmeyebilirsiniz ama bence temiz olduğu sürece insan yatak odasında dinlenip vakit geçirebilir. Cips de yiyebilir bir şeyler de içebilir. Nedense bu durum bana ters gelmiyor. Her insan bence bu tarz keyifler yapabilir. 2.olarak 3. Saat mutfakta ne yaptınız ben 20 dakikada yapıyorum. Ben biraz dikkatli ve yavaş iş yapmayı tercih ediyorum. Yemek mutfak temizliği vs derken geçirilen süre de bana normal geliyor. Ek olarak burada sorduğum soru; Yeni evliliğime dair eşimin bana karşı olan tavrı ve yaklaşamı üzerineydi. Yorumlarınızı da buna göre yaparsanız çok sevinirim. Bir yorumunuz yoksa da okuyup geçebilirsiniz. Konuyla alakalı yardımcı olacak yorumlar yapan arkadaşlara da çok teşekkür ederim

Dışarda çalışan kadınların bu geyşa halleri beni aşırı sinir ediyor. Ben ev hanımıyım ben bile eşime bu kadar hizmet etmiyorum hatta ve hatta ben ondan bu hizmeti görüyorum.

Bu şekilde değerli olmuyosunuz. Bakın hemen sesten rahatsız olmuş bile sultan 3.kel mahmut abimiz 🤦 Oturun konuşun hayatı paylaşmanız gerektiğini öğretin bi zahmet. Sabah kahvaltı etmeden gitsin ( Kesin hazırlatıyordur hünkarımız)
Benim esim de yaninda ses cikaran seyler yenildiginde cok sinir oluyor.. 🙄 cips cekirdek çerez vs..

Ciddi anlamda dalga geçtiğini düşünüyorum bazı üyelerin.Yatak odasında neden cips yedin vs vs
Size ne kardeşim !
İster yatak odasında ister mutfakta ister salonda
Size ne !
Bir çoğu bastırılmış egosunu tatmini derdinde.
Her neyse!

Eşiniz sesten rahatsız olabilir. Bu çok normal .
Ama üslup çok önemli.
Aynı saygıyı size göstermediğinden bahsetmişsiniz. Adam bencil demek ki!
İnsanın kendi evinde diken üstünde olması nefes aldırmaz insana.
Yaptığınız sesten,attığınız adımdan,yaktığınız ışıktan rahatsız oluyorsa eşiniz (-ki aynı özeni kendisinin göstermediğinden bahsediyorsunuz) daha konforlu bir alan yaratsın kendine Ya da siz kendinize hareketlerinizi kontrol etmek zorunda kalmayacağınız daha özgür bir alan yaratın.
Çünkü ileride çocuk olduğu zaman yanan ışık,çıkan ses daha çok rahatsız edecek beyefendiyi :) Bir odanın içine hapsolmuş bulacaksınız kendinizi.
Lütfen kendinizi bu kadar ezdirmeyin.
Henüz yol yakınken! Geç kalmamışken!

Ne yapmalısın bilemem ama asla çocuk yapma.

Benim esim de yaninda ses cikaran seyler yenildiginde cok sinir oluyor.. 🙄 cips cekirdek çerez vs..

Bazı ritmik seslere bende gelemem ama insan bunun için eşinide kırmaz yada hassasiyetini bilirsin saygı duyar ona göre davranırsın. Evlilik sürekli tek taraflı bir fedakarlıkla giderse tükenir bir noktada da patlar. Karşılıklı fedakarlıkla olacak şeyler bunlar.
Kadın sürekli diken üstündeyim diyor ne zamana kadar çekebilir ki bunu. İnsan sevdiğinin yanında rahat olamayacaksa nerde olacak?

Sen de onu eleştir kardeşim. Kısasa kısas. Senin de eşin hakkında beğenmediğin şeyler vardır. O bişey diyosa pat sen de söyle. Benim babam da böyleydi yapa yapa eleştirmiyor artık

Back
X