Bir kadın tanıdığım anlatmıştı bana iş toplantısında bir adamla el sıkışırken, bakışırken, bir iki laflama falan etkilenme olmuş aralarında. Sonrasında konuşmuşlar falan. Konuşmalar kısa sürede samimileşmiş. Sonra adam bakmış duygusal bağ oluşuyor, evli olduğunu itiraf etmiş. Bir tane de küçük çocuğu varmış. Yok eskiden her haltı yemiş, şimdi karısını seviyormuş,çok iyi arkadaşmışlar ve birlikte zor şeyleri atlatıp evlenmişler , eski hayatına tövbe etmiş, ama çocuk da olunca bir şeyler eksikmiş miş muş. Tam aradığı ve tadına bakmak istediği bir pasta gibiymiş muş. İçim kalktı. Ve kadının da psikolojisi bozuldu. Uzun zamandır böyle kimseden etkilenip, tanışmak istememiş adam konuşup görüşüp sonradan evli olduğunu söylemiş. Üstüne üstlük gelip de buluşmuşlar, sarılma öpme durumu olmuş. Dedim ne kendine, ne çocuğuna, ne eşine, ne sana saygısı var. Yalan dolan hep, zerre inanma. Dobra olsaydı baştan söyleseydi ben evliyim diye. Kendinden hoşlandırıp da ne diye sonradan söylüyorsun sonuçta. Neyse bayağı ağladı etti bıraktı. Bazı erkeklerde bu kadınların lohusalık döneminde eskisi gibi süse püse veya işte kocalarına vakit ayıramayınca böyle başka kadınlara meyletme, zaafiyet mi desem, iğrençlikleri olabiliyor. Bazılarının evliymiş, çocuğu varmış umrunda olmuyor bile, çok iğrenç. Umuyorum öyle bir durum yoktur sizde. Ben olsam ölümcül bakışlarım bile yeter. O kadar şişiremem kendimi. Nerde benim yanımda burun buruna dip dibe flörtöz konuşacak başka kadınla. Tokuşturuveririm kafalarını kalabalık malabalık umrum değil. Bir de özür dileyeceğine tereyağı gibi üste çıkacak Yarabbi daha neler. Bu kadar alttan almayın, tepenize çok çıkar. Sınırını bilmez. Ne olsa birkaç söylenip boşveriyor, çok sesi çıkmıyor diye düşünüp iyice pervasızlaşmasın. Okurken karnıma ağrılar girdi. Hiç gelemem böyle seviyesiz davranışlara. Onlar kalabalık içinde flörtöz konuşurken ne ala siz niye çekineceksiniz. Kadını tuvalate çağırır haddini bildiririm yine bildiririm, yoksa çatlarım. Eşime de eve gidince. Gözlerimden çıkan ısı dalgası ile bile birbirlerinden uzaklaşabilirlerdi. Bilmiyorum çok sabırlısınız herhalde. Ben hiç gelemem böyle şeylere. Daha bana istediğimle görüşürüm diyecek, konuşacak bir şeyim kalmamıştır. Ya düşünüp taşınıp hatasını anlasın, ya anlamayacaksa ona göre ben de önüme bakayım. Çünkü aynısını ben yapsam kavga çıkar. Kendisi yapınca hoş görecekse, o zaman ne empati var, ne saygısı var.