• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisizligi

Aynı gerçekten aynı. En azından haftada birmiş ben ona da raziyim , her gün gidelim demesinden her gittigimizde davranislarima kusur bulup kavga etmesinden biktim.. 2 yıl geçmiş ve düzelmemiş Allah sabır versin ikimize de.
2 senede haftada bire anca düştü. İlk zamanlar sizin gibiydik. Kavga ede ede. Bende ne sevgi kaldı ne arzu bakımından istek. Benim evimdeki her şeye bahane buldular, kıyafetimden ojeme kadar yorum yaptılar. Ben cevap veririm, cevap verdim onu bile kınadılar. Artık dedim ki bana ettiklerinizi Allah misliyle çıkarsın sizden diye. Bir bekar daha var, hep birlikte göreceğiz. Bakalım benim kadar toleranslı olacak mı başkası. Ben saygı dedikçe onlar eziklik sandı. Şimdi çatır çatır söylüyorum lafımı. Lafa gelince kaynana kişisi mangalda kül bırakmaz.
Amaan öyle işte. Dediğim gibi bizim sonumuz yok. Allah sizi de kurtarsın.

canm bizde boyleydik suan cok daha iyiyiz sabret dua et .tatli tatli kendine cekmeye calis.istersen ozelden konusabiliriz
Ben bu evlilikte hiç umut görmüyorum ama yasadiklarinizi kendi yasadiklarimla degerlendirip en azindan asıl sebebe dair bir şeyler ögrenebilirim. Zira algilama güçlügü çekiyorum bir insan nasıl bu kadar evliligine kör ve duyarsiz olabilir diye.

Siz yeterince dişli değilsinizdir, iki laf söyleyip kenarda üzülüyorsunuzdur. O da anasının aklıyla ipleri eline almaya çalışıyordur.
Bu gibi insanlardan uzaklaşmak gerekir. Bunu yapacak gücünüz yoksa evde sittiri çekersiniz. Evde oturuyosa bile annene git evi temizlicem de. Yemeği kendine yap, annende yiyosun zaten ayrıca beğenmiyorsun yaptıklarımı de o konuşunca hiç cevap verme ama. O annesine gittiği gibi çık. Bende annemdeyim yada dışarıdayım evde canım sıkıldı de.
Bakalım kim kendine çeki düzen veriyormuş
Bu hanfendinin dediklerini aynen yapin zaten böyle yapmazsaniz o yola gelmezse ve bu evlilik ayrilikla sonuclanirsa yemek yapmiyordu saygusizdi evden gonderiyodu beni diyecek kesinlikle... ben aldatilarak bosaniyorum ve ayda yilda aldigim iki parca kiyafete hep kiyafet aliyodu kendine demisler derler yani adiler... icimden bi ses yola gelecek diyor o sizi biktirma politikasi uyguluyor sizin onu sevdiğinizden ve dedigini yapacagindan emin. Sanirim oda bosanmayi dile getirmiyor istiyorki siz yola gelin akli sira bence tatli dille yapin herseyi yemek yicek misin annende yiceksen kendime gore yapıcam de. Aksam cay koy icer misin ona gore koyayim de.. ama bunu bir hafta icinde yapma bir yap iki dur. Pazar günü o annesine gitmeden bugün annenlere gidecek misin ben avmden bseylere bakicam gitmezsen benimle gel dolasiriz de tatli dille yap yapıcı olmak istiyorsan yok gitmem derse senle.derse sen nasil istiyorsan de kavga etmemeye çalış. Yatagi ayiriyomus ya bi gun yatarsin yaninda bianda sen kalk git yanindan onun ama ondan oncesinde saril.hep ona senin yokluğunu hissetsin

2 senede haftada bire anca düştü. İlk zamanlar sizin gibiydik. Kavga ede ede. Bende ne sevgi kaldı ne arzu bakımından istek. Benim evimdeki her şeye bahane buldular, kıyafetimden ojeme kadar yorum yaptılar. Ben cevap veririm, cevap verdim onu bile kınadılar. Artık dedim ki bana ettiklerinizi Allah misliyle çıkarsın sizden diye. Bir bekar daha var, hep birlikte göreceğiz. Bakalım benim kadar toleranslı olacak mı başkası. Ben saygı dedikçe onlar eziklik sandı. Şimdi çatır çatır söylüyorum lafımı. Lafa gelince kaynana kişisi mangalda kül bırakmaz.
Amaan öyle işte. Dediğim gibi bizim sonumuz yok. Allah sizi de kurtarsın.
2 senede haftada bire düştü ise zor gerçekten. Ben hiç cevap vermedim çünki yüzüme karşi kv bana olumsuz bir şey söylemedi ve olumsuz davranmadi . Esimi dolduruyor mu bilmiyorum birkaç konusmasinda bana öfkeliydi ama agır şeyler yoktu . Yüz yüze neler konusuluyor bilmiyorum yanlarinda olmadigim zamanlar .

Allah ikimizi de kurtarsin inşallah .

Bu hanfendinin dediklerini aynen yapin zaten böyle yapmazsaniz o yola gelmezse ve bu evlilik ayrilikla sonuclanirsa yemek yapmiyordu saygusizdi evden gonderiyodu beni diyecek kesinlikle... ben aldatilarak bosaniyorum ve ayda yilda aldigim iki parca kiyafete hep kiyafet aliyodu kendine demisler derler yani adiler... icimden bi ses yola gelecek diyor o sizi biktirma politikasi uyguluyor sizin onu sevdiğinizden ve dedigini yapacagindan emin. Sanirim oda bosanmayi dile getirmiyor istiyorki siz yola gelin akli sira bence tatli dille yapin herseyi yemek yicek misin annende yiceksen kendime gore yapıcam de. Aksam cay koy icer misin ona gore koyayim de.. ama bunu bir hafta icinde yapma bir yap iki dur. Pazar günü o annesine gitmeden bugün annenlere gidecek misin ben avmden bseylere bakicam gitmezsen benimle gel dolasiriz de tatli dille yap yapıcı olmak istiyorsan yok gitmem derse senle.derse sen nasil istiyorsan de kavga etmemeye çalış. Yatagi ayiriyomus ya bi gun yatarsin yaninda bianda sen kalk git yanindan onun ama ondan oncesinde saril.hep ona senin yokluğunu hissetsin
Ah ah neler yapmadim ki . Aradim gelecek misin diye sordum burda yemek yiyecegim cay icecegim sohbetimi edip gelecegim dedi. Bir şey demedim tamam dedim. Evden işim var deyip cikti annesine gitti yüzüne vurmadim. Rica ediyorum lutfen gel dedi gittim . Iş çikisi aradi hazirlan anneme gidiyoruz dedi tamam dedim hazirlanip indim ses etmedim . Huyuna gittim olmadi , sakince anlattim olmadi , sakaya vurup soyledim sinirlendi dalga mi geciyorsun benle diye , laf vurdum olmadi , tartistim olmadi.

Bana çik diyor zaten haberim olduktan sonra istedigin yere git ben karismam diyor. Yemek yapmadigim da oldu kahvalti hazirlamadigim da . Ama süreyi yaymadim dediginiz gibi art arda oldu her şey . Belki bu nedenle sonuc alamisimdir.

Senin derdin ne diye sordum derdimi biliyorsun dedi. Bizim tartistigimiz ve bana tavir aldiran tek konumuz ailesi . O zaman derdi de ailesi diye düsünüyorum. Her istediginde gittim bir defa reddettim üç gün tavır yaptı. Ne zaman gitsek zaten dönüsümüz kavgayla oluyor . Annesi yatiya kalin der kalmadim diye hiç hatrim yok der . Bardagi bos kalmis telefonla oynamisim o bu su derken gitsek de kavgayla dönüyoruz sürekli ailesine kusurlu davranan biriyim ona göre.

Sonunda patladım mecbur degilim beni ailene hizmetci almadin orda bir seyler yapmak zorunda degilim canım ister yaparim canım istemez yapmam dedim. Saygisiz damgasi yedim annesine yardim etmek zoruma gidiyormus bilmem ne . Konuyu saçma sapan yerlere taşiyip tartisiyoruz.
Kendi bir damat olarak ne yapıyor peki aileniz için?

Evliligin ilk senesi genelde bu şekilde catısma ve guc savasiyla geciyor bazi kisilerde. Bizde esimle ilk zamanlar boyleydik. Bir gun gorusmesek ertesi gun muhakkak ya annesine gitmek isterdi yada yemege cagirirdi. Erkekler evlilik birligini biraz geç algiliyolar. 40 sayfa yorum olmus tek tek okuyamadim, mutlaka benzer fikirler verilmistir ama sabirli olmaniz gereken bir surectesiniz eger evliligin devamini istiyorsaniz. Orda beraber yatmaya alistirmayin nasil baslarsa oyle gider cunku. Yemek konusunda alistigi birtat varsa annesinden fikir alin esinizin yaninda. Anne ben senin gibi yapamiyormusum beraber yapalim bende ogreneyim eşim senin yemeklerini seviyor diyin. Zamanla sizin el lezzetinize de alisacaktir. Sabir ve kolayliklar diliyorum size. Kayinvalidenize bazi konularda danisir gibi yapip ikisini de yaniniza çekerseniz süreç daha hizli ve daha az sıkıntılı ilerler.

Kendi bir damat olarak ne yapıyor peki aileniz için?
Çok güzel bir soru sordunuz . Ailemin yanina 3 defa gittik , birinde gelinligi iadeye gittik , ikinci de bayram ziyareti idi 2 saat oturup döndük , üçüncu ise ben evden gitmiştim peşimden geldi barışmaya.

Aileme saygi da kusur etmiyormus yakin olsalarmis onlara da gidermis kendi ailesinden hiç ayırmıyormuş. Hastalik vs olsa baslari sıkışsa hemen gidermis. Annen her gün hasta ya da başlari mi sıkışıyor dedim annemi yalniz birakamam cevabini verdi. Kocasi var yaninda niye yalniz olsun . Beni yalniz birakiyor farkinda degil ya da umrunda degil .

2 senede haftada bire düştü ise zor gerçekten. Ben hiç cevap vermedim çünki yüzüme karşi kv bana olumsuz bir şey söylemedi ve olumsuz davranmadi . Esimi dolduruyor mu bilmiyorum birkaç konusmasinda bana öfkeliydi ama agır şeyler yoktu . Yüz yüze neler konusuluyor bilmiyorum yanlarinda olmadigim zamanlar .

Allah ikimizi de kurtarsin inşallah .
Yüzüne demez zaten, ben de duymuyordum. Bir gün telefonla konuşurlarken duydum, ses çok yüksek çıkıyordu, kısmamış eş kişisi. Bir baktım fitliyor ama alttan alttan. Senin karın şöyle böyle diyerek değil, başkalarından örnekler vererek. Bilinçaltına oynuyor yani sinsi.
Benimle karşı karşıya gelince yağlar ballar. Hayır ikiyüzlüsün anladık da sevmediğin birine nasıl canım yapmak için alıyor değil mi?
Seninkini de fitliyor emin ol, yoksa erkekler eşlerine düşkün oluyor başka nüanslar olmasa. Seninkinin de göreceği var durduk yere kudurtmazmış insanı Allah.

Evliligin ilk senesi genelde bu şekilde catısma ve guc savasiyla geciyor bazi kisilerde. Bizde esimle ilk zamanlar boyleydik. Bir gun gorusmesek ertesi gun muhakkak ya annesine gitmek isterdi yada yemege cagirirdi. Erkekler evlilik birligini biraz geç algiliyolar. 40 sayfa yorum olmus tek tek okuyamadim, mutlaka benzer fikirler verilmistir ama sabirli olmaniz gereken bir surectesiniz eger evliligin devamini istiyorsaniz. Orda beraber yatmaya alistirmayin nasil baslarsa oyle gider cunku. Yemek konusunda alistigi birtat varsa annesinden fikir alin esinizin yaninda. Anne ben senin gibi yapamiyormusum beraber yapalim bende ogreneyim eşim senin yemeklerini seviyor diyin. Zamanla sizin el lezzetinize de alisacaktir. Sabir ve kolayliklar diliyorum size. Kayinvalidenize bazi konularda danisir gibi yapip ikisini de yaniniza çekerseniz süreç daha hizli ve daha az sıkıntılı ilerler.
Annesi bize iki defa geldi. Birinde ben davet ettim digerinde cat kapi geldiler . Tuhaftir kv evimize gelmek degil kendi evine götürmek istiyor. Buraya gelse biz gitmesek daha mi kolay olurdu bilmiyorum ki . iki defa geldi ama ikisinde de her seye bir yorum yapti akil verdi . Dert etmedim normaldir kendi annem de geldiginde yorum yapmisti herhangi biri de yorum yapiyor olabilir bu sorun degil dozu artar mi el atip degistirir mi onu bilmiyorum.

Eşimi de anliyorum yorumlarda da yazdım alıstigi tat ve alıştigi düzenden farkli bir duzene gecti elbette zorlanacak ama bana eziyet etmeye hakki yok ki. Karşilikli anlayış gerekiyor tek tarafli olmuyor. Soguttu artik bir araya gelmek istemiyorum ki kv ile.

Yüzüne demez zaten, ben de duymuyordum. Bir gün telefonla konuşurlarken duydum, ses çok yüksek çıkıyordu, kısmamış eş kişisi. Bir baktım fitliyor ama alttan alttan. Senin karın şöyle böyle diyerek değil, başkalarından örnekler vererek. Bilinçaltına oynuyor yani sinsi.
Benimle karşı karşıya gelince yağlar ballar. Hayır ikiyüzlüsün anladık da sevmediğin birine nasıl canım yapmak için alıyor değil mi?
Seninkini de fitliyor emin ol, yoksa erkekler eşlerine düşkün oluyor başka nüanslar olmasa. Seninkinin de göreceği var durduk yere kudurtmazmış insanı Allah.
Ne anlıyorlar emeklerle büyüt ,yetiştir, evlendir sonra mutsuz olsun diye ugraş. Eşiyle kötü olunca ogullari mutlu olmuyor bunun bilincinde degiller . Güya ogullarini doldurup gelini baski altina aliyorlar akillarinca . Ogullari kavga edip kendilerine dert yaninca da oglumun bir yüzü gülmedi hep gelin yüzünden deyip dövünüyorlar.

Iki yetişkin insan kararlarini kendileri versin hayatlarini kendilerine gore dizenlesin. Anne olarak tecrubelerini paylasip öneri sunsunlar elbette ama bunu dayatmanin yapilmayinca gelini hedef alip mizmizlanmanin faydasi degil zarari oluyor.

Alalh yardimcimiz olsun inşallah.

Ne anlıyorlar emeklerle büyüt ,yetiştir, evlendir sonra mutsuz olsun diye ugraş. Eşiyle kötü olunca ogullari mutlu olmuyor bunun bilincinde degiller . Güya ogullarini doldurup gelini baski altina aliyorlar akillarinca . Ogullari kavga edip kendilerine dert yaninca da oglumun bir yüzü gülmedi hep gelin yüzünden deyip dövünüyorlar.

Iki yetişkin insan kararlarini kendileri versin hayatlarini kendilerine gore dizenlesin. Anne olarak tecrubelerini paylasip öneri sunsunlar elbette ama bunu dayatmanin yapilmayinca gelini hedef alip mizmizlanmanin faydasi degil zarari oluyor.

Alalh yardimcimiz olsun inşallah.
Zaten böyle düşünseler yapmazlar. Kültür çatışması, zihniyet çatışması. Bir zamanlar kendilerinin de gelin olduklarının farkında değiller.
Amin. Amin.

Allah yardımcın olsun.Mayasız insanlarla ömür çürütmek zor.Herkesin bi evi var.İnsanları bi rahat bırakın.Erkege sor bayanada zor bayanın sanki tüm düzeni değişmiyomu?Allah sorsun .

Yeni uyandi bulundugum odaya geldi pişkince sen uyumadin mi hayatim diye sordu. Cevap vermedim oturma odasina gecti sigara iciyor şimdi. Ben hiç uyumadim niyetim bugun cekip gitmekti ama uyuyamadim nasil cikarim yola bilmiyorum. Sanirim yarina erteleyecegim.
Gidin, ayrılın diye demiyorum umarım hersey hallolur zaten ama gidicem edicem dedikten sonra gitmek lazım. Yada hiç dile getirmemek çünkü lackalasiyor ve bundan sonra Eşiniz sizi hiç ciddiye almicak Üzgünüm . Yani her anlamda hayatta inatçı değil ama kararlı durmak bence çok önemli bir tavır oluyor .

1.5 aylık evlilikte yasanılanlara bak daha basta bu kadar itici bir evlilikse güzel günler ne zaman yaşanacak bilmiyorum.her sey aileden dolayı mı kaynaklanıyor yani

Annesi bize iki defa geldi. Birinde ben davet ettim digerinde cat kapi geldiler . Tuhaftir kv evimize gelmek degil kendi evine götürmek istiyor. Buraya gelse biz gitmesek daha mi kolay olurdu bilmiyorum ki . iki defa geldi ama ikisinde de her seye bir yorum yapti akil verdi . Dert etmedim normaldir kendi annem de geldiginde yorum yapmisti herhangi biri de yorum yapiyor olabilir bu sorun degil dozu artar mi el atip degistirir mi onu bilmiyorum.

Eşimi de anliyorum yorumlarda da yazdım alıstigi tat ve alıştigi düzenden farkli bir duzene gecti elbette zorlanacak ama bana eziyet etmeye hakki yok ki. Karşilikli anlayış gerekiyor tek tarafli olmuyor. Soguttu artik bir araya gelmek istemiyorum ki kv ile.
Bendede ayni olmustu ve hala soguklugum devam ediyor. Kayinvalidemle kendi başimiza bi iletisim kuramadik biz bu yuzden. Annem gelecek anneme gidelim muhabbeti yuzunden sevecegim varsada sevemedim yalan degil. Kendi elleriyle annelerinden sogutuyorlar maalesef. Duzene girmeside birkac seneyi bulabiliyor. Malesefki anneciligin sonucunu bastan kestiremiyoruz.

Çok güzel bir soru sordunuz . Ailemin yanina 3 defa gittik , birinde gelinligi iadeye gittik , ikinci de bayram ziyareti idi 2 saat oturup döndük , üçüncu ise ben evden gitmiştim peşimden geldi barışmaya.

Aileme saygi da kusur etmiyormus yakin olsalarmis onlara da gidermis kendi ailesinden hiç ayırmıyormuş. Hastalik vs olsa baslari sıkışsa hemen gidermis. Annen her gün hasta ya da başlari mi sıkışıyor dedim annemi yalniz birakamam cevabini verdi. Kocasi var yaninda niye yalniz olsun . Beni yalniz birakiyor farkinda degil ya da umrunda degil .
Bu ilk değil o zaman. 1,5 aylık evlilikte daha önce de evi terk ettiniz ve değişen bir şey olmadı.

Kv ile daha önce konusmustum eve alısamadigini kendini aradigini falan söyledim hosuna gitti daha cok üstüne düşmeye basladi. Baska bir gün bir araya geldigimizde de sürekli buraya gelmek istiyor ben her zaman gelemem biz de bir aile olduk artik bir düzenimiz olmalı yerine göre gidilmeli dedim cevapsiz birakti ve fayda etmedi.

Beni çok zorlayip bir plan yapmislardi kendilerle gitmedim annemlere gittim bunu da biliyorlar hatta esimle konusmalarini biliyorum sorun yok hallettik diyor tamam o zaman diyor kv de. Son planlarina dahil olmuyorum kendiler gidip duruyorlar ben gitmiyorum anlamış olmasi gerekmiyor mu ki bence her seyin farkinda ve bu durumdan memnun . Yani oglum karisini degil beni tutuyor beni djnliyor diye memnun . Kv ile konusulsa da sonuc alamam.

Ailemde anneme sonuna kadar güveniyorum ama babama pek güvenim yok çünki biraz ataerkil bir baba onu devreye koyarsam ve konusma arasinda beni suclarsa daha cok cikmaza girerim. Baban bile hak vermiyor sana olur sonunda. Zira babama konu yansidiginda kadinin boynu kocasina egik olur falan filan dedi. Sonuç olarak işe yaramaz.

Çok sogudum midem bulaniyor artik bu evden de sözde eşimden de. Bu noktaya gelmeyelim diye ugrastim ama çok zorladi. Defalarca kendinden sogutuyorsun böyle yaparak dedim umrunda olmadi. 1,5 aylik evli bir çift böyle mi olur burnumdan geldi keşke evlenmeseydim .
Çok iyi anlıyorum sizi, şu saatten sonra kv nizi sevmek isteseniz de sevemezsiniz zaten. Tavırlarıyla ve kayıtsızlığıyla kendinden soğutmuş sizi, anlattıklarınıza göre kv nizle konuşsanız da bir işe yaramayacak, çünkü önceden konuyu açtığımda hoşuna gitti demişsiniz . Sizin şuan eşinizle evden çıkmayıp birbirinizle vakit geçirmeniz gereken zamanlar. Birlikte yemek yiyip güzel bir film izleyebilirsiniz yada başbaşa dışarı çıkabilirsiniz,sevişebilirsiniz bunları yapmak yerine sürekli annesini istemesi çok saçma. Yeni bir düzene alışıyorsa siz de aynı durumdasınız, hatta o ailesine yakın siz uzaksınız. Resti çekmek en doğrusu, değişmeyecekse boşuna hayatınızı bu adamla mahvetmeyin, yeni evli bir eş karısıyla vakit geçirmek ister kimseyi sürekli dahil etmez planlarına. Son durum nedir şuan ?

Canım 1.5 ay çok kısa bir süre.yani daha canım cicim ayları bunlar.esinin eve koşa koşa gelmesi gerekli bu aylarda.yani boşanma dışında ki tek bir öneri sabır olabilir güzelim.cunku başka çaren yok böyle birine.
Esin sana çok güveniyor belli ki..çünkü bu kadar kısa bir sürede bu kadar çok üstüne gelebilmesinin sebebi bu olabilir.yani ne yaparsa yapsın seni kaybetmeyeceginden emin.yada kaybetse bile umrunda değil ki bu en son ihtimal.madem boşanma ihtimal dışı.o zaman sende hiçbir hareketini umursama.mutlu görünmeye çalış.mutlu olmak için ona ihtiyacın olmadığını hissettir.rahat ol.sorgulama.yaptigi tüm hareketler senin dikkatini çekmek icin çünkü.sen de dikkat etme.ruhsuz görün yani ona karşı.tıpkı onun sana yaptığı gibi

Back