Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evin bütçesi ve keseler ortak . O yüzden kredi kartı gibi bir girişimde eşlerin birbirine danışması gerektiğini düşünüyorum . Esaret degil bu . Danışma . Belki konu sahibi de ek kart vs talep edecek . Ayrica burada sorun kredi kartı cikartmaktan ziyade gizli iş yapmış gibi görünmek . Hoş olmayan kısmı bu . sadece tepki abartili

Hayır.
Çocukluğumda babam anneme yapardi gizli işler gerçi hala yapmakda
korktugunuz sey basınıza gelmıs yanı :) ondan bu tepkı
esınızle ıletısım sorununuz var bellı kı karsılıklı bırbırınıze tam açık konusamıyorsunuz sızın hıslerınızı bılmıyor bıle bılse belkıde ona gore davranırdı

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
Bakmıssınız ıste hedıye almıs baska harcama yok dıyosun uz abartmıssınız

Bankalar sürekli kart gönderiyorlar. Eğer sadece size hediye almak için kullandıysa yüksek olasılıkla söylediği doğrudur. Demek kartı kabul etmiş ve sizin karta karşı olduğunuzu bildiği için kullanmamış bu iyi bir şey. Sadece size hediye için kullanmış. Kötü bir niyeti olsaydı başka harcamalar da yapardı. Size hediye almak için kullanmayı düşündüğü için mi sizden sakladı bilmiyorum ama eğer öyleyse sizin onu suçlamanıza bozulmuş olabilir. Konuşun. İyi niyetle de olsa birbirimizden bir şey saklamayalım bundan sonra, ben bu konuda hassasım, şeklinde bir konuşma yapın.

Pardon ama nerde kaldı birlik beraberlik aile kavramı?
pardon ama aile demek illa herseyi rapor vermek değildir. siz bence yanlış anlamıssınız. bu kadar kontrol delisi olmamalı kimse. herkesin bir birey oldugunu ve aklı fikri olduğunu bilmeliyiz. O bireyde nasıl kullanılacağını bilir herhalde kredi kartının!!

Ciddi misiniz şaka mı yapıyorsunuz anlayamadım.
Sahip olduğunuz, satın aldığınız, ya da birisinin size verdiği her nesneyi gün sonunda kocanıza bildiri şeklinde okuyor musunuz?
Kocanız size sahip olduğu her nesneyi tek tek açıklıyor mu, eşinizin dolabında kazara haberiniz olmayan ya da o güne kadar dikkatinizi çekmemiş bir nesneye denk geldiğinizde ne tepki veriyorsunuz? Tüm güveniniz yıkılıyor mu öyle olunca, yalancı mı oluyor eşiniz?
Olaya sosyolojik açıdan bakar mısınız lütfen. Çok ayıp :KK45:

Ciddi misiniz şaka mı yapıyorsunuz anlayamadım.
Sahip olduğunuz, satın aldığınız, ya da birisinin size verdiği her nesneyi gün sonunda kocanıza bildiri şeklinde okuyor musunuz?
Kocanız size sahip olduğu her nesneyi tek tek açıklıyor mu, eşinizin dolabında kazara haberiniz olmayan ya da o güne kadar dikkatinizi çekmemiş bir nesneye denk geldiğinizde ne tepki veriyorsunuz? Tüm güveniniz yıkılıyor mu öyle olunca, yalancı mı oluyor eşiniz?
Aynı cümleleri kurmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Konuya daha geniş bir pencereden bakın lütfen. Aile bireyleri arasında saklı gizli işler olmamalı. Birey olmakla aile olmak arasında ki ince çizgiye dikkat..

Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!
Şahsen geyik yapmayı severim ama yazdığınız birkaç yoruma denk geldim, (annem evlenmeme izin vermiyor konusu da dahil) siz geyik yapmıyor da dalga geçiyor gibisiniz. =)) Dolayısıyla sizi azcık yönetime şikayet ettim. Kurgusal bir karakter gibi duruyorsunuz çünkü.

Taktik bilmiyorsunuz işte.. sonra kocaları suçluyorsunuz. Gece uyandıracak ne vardı? Sadece size hediye alışı olması bile sinirinizi dindirmesi lazımdı. O anda yapmanız gereken şey sölemeyip takip etmek olacaktı. Baktınız baska seylere harcama yapıyor söylecektiniz karşınıza alıp. Ama önce takip en iyisiydi.

Aynı cümleleri kurmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Konuya daha geniş bir pencereden bakın lütfen. Aile bireyleri arasında saklı gizli işler olmamalı. Birey olmakla aile olmak arasında ki ince çizgiye dikkat..
Aile olunca birey olamıyoruz diye bir şey yok yalnız, bilginiz olsun 🙋🏻‍♀️

eşimin şirketı var kart lımıtı 24 bın degıl memura banka nasıl 24 bınlık kart verıyor arkadaslar memur maası bellı ?
ozellıkle o lımıtı ıstemesı ve maasını sıgortasını gostermesı gerek durduk yere hıc bır banka 24 bınlık kart falan gondermez

bu mıktarda karta sahıpsenız esınızden saklamak dogru degıl bırseyı saklamak ne olursa olsun yanlıs ki adam bunun farkında oldugu ıcın suc bastırıyor ondan bu tavırları adamın bu kadar küsüp tavır yapacagı ne var kı bu kadar ? gızlı kartı yakalandıgı ıcın nıye bu kadar tavırlı asıl buna gıcık olunur

adamın dıyecegı su olmalıydı ; boyle bırsey vardı bende ozellıkle cıkarttım ne olur ne olmaz bulunsun ama harcamayalım dıye araya bırseyler gırdı soylemeyı unuttum harcamalık degıl bulunsun dese konu kapanırdı bunu demek yerıne ne yakalanmıs gıbı tavırlar sergılıyor

?

tam tersını dusunelım adam karısının sakladıgı gızlı kartı bulsaydı ne tepkı verırdı ?

benım kartım yok cunku esımın kartını kullanıyorum :KK70: ama esım kart cıkartmadan once istişare ederız mıktar ıcın basvurmadan once bıle mıktarı uzerıne de konusuruz hesabımıza uyar mı bızı zorlar mı buna gercekten ıhtıyacımız var mı dıye
evde bırlıkte yasıyoruz harcamalarımız ortak o borclanırsa bende kendımden kısarak ona destek oluyorum benım ıhtıyacım olursa esım kendı ıhtıyaclarından kısar yanı bızde herkes kendı parasını harcamaz hersey ortaktır o yuzden bırbırımıze danısırız saklamayız

Yemin etti banka yollamış diye ama ona da inanmıyorum gizli kart çıkaran onu da başvuru yapar.
Ama şuan başvuru yapması için bir sebep yoktu bilemiyorum.
Maaşı 8.500 yinede o kadar kart gelmez mi diyorsunuz.

Şahsen geyik yapmayı severim ama yazdığınız birkaç yoruma denk geldim, (annem evlenmeme izin vermiyor konusu da dahil) siz geyik yapmıyor da dalga geçiyor gibisiniz. =)) Dolayısıyla sizi azcık yönetime şikayet ettim. Kurgusal bir karakter gibi duruyorsunuz çünkü.
İşin ilginç ve can sıkıcı yanı da tam olarak bu. Neden ve hangi kafa yapısıyla düşüncelerimin kurgusal olduğunu düşündüğünüzü anlamadım. Daha esnek bir karakter olmanızı öneririm.. Benim kurgusal karakter olduğumu düşündüğünüz için bu öneride bulundum.

Kredi kartı harcamasını görebilmeniz için internet bankacılığı şifresini de bilmeniz lazım. Onu da mı biliyorsunuz? Ben kredi kartı seviyorum. Gönderelim mi dediklerinde hiç geri çevirmiyorum :-) Bilinçli kullandıktan sonra ne zararı olabilir ki. Eşiniz çocuk değil sonuçta.

Bu arada bende sizi şikayet ettim :)

Pardon ama nerde kaldı birlik beraberlik aile kavramı?
Aile kavramının basit bir kredi kartıyla alakası yok. Bana da kredi kartı geldi ben eşime söylemedim, babamlara gelmiş eski adresim olduğu için, babam yanında getirdi eşim kartı öyle gördü neden benden habersiz kart çıkardın vs diye de sorgulamadı. Ardından hesap kartı da göndermiş banka, onu da sonradan gördü hiçbir şey demedi. Yani arada güven varsa habersiz kart gelmesinin vs bir etkisi olmuyor. Eşimin de kredi kartı almasını istiyordum almıyordu her şeyi nakit alınca zorlanıyorduk. Ben söylüyordum o dinliyordu isterse alır istemezse almaz, adana trip atmıyordum kart almıyorsun benim fikrimin bir önemi yok vs diye tripler atmıyoedum, sonradan mantıklı olduğunu farkedip kendisi bana söylemeden kredi kartı almış aldıktan sonra söyledi eve kart gelecek diye mesela. Neden almadan önce haber vermiyorsun demedim mesela. Böyle şeyler insanı çok bunaltır. Eşim bazen onun hesap kartıyla ev eksiklerini bile alırken niye onu aldın, niye bunu aldın, ne gerek vae o kadar temizlik malzemesine sadece çamaşır suyu yetmiyor mu vs diye söylenirdi ilk zamanlar, ama sonra ben de ona alındığımı, evin ihtiyaçalrını gidwrdiğimi, ona göre ihtiyaç olmayan birşwyin aslında gerçekten ihtiyaç olduğunu kullandığımı vs söyledim, bana güvenmşyormuş gibi her aldığımı sorgulaması yüzünden de kırıldım ve bunun farkına varınca da düzeldi kendiliğinden hak verdi. O yüzden böyle şeylerde eşleri sıkıntıya, baskı altına sokmaya gerek yok. Hee 3 ayda 24000 borç yapsa neyse ama tek harcama yaptığı iey eşine aldığı hediye ise laf etmek büyük ayıp. Kimse çocuk değil.

Yemin etti banka yollamış diye ama ona da inanmıyorum gizli kart çıkaran onu da başvuru yapar.
arkadaş sizi yanıltmış ne demek o limitte kart gelmez. Eşim de memur. 32 bin limitli kartı. Yüksek maaşlı memur ise gelebiliyor. Banka kendiliğinden de gönderiyor. Boşuna kendinizi eşinize karşı doldurmayın.

Gayet gelir hanımefendi. 3.000 tl geliri olana bile 30.000lik kredi kartı veriliyormuş eşim bankacı. Periyodik artış veriliyormuş eğer ödemeleri düzenli ise bilginiz olsun. hemen gaza gelmeyin bir bilene sorun lütfen.

Gece uyandırıp hesap sormanız hoş olmamış. Size hediye almak için kullanmış kartı belli. Daha uygun bir zamanda konuşsaydınız daha iyi olurdu. Keşke benim kocamda taksitle de olsa bana hediye alsa :)

Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!
Yav ben marketren bir ped, deodorant alacağım bunu eşime duyuru mu yapmalıyım veya eşimden izin mi almalıyım?? Eşimin bundan haberi olması mı lazım mesela ne abarttınız ya allah sizinle evleneck insana sabır versin.

İşin ilginç ve can sıkıcı yanı da tam olarak bu. Neden ve hangi kafa yapısıyla düşüncelerimin kurgusal olduğunu düşündüğünüzü anlamadım. Daha esnek bir karakter olmanızı öneririm.. Benim kurgusal karakter olduğumu düşündüğünüz için bu öneride bulundum.
Ailesi tarafından her türlü insani hakkı kısıtlanmış, eve kapatılmış bir kadına, anne babanı dinle, haklı çıkıyorlar diye akıl vermişsiniz yahu. Esnek bir insanımdır ama mantık çerçevesinde.

Beni şikayet etmenizde de bir problem yok. :KK76:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X