Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!
Her sahip olduğumu eşim neden bilmeli, ya da ben niye bileyim?
Çocuk muyuz, her aldığımız yaptığımızı sanki ebeveyne bilgi verir gibi söyleyecek miyiz?

Ben kendime bir şey alamaz mıyım, bir krem, kıyafet, telefon vs, kocamın onayına niye ihtiyacım var?
Akıl yetim mi yok, keza koca kişisinin?

Birlik dediğiniz şey bunları kapsamaz, içeriği bambaşka, duygusal kavramlarla doludur.

Koca adam kaç kredi kartı olduğunun hesabını mı verecek size? Üstelik adamın tek yaptığı harcama size aldığı hediyeyken karıştırıp harcamalarına baktığınız ve çok elzem bişeymiş gibi gece uykudan uyandırıp hesap sormuşsunuz, bir de hala özür bekliyosunuz... adam da peygamber sabrı var herhalde helal olsun.

Çocuk muyuz, her aldığımız yaptığımızı sanki ebeveyne bilgi verir gibi söyleyecek miyiz?

Ben kendime bir şey alamaz mıyım, bir krem, kıyafet, telefon vs, kocamın onayına niye ihtiyacım var?

Birlik dediğiniz şey bunları kapsamaz, içeriği bambaşka, duygusal kavramlarla doludur.
Değerlendirmelerinizi “ben” merkezli yaptığınızı düşünüyorum. Sosyolojik açıdan baktığınızda ortaya konuşan olgu tipik bir aile trajedisi. Bu ve buna benzer binlerce makale örneği var.

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
Bence haksızsınız. Birde böyle birşey için adamı uykudan kaldırmışsınız. Beni böyle bir şey için eşim uykudan kaldırsa ben de kızar ve küserdim eşime. Ayrıca çok da gizli olsaydı harcamalarına da bakamazdınız sizden saklamak için elinden geleni yapardı. Çok abartmışsınız. Ayrıca bende de bir çok kredi kartı var, üni zamanı vs sonrasında bankalar öyle kafalarına göre kart gönderiyordu, bende kullanıyordum içinden sadece bi tanesini kullandım, evlendikten sonra da aynı karttan ben yenileme vs talebi vermediğim halde kart geldi, işte çalışırken istemediğim halde debit kartlardan geldi, eşim de memur mesela, banka kartı geldi limiti 15000 vs üstü bir miktar, bunu eşim değil banka belirliyoe aldığı maaşa göre. Mesela benim öğrenciyken kullandığım kartların limiti 400 tl di çünkü öğrenciyim ona göre bir limit belirlemişti banka. Ayrıca bakmışsınız size aldığı hediyeden başka birşey de almamış yani. Benim eşim de kredi kartı kullanmaya karşıydı ama mecbur almak zorunda kaldı, memur olarak herşeui nakit almaya çalıştığında malesef olmuyor bazı şeylere taksit yaptırmak gerekiyor.

Sanki eşiniz sizi aldatmış gibi bir tepki vermişsiniz birde. Çok ufak birşey söylese ne olur söylemese ne olur?

eşimin şirketı var kart lımıtı 24 bın degıl memura banka nasıl 24 bınlık kart verıyor arkadaslar memur maası bellı ?
ozellıkle o lımıtı ıstemesı ve maasını sıgortasını gostermesı gerek durduk yere hıc bır banka 24 bınlık kart falan gondermez

bu mıktarda karta sahıpsenız esınızden saklamak dogru degıl bırseyı saklamak ne olursa olsun yanlıs ki adam bunun farkında oldugu ıcın suc bastırıyor ondan bu tavırları adamın bu kadar küsüp tavır yapacagı ne var kı bu kadar ? gızlı kartı yakalandıgı ıcın nıye bu kadar tavırlı asıl buna gıcık olunur

adamın dıyecegı su olmalıydı ; boyle bırsey vardı bende ozellıkle cıkarttım ne olur ne olmaz bulunsun ama harcamayalım dıye araya bırseyler gırdı soylemeyı unuttum harcamalık degıl bulunsun dese konu kapanırdı bunu demek yerıne ne yakalanmıs gıbı tavırlar sergılıyor

?

tam tersını dusunelım adam karısının sakladıgı gızlı kartı bulsaydı ne tepkı verırdı ?

benım kartım yok cunku esımın kartını kullanıyorum :KK70: ama esım kart cıkartmadan once istişare ederız mıktar ıcın basvurmadan once bıle mıktarı uzerıne de konusuruz hesabımıza uyar mı bızı zorlar mı buna gercekten ıhtıyacımız var mı dıye
evde bırlıkte yasıyoruz harcamalarımız ortak o borclanırsa bende kendımden kısarak ona destek oluyorum benım ıhtıyacım olursa esım kendı ıhtıyaclarından kısar yanı bızde herkes kendı parasını harcamaz hersey ortaktır o yuzden bırbırımıze danısırız saklamayız

Son düzenleme:
Saka bir yana konu sahibi. Ekonomik durumlar malumunuz esiniz belkide ne olur ne olmaz kenarda dursun diye düsünmüstür. Üstünde büyük harcamalar yok sonunda. Siz kart sevmiyorsunuz diye esinizde ayni düsüncede olmak zorunda degiö, yeterki bilincli bir sekilde kullanmayi bilsin

Hayır efendim, evlilik her yaptığını her adımını, aldığın nefesi ve hatta aklından geçen düşünceleri bile eşinin bilmesi demektir.

Diğeri evlilik birliğine aykırı bir kere, bunları bilmeyeceksek neden evlendik,yoksa siz böyle değil misiniz :skandal:

Sadece size aldığı hediyeyi cektirdigi halde? Gece uyandırmalar felan? Haklı görmedim sizi. Sabahı bekleyip nazikce ögrenebilirdiniz..

Karıya kıza değil lakin belki ortaya çıkmasa harcayıp borca girecekti
Yaa ama bu kadar sıkılmaz ki, koca adam bilmiyor mu nereye ne kadar harcama yapacağını, küçücük çocuk değil sonuçta, borca girecek olsa o 3 ay içerisinde çoktan girerdi. Allah eşinize sabır versin. Her aldığımj her yaptığımı sürekli sorgulasa eşim açıkçası soğurum, bana güvenmediğini düşünürüm ki bana öyle yaptığı zamanlar açıkçası ben kırılıyorum eşime ve kartını da paranı da istemiyorum ne alırsan kendinn al, her şeyin hesabını sorma diyorum yani.

Değerlendirmelerinizi “ben” merkezli yaptığınızı düşünüyorum. Sosyolojik açıdan baktığınızda ortaya konuşan olgu tipik bir aile trajedisi. Bu ve buna benzer binlerce makale örneği var.
Peki.
Ben merkez yerine insanların kişisel alanlarına saygılı, o alana tecavüzü attığı bir imza ile hak görmeyen biri olarak değerlendiriyor olamaz değil mi?
Neyse efendim, kendi düşünceniz ne diyeyim.

Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!
Ciddi misiniz şaka mı yapıyorsunuz anlayamadım.
Sahip olduğunuz, satın aldığınız, ya da birisinin size verdiği her nesneyi gün sonunda kocanıza bildiri şeklinde okuyor musunuz?
Kocanız size sahip olduğu her nesneyi tek tek açıklıyor mu, eşinizin dolabında kazara haberiniz olmayan ya da o güne kadar dikkatinizi çekmemiş bir nesneye denk geldiğinizde ne tepki veriyorsunuz? Tüm güveniniz yıkılıyor mu öyle olunca, yalancı mı oluyor eşiniz?

Hayır efendim, evlilik her yaptığını her adımını, aldığın nefesi ve hatta aklından geçen düşünceleri bile eşinin bilmesi demektir.

Diğeri evlilik birliğine aykırı bir kere, bunları bilmeyeceksek neden evlendik,yoksa siz böyle değil misiniz :skandal:
Rüyaları da not alıyor muyuz yoksa serbest zaman, evlilik teneffüsü mü?

Demek benim evlilik ondan yolunda değil desene yabancım😂
Bendeymiş tüm manyaklık...

Sanki eşiniz 24 binlik kartın tamamını doldurmuş gibi bir tepki vermişsiniz. Gece gece bu yüzden insan uyandırılmaz. Dahası konuyu almış nerelere çekmişsiniz. Banka bana da geçenlerde kredi kartı gönderdi eşime söylemek aklımın ucundan geçmedi ne gerek var? Yüklü bir harcama yapsam neyse ama cüzdanımdaki her nesneyi eşime rapor vermem gereksiz. Her şeyi geçtim tepkileriniz fazla abartılı.

Eşimin kaç tane kredi kartı olduğunu bilmiyorum desem.
Bu cümlelerimi size atfetmiyorum lütfen yanlış anlamayın. Günümüz evliliklerinin genel sorunu bu maalesef. Aynı ev içinde yabancılaşan bireyler. Konuyu daha geniş bir perspektiften bakın hanımlar. Konuyu adamın sahip olduğu kredi kartı ya da ne biliyim bir çek defteri olarak basite indirgemeyin. Aile bireyleri arasındaki kopuk ilişkinin açıklaması aslında bu örnek. Tam bir sosyal çöküş. Aile kavramı yok oluyor bu ben merkezli yaklaşımlar nedeniyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X