Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam alışveriş yapardım telefonunu falan almama bile gerek kalmazdı bazı siteler onay bile istemiyor, bir güzel 1000 tl harcardım hepsini değil ders olsun diye bi de bilsin diye benden birşey gizlememesi gerektiğini. Ceza olsun diye harcadım der işin içinden çıkardım ödesin paşa paşa aldıklarımı. Sen benden gizledin bende senden gizledim diye kısasa kısas hakkın da olurdu. Panik anında bi dk diyip düşünmesi gerekiyor insanın. Ne güzel uyuyomuşta işte sen daha çok da harcayabilirdin 😄
🤣🤣🤣 Büyük şok olurdu

eşimin şirketı var kart lımıtı 24 bın degıl memura banka nasıl 24 bınlık kart verıyor arkadaslar memur maası bellı ?
ozellıkle o lımıtı ıstemesı ve maasını sıgortasını gostermesı gerek durduk yere hıc bır banka 24 bınlık kart falan gondermez

bu mıktarda karta sahıpsenız esınızden saklamak dogru degıl bırseyı saklamak ne olursa olsun yanlıs ki adam bunun farkında oldugu ıcın suc bastırıyor ondan bu tavırları adamın bu kadar küsüp tavır yapacagı ne var kı bu kadar ? gızlı kartı yakalandıgı ıcın nıye bu kadar tavırlı asıl buna gıcık olunur

adamın dıyecegı su olmalıydı ; boyle bırsey vardı bende ozellıkle cıkarttım ne olur ne olmaz bulunsun ama harcamayalım dıye araya bırseyler gırdı soylemeyı unuttum harcamalık degıl bulunsun dese konu kapanırdı bunu demek yerıne ne yakalanmıs gıbı tavırlar sergılıyor

?

tam tersını dusunelım adam karısının sakladıgı gızlı kartı bulsaydı ne tepkı verırdı ?

benım kartım yok cunku esımın kartını kullanıyorum :KK70: ama esım kart cıkartmadan once istişare ederız mıktar ıcın basvurmadan once bıle mıktarı uzerıne de konusuruz hesabımıza uyar mı bızı zorlar mı buna gercekten ıhtıyacımız var mı dıye
evde bırlıkte yasıyoruz harcamalarımız ortak o borclanırsa bende kendımden kısarak ona destek oluyorum benım ıhtıyacım olursa esım kendı ıhtıyaclarından kısar yanı bızde herkes kendı parasını harcamaz hersey ortaktır o yuzden bırbırımıze danısırız saklamayız

Öğretmenim. Yani düz maaşım birçok memuriyet pozisyonuna göre düşük sayılır. Buna rağmen sizin mesajınızdan sonra ufak bir hesap yaptım, cüzdanımda kredi kartı toplam limitim 40binin üstünde. İstersem bu 3 farklı kartı, 40binlik tek bir karta da dönüştürebilirim, 4er binlik 10kart da yapabilirim, sistem buna izin verir. Buradaki mesele 40bin limitim var diye 40bini kullanmamaktır.

Sadece bilgilendirme olması açısından yazmak istedim, 24bin tek kart limiti için öyle çok uçuk bir rakam değil, hele ki hanımefendinin eşinin maaşı 8,5muş.

Karıya kıza değil lakin belki ortaya çıkmasa harcayıp borca girecekti
Girebilir. Borcumuz var diyorsunuz adam çalışıyor yetmiyor belki ama siz gezmeye gidebiliyosunuz mesela. O size diyor mu hayat müşterek evlilik bu değil sen de çalış diye. Bi de size hediye almış alt tarafı gece adamı uyandıracak kadar ne var bunda. Banka göndermiştir muhtemelen onu da. Bu kadar hassassanız söyleyin size hediye almasın.

çok gereksiz tepkiler vermişsiniz bence, kredi kartı bilinçli kullanıldığında oldukça faydalıdır.
herhangi bir harcamasını görseniz sinirlenmekte haklısınız diyeceğim ama öyle bir şey de olmamış. bir de uyandırıp sorguya çekmeler falan, ben haklı göremedim sizi.

eşimin şirketı var kart lımıtı 24 bın degıl memura banka nasıl 24 bınlık kart verıyor arkadaslar memur maası bellı ?
ozellıkle o lımıtı ıstemesı ve maasını sıgortasını gostermesı gerek durduk yere hıc bır banka 24 bınlık kart falan gondermez

bu mıktarda karta sahıpsenız esınızden saklamak dogru degıl bırseyı saklamak ne olursa olsun yanlıs ki adam bunun farkında oldugu ıcın suc bastırıyor ondan bu tavırları adamın bu kadar küsüp tavır yapacagı ne var kı bu kadar ? gızlı kartı yakalandıgı ıcın nıye bu kadar tavırlı asıl buna gıcık olunur

adamın dıyecegı su olmalıydı ; boyle bırsey vardı bende ozellıkle cıkarttım ne olur ne olmaz bulunsun ama harcamayalım dıye araya bırseyler gırdı soylemeyı unuttum harcamalık degıl bulunsun dese konu kapanırdı bunu demek yerıne ne yakalanmıs gıbı tavırlar sergılıyor

?

tam tersını dusunelım adam karısının sakladıgı gızlı kartı bulsaydı ne tepkı verırdı ?

benım kartım yok cunku esımın kartını kullanıyorum :KK70: ama esım kart cıkartmadan once istişare ederız mıktar ıcın basvurmadan once bıle mıktarı uzerıne de konusuruz hesabımıza uyar mı bızı zorlar mı buna gercekten ıhtıyacımız var mı dıye
evde bırlıkte yasıyoruz harcamalarımız ortak o borclanırsa bende kendımden kısarak ona destek oluyorum benım ıhtıyacım olursa esım kendı ıhtıyaclarından kısar yanı bızde herkes kendı parasını harcamaz hersey ortaktır o yuzden bırbırımıze danısırız saklamayız
Gönderir memur musunuz da nereden bileceksiniz, bankaların herkese sunduğu hizmet farklı. Benim babam da eşim de memur bankadan kart geldiğinde bankanın verdiği limit 15.000 20.000 30.000 olabiliyor. Ve bunu babamdannda eşimden de biliyorum bunu onlar kendileri ayarlamadı kartı aldıkları sırada banka belirledi. Kendileri sonradan isterlerse bu limiti düşürebiliyorlar sanırım ama genelde limit bankanın verdiği gibi duruyor. Bana da banka öğrenciyken 400 liralık limit vermişti aidatsız kartıma, istediğim gibi yükseltemiyordum ve düşüremiyordum, çünkü banka izin vermiyordu.

Son düzenleme:

?

Ayrıca bankalar maaş kartı vs yenilendiğinde süresi bitince de maaş kartıyla birlikte yanında siz istemediğiniz halde kredi kartı yollayabilir kullanmak veya kullanmamak sizin insiyatifinize kalmış.

Peki ya şimid umursamamasi?

Ne yapsin peki, adam mi oldurdu haram mi yedi bu kadar tepki veriyorsunuz?? Maas hesabi olanlara banka kart veriyor limit de maas x 3 veya x4 oluyor adam da almis iste. Zaten adam yememis karttan, 1 tek alisveris hediye yapmis, size.

Kredi karti herkeste var zaten olmasi da gerek yani, ucak bileti, tatil satin alma, taksitli esya, internet alisverisi icin gerek. Soyle tepki verdiginiz icin soylememistir.

Niye adama hayati zindan ediyorsunuz? Borc varken adam karttan cekip pavyonda kariyla kizla mi yedi sanki iyice sacmalamissiniz.

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
Yahu ne güzel işte adam hediye almış. Sizden saklamadı tepkinizdenmiş. Ay keşke benim kocamda böyle :KK76::KK14::halay: yapsa

?

Neden hep memur kefil isterler düşündünüz mü? Kıyamette kopsa memur maaşını alır çünkü sizin kocanızın şirketinin olması bu garantiyi veremiyor bankalara. Bi de emin gibi geniş geniş atıp tutmak nasıl bi şey anlamadım. Herkes bilmediğinin bile uzmanı maaaşallah.
24 bin, 8500 lira maaş alan bi memur için az bu arada istese artırabilirdi limiti. Bankaların gönderdiği hazır kartlardan büyük ihtimalle. Konu sahibini daha da doldurmayın yani. İstişarelere devam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X