Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
[
Yav ben marketren bir ped, deodorant alacağım bunu eşime duyuru mu yapmalıyım veya eşimden izin mi almalıyım?? Eşimin bundan haberi olması mı lazım mesela ne abarttınız ya allah sizinle evleneck insana sabır versin.
şuan gerçekten gülümsedim. Canım benim yazdıklarımı tekrar oku lütfen.

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
konuyu okumaya başladığımda şöyle düşündüm, kocanız sizden gizli kredi kartı çıkarmış, ekstresinde otel harcamaları restoran harcamaları gördünüz, yani sizi aldattığını falan belgelediniz :skandal:
ama öyle bir şey yokmuş meğer, kocanız size hediye almış sadece..

niye gizledi diye adamı kanırtacağınıza bence buna neden sebebiyet verdiğinizi düşünün.

yazık ya bazı adamların haline gerçekten üzülüyorum.

Ben memurum bana da istemediğim halde hatta şöyle söyleyim götürüp bankaya teslim etmek istediğim halde maaş müşterisi olduğum için kartı alamayacaklarını söylediler lütfen sizde dursun kullanmasanız bile iade etmeyin dediler.Zarfın içinde duruyor benimki de 24 bin tl.Belki aynı bankadır bile.Ben eşime bildirmemiştim çünkü devamlı kart vs gönderilebiliyor maaş aldığımız banka değiştikçe.Geçenlerde gördü ama sormadı bile.Kullanmıyorum hiç bir şekilde kredi kartı.Ama bu tarz doğum gününde vs lazım olabiliyor taksit açısından.Eşinize güvenin eminimki o size hediye almak için kullanmak zorunda kalmıştır.Nakit para veremeyeceği için.sizin hatanız gecenin körü kaldırıp sormak.Eğer eşim benim gece uykumu bölse katliam çıkar.Çünkü çok zor uykuya dalan biriyim bir saat döner durur yine de uyuyamam.özür beklemeyin bence.

[

şuan gerçekten gülümsedim. Canım benim yazdıklarımı tekrar oku lütfen.
Yazdıklarınızı okudum basit bir kredi kartı banka göndermiş olabilir ve eşe bunun hesabını vermek zorunda değil kimse ve büyütülexek bir şey de değil. Gizli saklı olsa ekstresini asla görüntüleyemezdi ve şifresini de bulamazdı. Siz iyi okuyun sonra evlilik birliğinden bahsedin.

Ama eşi olarak bana söylemesi beklerdim nihayetinde 24 bin bize göre yüksek bir rakam
Zaten maaşın birkaç katı kadar oluyor limitler. Eşiniz 24 bin olsun diye özellikle dememiştir. Ne kadar abartmışsınız. Bunun için gece adamı uyandırmak nedir?

Benim de kredi kartım var ve eşimin haberi yok yani kasti değil söylemedim, niye söyleyeyim? Yaptığım her harcamayı söylemek zorunda mıyım? Büyük paralar harcasam tabii ki ortak karar verilir ama her haltı da hesap vermeyelim yani. Bir de olgun olun biraz, ergenlikte duygu kontrolü sağlamak zordur ama ergen değilsiniz sonuçta sabahı bekleyememek nedir? İletişim kavga etmeden de kurulabilir. Sabah kahvaltı ederken pekala normal konuşularak çözülecek basit bir konuyu karmaşık bir hale getirmişsiniz.

Gece uykudan uyandırmak ve hesap sormak konusunda hatalısınız. Bu noktada sizi haklı bulan olmadı sanırım. Ertesi gün konuşabilirdiniz. Uyandıracak kadar aciliyeti olan bir durum değil. Tüm limiti kullanılmış, nereye gittiğini anlamadığınız harcamalar olsaydı neyse.

Ancak her evliliğin dinamiği farklıdır. Ben eşimin kredi kartlarını ve onların limitlerini (ne kadarının kullanılıp kullanılmadığını da) bilmek isterim. Evli değilim ama babamın tüm kartlarını bilirim. Limiti ne kadardır, kullanılabilir limiti ne kadardır, tüm gelirini de tüm ödemelerini de bilirim. Aile olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum ben. Benim aile anlayışımda bunlar gizli tutulmaz.

Aynı şekilde erkek arkadaşımın da tüm kartlarını bilirim. Limitlerinin ne kadar olduğunu da, kredi ödemelerini de biliyorum. Evli çiftler de, kadın çalışsın ya da çalışmasın, ortak bir bütçe oluşturmalı, kişisel harcamalara ortalama bir bütçe koymalıdır diye düşünüyorum. Bu insanlar birlikte çocuk yetiştirecek, ev araba mal mülk sahibi olacaklar.

Birlikte bir gelecek planı oluşturmuş, borçlarını temizlerken birlikte kredi kartı kullanmama kararı almış olabilirler. Eşiniz de bu karttan sizi haberdar etmeliydi ve kapattırmalıydı (ortak aldığınız karar buysa).

Hayır.
Çocukluğumda babam anneme yapardi gizli işler gerçi hala yapmakda
Tamam, belli çünkü sizde bir güvensizlik var. Sebebi bununla büyümeniz muhtemelen. Eşinizin bu yaptığı çok büyük bir sorun değil. Herkese gönderiyor bankalar kart. Sabah sorabilirdiniz ama aşırı sinirlenip, hemen yüzleşme isteği duyma sebebiniz muhtemelen çocukken gördükleriniz ve babamın anneme yaptıklarını bana yaparsa düşüncesi. Ama o babanız değil , bunu düşünün sinirlendiğinizde

Şahsen geyik yapmayı severim ama yazdığınız birkaç yoruma denk geldim, (annem evlenmeme izin vermiyor konusu da dahil) siz geyik yapmıyor da dalga geçiyor gibisiniz. =)) Dolayısıyla sizi azcık yönetime şikayet ettim. Kurgusal bir karakter gibi duruyorsunuz çünkü.
Konusu sahibi benim ❤️

Bankalar bunu yapiyor bence cok abartmamak lazim ya baska da harcama yapmamis ki adam. Onemsememistir hatta kartin varligini o yuzden de soylemek aklina bile gelmemis olabilir. Erkek beyni vs kadin beyni

Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Ben olsam alışveriş yapardım telefonunu falan almama bile gerek kalmazdı bazı siteler onay bile istemiyor, bir güzel 1000 tl harcardım hepsini değil ders olsun diye bi de bilsin diye benden birşey gizlememesi gerektiğini. Ceza olsun diye harcadım der işin içinden çıkardım ödesin paşa paşa aldıklarımı. Sen benden gizledin bende senden gizledim diye kısasa kısas hakkın da olurdu. Panik anında bi dk diyip düşünmesi gerekiyor insanın. Ne güzel uyuyomuşta işte sen daha çok da harcayabilirdin 😄

Hemen gece uyandırdim.
Boşanın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X