Eşimin geliri gayet iyi olsa yinede çalışırdım diyenler ya da demeyenler buraya...

oturuyo sadece isyerinde,para kazaniyorum diyor..birde cok is yapmis gibi anlata anlata bitiremiyor..boyle isi olan biri tabide calisir..sorumlulugun fazlaysa eve istemeden de olsa stresli geliyorsun ev isi,yemek derken daha da geliyorlar..haftasonu dersen temizlik,yemek..esinde calismani istemiyor bu durumda..ama yine de en guzeli calismak..cocuk oluncaa cok daha zor birakip gitmek..

Son düzenleme:
muhakkak çalışmalı, sadece kocadan ibaret olunmamalı. iş çevrem olmalı, kendi gelirim, öz güvenim olmalı. çalıştıkça kendimi geliştirmeli ve çocuklarımı da o şekilde eğitmeliyim. hem aile hayatımız olmalı, hemde iş çevremiz, kendi hayatlarımız....

yoksa o hergün dışarıda, ben evde kafayı yerim. onun hayatında herşey olupta benim hayatım sadece o ve çocuklardan ibaret olursa ruh sağlığım bozulur.

annemden böyle gördüm, böyle devam...

Bir bayanın çalışmıyor olması direk evde oturması diye anlaşılıyor nedense..kaydirigubbakcemile

Arkadaşlar hamile kalınca,çocuk sahibi olunca fikirler değişiyor..
Çocuk olunca nereye bırakacaksınız ?
Bakıcılara nereye kadar güveniyorsunuz ?
Anneye kayınvaldeye bırakmak her zaman mümkün olmuyor.
Ya aynı şehirde yaşayacaksınız anne ve kayındenizle, hem de sağlıkları da müsait olucak bakmaya ya da çocuk belli bir yaşa gelene dek kendiniz bakacaksınız..
Farklı bir şehirde yaşasınız aile büyüklerinizle ne olacak durum ?
Çocuk büyütmek çocukları bakıcıya bırakıp güvenmek değildir..

ewet yakininda annelerden biri yoksa yada yurtdiisindaysan mecbur cocuguna bakacaksin..eger maddi imkanlarda el veriyorsa..bende dusunuyorum ben dogum yapsam kim olacak devamli yanimda:uhm:kayinvalidem yada annem getirtebilirsem anca oyle ama herkesinde kendin gore duzeni var..sahsen ben zorunda olmadikca yavrumu birakamam aklim kalir..

Bir bayanın çalışmıyor olması direk evde oturması diye anlaşılıyor nedense..kaydirigubbakcemile

Arkadaşlar hamile kalınca,çocuk sahibi olunca fikirler değişiyor..
Çocuk olunca nereye bırakacaksınız ?
Bakıcılara nereye kadar güveniyorsunuz ?
Anneye kayınvaldeye bırakmak her zaman mümkün olmuyor.
Ya aynı şehirde yaşayacaksınız anne ve kayındenizle, hem de sağlıkları da müsait olucak bakmaya ya da çocuk belli bir yaşa gelene dek kendiniz bakacaksınız..
Farklı bir şehirde yaşasınız aile büyüklerinizle ne olacak durum ?
Çocuk büyütmek çocukları bakıcıya bırakıp güvenmek değildir..

kesinlikle katılıyorum...
ben şuan o durumdayım..el kadar bebeği bakıcıya vermek istemiyorum sırf para kazanma uğruna..
eşimin maaşı iyi,o yüzdende derdine pek düşmüyorum
ama çevreden neden çalışmıyorsun çalışmayacakmısın diyenlere sinir oluyorum..
sananee....benim hayatıma neden burnunu sokuyorsun..
belki hiç çalışmıcam ve bu seni hiiiç ilgilendirmez diyesim geliyor..
valla para için şuan bebeğimi bırakmayı hiç göze alamam..
onunla geçiriceğim 1 saati bilmem kaç liraya değişmem...
biraz büyüsün hatta hemen 1 tane daha yapayım oda 1 yaşına falan gelsin sonra annem yanıma gelsin(şuan imkansız,baktığı yaşlılar var) o zaman gönlüm rahat bi şekilde çalışırım

bence calismali..kocasinin eline sürekli bakmamali bi kadin..en azindan kendi harcligini cikartacak kadar calismali..ve özgüvenini kazanmasi icin...

ama kücük cocuklari olan kadin kesinlikle calismamali..paradan daha önemi seyler var...cocuk bir bakicinin yakinligini ilgisini deyil annesinin ilgisini sefkatini ister...

kesinlikle katılıyorum...
ben şuan o durumdayım..el kadar bebeği bakıcıya vermek istemiyorum sırf para kazanma uğruna..
eşimin maaşı iyi,o yüzdende derdine pek düşmüyorum
ama çevreden neden çalışmıyorsun çalışmayacakmısın diyenlere sinir oluyorum..
sananee....benim hayatıma neden burnunu sokuyorsun..
belki hiç çalışmıcam ve bu seni hiiiç ilgilendirmez diyesim geliyor..
valla para için şuan bebeğimi bırakmayı hiç göze alamam..
onunla geçiriceğim 1 saati bilmem kaç liraya değişmem...
biraz büyüsün hatta hemen 1 tane daha yapayım oda 1 yaşına falan gelsin sonra annem yanıma gelsin(şuan imkansız,baktığı yaşlılar var) o zaman gönlüm rahat bi şekilde çalışırım

Aynen canım.Çocukları anaokuluna verebilicek yaşa gelinceye dek anne kendi bakmalı..Aslında çalışan bayanlara 1 değil 3-4 sene ücretli izin verilmeli..Bunu uygulayan ülkeler var ama Türkiye nin ekonomik koşulları buna müsait değil malesef..
Eşi malum sebepler yüzünden çalışmayan bir adam herhalde kadın para istemeden vermeyi düşünecek kadar kafası çalışıyordur.Parayı kazanan benim,benim düdüğüm öter diye düşünen erkek anlayışı ne kadar kompleks kokan bir anlayıştır...
Aile demek kaba tabirle aynı kaptan yiyip aynı yere işeyen insan demektir..Senin param benim param...Saçma geliyor bana çünkü aynı gaye için uğraşır insanlar evlilikte..Çıkarlar birdir evlilikte...

geçenlerde bir yerde okudum..türkiye gelişmiş ülkeleri,avrupayı hep geriden takip ediyor diye..
olay da şu..eskiden avrupada kadınlar çalışmaya çook önem verirlermiş,kariyer yapmam lazım,çok çalışmam lazım,aman çalışmalıyım diye...yıllar geçtikçe çalışan annelerin çocuklarının genelinde(hepsi demiyorum ama büyük çoğunluğn)kişilik bozukluğu ve altındada annesizlik problemi baş göstermiş..
ve istatistiklere göre artık avrupa ve gelişmiş ülkelerde kadınlar artık çocuklarına bakıp onlarla ilgileniyolarmış..
okula gitmeyen bi çocuk için dengeyi tutturmak çok zor bence..
mesela benim bi tanıdığım çocuğumun geleceği için diye cumartesi gönüllü çalışıyor..
çocuğun geleceği sadece parayla olmaz..ona ayıracağın kaliteli zamanla olur..
ne zengin kolej çocuklarını görüyorum karaktersiz,dünyayı kendi etrafında döndüğünü zanneden...
bunun içinmi haftasonumu da feda edeceğim..onun yaptığı bana çok yanlış geliyor..

Aynen canım.Çocukları anaokuluna verebilicek yaşa gelinceye dek anne kendi bakmalı..Aslında çalışan bayanlara 1 değil 3-4 sene ücretli izin verilmeli..Bunu uygulayan ülkeler var ama Türkiye nin ekonomik koşulları buna müsait değil malesef..
Eşi malum sebepler yüzünden çalışmayan bir adam herhalde kadın para istemeden vermeyi düşünecek kadar kafası çalışıyordur.Parayı kazanan benim,benim düdüğüm öter diye düşünen erkek anlayışı ne kadar kompleks kokan bir anlayıştır...
Aile demek kaba tabirle aynı kaptan yiyip aynı yere işeyen insan demektir..Senin param benim param...Saçma geliyor bana çünkü aynı gaye için uğraşır insanlar evlilikte..Çıkarlar birdir evlilikte...

sağolsun eşim para konusunda hiç sıkıntı çektirmez..
hatta maaşı çeker faturaları öder kalanını bana verir ben biriktirmeyi bilmem diye..ve paranın yerinide bilmez..o kadar güvenir bana..arada sorar kaç para oldu diye..ev alalım diyoruzda en azından taksit,kooperatif falan...

eşim içinde şuan kızıma bakmak herşeyden daha önemli..
bana dahada bir saygı duyuyor....

sağolsun eşim para konusunda hiç sıkıntı çektirmez..
hatta maaşı çeker faturaları öder kalanını bana verir ben biriktirmeyi bilmem diye..ve paranın yerinide bilmez..o kadar güvenir bana..arada sorar kaç para oldu diye..ev alalım diyoruzda en azından taksit,kooperatif falan...

eşim içinde şuan kızıma bakmak herşeyden daha önemli..
bana dahada bir saygı duyuyor....

Kesinlikle aynı fikirdeyim ve yürekten katılıyorum tüm yazdıklarına..:1hug:
Annem eğitimci olduğu için kollej çocuklarının halini de iyi biliyorum..:1no2:
Büyük söylemeyeyim ama kollej çocuğu büyütmek istemiyorum,durumumuz ne kadar iyi olursa olsun..
Bence bir annenin en önemli ve en büyük kariyeri vatana millete hayırlı,karakter sahibi bir evlat yetiştirmek olmalıdır..Çünkü bir insan bir ülkeyi batırabilir de yükseklere de çıkarabilir...Bütün dünyanın kaderini de değiştirebilir..bkz: Atatürk..
Bu yüzden annelik çok kutsal ve en zor görev bence....

mirmirmirmir ay ben çalışırım valla ama 2 çocuk biraz elimi kolumu bağlıyo imkanı olan bence çalışmalı:lepi:

O eş basımda her daim baki mi??
Hersey şimdi guzel,sonsuza dek guzel olacak mı, var mı bir garantisi ?
Cocuk bakıcılıgı icin mi geldim bu dunyaya?
Basarılı olmak,kariyer yapmak gibi heveslerimi kim doyuracak ?
Yaş alıp basını gıdınce pişman olmayacak mıyım??

Bu soruların cevabını vicdanen verebilmem icin bir erkegin gelirine baglı kalmamam gerekıyor..O yuzden cevabım az olsada bi gelirim olsun.Elbet 1,2 sene evde oturup cocugumu buyuteyım ama asla calısmadan durmayayım.

Anne var seda sayan programı basında cocuk yerde salya sumuk debelenıyor,anne var calısıyor eve geldıgı zamanda sırf cocugu ile ilgilenıyor.Kaliteli zaman gecirme kavramına inaniyorum ben.Zaten okul ortaokul derken evde olma saatleri aynı olur cocukla annenin.

Artık devir ev kadını olma devri degil,kadınlar her alanda calısıyor ve basarıyor.Calısan kadının vizyonu devamlı gelısıyor ,kendini geliştiriyor,egolarını basarılarıyla tatmın edıyor,degısık kulturlerde ve degısık cevrelerde bulunuyor ve en önemlisi eşine destek oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
tabiiki kadın eşine bağımlı kalmamalı..
bizim bahsettiğimiz en azından anaokuluna kadar annenin bakması gerektiği,kaliteli vakit geçirip onu her yönde geliştirmesi..
çocuk okula başladıktan sonra çalışabilecek durumda olan çalışmalı..
ama sırf para uğruna ben küçükken bırakamam yaa...
anne bilinçli olmalı çocuğunuda öyle geliştirmeli...

annem çalışan bi kadındı.ben kolej çocuğu idim.
karakterim de düzgündü...hala düzgün..ben de çok iyi yerlere geldim annemin beni iyi okullarda
okutmak için çalışmasından dolayı..
annemle akşamları gayet güzel vakit geçirdim..
yeri geldi annem cts günü bankaya gitmek zorunda kalınca ben de onla gittim orada beraber oturduk...
hiç kişilik problemi yaşamadım ya da annme çalışıo die psikolojik problemlerim de olmadı..hatta o sorunlu ergenlik dönemini ben hiç yaşamadım etrafımda devamlı sorun yaratacağım insanlar olmadığı için..
şimdi ben de çalışıyorum henüz çocuğum yok ama doğum iznim biter bitmez işe dönmeyi düşünüyorum..
eşimin geliri çok çok iyi ev araba alma gibi hırslarımız yok hepsi mevcut ama ben de şimdi çalışıyorsam ileride benim okuduğum okullardan daha iyilerinde okutmak için çocuğumu daha fazla sosyal imkan sunmak için çalışıyorum çalışmaya devam edicem.herşey ileride çocuğumun geleceği için..yoksa kendime milyarlık çanta alayım onu alayım bunu alayım gibi bi amaçla çalışmıorm..çalışıp kazandıım tüm para bankaya hesaba yatıo eşimin maaşı ile geçiniorz..

annem çalışan bi kadındı.ben kolej çocuğu idim.
karakterim de düzgündü...hala düzgün..ben de çok iyi yerlere geldim annemin beni iyi okullarda
okutmak için çalışmasından dolayı..
annemle akşamları gayet güzel vakit geçirdim..
yeri geldi annem cts günü bankaya gitmek zorunda kalınca ben de onla gittim orada beraber oturduk...
hiç kişilik problemi yaşamadım ya da annme çalışıo die psikolojik problemlerim de olmadı..hatta o sorunlu ergenlik dönemini ben hiç yaşamadım etrafımda devamlı sorun yaratacağım insanlar olmadığı için..
şimdi ben de çalışıyorum henüz çocuğum yok ama doğum iznim biter bitmez işe dönmeyi düşünüyorum..
eşimin geliri çok çok iyi ev araba alma gibi hırslarımız yok hepsi mevcut ama ben de şimdi çalışıyorsam ileride benim okuduğum okullardan daha iyilerinde okutmak için çocuğumu daha fazla sosyal imkan sunmak için çalışıyorum çalışmaya devam edicem.herşey ileride çocuğumun geleceği için..yoksa kendime milyarlık çanta alayım onu alayım bunu alayım gibi bi amaçla çalışmıorm..çalışıp kazandıım tüm para bankaya hesaba yatıo eşimin maaşı ile geçiniorz..

ben her kolejde okuyan annesizlikten karaktersiz,para bolluğundan şımarık demedim..
olmayanların üzerine alınmasına gerek yok ama çevremde çooook var dedim..buyrunnnnnnnnn

Zaman ne gösterir bilmiyorum ama bizim düsüncemiz ben (insaAllah) yaklasik bir sene calisip biraz para birikitircem ondan sonrada (insaAllah) cocuk sahibi olmak istiyoruz. Cücüklerimiz de :) büyüdükten sonra Allah nasip ederse yine kazanip evime barkima bende destekte bulunmak isterim. Ama kariyer yapmak istemezdim yani. Aile hayatini seven biriyim cünkü :)

ben kesinlikle çalışırdım, eşim isterse bill gates kadar zengin olsun. farklı bi işte çalışırdım ama yine de ben bir birey olarak koca parasıyla yaşıyo dedirtmezdim kendime. 23 yaşıma kadar çok başarılı bi öğrenciydim ben türkiye derecelerim oldu, yine türkiye derecesiyle iyi de bi işe girdim. eşimden bile iyi bi kariyere sahip olma imkanım var, hatta eşimden çok da fazla olmasa da fazla kazanıyorum.
yeni evliyiz ama bebek yapmak için 2 sene bekleyeceğim kariyerim ve evliliğim oturana kadar. bebeğimi de emdiği süre boyunca ben büyütmek istiyorum ücretsiz izne ayrılıp. ama eğer
birisi evde oturup sürekli çocuk bakacaksa eşim baksın:) kendisi de itiraz etmezdi heralde, yemek de yapar, bebek de çok istiyo zaten.
hem düşünsenize kızınız oldu diyelim, okusun iyi bi işe girsin diye siz evde oturacaksınız yıllarca,sonra da o da okuyacak edecek ama evde oturacak:) ondan sonra kocam beni aldatıyo dövüyo ama işim yok boşanamıyorum diye ağlayanları görüyoruz.

Back