Eşimin geliri gayet iyi olsa yinede çalışırdım diyenler ya da demeyenler buraya...

aslinda biraz zor bir soru.. esimin durumu iyi olmus olsa yine de calismaya devam ederdim.. bebegim olursa onunla daha cok ilgilenmek icin belki daha az veya gecici olarak isten ayilirim.. ama temelli isi birakmazdim.. bir erkegin eline bakmak bu esim olsa bile istemiyorum kocamdan harslik almak istemem.. ben kendimi biliyorum kendi parami kendim kazanmasam farkli bir insan olurum..nebilim kendime olan güvenim azalir gibime geliyor.. bir sey almak istedigim zaman koca mirmirtisi dinleyemem. Netice olarak diyorum calisirdim calisirdim calisirdim annem beni böyle yetistirdi: ekmegini eline al koca eline bakma kimseye muhtac olma.. annem ev hanimi babam saolsun iyi bir es buna rahmen annem bana babamin yaninda benim gibi olma elin ekmek tutusun dedi.. hep kadin erkege muhtac olmasin birak birazda erkek sana muhtac olsun der.. canim annem..

valla şu anda kendimden eminim ki ev hanımı bir sürü insana göre evim daha temiz ve düzenlidir. yemeğimi de yaparım. fakat çocuk büyütmek biraz problemli. zaten 32 tane minicik çocuğuma okulda bakıyorum evlenince eşimle bakarız çocuğumuza. çalışmak en iyisi. yani sizin dediğinize göre kadının görevi temizlik yemek ve çocuk mu. ev hanımlığı bu yani yazıkkk
bence hem ev hanımlığı hem de çalışma hayatını aynı anda sürdüren insanların elinden öpüyorrum

valla büyük konuşmak istemem ama çalışırdım. çünkü ailem beni okuttu öğretmen yaptı. babacığım ne masraflar döktü onun hakkının verebilmek adına en azından çalışmam gerekir. annem ben küçükten beri herp sölerdi aman kızın oku kocanın eline bakma die. hem zaten işten çıkcak kadar aptallık yapmam devlette öğretmenim ve kolay kazanmadım bu mevkiyi kpss gibi bi çileyle uğraştım. 85 puanın 2 yılında anca kadrolu memur oldum. nişanlım da yarı özel bi yerde mühendis.ikimiz el ele verince her şey güzel olucak. hem eşim de gurur duyar eşim çalışıyor die.

ama çevremde var eşi esnaf kendi okumuş. iş bulamadı ve eşimin durumu iyi gerek yok çalışmama die bunun arkasına sığınıyor. benim mesleğim ve çalışmam bana güven veriyor.

haklısın canım ben hiç bu açıdan bakmamıştım çocuk açısından düşünmüştüm

maaşlı olarak calışmak değil de, büyük patron olacağım bir işim olsun isterdim...arada bir uğrayacağım ama ben yokken de işlerin tıkır tıkır yürüyeceği bir işim olsa hiç fena olmazdı...
alışverişten ve ev gezmelerinden pek hazzetmediğim için kendimi hergün alışverişe ve gezmeye vuramayacağıma göre arada eğlencelikde işe gitmek lazım, boş kalmamak lazım di mi ama :)

ben de 5 yıllık evliyim ve çalışmıyorum.ama çok sıkılıyorum.çocuklar da 4 yaşındalar ama ben evde durmaya dayanamıyorum.eşimin geliri de çok iyi.çalışmamı istemiyo çocuklarla haşır neşir ol diyo ama ben bunalıyorum öyle.tez zamanda bi hak çaresine bakıcam bu işin mutlak çalışmak gerekkaydirigubbakcemile2

eşimin geliri gerçekten çok ii olsa çalışmazdım. yada kendimin işimin patronu olabilecek bi iş yapardım.

calisan kadin icin tek zorluk cocugunu baskasina emanet etmek zorunda kalmak bence;
o da zaten 6-7 aya kadar dogum izni var, ve 3 yasdan itibaren de kres yasi geliyor,

aradaki 2,5 yili da anne- kayinvalide gibi cocuga cok cok iyi bakacak buyuklerden yardim alarak gecirirse sorun kalmaz diye dusunuyorum.

genel olarak yazdınız mutlaka ama ben kendimden örnekle yazıyım.
öncelikle eşimin geliri bizi iyi şekilde idare edebilecek durumda olsa asla çalışmazdım.
çünkü aşkla yaptığım bir mesleğim yok, benim egomu tatmin etmiyor ve bana zul geliyor çalışmak.
şu an çalışmamın tek amacı para kazanmak.

6,5 aylık hamileyim ve bu halde 1,5 saat gidiş 1,5 saat dönüş hergün yol gidiyorum.
hemde genelde ayakta, çünkü yer veren yok
değil 6-7 ay izin kullanmak yasal iznim olan 16 haftayı bile kullanamayacağım.
haftada birkaç gün işe gidip gelmek zorundayım, çünkü alternatif elemanım yok, tüm işler bana bakıyor.
he derseniz ki bu senin yasal hakkın şikayet et; öyle bir durumda tüm haklarımı fazlasıyla verir çalıştığım şirket.
ama neye yarar ben işimden olmuş olurum..
hee sanılmasın ki çok sıkı bir yerdeyim ben.
09:00-17:00 çalışıyorum, haftasonu çalışmıyorum.
izin problemim yok, fazlasıyla izin alabiliyorum.
ama ben mesleğimi sevmiyorum.

yapı olarak da çok sosyal bir insanım 2 gün evden çıkmazsam daralırım.
eğer çalışmasam da mutlaka kendime bir uğraş bulurdum

Çalışmak zorunda olduğum için değil de kendimi oyalamak,hobi gibi istediğim zaman git gel yapabileceğim kendime ait bir işte çalışmak isterdim.

Şu an olduğu gibi..

Çoğunluk öyle ya da böyle çalışmaktan kendini değerlendirmekten yana sanırım bayanlar,siz ne dersiniz?

çalışmam niye çalışayım ki kendini geliştirmek için ille de koşuşturmak gerekmezz yatarım evimde kitabımı okurum sinemaya gidrim gezerim canım ne isterse yaparım niye işyerine bağlanayım ihtiyacım yoksa:umursamaz:

bende çalışmıorum eşim sigortamı ödüyo belki çalışırım kızım 3yaşına gelnce falan ama evde çok rahat mutluyum böle şimdilik..zaten para biriktiremem ben çalışsamda hemen harcarım olay sadece evden uzaklaşmak olur bu da iimi olur bilmiorum mimarlık çok emek istiyo

Ben şu an nişanlıyım ve ingilizce öğretmeniyim.Bu yıl özel okulda çalışıyorum ve çok çok fazla yoruluyorum.Ayrıca bünyem (geçmişte geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı) çok hassas,kapı hızla çarpsa rüzgarından hastalanıp yatağa düşerim,o derece yani..Nişanlımın durumu gayet iyi ve evlendiğimizde sigortamı rahatlıkla ödemeye devam edebilir vs.Şu anda evle ilgili hiçbir sorumluluğum olmamasına rağmen gece yattığımda yorgunluktan vücudum sızlıyor.Öte yandan çok aktif biriyim 2 gün evde boş duramam.Ama evlendiğimde hem iş hem evlilik nasıl idare ederim diyede kara kara düşünmekteyim..Siz olsanız bu durumda napardınız arkadaşlar??

canım bence evlilikle iş zor olur zaten rahatsızmışsın.tecrüben de var istiyosan evde özel ders ver zaman geçer hem gezip tozarsın niye sıkılasınn topu topu kaç yıl yaşıyo insan değmez yorulmaya ihtiyaç yokkenopuyorumnanaktan

Herkes kendi standatlarını düşünerek bişeyler yazmış canım. Burda yazılanlardan ziyade senin sağlığın herşeyden önemli diye düşünüyorum ben. Eğer ki ciddi bir rahatsızlık geçirdiysen ve ileride evlilikle birlikte yorgunluğunun iki kat artacağını düşünüyorsan hiç çalışma derim. sonuçta sağlık herşeyden önemli.

Kesinlikle çalışırdım :enbuyukkk:
Bu bir hayat tarzı benim için...Parada en tatlı yanı...
Ama hayallerimi gerçekleştiridim tabiki...
Kendi işinin patronu olmak gibisi yoktur herhalde :hulya:

erkekleri değiştirmek lazım kızlar.. sosyal roller kötü bu ülkede.. çoğunuzun eşi ev işlerinde yardımcı oluyor sanıyorum. ama yetmez ev hayatında rolleri "yardımcı" kalmamalı.. sorumluluğu eşit sırtlamalı.
o zaman her kadın çalışmak ister..
ben seçimimi ne olursa olsun kadının çalışması yönünde kullanıyorum ...

kendi isimin patronuysam calismakdan hic yorulmam.
bide cocugum oldugunda en az o 6 yasina gelene dek calismayacaigim.

gayet iyi göreceli bir kavram öncelikle onu belirteyim...şu an evimize giren paradan fazlasını kazansaydı eşim tek başına, yine de çalışırdım...
ama bu işi yapmazdım...çünkü kapasitemin yarısını bile kullanamadığım, beni körelten bir işte çalışıyorum...
bu hayata dair yapmak istediğim çok şey var, onları sıraya koyar yapardım sanırım...paramı da kazanırdım, eşimin getirdiği paraya muhtaç olup yaşamak bana göre değil...ondan para beklemek de, şunu bana alır mısın demek de...evet bir dediğimi iki etmez, evet ben bir istesem o üç alır Allah razı olsun...ama ben yapamam...mutlu olamam...o yüzden hayallerimin götürdüğü yere giderdim para kazanma zorunluluğum olmasa...ama mutlaka kendi paramı kazanırdım...

Back