Eşimin geliri gayet iyi olsa yinede çalışırdım diyenler ya da demeyenler buraya...

2,5 ay öncesine kadar ne olursa olsun calısmaktan vazgeçmem derdim ama şimdi öyle düşünmüyorum eşimin aldıgı maaş yeterli olsa bi dakkika bile düşünmeden işi bırakırım cocugumu kendim büyütemedikten sonra hiç bişeyin anlamı kalmıyor Allah herkesin yardımcısı olsun minik kuzular anneden uzak büyümesin (

ben asla evde duramayan bi insanım ama en önemlisi 20 senem okumakla geçti biraz meyvesini yemek hakkım diye düşünüyokaydirigubbakcemile5rum..tabi bu herkesin kendi isteğine bağlı ama bence böleee...

bizim toplumumuzda anlaşılmayan bir durum var sanırım...
kadın çalışıyorsa erkeğin maaşı yetmediği için çalışır...eşimin geliri ile benim çalışmamın nasıl bir mantığı olabilir ki?
neyse...
eşimin geliri sizin tabirinizle gayet iyi... artı çalışmasam da gelirim var... ama yine de çalışmanın ayrı bir havası var... benim için benim mesleğimin ayrı bir duruşu var...
bazen yoruluyorum... sorumluluğum ağır... en ufak bir hatayı kaldırmayacak bir işi yapıyorum... lay lay lom çalışamıyorum... saatle ve süreyle hareket ediyorum... bu beni geriyor...evimle yeterince ilgilenmiyorum, kapı, duvar silmiyorum diye eksiklik hissetmiyorum...kendime her şartta vakit ayırıyorum... ancak eve gidip bakıcısının kollarından kucağıma atlayan kızım bazen çok dokunuyor içime... ya da onu bırakıp evden çıkarken... hiç bir şey veremiyormuşum gibi geliyor...
şimdiki aklım olsa hamileliğim boyunca çalışmazdım... çünkü hamilelik bambaşka bir süreç...sonra kızıma bir süre kendim bakardım... iki - üç yaşına gelene kadar... en azından kişiliği yerleşene kadar...aslında hala yapabilirim...
ama işte ara verirdim diyorum ya bu ben değilim onu da biliyorum... bir nevi kendimi kandırıyorum işte...

hamileliğimin 3.ayında ayrıldım işten.yasal olarakda 7.ayda işyerimle feshettik sözleşmeyi.hamileliğimi evde geçirdim.yatarak yuvarlanarak..aslında mecburiyetten oldu bu birazda.düşük tehlikem,yaptığım işin ağır olması filan..
4 yıl çalıştım ben hemen hemen..otomotivde araç satışta.kaput aç kapa,koltuk indir kaldır,diğer satış prosedürleri,bitmeyen toplantılar,pazar günü nöbetleri,ay sonu raporları için ay sonlarında 10-11de çıkmalar..vs..akannehir
şu an bunu kaldıramayacağım için evet gene eski şirketime döneceğim.onlara kalsa hemen gel diyorlar ama ben satış düşünmüyorum.servis,yedek parça,garanti,hasar hepsi olabilir.en azından pazarım olur.o yüzden açık kadro haberi bekliyorum..
eşimin geliri iyi şükürler olsunki..çalışma diyor o bana.ama çalışma hayatına alışan insan için zor evde oturmak.ben çalışırkende eşime verirdim maaşımı,primimden tırtıklar primimide eline sayardım..:gitme:
yani bana zor gelmiyor ondan para istemek..bakacak bana şansı yok ben çalışsamda çalışmasamda bal gibi paramı bırakacak,haftada bir gelen kadının parasını ödeyecek..ümüğüne kadar alırım.çalıştığım zaman o da benden alıyordu çünkü..sengözlerimebaksanab
ben çalışma hayatını evde yapamadığım için istiyorum..
kızımla da çok mutluyum.onu bırakmak çok çok zor geliyor bana..ama bununda sonu hiç yok..geleceğimiz için çalışıcam,eşimle hayatta birşeylere daha kolay sahip olmak için çalışıcam..zaten elime maaşımı alıpda hiç bir zaman futursuzca harcayamamışımdır:sinifsinif:
gulyabani gibi aybaşında başıma dikilen bir adama sahibim..akannehir

Son düzenleme:
Slm kızlar bende katılabilirmiyim aranıza ben muhasebeciyim.Oğluma hamile iken çalışmadım 1.5 yaşına geldiğinde işe başladım sonra şehir değişikliği olunca güvenemedim kimseye. çalışmak çok güzel insanın kendi parasının verdiği mutluluğu güven duygusunu tatmak çok ayrı bşey.iki durumuda yaşayan biri olarak eğer eşinin maaşı yeterli geliyorsa çocuğun için bir müddet çalışmamak gerekiyor bence.Ev ve iş helede çocuk bir arada yürütmek zor oluyor birisi mutlaka yarım kalıyor.Oğlumun ben çalışırken anne bana hiçbişey alma istemiyorum sen işe gitme yeterki demesi kulaklarımdan hiç silinmiyor şimdi ise doya doya zaman ayırabiliyorum..

kocam zengin olsa 1 dk durmam işyerinde hemen çıkarım
valla bunca yıllık tahsilimi hiçe sayarım keyfime bakarım
1 kere geldim dünyaya gezerim eğlenirim
çocuk da yaparım kariyerde diyemiyorum , direkt 5-10 tane doğurur onlarla ilgilenirdim.

çalışma hayatı eşe bağlı olmamalı bence. kişi kendi için çalışmalı, geleceğini güvence altına alabilmek için. eşin hayat boyu iyi kazancı olacağı kesin mi? yada aldatmayacağı? erken vefat etmeyeceği? İyi günleri değil kötü günleri de düşünmek lazım.

bence şu devirde bir kadının çalışması gerekiyor yaşam çok zor her şey çk pahalı...
eşinin ekonomik durumu çok iyide olsa neyin ne lacağı belli olmaz nasıl bir zenginlik bu ne yollarla zenginlik,çok görüyoruyoz bir anda fakirleşen zenginleri kriz nedeniyle,ya da birilerinin yoluna girerek zengin olanlarda var zenginlik ama nasıl bir zenginlik...kadın çalışacak evine yardım edecek ne olursa olsun ya...
zenginliğine güvenmiycen neyin ne oalcağı belli değil kriz veya başka sebebler...
ben bu kriz döneminde 1 ay içinde çok zengin 2 cipi ve arabaları,evleri gidenleri gördüm yakın bir zamanda hemde şimdi en kalitesiz sabun kullanıyoruz diyip kadın ağlıyor...

ben çalışmazdım oturdum evde hamileliğin ve bebiş bakmadın anne olmamnın tadını çıkarırdım ...

milletin derdinle uğraşmaktan bıktım

valla eşimin geliri iyi ama yinede çalışıyorum evde boş oturup ne yapayım zemuszemus

24 saat kuşlar kadar rahat istediği saatte uyanıp istediği şeyler yapabilen yani evinden, çocuklarından feragat etmeyip doya doya vakit harcayabilen. Kurumlarda gönüllü görevli, eğitici ya da eğlenceli kurslara dahil olma lüksüne sahip olabilen. Gün içerisinde mesai denilen süreçi yaşamayan, özgüveni yüksek ve bunları tamamen kendi doğruları olduğu için gerçekleştiren kısaca free takılan bayanlara tercihleri kocaman bir hiçmiş gibi neden bu devirde, evde boş boş oturmak gibi basit bi anlam yüklüyorlar hala çözmüş değilim:1shok:.
Çalışan, çalışmayan bütün bayanlara saygım sonsuz neticede seçimlerinin göreceli bir kavram olduğu bariz. Kendi fikrim huzur bulduğum yerdeyim şuan nişanlı bir kız olarak ekonomik durumumuz orta şekerde olsa evimdeyim çalışmıyorum, evlenincede çalışmayı düşünmüyoruma.s.. :lepi:

ben çalıştım biriktirdim ben yemedim sen ye oldu şimdi işe karşı soğudum evet çalışmayı istiyorum fakat karışan olmayacak ortamı ve arkadaşları iyi olacak sigortası maaşı yolu yemeği olacak bu gidişle böyle iş zor bulunacak kendi işinin patronu olunacak

bende calısmayı dusunurdum cunku ınsanın kendı parasını kazanması kadar guzel bırsey yok dıye dusunuyorum her ne kadar esın zengınde olsa

şimdide olduğu gibi çalışmayı tercih ederdim evde durmak bana göre değil duvarlar üstüme üstüme geliyor geriliyorum evde :hulya:

asla baskasi icin calismak istemezdim.....saatli,patronlu, yorucu sirf para icin olan bi iste assslllaaa calismak istemem..... Bi defa benim felsefeme ters.... Bu dunyaya en guzel gunlerimi calismak icin gelmedim....Calisirken hep yarin endisesinden bahsediyoruz ama inaninki 20 yil sonra hala ayni kaygilari tasiyoruzz.....Ben secme sansim olsaydi mutlaka calisirdim ama ortami guzel patronsuz mudursuz bi yerde ...... kendime ait kucuk bi kafe olabilirdi mesela kaydirigubbakcemile2

çalışmazdım çocuğum olunca oturur çocuğuma bakarım,çocuklu annelerin serzenişlerini duyuyorum çünkü

evet bende zorunluluktan dolayı çalışan bir çocuk annesiyim. henüz 2,5 yaşında çocuğum. büyüklerden bakan olmadığı için kreşe vermek zorunda kaldım. antep'in en iyi kreşlerinden birisi olmasına rağmen bir anne gibi bakamıyorlar tabiki. 2 aydır gidiyor kreşe ve 2 kgrama yakın zayıfladı çocuğum, hırçınlaştı..

ki bu bakımdan madden zorlanılmadığı sürece en azında çocuğun anaokulana başlayacağı sürece kadar çalışılmamasından yanayım. ben doğum dolayısı ile işten ayrılmıştım.. evet madden çok sıkıldım bunaldım ve tekrar işe başlamak zorunda kaldım.. ancak çocuğum, ev işleri, seviyeli arkadaş ortamları falan derken evimde çok güzel vakit geçiriyordum.. şimdi yavrumcuğum kreşe gitmek için erkenden zorla uyanıyor uykusundan.. kıyamam ona.. :1hug::

bence çocuk olduktan sonra 5 yaşına kadar çalışmayı düşünmemek lazım çünkü onlar bizim herşeyimiz.. hiç kimse bizim verdiğimiz emek ve sevgiyle besleyemez onları..

anne olmak çocuğun içinyapabileceğinden fazlasını yapabilmek için ödün vermektir.. tabiki madden rahatsan..

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Peki benim durumumda olsaydınız,yani fiziki olarak çok hassas sürekli hastalanan bir yapıya sahip olsaydınız ne yapardınız?Ben bunu da merak ediyorum..

ben gene de çalışırdım... bayanın kendi ayakları üzerinde durması gerektiğine inanıyorum... birine muhtaç olarak yaşamak veya bana para ver demek bana göre deil Allahım göstermesin...

canım yaaa aynısını bende yaşadım ama ben çocuktum hahaha:)))
ayrıca dün mesela bende şunu düşündüm çocuğumun benim kurallarıma göre yetişmesini istiyorum bu nedenle işten ücretsiz izin almayı düşünorum eğer kararım değişmezse annanesi veya babaanesi çok meraklı bakmaya ama ben hiç istemiorum büyükler kendilerince yetiştiriolar ayrıcaşımarıo... hem bi ondan bi öbüründe çocuk bölünecek... falan filan bu arada daha çocuum yok hahahahah hamile bile değilim ama bunları düşünmeden de edemiyorum... bu arada 3 yaşından sonra okulöncesi kuruma gitmeleri çocukların çok uygunmuş gelişimleri açısından... ben okulöncesi öğretmeniyim ve bunu gördük hep derselerde ayrıca ben 3 yaşında anaokuluna gittim 5.5 yaşında 1. sınıfa başladım hatta ozmn yaşı çok küçük eğer yapamazsa sınıfta bırakırız demişlerdi ama ben sınıfıma göre daha erken okuma ve yazmaya geçmiştim... bunda etken sanırım 2 sene anaokuluna gitmem... çocuğum olduu zmn nasıl düşünürüm bilemiyorum fakat en azından yarım gün anaokuluna gönderme taraftarıyım şu anda... ama çocuğum içinde işten çıkıp evde oturmak bana gçre değilmiş gibi zmn ne gösterir bilemem hayırlısı olsun büyük konuşmamak gerek belkide şartlar onu gerektirir... ama çocuklar çok çabuk büyüorlar ondan sonra arkadamı dönüp baktıımda pişman olmak istemem kaç sene ünv de de okudum yüksek lisansımı bile yaptım bu kdr çabadan sonra bi çıprıda bu kdr emeğimi silip atamazmışım gibi geliyor...

ayrıca cnm kreşte 2kg zayıfladıını ve hırçınlaştığını söylüyorsun... zmnla düzeleceğini sanıyorum... yeni başlayan öğrencilerin alışana kdr yemek yeme problemleri oluyor çünkü tepki gösteriyorlar zayıflama bundan olmuş olabilir...hırçınlığı ise sana karşı tepkidir biras daha onunla vakit geçirmeye çalış yemek yaparken mutfakta oynamasına falan izin ver mesela...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…