eşimin evlendikten sonra aldığımız evi babasının üzerine yapması

Belki sorulmuştur bakmadım yorumlara siz krediye başvurdunuz mu ? Tayin sebebi demişsiniz konuda memur olduğunuzu düşündüm yani kredi kolaylıkla çıkabilirdi sizede

Çok bişey yapamaz eşim olacak adam arabayı annesinin üzerine yaptı ancak tüm ödemeleri biz yapıyoruz ne kadar biz yapsakta ödemeyi kadın yarın vermezse alamıyoruz benden kaçırmak için yaptılar ve yazışma su bu hiç bir işe yaramiyor
Konu sahibininde sanmıyorum alabileceğini
Anca altinini kendi rizasiyla bosanirken verirse öyle
Birde avukatmis adam çok zor üstüne soğuk su içecek gibi gozukuyor
yaaa işte gel de bazılarına anlat
Gerçekleri duymak zordur. Kendi yazdıklarınızı bile hatırlamıyorsunuz..
evet sen daha çok içinde gibisin yaşadıklarımızın çık sen anlat bence kdkdk

Belki sorulmuştur bakmadım yorumlara siz krediye başvurdunuz mu ? Tayin sebebi demişsiniz konuda memur olduğunuzu düşündüm yani kredi kolaylıkla çıkabilirdi sizede
başvurdum eşimle gitmiştik fakat çıkmadı ben o zamana kadar hiç kredi kartı kullanmamıştım, sadece harçlık avans kartım vardı onu düzensiz ödemişim kredi notum bu nedenle bayağı düşüktü

bizim durumlar böyle işte maalesef, evet ev sebebiyle tartışmalarımız oluyor ama bir şekilde barışıyoruz o arada kimyasal gebelik oldu şu an çocuğumuz yok. Aramız iyiyken anaç tarafım ağır basıyor bir evlat ben de istiyorum fakat sonra bir kavga çıkıyor çocuk yapasım gelmiyor
Ne kadar rahat konuşuyorsunuz böyle, o kadar sinir oldum ki size.. Sizin o anlık modunuza göre bi çocuk mu gelecek dünyaya? Sizin gibilerin elinde büyüyen mutsuz çocuklara o kadar üzülüyorum ki!

yaaa işte gel de bazılarına anlat

evet sen daha çok içinde gibisin yaşadıklarımızın çık sen anlat bence kdkdk
Kolay gelsin bacım ben altın vermedim zaten üç tane onbeş gramlık bilezik taktılar bı altinimda yok zaten ama onu alan olmadı diye avunabilirim herhalde
Bogazimizdan kesilip ödeniyor ve geri almama ihtimalimiz çok yüksek çünkü anası imayla onu boşa veririm diyo ,kadın yaşlı ve ölse miras olcak herkes yiycek arabayı ama elden ne gelir
Hukuki hicbisey yapamıyoruz ve salak kocam hala anam verir saniyo biliyorum vermeyecek miras olarak herkese ev dusuyo onun için dahi karın varken vermem hakkı olmasın diyen kadın mi vercek arabayı
İnsan yediremiyo iste

Şu işin matematiğini azıcık dikkatli düzgün yazsanız inanın yardım amaçlı yazanlar olacak ama sizin anlatımızda tüm yükü siz almışsınız da kayınpeder bedavadan eve konuyor gibi olmuş. Halbuki konut kredisini çeken kp olmalıymış bakın o nedenle üstüne yapmışlar. Elbette size alınan evin borcunu siz ödeyeceksiniz hem kp ödesin hem de ev sizin olsun gibi bir talebiniz varsa ne yazık ki o insafa kalmış.
Bu durumda eşiniz çok kötü konuşmuş şahsen git kendine kalacak yer bul falan dese giderdim ben . O nedenle çocuk yapabiliyor olmanız garip gerçekten. Bu bir şekilde barışılabilecek bir şey mi Allah aşkına evden kovuyor ?

+1000000 👏nerden tutsan elde kalacak bir konu.

Ne kadar rahat konuşuyorsunuz böyle, o kadar sinir oldum ki size.. Sizin o anlık modunuza göre bi çocuk mu gelecek dünyaya? Sizin gibilerin elinde büyüyen mutsuz çocuklara o kadar üzülüyorum ki!
çocuğum olursa mutsuz büyüyeceğini nereden çıkarıyorsun mesela müneccim misin? evli olanların çoğu 2 3 yıl sonra çocuk yapıyor bu süreçte hiç tartışma sorun olmadan mı devam ediyorlar evliliklerine? boş duyar kasmayın. O zaman sizin bakış açısınıza göre çocuğu olan bütün aileler musmutlu bir ütopyada yaşıyorlar. Çocuğumu ben tek başıma da gayet musmutlu büyütebilirim.

Merhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.

Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.

türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.

Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.

Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu.

Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??

Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…

Sizce bu durumda kim haklı ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum kızlar
Çözülmezse boşanın, eşiniz ve ailesi sizi dolandırmış...

Arkadaşım bu ev sizin için alınmış size kredi çıkmadığı içinde kayınpederin kredi çekmiş, ev kredisi çektiyseniz şayet tapununda krediyi çekenin üstüne olması lazım. Olması gereken bu evin kredisini sizin odemeniz zaten çünkü o evde siz oturuyorsunuz ve ev sizin her ne kadar kp üzerine olsada. sizi kim doldurmuş bilmiyorum ama bu konu eşinizle aranızı iyice açmış ve aranızda hem güvensizlik hem soğukluk oluşmuş. Aile olmak karşılıklı güven değil mi o ev ha sizin adiniza olmuş ha eşinizin babası adına ne farkeder ki.
Bizim oturduğumuz evde kayinpederin üstüne hatta çoğu zaman tapuyu üstünüze alın der biz önemsemeyiz eşimin kardeşleri de ilerde kalkıp o evde bizimde hakkımız var demez bu karşılıklı güven ahlaka dayalı çünkü. Keşke sizde en başından böyle fitne fesatlar sokmasaydınız ilişkinize

+1000000 👏nerden tutsan elde kalacak bir konu.
sizin ikinizinde neyi savunduğunuzu anlamadım?? 😂 yani birbirinizi anlayıp savunduğunuzdan bile emin değilim gelip buraya aykırı aykırı yazıp kendinizi havalı bir şeyler yazdım sanıp ego mu kasıyorsunuz, yazık 😂

başvurdum eşimle gitmiştik fakat çıkmadı ben o zamana kadar hiç kredi kartı kullanmamıştım, sadece harçlık avans kartım vardı onu düzensiz ödemişim kredi notum bu nedenle bayağı düşüktü
anladım konut kredisinde karı koca toplam hane gelirine falan bakılır ama eşinizinde kkb kötüyse tabi bilemiyorum noter aşamasında öğrenmeniz hoş olmamış alternatif olarak belki siz ve kp ortak tapu yapılabilirmiş

çocuğum olursa mutsuz büyüyeceğini nereden çıkarıyorsun mesela müneccim misin? evli olanların çoğu 2 3 yıl sonra çocuk yapıyor bu süreçte hiç tartışma sorun olmadan mı devam ediyorlar evliliklerine? boş duyar kasmayın. O zaman sizin bakış açısınıza göre çocuğu olan bütün aileler musmutlu bir ütopyada yaşıyorlar. Çocuğumu ben tek başıma da gayet musmutlu büyütebilirim.
Müneccim olmama gerek yok, annesinin babası tarafından dolandırıldığı ve sürekli kovulduğu bi yuvada mutlu olma ihtimali YOK. Neden bu adamdan boşanmak yerine, bi çocuğu tek başına büyütmeyi göze alıyorsunuz?

sizin ikinizinde neyi savunduğunuzu anlamadım?? 😂 yani birbirinizi anlayıp savunduğunuzdan bile emin değilim gelip buraya aykırı aykırı yazıp kendinizi havalı bir şeyler yazdım sanıp ego mu kasıyorsunuz, yazık 😂
Çocuk sahibi olmakla ilgili en son ki mesajınızı şimdi okudum. Tamam en havalı mesajları siz yazıyorsunuz harikasınız.

Sizin amacınız ne?

Arkadaşım bu ev sizin için alınmış size kredi çıkmadığı içinde kayınpederin kredi çekmiş, ev kredisi çektiyseniz şayet tapununda krediyi çekenin üstüne olması lazım. Olması gereken bu evin kredisini sizin odemeniz zaten çünkü o evde siz oturuyorsunuz ve ev sizin her ne kadar kp üzerine olsada. sizi kim doldurmuş bilmiyorum ama bu konu eşinizle aranızı iyice açmış ve aranızda hem güvensizlik hem soğukluk oluşmuş. Aile olmak karşılıklı güven değil mi o ev ha sizin adiniza olmuş ha eşinizin babası adına ne farkeder ki.
Bizim oturduğumuz evde kayinpederin üstüne hatta çoğu zaman tapuyu üstünüze alın der biz önemsemeyiz eşimin kardeşleri de ilerde kalkıp o evde bizimde hakkımız var demez bu karşılıklı güven ahlaka dayalı çünkü. Keşke sizde en başından böyle fitne fesatlar sokmasaydınız ilişkinize
İşte bu.. Konu sahibinin anlamak istemediği mesele👏👏👏

Sizinki sıradan bir yeni evli çift tartışması değil. Bunu gerçekten algılayamıyor musunuz? Adamlar resmen kafa kafaya verip sizden mal kaçırmış. Eşiniz sizinle bir yastıkta kocamayı düşünmüyor, beraber yaşlanır ölürüz demiyor. Boşanma durumu her zaman aklının bir köşesinde, kendi çıkarını düşünüyor. İnsan düşmanına böyle davranır ancak. Dolayısıyla böyle bir adamdan çocuk yapmak çok saçma olur, mutsuz olacağınız aşikar çünkü.

Ayrıca krediyi de eşiniz ödemiyor sadece. Siz evin masraflarına katkıda bulunuyorsunuz çalışan bir kadın olarak. Maaşınızın hepsi size kalsa, eşiniz de hem krediyi ödeyip hem evi geçindirse tamam ama bu şekilde o evin yükünü almaya hala devam etmiş oluyorsunuz. Hadi altınları kaptırmışsınız bir kere, acemiliğinize gelmiş. Her insan hata yapar. Ama bile bile buna devam etmek düpedüz enayilik. Biraz da sizin tercihiniz olmuş bu.

Şimdi, herkes bilir ki bir ev krediyle alınacaksa o krediyi kim çekerse ev onun üzerine olur. Olmak ZORUNDADIR. Yasalar gereği bu böyle. Öncelikle dolandırılmışsınız diyenleri anlayamadım. Siz ve eşiniz kredi çekemediğiniz için kayınpederiniz yardımda bulunmuş ve kredi çekmiş zaten. Siz tabi ki KENDİ eviniz için altınlarınızı vereceksiniz. Kredi bitince de ev kimin üzerine olacaksa o şekilde olur. Siz öncelikle durumun böyle olması gerektiğinin bile farkında değilsiniz. Kredi kartı bile kullanmadım diyorsunuz kredi olaylarını bilmediğiniz çok ortada. Size yardım eden insanları da pişman etmişsiniz belli ki. Bu süreçte çocuk düşünmeniz konusuna hiç girmiyorum bile. Ayrıca üstteki arkadaşıma da sonuna kadar katılıyorum.

Benim alanım, en sevdiğim konulardan biri ve doğal olarak hemen damladım konuya.:KK54: İnanç sözleşmesi için bir avukata danışın. Aile ve eş kabul etmezse bu sözleşmeyi yapmayı, tamamen kötü niyetliler demektir ve boşanın. Boşuna kavga etmişsiniz bu kadar zaman. Eşinizin niyeti bu işlemi yapıp yapmayacak olması ile netlik kazanır.

Back