eşimin evlendikten sonra aldığımız evi babasının üzerine yapması

Benim alanım, en sevdiğim konulardan biri ve doğal olarak hemen damladım konuya.:KK54: İnanç sözleşmesi için bir avukata danışın. Aile ve eş kabul etmezse bu sözleşmeyi yapmayı, tamamen kötü niyetliler demektir ve boşanın. Boşuna kavga etmişsiniz bu kadar zaman. Eşinizin niyeti bu işlemi yapıp yapmayacak olması ile netlik kazanır.
Kocası unut sen evi, ev babamın isteyemem ben demiş. İnanç sözleşmesi yaparlar mı? Kayınpeder 300 bin kredi almış ve 120 bin geri ödemiş. Krediyi biz devralalım, babana da 120 bini verelim i bile kabul etmiyorlar. Utanmaz adam bütün parası kredi ödemeye gittiği için kadından para istiyor ve vermem deyince evden kovuyor. Asıl bundan sonrası için yasal tavsiye lazım. Altınlarını nasıl kurtarabilir mesela? Adam avukat cin gibi, yazılı delil bırakmamayı biliyordur.

Son düzenleme:
bizim durumlar böyle işte maalesef, evet ev sebebiyle tartışmalarımız oluyor ama bir şekilde barışıyoruz o arada kimyasal gebelik oldu şu an çocuğumuz yok. Aramız iyiyken anaç tarafım ağır basıyor bir evlat ben de istiyorum fakat sonra bir kavga çıkıyor çocuk yapasım gelmiyor
Diyecek bir şey bulamıyorum, bol bol kavga edin de çocuk olmasın madem 😐

Etrafımda, ailemde sizin çevrenizde ki gibi insanlar yok.. Ailemize katılanlar da normal ve güven verici.

En basitinden ben kardeşim evlendiğinde konut kredisi çekmiştim.. Onlar kredilerini aksatmadan 3 sene boyunca ödediler. Ben de tapularını kredi bence devrettim.

Ne kardeşimin eşi cıngar çıkardı karakolluk oldular. Her görüşmemizde teşekkür ettiler.

Daha sonra O kardeşimle aynı bölgeden farklı iki arsa aldık. Kardeşim gitti işlemleri yaptı Arsamızın tapusu hala üzerinde ne eşim cıngar çıkarıyor ne bir olay.

Her seferinde gidelim abla üzerine verelim diyor.

Yani bizde kimse kimsenin malını elinden almaya çalışmıyor. Ya da kimse eşini sık boğaz etmiyor.

Aile birlik beraberliği önemli.

Konu sahibi, bence eşi ve ailesinin gözünde artık güvensiz görüldüğü için eşi ona altınlarını verip boşayacak. Karakollar, kavgalar gırla gitmiş bıktırmış insanları.
Herkes sizin gibi dürüst değil ki , adam ev babamın babamdan isteyemem demiş...

bakın bunları bilmiyordum.. size çok teşekkür ederim aydınlattınız resmen. Eşim avukat, ev devredilse bile miras olarak kalsın diye önceden düşünmüş olabilir. ya o kadar aceleye geldi ki her şey başta da dediğim gibi ben hiç bir şey anlamadım tamamen atamaya yetişsin diye öne çektik bir anca ev alınma konusu çıktı kredi şu bu derken ben de 1 yıl sonra üzerimize alırız kp in borcunu öderiz diyerek tamam dedim. Niyetlerinin farklı olduğunu eşimin tartışma sırasındaki söylerimlerinden anladım ve ne yazık ki çok geç oldu
Eşiniz avukatsa kesinlikle bilinçli şekilde ailesi ile planlayarak sizi dolandırmışlar, adam evlenir evlenmez kendini garantiye almış, boşanma davalarında malların ortak olduğunu iyi bildiğinden kurnazca davranmış, benim eşim avukat olsa neye imza attığıma, veya neyi kime hibe ettiğime bin kat daha fazla bakardım, eşim babamla ortak ev alalım sonra satıp kâr elde edip parayı bölüşelim dedi , evler aşırı arttı sonradan baya mantıklı bir yatırım olabilirdi lakin ben asla güvenmedim ve hayır dedim , bir şey alınacaksa ancak ikimizin üzerinde ortak olursa girerim o işe diye reddettim, eşim de ailesi de beni dolandıramayacaklarını iyi biliyorlar, siz yeni evlilik ve eş heyecanı ile herseye evet demişsiniz, bu saatten sonra altınları talep edip boşanmaktan başka çareniz yok , eşiniz avukat ve gayet bile isteye yapmış herşeyi, adam boşanma davalarından iyi ders çıkarmış kendince...

ev 2 milyondu 300 kayınpeder çekti, 500 eşim çekti 500 600 kada altınlar tuttu geri kalan tutarı da eşim yine arabasını sattı öyle alındı ev
Buradan kandırıldığınızı düşünüyorum. 500ü bilerek konut kredisi olarak çekmemiş sanki. Ev babasının üzerine olsun 4 yıl içinde boşanırsanız hak iddia edemeyin. Ki adamda avukat çok iyi biliyordu…

Çocuk fikrine dikkat edin. Erkek adam karısını kovmaz. Ceketini alıp çıkar.

Sevginizin durduğuna inanıyorum. Boşanmak istemediğinizi de anlıyorum… evlilik oturana kadar çocuk fikrini erteleyin. 1.5 senede karakolluk olmak normal değil.

Babam da tıpkı böyle sizin gibi düşünürdü amcam için. Hatta daha bile fazlası. O kadar emindi ki. Ta ki o kazığı yiyene dek.
Benim amcam da tüm kardeşlere kazık attı, malların hepsini kendi üzerine geçirdi, halalarımı da korku ve baskı ile yıldırarak imza aldı, bunlar neyin kafasında, ben şu zamanda kimseye güvenmem, bir imza ile herşeyi kaybedebilme ihtimalim varken burdaki bazı üyeler gibi yiğitlik yapamam 🤣

Merhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.

Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.

türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.

Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.

Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu.

Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??

Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…

Sizce bu durumda kim haklı ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum kızlar
O ev sizin değil, sizin de olmayacak. Eşiniz ve babası bir anlaşma yolunda almış, size bırakası yok evi. Buradan öyle görünüyor. Sizin altınlarda boşa gitmiş, geçmiş olsun.

Benim amcam da tüm kardeşlere kazık attı, malların hepsini kendi üzerine geçirdi, halalarımı da korku ve baskı ile yıldırarak imza aldı, bunlar neyin kafasında, ben şu zamanda kimseye güvenmem, bir imza ile herşeyi kaybedebilme ihtimalim varken burdaki bazı üyeler gibi yiğitlik yapamam 🤣
Amcamla da dayımla da aynı şeyi yaşadık. Öncesinde sanıyorduk ki biz bir bütünüz, aileyiz, seni beni yok, anca beraber kanca beraber, bizde böyle şeylerin lafı olmaz vs. Ortak alınıp yapılan bina amcamın üzerineydi. Sahip çıktı, burası benim dedi sonradan. Çünkü kıymete bindi, müteahhit dönüşümle 4 daire veriyordu. Görüyorum ki tek avel biz değilmişiz. İçim rahatladı ahsjdjj

Sabah sabah feci sinir oldum
Yahu anneniz babanız yok mu
Tabii yaşasın koca buldum hevesiyle anlatmadınız onlara değil mi
Bakın kredili evinde satışı yapılıyor
Tapu masrafi çıkar sadece siz o masrafi üstlenin evi size satmış göstersinler krediyi siz ödeyin eğer mümkünse
Birde sonradan gördüm eşiniz avukatmis ona kredi çıkmaması imkansız
Avukat ile evlenirken mal edinirken gözünüzü dört açacaksınız
Ve evet yazanlar olmuş gerçekten bir buçuk yıllık evlilikte karakolluk olmak çok fazla

Ya ben bazı konularda sanırım artık 50 yaşına yaklaşıyor olmanında verdiği duyguyla diyeyim böyle konu sahiplerinin bazılarını kizim sen m.anyak misin deyip tokatlamak istiyorum ya gerçekten insan böyle bir yaş tahtaya nasıl basar aklım almıyor

Benimde gençliğimde bu denli olmasa da iyi niyetimin suistimal edildiği zamanlar oldu ama gençtim cahildim annesiz babasız büyüdüm kimse beni uyarmadı uyaran olsa dinlerdim ama şimdi gençler anlatmıyor bile anne babaya sanki anne baba onların mutsuzluğunu isteyecek
Allahim ya çok sinir bozucu

Amcamla da dayımla da aynı şeyi yaşadık. Öncesinde sanıyorduk ki biz bir bütünüz, aileyiz, seni beni yok, anca beraber kanca beraber, bizde böyle şeylerin lafı olmaz vs. Ortak alınıp yapılan bina amcamın üzerineydi. Sahip çıktı, burası benim dedi sonradan. Çünkü kıymete bindi, müteahhit dönüşümle 4 daire veriyordu. Görüyorum ki tek avel biz değilmişiz. İçim rahatladı ahsjdjj
Allah yedirmesin ne diyeyim ki zaten yiyemezler de , bizimkilerde kavga dövüş, hastalık eksik olmuyor, haram yiyenin huzuru olur mu hiç, ben zaten kimseyle görüşmüyorum, hepsinden uzak duruyorum...

adamı boş yere darlamışsınız ev kredisini kim çekerse ev onun üstüne olmak zorunda. bunu bilseydiniz bu kadar sorun eder miydiniz bilemedim çok sorunlu bir tipiniz var. o zaman krediyi siz çekmeyi deneseydiniz de ev sizin üstünüze olsaydı. üstelik ev size alınmış tabi ki krediyi siz ödeyeceksiniz ne bencil birisiniz offf adamı yıldırmışsınız. sizin gibi sorunlu insanlar evlenmesin ve üremesin.

Herkes sizin gibi dürüst değil ki , adam ev babamın babamdan isteyemem demiş...
Bakın ben konu sahibinin başta her şeyden haberdar olduğunu düşünüyorum.

Belki de o aile de dürüstçe yaklaşmıştı Yeni evlilerin evleri olsun diye uğraştılar.Sonucta bu ailenin malvarlığı var. Tutumlu insanlar,paralarını boşa.harcamamışlar 2 milyonluk ev nasıl bir sey olacak sanki yatırım amacıyla krediler çekilmiş alınmış.

sonra konu sahibi abartılı tepkiler verince, karakolluk olunca eş.ve ailesi garip tepkiler vermiş.

Ve ben şunu söyleyebilirim konu sahibi boşanacak ve altınlarını verecekler..

Biz kardeşime ev alırken, ben memur olduğum için, hemen krediyi çektik. Bzim aldığımız ev de yatırımlıktı. Onlar da hemen ödemelere başladılar ne beni zor durumda bıraktılar, ne kendileri kavga ettiler. Ne güzel şimdi aldıkları evin kirasını yiyorlar.

Aileler bir şey yapıyorsa hatta ne yapıyorlarsa evlatları için yapıyorlar. Zamanı gelince her şeyi evlatlarına bırakacaklar.

Normal,klasik Türk ailesi böyledir.

Kocası unut sen evi, ev babamın isteyemem ben demiş. İnanç sözleşmesi yaparlar mı? Kayınpeder 300 bin kredi almış ve 120 bin geri ödemiş. Krediyi biz devralalım, babana da 120 bini verelim i bile kabul etmiyorlar. Utanmaz adam bütün parası kredi ödemeye gittiği için kadından para istiyor ve vermem deyince evden kovuyor. Asıl bundan sonrası için yasal tavsiye lazım. Altınlarını nasıl kurtarabilir mesela? Adam avukat cin gibi, yazılı delil bırakmamayı biliyordur.
Aa eşi avukat mıymış? Bu yazdığımı zaten biliyordur, bilinçli olarak konu sahibine söylememiş olabilir. Adam evliliği gözden çıkarmış zaten. Altınları kurtarır kurtarmasına ama iş karıştı. Tabi ben bağışladım altınlarımı geri istemiyorum vs. minvalinde yazmışsa büyük sıkıntı. Bir avukatın bürosuna gidecek ve her şeyi anlatacak, mesajlaşmalarını gösterecek. Kavgalarında neler söylendi avukat incelemeli tek tek. Şimdi ne yazsak uydurma olur, yanlış olur.

Anlatmış hatta ev alındığı zaman da söylemiş. Kira ödemiyorsun sende en azından demişler çekilmişler kenara.
Nasıl aileler var anlamak güç. Benim kızıma yapılacak bir şey, kızım bana dert yanacak, inletirim o aileyi. Büyük sıkıntı, konu sahibini ancak iyi bir aile hukukuna hakim avukat kurtarır kurtarabilirse.
Bir şey yaparken akıl alarak yapmak gerek. Bilen birinden tabi. Sonra yıllarca mahkemede alacaklarını almak için uğraşır durursun.

Arkadaşlar, krediyi çekenin üzerine olur ev savunması tamamen iflas etti bu konuda. Konu sahibinin eşi avukat. Konu sahibinin içini rahat ettirmek için yapılabilecekleri biliyordur. Bunun yerine bol kavga etmeyi ve boşanmayı seçmiş. Ev kredisini ödetmek ama konu sahibine 1 kuruş bile vermemek amacıyla alınmış ev, benim anladığım bu.

Boşanmalısın, o ev için, mutfak masrafı gibi, yaptığın tüm masraflar sadece sana zarar. Bir an önce kurtulmaya bak. Benden sana tavsiye sakın inanma eşine.

Söz konusu kredi 300bin lira kayınpeder çekmiş, 500bin lira eşi çekmiş. Evin değeri 2 milyon.
Konu sahibi eşinin çektiği 500bin liranın ihtiyaç olduğunu düşüyor. 500 ihtiyaç çıkması daha zor değil mi konut kredisinden?
800bin Konut kredisi de çıkardı 500 ihtiyaç çekene kadar.
Konu sahibi de eşi de çalışan insanlar.
Babaya kredi çıkıyor bana çıkmıyor denmesi garip.
O zaman konu sahibinin üzerine deneselerdi belki ona çıkardı.
Çalışan kişiye neden konut kredisi çıkmasın ben orasını anlamıyorum.
Konu sahibi bu işlerden hiiiç anlamıyor. Eşi de çok anlıyor çünkü avukat.
Kandırılıyor gibi duruyor bir yerlerde.
Kayınpederiniz size evini mi verdi neden kp üstüne sizin ev? Diğer çocuklara da verdiyse aile içinde adalet sağlandıysa zaten sorun olmaz. Sizin ailenizde güven ortamı varmış demek ki.
Her iki kredide ihtiyaç kredisi bence 12 ay vadeli baya bile isteye konut kredisi kullanılmamış gibi duruyor. 500.000 TL ihtiyaç kredisi çıkan birine uzun vadeli konut kredisi hayli hayli çıkar

eşimle neden seviştiğimi sorarken senin seviyen levelin kaçtı acaba sorabilir miyim 😂
Arkadaşım sende anlama sorunumu var seni dolandıran karakolluk bile olduğun sürekli seni evden kovan adamla nasıl sevişip bebek yapabiliyorsun diyorlar bence seninde beynin sulanmış üzücü ;)

adamı boş yere darlamışsınız ev kredisini kim çekerse ev onun üstüne olmak zorunda. bunu bilseydiniz bu kadar sorun eder miydiniz bilemedim çok sorunlu bir tipiniz var. o zaman krediyi siz çekmeyi deneseydiniz de ev sizin üstünüze olsaydı. üstelik ev size alınmış tabi ki krediyi siz ödeyeceksiniz ne bencil birisiniz offf adamı yıldırmışsınız. sizin gibi sorunlu insanlar evlenmesin ve üremesin.
Detayları okursanız hepsi yazıldı. Sandığınız gibi değil, kadın biliyor kredi çekenin üstüne olur ev. Başka kişinin konusuna yazdığı, ben de kendine ayrı konu açmasını söylediğim için ben cevap yazıyorum çünkü banlanmış. Ev onlara alınmamış, baba oğul planlı olarak kendilerinin olacak şekilde almış evi. Önce dediğiniz gibi söylemiş, evi üstümüze alacağız demiş ama sonra kusura bakma babamdan isteyemem o ev ailemin demiş. Kadının 600 bin TL altınlarını almış peşinat yapmışlar. Kocası uyanık bir avukat, konut kredisi değil ihtiyaç kredisi alıp babasına vermiş ev alınırken. Yani baba kendi çektiği konut kredisini ödüyor, kocası da ihtiyaç kredisini ödüyor. Hatta artık konut kredisini de ödemiyor babası çünkü araba almış. Kocanın ödediği aylık 50 bin ihtiyaç kredisi ve babanın ödemesi gereken 9 bin konut kredisi var. Konu sahibi de çekmiş elini eteğini. Boşanmak isteyen boşanabilir evi vermiyoruz diyorlar. Siz söyleyin şimdi ev kimin?

Back