eşimin evlendikten sonra aldığımız evi babasının üzerine yapması

İşin özü şu, bunlar anlaşmış. Yarın babası evi eşinize devretse bile eşinize hibe olarak geçeceğinden sizin asla hak talebiniz olamayacak. Çünkü miras hükmünde olacak. Şu an evin kredisi ödenmeye devam ettiğinden tapu devri söz konusu olamaz. Yapabileceğiniz tek bir şey var, tapuyu eşiniz ve sizin olacak şekilde müşterek göstereceksiniz eşinize geçerken. Şerh mi konulur ne yapılır orasını bilemiyorum.

Evet dolandırılmışsınız. Konut kredisini eşiniz ihtiyaç kredisini babası da çekebilirdi arada ciddi bir fark yok çünkü, bu bilinçli yapılmış bir hamle. Yerinizde olsam zararın neresinden dönsem kâr der beni yaşadığımız ve altınlarımı verdiğim evden kovan adamı boşarım. Altınları onlara elden verdiyseniz bunu ispatlama şansınız da yok, kendiniz bozup havale falan yaptıysanız ve bu havaleye bir açıklama yazdıysanız ya da bu paranın sizden eşinize eşinizden de babaya veya konutun önceki sahibine geçtiğini ispatlama şansınız varsa oradan dava açıp parayı almak için uğraşabilirsiniz ama yıllar sürer.

Biz kadınlar çok safız kamu spotu yapmak lazım altınlarınızı senet ya da sözleşme yapmadan kimseye vermeyin, hiçbir şey yapamıyorsanız dekonta açıklama yazın ya da kuyumcu kaşeli ve iki tarafın imzası olan bir kağıt alın diye. Bizi hep güvenden vurup kandırıyorlar 🤬 al güveniyorsun da ne oluyor. Her yer pislik doldu.
bakın bunları bilmiyordum.. size çok teşekkür ederim aydınlattınız resmen. Eşim avukat, ev devredilse bile miras olarak kalsın diye önceden düşünmüş olabilir. ya o kadar aceleye geldi ki her şey başta da dediğim gibi ben hiç bir şey anlamadım tamamen atamaya yetişsin diye öne çektik bir anca ev alınma konusu çıktı kredi şu bu derken ben de 1 yıl sonra üzerimize alırız kp in borcunu öderiz diyerek tamam dedim. Niyetlerinin farklı olduğunu eşimin tartışma sırasındaki söylerimlerinden anladım ve ne yazık ki çok geç oldu

İşin özü şu, bunlar anlaşmış. Yarın babası evi eşinize devretse bile eşinize hibe olarak geçeceğinden sizin asla hak talebiniz olamayacak. Çünkü miras hükmünde olacak. Şu an evin kredisi ödenmeye devam ettiğinden tapu devri söz konusu olamaz. Yapabileceğiniz tek bir şey var, tapuyu eşiniz ve sizin olacak şekilde müşterek göstereceksiniz eşinize geçerken. Şerh mi konulur ne yapılır orasını bilemiyorum.

Evet dolandırılmışsınız. Konut kredisini eşiniz ihtiyaç kredisini babası da çekebilirdi arada ciddi bir fark yok çünkü, bu bilinçli yapılmış bir hamle. Yerinizde olsam zararın neresinden dönsem kâr der beni yaşadığımız ve altınlarımı verdiğim evden kovan adamı boşarım. Altınları onlara elden verdiyseniz bunu ispatlama şansınız da yok, kendiniz bozup havale falan yaptıysanız ve bu havaleye bir açıklama yazdıysanız ya da bu paranın sizden eşinize eşinizden de babaya veya konutun önceki sahibine geçtiğini ispatlama şansınız varsa oradan dava açıp parayı almak için uğraşabilirsiniz ama yıllar sürer.

Biz kadınlar çok safız kamu spotu yapmak lazım altınlarınızı senet ya da sözleşme yapmadan kimseye vermeyin, hiçbir şey yapamıyorsanız dekonta açıklama yazın ya da kuyumcu kaşeli ve iki tarafın imzası olan bir kağıt alın diye. Bizi hep güvenden vurup kandırıyorlar 🤬 al güveniyorsun da ne oluyor. Her yer pislik doldu.
Doğru bir yorum .evlilik çağındaki her kıza bu yorumu okutmak lazim

gurur yaptım ödemeye yardım etmiyorum zaten madem öyle kendileri ödesin. Bizim üzerimize olsa çoktan o kredi kapanmıştı her ay yarısını ben öderdim ama bize vermeyeceklerini anladım. Zaten dediğin gibi tartışma anında bilinçaltından geçenleri söylüyor boşanırız sana 1 ay veririm kendime kalacak yer bulursun diyor
Bunu diyen adamla hala evli olmanızı aklım almıyor. Kusura bakmayın ama herşeyi kabul etmişsiniz. Kocanız tarafından sokağa atılmayacağınızın dahi güvencesi yok. Çocuk yoksa bir süre yapmayın.

bakın bunları bilmiyordum.. size çok teşekkür ederim aydınlattınız resmen. Eşim avukat, ev devredilse bile miras olarak kalsın diye önceden düşünmüş olabilir. ya o kadar aceleye geldi ki her şey başta da dediğim gibi ben hiç bir şey anlamadım tamamen atamaya yetişsin diye öne çektik bir anca ev alınma konusu çıktı kredi şu bu derken ben de 1 yıl sonra üzerimize alırız kp in borcunu öderiz diyerek tamam dedim. Niyetlerinin farklı olduğunu eşimin tartışma sırasındaki söylerimlerinden anladım ve ne yazık ki çok geç oldu
Avukatsa hersey planlı, programlı ilerlemiş cnm. Tam seytanmis. Bildiği tüm üç kağıtları hayata dökmüş. Küfür etmek serbest olsa keşke şu sitede

Yani olabilir kredi çekip birseyler alıp satınca öğrendim ben de anlamazdım önceleri. Zaten avukatmis eşiniz boşanma mal paylaşımı gibi konularla ilgili bilgisi vardır. Bundan sonrasına bakın. Altınlarınizi ve kendinizi kurtarin .
Oooo eş avukatsa bunlar her şeyi kılıfına uydurmuştur. Hiçbir şey yapamaz konu sahibi

hayır ben o ödesin demiyorum, biz ödeyelim ki ödüyoruz da o halde bize versin evi diyorum sonuçta eşimin kardeşleri de hak sahibi oluyor. Yani benim önerim başından beri şu “ kp çektiği krediyi bize devretsin biz ödeyelim ev bizim olsun o aradan çekilsin ödemesin zaten ama onlar bize vermek istemiyor. Ha vermeyecekse de kendi ödesin ben niye kredi ödeyeyim benim olmayan eve
Ee kocan zaten sana kalmasın diye babasının üzerine yapmış amaç zaten senin hak sahibi olamaman

Hımmm, avukat bey kendini sağlama almış ne aşağılık insanlar var yahu. Madem derdiniz ev almak, baba oğul alın evi ödeyin sonra ne halt ederseniz edin ne milletin kızının başını yakıyorsunuz. Ayrıca daha evlenmeden evin kime düşeceğinin hesabını yapanlar bir zahmet evlenmesinler, evlilik böyle bir şey değil…

ev 2 milyondu 300 kayınpeder çekti, 500 eşim çekti 500 600 kada altınlar tuttu geri kalan tutarı da eşim yine arabasını sattı öyle alındı ev
Eşiniz ne kredisi çekti 500 bin kredi çıkmıyorsa 500 bin nasıl çıktı.

Eşiniz ne kredisi çekti 500 bin kredi çıkmıyorsa 500 bin nasıl çıktı.
konut kredisi ayrıymış daha fazla findex puanı gerekiyormuş gibi açıklama yapmıştı ben de nasıl olsa 1 yıl sonra üzerimize alıcaz dedikten sonra inanıp çok araştırmadım bu benim hatam. kendisi o zaman ihtiyaç kredisi 500 çekmişti nasıl oldu bilmiyorum artık oralarda değilim. Ben 1 yıl sonra evin ve babasının kredisinin devrini üzerimize alırız babasına borcu öderiz diye düşünürken şimdi eşim ben babama söyleyemem demeye bahane bulmaya başladı, konu bu yani aslında kısaca

Seni kandırmışlar en azindan bunu kanıtlayacak şeyler olsun elinde. Tapu size verilecek diye altınlarını bozduğunun, eşinin evlendikten sonra kredi borcunu ödediğinin, en başta kp'in üzerine yapılacağından haberinin olmadığının bunu kendi aralarında konuştuklarının vs. Ayrıca bu işin aile huzurunuzun bozulmasına sebep olduğundan. Yani bence net arkandan iş çevrilmiş ve dolandirilmissin. Mahkeme de bunu göz önünde bulundurur umarım.

Hımmm, avukat bey kendini sağlama almış ne aşağılık insanlar var yahu. Madem derdiniz ev almak, baba oğul alın evi ödeyin sonra ne halt ederseniz edin ne milletin kızının başını yakıyorsunuz. Ayrıca daha evlenmeden evin kime düşeceğinin hesabını yapanlar bir zahmet evlenmesinler, evlilik böyle bir şey değil…
Sayın saulgoodman (çok sevdiğim bir dizidir:) bu durumda öneriniz nedir siz de avukat mısınız? burada bir arkadaş ileride devri olsa bile miras sayılır diyerek beni aydınlattı, şayet boşanmazsak şerh mi koydurup üzerimize almak gerekirdi

Ev sizin krediyi sizin odemeniz lazım zaten adam sizi dolandırmış gibi niye davraniyorsunuz ? Krediyi kim çekerse ev onun üstüne olur siz cekseydiniz madem ! Ha bu arada karakolluk olduğun kocanla sevişip çocuk yapma motivasyonunuz ne ?
Krediyi kıza ödetip tapuyu vermeyecekler. Basbayağı dolandırılmış. Zaten zor durumda olan birine bu şekilde kızmalar doğru değil bence.

Seni kandırmışlar en azindan bunu kanıtlayacak şeyler olsun elinde. Tapu size verilecek diye altınlarını bozduğunun, eşinin evlendikten sonra kredi borcunu ödediğinin, en başta kp'in üzerine yapılacağından haberinin olmadığının bunu kendi aralarında konuştuklarının vs. Ayrıca bu işin aile huzurunuzun bozulmasına sebep olduğundan. Yani bence net arkandan iş çevrilmiş ve dolandirilmissin. Mahkeme de bunu göz önünde bulundurur umarım.
Konu sahibi tüm bu olaylara şahitlik yapacak yakınların, komşu arkadaş vs çevrende birileri olsun. Artık her konuda dekont , evrak saklamaya bak. Acama whatsapta bu konu ile ilgili mesajlaşma eşiyle, mesajların ekran fotosunu edinin hiç göremeyeceği bir yerde yedeklese gizlice

Sayın saulgoodman (çok sevdiğim bir dizidir:) bu durumda öneriniz nedir siz de avukat mısınız? burada bir arkadaş ileride devri olsa bile miras sayılır diyerek beni aydınlattı, şayet boşanmazsak şerh mi koydurup üzerimize almak gerekirdi

eşim biz tartışınca ANLAŞMALI boşanma dilekçesi hazırlamış zeki şey. beni ev alınmadan önce karşılarına alıp konuşmadılar bak ev babamın üzerine olacak diye, ben emlakçıda anladım. Eşime sorsan biz önceden babamla konuşmadık anlaşmadık konut kredisi ona çıkıyordu ondan onun oldu diyor. besbelli ayarlamışlar şimdi uydurduğu bahanelerden anlıyorum. evet kandırılmışım.. bu durumda mantıklı bir plan dahilinde kanıtları sunlaya altınlarımı geri almaya çalışmaktan başka çarem yok.

Onu gerçekten tapu işlerinden anlayan bir avukattan ya da tapuda çalışan birinden öğrenebilirsiniz ama bence siz şu an ses kaydı gibi deliller toplamaya başlayın ve güvenilir bir yerde saklayın bu kayıtları, mümkünse whatsapp yazışması olsun bu, eşinizin de ismi değil telefon numarası görünen kayıtlar olsun. Bir yerlere de yedekleyin ki kaybolmasın. Avukat adam bu delilleri vermez kolay kolay ama şansınızı deneyin, yarın lazım olacak gibi duruyor. Kaç gr altın verdiniz evin ne kadarıydı bu para hepsini kayıt altına almaya bakın. Düğün kasetleri bilir kişide sıkıntı oluyor 20gr bilezikleri 10gr olarak belirleyen bilirkişiler de mevcut daha önce okuduk burada

Altinlari vermekle hata etmissin, ne olursa olsun verilmemeli altinlar. Geri vericez diye alinan altinlarin hic biri geri gelmez genelde. Ev konusunda size katiliyorum yani yerinizde olsam ben de huzursuz olurdum. Aileniz ne diyor bu konuda, bosanmayi ciddi ciddi istiyor musunuz?

Back