İkide bir o el kızı ben gelinleriyim, biz bir ömür beraberiz oacağız diyorsunuz ya aslında tam tersi. Kan bağı akrabalık olan kişi nasıl el kızı oluyor? Bugün boşansanız ertesi gün alakanız kalmıyor ama o kız akraba sıfatıyla yine duruyor durduğu yerde. Kabul edin nişanı bozmayarak hata yapmışsınız. Bunu sizin için söylüyorum bana kalsa umurumda olmaz. Konuşmuşuz anlaşmışız evlenmişiz bitti. Bizde de vardı öyle bir durum, benim eşim de yazın tatile geldiğinde uzak akrabasının kızıyla sevgili olmuşlar. Kayınvalidem söylemişti. Üstünde bile durmadım hatta ben de o kızla karşı karşıya geldim, tanıştık selamlaştık bayramlaştık. Kimse tırnaklarını çıkarmadı. Ne eşime ne ailesine ya o ya ben yapmadım haddim değil çünkü. Milletin akrabasına aile ilişkisine laf söylemeye ne hakkım var? Herkes benim gibi yapsın demiyorum ama haddinizi de bir noktada bilin, yoksa gelinimiz oğlumuzun eşi demezler bildirirler. Siz eşinizin eski sevgilisi gözüyle bakıyorsunuz, onlar da aile mensubu gözüyle bakıyorlar.
Nişanlıyken öğrendim yoksa evlenmezdim yazdınız. Bu düşünce yapısına göre de boşanmanız gerekir. Halasının torunuyla sevgili olan erkeğin şimdi de midenizi bulandırması gerekir. Sadece kız değil eşiniz de sevgili olmuş. Bunları sizin iyiliğiniz için yazıyorum. Bakış açınızı değiştirin. Sağlıklı huzurlu bir evlilik sürdürmek istiyorsanız ya o kız ya ben tribinden vazgeçin. Geçmiş bitmiş. Siz evlendiniz diye kayınvalide kayınpeder görüşmeyi mi kessinler o halayla ve torunuyla? Hiç umursamazsanız konu kapanır unutulur gider. Ama her bayram seyran düğün dernekte böyle huysuzlanırsanız milletin de canına tak eder. El kızı falan demeyin kayınvalidenizin kayınpederinizin tepesi atarsa el kızı kim söylerler size.