Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

çocuğun otel masrafını ödesin zaten onda sıkıntı yok , peki ne yapacak bu çocuk erişkin olduğunda tek gidebilecekken anası da bununla gidince gene de annesinin ödeyecek mi ? komik oluyorsunuz bence
ailesi bosanmis bir cocuk, bosanmis bir cocugun da annesi olarak uslubunuzu terbiyesizlestirmemenizi rica ederim.
valla hiç kusura bakmayın sizin anneliğinizi ve eski eşinizden ne beklediğinizi bilmiyorum ama cevabınızı görünce yazmadan duramadım. arkadaş doğru söylüyor, şimdi '' ÇOĞU'' boşanmış anne aynen de böyle yapıyor. rahat geliyor çnükü baba değil mi yapsın derken, ben anne değil miyim diye sorgulamıyor bu insancıklar....

Sizin yorumunuz bu durumla alakalı değildi hanımefendi. 10 lira fazla verirse evini yakarmışsınız. Benim annem senelerce eşek gibi çalıştı. O kadın evde oturup günlere gitti. Annem bir kere tatile gidemedi, tabi ben de, ama onlar her sene beş yıldızlı oteldelerdi.

Öyle bir şey söylüyorsunuz ki eski eşinden olan çocukları ölsün der gibi. Hastalansa, ameliyat olması gerekse mesela ne olacak. 10 lira değil 100 lira masraf eklense ne olacak? Biraz vicdan fazla değil.

Ben okurken de çalıştım. Bir günden bir güne babam bana kızım kış geldi ayağında botun var mı demedi, beş sene aynı montu aynı botu giydim. Okul bitti diplomamı almak için 50 liram yoktu, babama söyledim "annen maaş almıyor mu" dedi. İşte bunları çocuğuna yaşatan adam da buna sebep olan kadın da kötü insanlardır bilmem anlatabiliyor muyum?

Ama ben yine de babama ölüm döşeğindeyken baktım. Vicdanım elvermedi. Altını da değiştirdim, haftalarca hastane odasında da yaşadım. Annem bana böyle öğretti. Ben kimseye beş yıldızlı otellere gitsinler demiyorum. Sizin yazdığınız buraya çıkıyor diyorum. Size iyi günler dilerim.

tdk sözlüğünü a
ailesi bosanmis bir cocuk, bosanmis bir cocugun da annesi olarak uslubunuzu terbiyesizlestirmemenizi rica ederim.

Sizden ricam TDK sözlüğünü açın ve her kelimemin

Bende terbiye dersi vermemenizi rica ediyorum sizden.. Yorumunuz yazıp geçiniz olayı kişiselleştirmeyin. iyi günler

sizin babanız da abartmış ama. bu kadarı da vurdumduymazlık

Ev, araba, nafaka, cocugun tum giderleri, tatil masraflari ohhoo kadin resmen kendi keyfi icin cocugunu kullaniyor gibi geldi bana.
Insanda biraz gurur olur bu kadar seyin ustune bide daha para istiyor. Sanki cocuk tek adamin cocugu o da sade bakicilik yapiyor gibi.

Bu çocuk annesiyle yaşıyorsa neden babasıyla tatil yapmıyor? Normali o değil midir, bütün sene annesiyle kalır, tatili babasıyla geçirir. Babası çocuğuyla geçireceği tatili karısıyla bitli pansiyonda yalnız geçirmek istediği için olabilir mi? Çocuğu bırakmışsınız kadına, sonra çocuk tatile gidiyor diye burada kıyamet koparıyorsunuz.

benim ne babam ne de eski esim bir kurus odemediler pemuk hanim. cunku benim aslan gibi bir annem vardi. Turkiye'nin en iyi okullarinda okuttu hem beni hem de torununu.

ben boyle bir annelik devraldim annemden.

tdk sözlüğünü a

Sizden ricam TDK sözlüğünü açın ve her kelimemin

Bende terbiye dersi vermemenizi rica ediyorum sizden.. Yorumunuz yazıp geçiniz olayı kişiselleştirmeyin. iyi günler

gazeteciyim hanimefendi ben. tdk sozlugune ihtiyacim yok.

sizin eski eşiniz problemliymiş , bu kadar vurdumduymazlık olmaz, elinden geleni yapmalı ama o kadının keyfi masraflarını kadın kendisi ödemeli

Çocukları başımızın tacı ama anneleri dış kapının mandalı bile değil.. Hastalık, sağlık durumları zaten istisnadır.. O kadın ister evde oturur ister güne gider ister çalışır bu onun sorunu siz karışamazsınız.. Babanızın size botun yok mu dememesi kadının suç mu? Konu sahibinin sıkıntılarını okumadınız sanırım çocuğu için her şeyi yapan adamdan hala saçma sapan şeylerle para tırtıklanıyor.. Böyle bir şey benim başıma gelse oturduğu evi yakarım dedim hala da aynı fikirdeyim..

Burada 'boşanmak istiyorum çocuğumla ortada kalırım diye korkuyorum' diye konu açanlara, 'Kocan eşşek gibi nafaka ödemek zorunda, boşan al nafakanı çatır çatır ye' diye akıl verenler bir anda eski eş ve çocuk nasıl tatile gider, nasıl nafaka ister diye çılgına dönmüş..

Ben konuya değil sizin yorumunuza istinaden yazdım. Elbette kadının suçu. Babam bana yalnızca bir kez kıyafet almıştı. O zaman da çok hastaydım acıdı herhalde. Eğilip kulağıma "eşim duymasın olur mu" dedi. Korkuyordu demek ki, çekiniyordu demek ki. Ne olmuş yani çocuğuna ufak bir şey almışsa. Ağaç kovuğundan mı çıkmıştım ben?

Siz diyorsunuz ki "eski eşler yan gelsin yatsın, yeni eş çeksin." Hah işte öyle olmadığı için bu örneği verdim. Evet bizde durum tersiydi. İster otursun ister çalışsın beni ilgilendirmez. Ama siz sanıyorsunuz ki eski eşler öcü. Yenileri mükemmel. Ben de diyorum ki olay her zaman öyle olmuyor. Bu konu istisna. Baba çocuğuyla ilgileniyor ne güzel. Ama genelde babalar çocuklarıyla da boşanıyor. Sizin anlayabileceğinizi sanmıyorum ama. Sadece bunları yaşayanlar anlar.

Bu konunun etikligi tartisilir ama sonuca varilamaz diye düşünüyorum. 7500 tl Türkiye sartlarinda cogu insan icin fazla bir miktar olabilir ancak belirli kesimi tatmin edebilecek bir miktar degil. Varliktan yokluga dusmekte, yokluktan bir anda varliga cikmakta insanlarin alisamayacagi seyler. Hayatimin bir evresinde bende varliktan yokluğa düştüm hatta ailecek düştük. 5 yildizli otele gidememek, her zaman alisveris yaptigin yersen alisveris yapamamak insana koyuyor. Psikolojik bir durum bu.

Konuya gelecek olursak bana göre eski eş nafaka haric ekstra masraflar talep edebilir ancak bu durum suistimal edilmemeli. Esinizinde iyi niyetli oldugunu ve suistimal edildigini düşünmüyorum acikcasi. Belki de kadin gercekten aldatildi, adam sucluluk duyuyor ve eski esine karsi duygusal bir bagi var bu yuzden her talebini karsiliyor. Kadin attigi mailde sizin bilmenizi istemedigi seyleri tehdit edercesine ustu kapali imayla belirtmemis aksine istege bagli bir talebini belirtmis.
Kadini degil, esinizi sorgulayin ilk once. Bana cokta masum gelmedi esiniz.

Bütün yorumları okuyamadım mutlaka benımle aynı şeyleri yazanlar olmuştur ama,iki insan anlaşamayıp ayırlıyorsa herkes kendi hayatını sürdürmek için çalışmalı çabalamalı.
Eşiniz çocuğun okulunu,kıyafetini,yemesini içmesini ayrıca nafakasını fazla fazla karşılıyormuş. E hadı ev ve arabayı da anlarım çocugu rahat etsın,arabayla gezsin,ev kendı evı olsun sıkıntı cekmesın dıye ama. Bu zamanda kım kımın otel parasını,aracının vergısını bakımını karşılar. 3.000 TL zaten gunumuz sartlarında gayet ıyı bır para. Bu kadın kıra ödemıyor,araba bakımı yok,çocugun tum masrafları babasında, eeeee kendı luksune harcamıs harcamıs bunun karsılanmasını ıstıyor.Eşiniz hiç de cin gibi değil bence,tamamen adaletsizlik bu

Adalet herkese lazım. eski eşine olduğu kadar size de. Ayda 3bin nafaka veriyorsa kendisi en az 6 bin aliyordur diye düşünüyorum. Yeni bir yuva kurmuş. Madem aynı standartlari saglayamayacakti evlenmeseydi o zaman. Eski eşe ne kadar veriyorsa size de o kadar vermeli en az. Eski eş tatile istediği yere gider. Kendi tatilinizle onunkini kıyaslamayin. ama şunu kiyaslayin, siz özel hastaneye dahi gidemiyorken eski esin araba masraflarını karşılamak neden ? Emin mısınız eşinizin eski esine hala bir umudu olmadığından ? Bu pek evladına duskunlukten değil gibi. Ayrıca size karışma sen demesi çok bencilce. Kızmaniz gereken kişi eski eş değil. Evet o yolunu bulmuş,kaz bulmuş yoluyor. Ama asıl suçlu eşiniz. Bu haksızlığa bunca zaman nasıl fazlasıyla ses cikarmadiniz. Bence burnundan getirin, fazlasıyla odetin size yaptığı haksızlığın diyetini.

kocanız iyi bir baba, tebrik ediyorum.
kadının maili de gayet üslubu yerinde, ama aldığı parayla idare edebiliyor olması lazım. evi ve arabası varsa aldığı maaşla geçinebilmeli.
ben olsam çocuğun zorunlu masrafları dışında kendim için hiç bir şey almazdım. bana doğru gelmiyor.

işte güzelim bazılarına da doğru geliyor bu. yolabildiğim kadar yolayım diyor. baba diyor ,yapacak diyor. ama ben de anneyim demiyor ya hani hah işte tam da burdan kaynaklanıyor sorun.

Hah işte aynen bu. Beni önemsemesi için çocuk mu doğurmam lazım? Ezik, arsız, duygu sömürüsü yapan bi kadın mı olmam lazım???
Kadın ezik falan değil yalnız,fazlasıyla kurnaz. Nasıl süslemiş para tirtiklamak için maili. Döktürmüş resmen. Ama ona kızmamak lazım, suçlu eşiniz. Bir düşünün siz tek başınıza yaşasaniz bu kadar ev için masrafiniz olur muydu ? Olmazdı . Sizle eski eşi arası eşitlik saglamiyor,o zaman neden bir de evin masraflarının bir kısmını karşılayıp adamın yükünü hafifletiuorsunuz ki ? Bir de özel hastahaneye gitmiyormussunuz. Kıymetini biliyor mu sanki eşiniz,neden kendinize eziyet ediyorsunuz ? Ben yerinizde olsam o eve kürdan dahi almam. Madem durumun var artık ev masrafı sende. Baştan sona hepsi senin masrafların,üstelik bana kuaför ve bakım parası vereceksin derdim. Büyük olay çıkartın, eşiniz size daha çok kıymet veriyorsa zaten telafi eder. Vermiyorsa siz de yolunmaktan kurtulmuş olursunuz.

Eğer bir adamdan boşandıysa bir kadın artık ondan kendisi için birsey talep edemez. Çocuğun ihtiyaçları dışında hiç bir şey istemeye hakkı yoktur. Tatil ücretleri, ısı için eğitim almış onun ücreti, kendi kıyafetleri, evinin tadilatı vs vs... Bu nedir yahu? Adamın hayatındaki yeni eşi bunları çekmek zorunda mi? Pes artık pes
Not: Ben de ikinci evliliğimi yaptim ve ilk eşim beni aldattığı için boşandım. Maddi durumu benden çok üstün bir adamdi ve zerre hiçbir talebim olmamıştı. Eski eşlerinin peşinde Avcı gibi olan kadınlardan cidden nefret ediyorum biraz gurur lazım

ohh ne ala memleket kadı n bulmuş kerizi üteler tabiki
ne bu ya arkadaşlar güçlü olun çalışın kazanın paranızı bir erkek sizden boşandı diye tüm herşeyini size vermek zorunda değil
yasal neyse o onun dışında kendi ailesi var onlarda etkilenir verdirmeyin bir zahmet çalışsın kazansın parasını o harcasın sizde cefa çekin olmaz o iş bu yorumları yapanların çoğu eşinden ayrılıp ona nafakada nafaka parada para diyen tipler...
çocuğuna tabiki parar vercek ama kendini niye katıyor dıdıdısnın dıdısını ödetiyor...
yok eğitim almışda yok bilmeme nede kendine almış eğitimi artık siz bir ailesiniz ve erkan onun kocası değil bunu anlasın.

Arkadaşlar bakın burda anlamadığınız nokta adamın eski eşi mail yazmış,yeni eşi de adamın ağzından bence gayet yerinde ve güzel bir üslupla cevap vermiş.Ama sonra ne olmuş adam gidip eski hanımına demiş ki.BEN YAZMADIM!Bundan ne anlarsınız.Eğer adam biraz eski eşine ciddi davransa benim de maddi problemlerim var aldığın parayla idare et gerekirse beş yıldızlı otele gitmeyiver dese problem olmicak belki eski eş de harcamalarını kısacak ama o napıyo "sevgili eski karıcığına kıyamıyo".Bence burda farkında olmadığınız nokta aslında adam mantıken 2 eşli.pratikte onu uyguluyo mu (her açıdan bahsediyorum) bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…