Sizin yorumunuz bu durumla alakalı değildi hanımefendi. 10 lira fazla verirse evini yakarmışsınız. Benim annem senelerce eşek gibi çalıştı. O kadın evde oturup günlere gitti. Annem bir kere tatile gidemedi, tabi ben de, ama onlar her sene beş yıldızlı oteldelerdi.
Öyle bir şey söylüyorsunuz ki eski eşinden olan çocukları ölsün der gibi. Hastalansa, ameliyat olması gerekse mesela ne olacak. 10 lira değil 100 lira masraf eklense ne olacak? Biraz vicdan fazla değil.
Ben okurken de çalıştım. Bir günden bir güne babam bana kızım kış geldi ayağında botun var mı demedi, beş sene aynı montu aynı botu giydim. Okul bitti diplomamı almak için 50 liram yoktu, babama söyledim "annen maaş almıyor mu" dedi. İşte bunları çocuğuna yaşatan adam da buna sebep olan kadın da kötü insanlardır bilmem anlatabiliyor muyum?
Ama ben yine de babama ölüm döşeğindeyken baktım. Vicdanım elvermedi. Altını da değiştirdim, haftalarca hastane odasında da yaşadım. Annem bana böyle öğretti. Ben kimseye beş yıldızlı otellere gitsinler demiyorum. Sizin yazdığınız buraya çıkıyor diyorum. Size iyi günler dilerim.