Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Sonuç olarak kuzeninizle eşinin ortak çocukları yok sanırım.

Cocuk neden magdur olsun adam zaten asgari uzeri nafaka veriyor bukadar nafaka vermesi bile yeterki annede biraz elini cebine atsin bu sekilde keriz sömurme oluyor
Kadın iki pijama almıyor özel okula,servise kursa mi gondercek ? Anneyi cezalandırmak için cocgun egitim hayatı neden etkileniyor ? Babası olarak tabi ki karşılayacak. Anne bu durumu suistimal ediyorsa dava açar tek tek fatura belirtmesini, nafakayı çocuğa harcamadigini ispatlar ya da çocuğun velayetini alır nafakayı keser.

Sevgiliyken ve ya nişanlıyken yapmıyor muydu bu adam bunları? Hayatta olduğu sürece de yapacak. Keşke bunları göz önünde bulundurarak evlenseydiniz. Eşiniz arada çocuk olduğu için ömür boyu eski eşiyle iletişim halinde olacak ve bunu herkes kaldıramaz. Ben kaldıramazdım mesela, bu yüzden de çocuklu bir adamla evlenmeyi hiç düşünmezdim. Ne kadar aşktan kör olsanız da bunlar yaşanacak, kaçarı yok.

Hangi parayla bakacak peki ? Gelir artmamasına rağmen, sürekli artan giderler karşısında ne olacak ?

Forumda konu sahibi gibi ilk çocuğuna çiçek gibi bakıyor diye gönül rahatlığıyla çocuk sahibi olup, çıkan sorunlar nedeniyle ayrılan; sonrasında ise çok küçük nafaka miktarlarıyla sinir krizi geçiren üyeler de var.

Konu sahibi henüz 1 yıllık evli. Kadına yalancı umut satmamak, olaylara daha gerçekçi bakmak lazım.

Sizin ortak bir çocuğunuz olsa, eşiniz ona da 1 ev bağışlayabilecek durumda mı? Hadi diyelim diğer 1+1 i verdi, evler birbirine denk mi?

Bu konuyu da biraz açmak istiyorum kendisine. Hayır evler birbirine asla denk değil.
Bunu da sorun etmemiştim ama, kendisine de o evi de bizim çocuğumuza yap nasıl derim ki.

Borellus80 adam sevgiliyken de bunları yapsa da o esnada kim kalem kalem adama kaç para harcadığını sorabilir ki ? Sorsa, paragöz damgası yemek var. Çoğu şeyi evlendikten sonra öğrenmiş olabilir. Mesela adamın çocuğu 20 yaşına gelince, üzerine geçecek 1 ev verdiğini vs.

Son düzenleme:
Bu konuyu da biraz açmak istiyorum kendisine. Hayır evler birbirine asla denk değil.
Bunu da sorun etmemiştim ama, kendisine de o evi de bizim çocuğumuza yap nasıl derim ki.
Diyemezsiniz. Boşanırken ev bağışlamak çok uç bir hareket. Bu adamın yeniden çocuk sahibi olmak istediğine emin misiniz ?

Henüz 1 yıllık evlisiniz. Yüzünüzden gülücüğün eksik olmaması gereken zamanda, huzursuz ve mutsuzsunuz. Değer mi, değiyor mu? Eşinizle uyuma saatleriniz dahi aynı değilmiş, adamı doğru düzgün görebiliyor musunuz ?

Annesi beş kuruş etmeyen bir kadın dahi olsa adamın evladına yaptığı harcamaya ve verdiği konfora karışamazsınız, sakn çocuk yapmayın derim , çok yanlış bir evlilik yapmışsınız, tüm bunlara hazırlıklı olmalıydınız, evli, boşanmış, çocuklu adamlarla evlenmeyin ya hu ...

Tamam da 2+2=4 eder Şermin reis, illa ki birgün gözüne batacaktı bunlar. Diyorum ya kimse kolay kolay kaldıramaz böyle bir şeyi, mesela bu kadar harcama olmasa bile eski eşle sürekli iletişim halinde olmasını ben kaldıramazdım.

Konu sahibine inanmıyorum, küçücük çocukla uğraşıyor, yazık ya hu , babası elbette yapacak herşeyini, anne de baba da ölene kadar sorumlu küçük bir çocuktan..

Şu dünyada çocuklu adamla evlenmeye değecek bir aşk yok. Aklin varsa bugün boşa yarın çocuksuz biriyle kur aileni. 3 4 hayatınız olacak gibi yaşamaniza inanamıyorum gerçekten. Hiç mi huzurlu insanları kiskanmiyorsunuz ya? İnsan gece yatağa başını koyunca böyle saçma sapan şeylerle niye uğraşmak ister?

Zaten benim yapabileceğim hiçbir şey yok ben ne yapabilirim ki?

Şu an boşanmayı düşünmemin biraz da sebebi çocuğumun olmaması. Ya çocuğum olduğunda işler daha da sarpa sararsa diye kendimi yiyorum.
Saracak merak etmeyin. Söyle bir senaryo düşünün. Sizin çocuk oldu , siz ben bakacağım dediniz evdesiniz. Eşinizin oğlu büyüdü ve üniversiteye gidecek, ders çalışmadı , o yüzden ancak özel bir üniversite kazanabildi. Özele de gitmek istiyor , baba öde dedi. Eşiniz de biricik oğlum diye ödemeyi kabul etti, bu durum sizin aile muhasebemizde büyük bir çukur açacak , siz kendi çocuğunuzdan kısmak zorunda kalacaksınız. O son model gezerken çok rahat edeceğiniz bebek arabası yerine, saha basit bir model alacaksınız, ve o bebek arabası her takıldığımda , sürmekte zorlandığınızda , eşinizin oğlunun tembelliğinden , sizin çocuğunuzdan aldığı konfordan dolayı nefret etmeye başlayacaksınız, eşinize ayrı kızacaksınız. O çok sevdiğiniz adamın , oğluna aldığı çorap batmaya başlayacak işte. Sizinle benzer gelir düzeyine sahip aileler küçük bebekleri ile tatil peşinde koşarken, siz eşinizin oğlunun okul taksiti nedeniyle evde oturacaksınız hafta sonları.

Kadının yaptırdığı botoksu falan bırakın bence bir kenara. O kadın o çocuğun manevi yükünü tek başına sırtlanıyor, onun da kendini iyi hissetmeye ihtiyacı olamaz mı ?
Yazdıklarınızdan sanki eşiniz hayrına yapıyor gibi bir hava aldım , çocuğa tabii ki maddi olarak destek olacak eğer çocuğa manevi desteği kendisi sağlamıyorsa. O çocuğun bütün büyüme sancılarını o anne çekiyor önce , çekmeye de devam edecek.
Çocuklu adamla evlenmemeliydiniz, ama hatanın neresinden dönülse kardır bana kalırsa.
Bir de tam aile babası denmiş de bu zaten yapılması gereken şeyler. Ekstrem bir şey görmüyorum ben ortada.

Esimde bende ikinci evliligimizi yapiyoruz. Ikimizinde ayni yasta kizlari vardi. Esit sartlardayken ben bile ilk 2 yil zorlandim kaldiki sizin cocugunuz yok.

Hersey maddi degilki. Aldi verdi giydi .... manevi olarakda zorlu bi surec. Yeri gelecek tatile gideceksiniz ama cocuk haftasi sizde oldugu icin gidemiceksiniz. Yeri gelecek misafiriniz olacak sirf cocuk haftasi sizde degerli kiymetli vakit gecirme adina misafir alamicaksiniz yani daha bisuru bisuru sebepleri var. Bu surec 3 5 yillik degilki universitesi, evliligi vs vs

Konu sahibine verebilecegim bi oneri yok ama buradan evliligi dusunen hanimlara onerim evlenirken esit sartlarda olun ki birbirinizi anlamaya caba gostermeye sabriniz olsun.

Siz eşinizin eski eşiyle ilgili dert yanacağı kişi değilsiniz.
Çok dertleniyorsa gitsin bir arkadaşıyla konuşsun.
Sizi mümkün olduğu kadar eski eşin etkisinden uzak tutması lazım. Hele maddi konularda, şu kadarcık şeyi düşünemiyor mu?
Sonuçta annesi çocuğuna bir ayakkabı almazken hee şeyi eşinizin karşılaması sizi bir yerden sonra rahatsız eder. Kadın çalışan, durumu iyi olan biriymiş. Bundan rahatsız olmamak çok zor. Yarın birgün çocuğunuz olsa eşiniz iki çocuğuna da aynı harcamayı yapabilecek mi?
Sırf bu sebeplerden çocuklu insanlarla evlenmek riskli ve yorucu. Ben sizin boşanmak istemenizi de abartılı bulmadım. Bunu bir sonuca vardırmasanızda acabaya düşmeniz normal geldi bana. Burada eşinize çok iş düşüyor.

Son düzenleme:
O zaman gitmez olur biter. 3 kurs yerine 2 kursa gider. Her seyi de alttan alacak degilsiniz. Bu ne bicim kadin. Önlemini şimdiden almaniz lazim kendiniz çocuk düşünüyorsaniz. Ben merak ettim siz kac yasindasiniz bu kadin kac yasinda ve cocuk kac yasinda?

Adam bilerek anlatıyor bence. Kadın yarın çocuk istiyorum dese, "görmüyor musun, ben daha birine zor bakıyorum, biraz erteleyelim, sen daha gençsin vs" demenin yolunu yapıyor da olabilir.

Bu tip ertelemelerle kadının: eşinin çocuğu reşit olana kadar adama maddi manevi destek olduğu, kadın artık "bizim de bir çocuğumuz olsun" dediğinde, adamın "çocuk istemiyorum ben vb" dediği örnekler de var forumda.

Nafakayı da çocuğa hedirmesine icirmesine bakmasına sayın. Bunun böyle olacagı belliydi. Evlendiniz şimdi laf etme hakkınız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…