Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Bencil pisligin teki hala olgunlaşamamis çünkü. Kac yasinda bu kadin ya? Kendinden önce çocuğunu düşünmeyen insan degildir bana gore. Kafada var bir seyler demek ki o kadar varligin icinde cocugu o halde gezdiriyorsa.

Çocuğuna bir ayakkabı, eşofman dahi almıyorsa göz göre göre yanınıza eski ya da küçülmüş şeylerle gönderiyorsa o zaman bir şeylerden kısmanın vakti gelmiştir.

Kadının kendi eviymiş, kendi maaşı var. Üstüne asgari ücret üstü nafaka alıyor. Çocuğun her şeyini babası ödüyor. Ee niye hala çocuk patlak ayakkabı ile geziyor? Çocuk donsuz kalsa, babası alsın diye öyle mi gönderecek yanınıza?

Örneğin düzenli olarak karşılanan bir masrafını karşılamayı bırakabilir eşiniz. (nafaka hariç) 3 kursa gidiyormuş, 1 kursun ücretini artık kendisinin ödemesi gerektiğini söyleyebilir eşiniz. Aklıma başka bir şey gelmedi.

Boşanmış anne-baba çocuğuyum. Babam evlendiği kadın için annemi bıraktı. Ne nafaka gördüm, ne bir ihtiyacım giderildi. Tüm bunlara rağmen objektif olarak yorum yapıyorum size.

Benim erkek kuzenim, boşanmış 3 çocuklu birisiyle evlendi. Aileden hiç kimse bu duruma karşı çıkmadı, haddimize değil. Annem bile "xxxx çocukların sorumluğuna ne derece hazırsın?" Minvalinde uyarıda bulundu ama temel sebep "Olurda sıkılırsan o çocukları bir daha yıkma" idi.

Kuzenim erkek, aynı evde yaşıyorlar. Yengemin bir kızı var bıcır bıcır (o zaman küçüktü) Benim bile canım kaynardı. Kuzenim bu kızı normal baba gibi sevse sarılsa ki sapık zihniyetli biri asla değil "Üvey baba oldu" iyilikleri için kızsa "Üvey baba oldu" extra tedbirli davrandı.

Bu tarz yorumları yengem ciddi şekilde püskürtü. Çünkü zaten iyice tanımadan, güvenmeden çocuk emanet edecek bir kadın asla değil, olsa adamın ağzına pisler aslan yengem.

Bunları aştılar bu defa kuzenime "Elin çocuklarına bakıyorsun, kendi çocuğunda olsun" diyen zavallılara oldu. Kuzenimde "El olan sizsiniz, onlar ise yavrum" dedi payladı hepsini.

Son durum ise kuzenimin "Keşke benimde olsa" denilecek 3 evladı, mükemmel ötesi bir eşi var.

Bu işler zordur, çok sağlam bir bünye ister. Kendi hayatınızı 2 kişilik planlamak yerine katları ile planlarsınız. Bu konuda haksızsınız demiyorum ama, görünen o ki bu hikayede yanan birincisi çocuk, ikincisi sizsiniz. Keşke evlenirken 2 değil 10 kere düşünseydiniz ama olan olmuş artık.

Ben sizin kotu bi insan oldugunuzu dusunmedigim icin bu durumu hakettiginizi de hic dusunmuyorum acikcasi ama cidden cocugu olan bi adamla evlenirken ne bekliyordunuz ki yada mesela evlenirken sormadiniz mi eski esi ve cocugu icin su an hangi sorumluluklarin altinda oldugunu … benim cok yakin bi arkadasim da cocuklu bi adamla evlendi ve evlenmek icin baya ugrasti yani onu da belirteyim ama su an cok pisman bi de kendi cocugu oldu su an surekli kiyaslama yapiyor kendi bebegi 2 aylik ama diger kizinin ozel liseye gitmesi batiyor mesela arkadasima cunku kendi cocugu o yasa gelince o imkan saglanacak mi bilmiyor surekli beyninde bunlar dönüyor inanilmaz bi durum… yani cocugun velayeti kimdeyse hayati kisitlanan o oluyor buna da sonsuz katiliyorum cunku en basit gece bi ateslense sabaha kadar basinda velayet kimdeyse o bekliyor digeri uyuyor haberi bile yok yani bu en basiti … bu verilen nafakayi bunlarin bedeli gibi goreceksiniz, misal o kadin su an evlenmek istese 10 kere dusunmesi lazim cunku kiziyla cok ama cok guvendigi bi adami ayni eve sokabilir kolay kolay evlenemez bile emin olun esiniz sizle evlenirken o kadar dusunmemistir yani o yuzden nafaka bu yuzden veriliyor zaten kira, elektrik , su , cocugun yiyecegi anneyle gittigi aktiviteler vs mevzularinda da cocugun gideri oluyordur…isin buyuk kismi sizinde cocugunuz olunca olacak bosanmiyorsaniz bile buna hazirlikli olmakta fayda var

Bir seferinde öyle anlaştılar. Ben şu kursları karşılıyorum, sen de bir tanesini öde diye. Ya da eşim anlaştıklarını sanmış.
Bir kere okuldan aradılar, şu kadar ay ödenmemiş kurs borcu var, 16 bin lira ödemeniz gerek diye.
Kabus gibi.

Size nafaka ve eski eşin çocuğuna para harcamaması kosunda hak veriyorum. Anne olarak eski eş de giderlere kesinlikle ortak olmalı.
Ama şunu da göz ardı etmeyin ki eşinizin niyeti bu olmasa da, kasti olarak yapmasa da haftanın 6 günü bu kadar yoğun çalışan bir adam çocuğuyla hakkıyla ilgilenemez.
Bu buz gibi bir gerçek. Eşiniz çocuğunu 'atmak' istememiş olabilir ama pratikte yaşanan şeyin atmaktan farki yok manevi olarak. Bir çocuğun uyanması, okula hazırlanması, evden çıkıp okula gitmesi, akşam okuldan alınması, yemek yemesi, ödevlerini yapması, yatmaya hazırlanması ve uyuması adımlarının hepsinde bir kriz çıkar/çıkabilir. Her adımda çocuğun ikna edilmesi gerekebilir. Üç kursa gidiyor demişsiniz o kurslara götürüp getirmek bile büyük iş yükü. Şu an abarttığımı düşünebilirsiniz ama beş yaşında bir çocuk annesi olarak yazıyorum bunu. Psikolojik olarak yorgunluğumu eminim anneler anlamıştır.

Eşinizle eski eşi ile ayrılmamış olsa idi emin olun eve ve bize vakit ayırmıyorsun diye kavga edeceklerdi. Eşiniz de ne yapayım işim bu, ben kazanıyorum, siz de istediğiniz gibi gezin tozun harcayın diyecekti. Şu anda da durum benzer gibi geldi bana. Aslında eşiniz çocuğun iş yükü için bedel ödüyor gibi bir durum var.
Çocuğun her yaşının ayrı bir manevi zorluğu var.
Dediğim gibi eşimle aramda sorun olmamasına rağmen ben bile çok zorlanıyorum ve bazı noktalarda haksızlığa uğramış hissediyorum çocuğuma yalnız başıma bakım verdiğim için. Bazen de eşimin yurt dışında çalışıyor olmasının getirdiği maddi rahatlığı kullanıyorum kendimi rahatlatmak için.

Sizin bu konuda elbette bir dahliniz ve suçunuz yok, iyi niyetli olduğunuzu da görebiliyorum. Fakat malesef eşiniz ve eski eşi arasındaki durumların sonuçlarını yasamak zorunda kalıyorsunuz.

Umarım gönlünüze göre bir çözüm bulup mutlu olursunuz. Amacım sizi yermek değil. Farklı bir pencereden konuyu göstermek.

Madem ki anne bu kadar sorumsuz baba neden velayeti almıyor ?

Ben anneliğin zorluğunu inkar edemem asla..
Ama anlatmak istediğim şey şu ki, baba ihmal ediyorsa bile kasıtlı olarak yaptığı bir şey yok. Çünkü işi böyle. Bunu ben de kabul ettim bir noktada, bizim de çocuğumuz olsaydı belki bizim çocuğumuza da ayıracağı vakit olsa olsa bu kadar olacaktı. Biz aynı evdeyiz diye vakit geçiriyoruz gibi düşünmeyin uyku saatlerimiz bile bir değil çoğunlukla. Zaten siz de söylemişsiniz bunu.

Para kazanmak kolay değil, evet ben onun kadar kazanmıyorum ama onun kadar çalışmıyorum da. E alsın zaten almasın da demiyorum ki, evet mahkeme sana bu hakkı vermiş çocuğun için bu kadar nafaka bağlanmış bu senin hakkın da sen niye o nafakayı çocuğa harcamazsın benim canımı sıkan yer burası.

Kimse sana çocuğun okul masrafına, en ufak bir şeyine maddi olarak katkıda bulun demiyor. Evet çocuk çoğunlukla seninle kalıyor ama sana da maddi olarak bu kadar rahatlık sağlanıyor. Ne olur o parayla çocuğuna bi ayakkabı, üst baş alsan?

Eşimin zaman ayırabileceği maksimum vakit bu, vakti olsa daha da çok alır ben biliyorum.

Yine de bana hiç doğru gelmiyor. Ben çocuğumu öyle gezdirmezdim. Biz çok yoksulduk ailemle, babam anneme kızardı üst baş alma çocuğa durumumuz yok diye. Annem ne yapar eder babamdan gizli, üç beş kuruş anneannemlerden para alırdı bir şekilde götürürdü beni kıyafet alırdı güzelce cici cici giyineyim diye. Niye? Çünkü çocuğum, temiz temiz pembe pembe giyinmek hakkım diye.

Kadının dolgusunu botoksunu yazana kadar neden boşanacağınızı da yazsaydınız bari neye kulağınızı tıkayacaksınız size bir şey diyen mi var mevzu ne

Çok güzel özetlemişsiniz

Kadının dolgusunu botoksunu yazana kadar neden boşanacağınızı da yazsaydınız bari neye kulağınızı tıkayacaksınız size bir şey diyen mi var mevzu ne
Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevzu bu.

Bunun için eşinş boşamayı düşünmen çok üzücü. Böyle adamdan çocuk yapılır sana da çocuğunada çiçek gibi bakar. Diğer eşin nafakayı kendisine harcaması yemesi evet can sıkıcı ama bu yüzden eşinden ayırlayı füşünmen çok üzücü. Eğer elin onlara para yetiştirmek için çok bocalıyorsa bunu evet elinle konuş. Nafaka çocuğun temel ihtiyacı içindir annesi buna harcamıyorsa ihtihar yollasın anne uyarılsın. Ya da mahkemeye tüm ihtiyaclarını kendisinin karşıladığını isbat edip nafakayı iptal etsin ya da velayet davası açıp siz çocuğu alın annesi 1 kitap almaktan acizse. Eşimize yol gösterin yol da bırakmayın derim

Sadece ben mi anlamadım ? 5 sayfa yazı yorum okudum. Tamam durum biraz can sıkıcı ama boşanmak için ana sebep nedir ?
Sorumsuz eski eş için çok sorumlu babayı mı terk edeceksin ?

Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevzu bu.
Bizim cebimiz derken ? Siz bi katkı sağlamıyorsunuz anladığım kadarıyla siz bunu konuşarak çözemezsiniz adamı maddi olarak sıkıştıracaksınız borç çıkaracaksınız başka harcama kapısı yaratacaksınız konuştuğunuzda bir haklı olursunuz iki haklı olursunuz üçüncüde çocuğumdan kısamam şu bu ya konu gelir kavga edersiniz

Boşanmayin ya bu para işine bı duzenleme getirin para için yikmayin güzel yuvanızi
Böyle uyanıklık yapanların Allah hakkından gelir merak etmeyin

Mevzu bu.

Ama ne bekliyordun evlenirken? Çocuğu olan bir adamla evlenirken böyle hesap kitap meselesi olacağını tahmin etmen gerekirdi. Adamın her koşulda tüm maddi birikimi maaşı çocuğa gidecek bundan daha doğal bir şey yok. İster daha fazla ister daha az. Bu maddi harcama ister eşit olsun ister olmasın, adam çocuğuna para harcıyor.

Bu şekilde hesap kitap yapacak bir karaktersen çocuğu veya bakması gereken aile üyesi olmayan biriyle evlenecektin.

Mevzu bu.

Eşinin kızının daha yurtdışı gezisi olacak, lisesi, arabası, üniversitesi, evlenmesi hepsi daha nice maddi yükü olacak kocanda. Daha şimdiden bu haldeyseniz, adam kızına araba almaya kalksa, kızına söz-nişan yapsa ne yapacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…