Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevzu bu.
Konu sahibi konuda haksız yok malesef .Ama haksızlığa uğrayan biri var o da sizsiniz . Bunu baştan kabul etmişsiniz. Ne kadar nafaka verildiğini nasıl bir baba oldugunu biliyorsunuzdur. Bu kadar öngörüsuz olmamaliydiniz.

Daha çocuğunuz olursa ne olacağını anlatayım. O kadın belki zamanla elli altmış bin nafaka alacak . Sizin çocuğunuz olacak . Siz ona birkaç kıyafet eksik alacaksınız. Ama diğer çocuk istediği kurslara gönderilecek. Cunku adam vicdanını bir sekilde rahatlatmali . Yani burada sadece siz magdurken artık doğan çocukta mağdur olacak .

Evlenirken aşktan gözünüz kör olsa da şu anda aynı durumda değilsiniz artık. Maddi manevi yıllarca yıpranmak mı, acınızı çekip toparlanmak mı karar vermelisiniz.

Eşiniz neredeyse tüm gelirini çocuğuna harcıyor gibi gözüküyor şu anda. Ortak bir çocuğunuz olduğunda da bu durumun değişeceğini sanmıyorum. "İlk çocuğum yanımda değil; bu çocuğumsa yanımda baba sevgisi alarak büyüyor vb" sözleriyle doğmamış çocuğun hakkına girme ihtimali çok çok yüksek gözüküyor. Bu adamın geliri ne kadar? Sizin maaşınız da ev giderlerine mi harcanıyor ?

Evde yatılı kalan; beraber müze,sergi gezdiğiniz çocuğun doğum gününe sizin davetli olmayışınız da bu konunuzla birleşince rahatsız edici. Eşinizin doğum gününden döndüğündeki tavrı da öyle.

E yapsın. Yapsın da çocuğuna yapsın işte.
Annesiyle yurt dışına gidiyor, çocuğun seyahat masraflarını da eşim karşılıyor. Kime yapıyor? Çocuğuna yapıyor. Bu kadar basit aslında mesele.
Araba da alabilir çocuğuna aldığı sürece

Boşanmayin ya bu para işine bı duzenleme getirin para için yikmayin güzel yuvanızi
Böyle uyanıklık yapanların Allah hakkından gelir merak etmeyin

Para bile değil aslında biliyor musunuz bunlar yüzünden huzurum kalmadı.
Bu eve bi katkı sağlarken hep bir motivasyonum vardı, artık kalmadı.
Doğmamış çocuğuma birikim yapıyordum, yine bir motivasyonum kalmadı.

Niye evlendin ki en baştan .Adam tabiki çocuğuna para göndermeye devam eder o onun canı sen işe eşsin seni siler yine çocuğunu silmez zaten silmesinde .Bence boşan senin gibi çocuksuz paranızı beraber yiyeceğiniz kimseye para göndermeyen bi adamla evlenirsin. Aşka bu kadar anlam yükleme vicdan azabı da çekme rahat ol bu adamı bi sene görmesen unutursun dünyada insanlar ne acılar çekiypr unutuyor

2 cocuk annesi olarak yazıyorum.

Çocuğu olmayan kadın erkek; çocuklu kadın ya da adamlarla asla işiniz olmamalı.

Çocuklular çocuklu insanlarla evlenecekler.

Bazen öyle oluyor ki bir gün yataktan kalkmadan yatmak istiyorum, ihtiyacı oluyor acil kendimden vazgeçip hiç düşünmeden ona alıyorum, hasta oluyor her tarafa kusuyor s yaşadığı zorluklar geçen hastalandı ayağım da saatlerce salladım ateşi çıkdımı çıkmadımı kaç gün neler yaşadık, e gün içinde insanı çileden çıkarıyorlar…. yazsam liste uzar gider.

Kendi çocuğun olmayan bir kişinin sorumluluğu, zorlukları, kendinden kısmak, fedakarlık, bitmeyen uğraş, gönlünü hoş etmek vs neden neden neden…

Senin şu yazdıklarını evet çekmek zorundasın diye cevap kimse yazamaz.

Ama işte eeeee eşinde uyanık. O da biliyor cocuklu biri ile eşit derece zorluklara göğüs gerecek maddi manevi…
Cocuksuz biri her koşulda konfor alanı sağlar.

Çok haklısın eğef kafaya koyduysan bitir ama git gellerin varsa o arada cocuk olursa.
Hayatın iyice zorlaşır.

Gereksiz yere huzurunu bozma çabası içerisindesin çocuk 3 5 sene sonra büyüyünce bunlara da kafası ermeye başlayacak zaten. bu arada sen de yaparsın bi tane. Bu dediklerin boşanma sebebi değil. Gözünü kulağını kapat farzetki çocuğun bir annesi yok.

Evet, daha önce de söyledim. Anne de çocuğun masraflarına ortak olmalı. Haklısınız. Ama malesef işte karşı tarafa müdahale şansınız kısıtlı. Yani karşı tarafla eşiniz çok anlasabiliyor olsaydı boşanmazdı zaten.

Hukuki yollara başvurabilirsiniz tabi ki. Ama bence bu sefer de eski eş al çocuğu kendin bak diyebilir ki yerinizde olsam bunu tercih etmem.

Çocuk bu maddı imkanları ileride kımle harcayacak annesi ıle.
Araba alsa annesını bındırmeyecek mı
Sızın yanınızda olsa çocuk o zaman bu ımkanlardan tek yararlanır.
Annesı varken annesi ile yararlanır kı.

Bence siz boşanmak değil de bir süre uzaklaşmak istediniz gibi geliyor çünkü gerçekten bunalmışsıniz nafaka konusunda kalem kalem nereye harcandığını talep edebilir diye biliyorum ebeveynler ancak galiba eşiniz çok yüz göz olmamak adına biraz daha serbest bırakıyor.

Şuan çocuğuna yapıyor zaten. Burada kaç tane anne yazmış, işin manevi kısmını bakıcılık kısmını çocuğun annesi üstleniyor maddi kısmı babada diye. Geçen konunda da onca yıl sonra bu çocuğun anne baba doğum günü kutlaması seni rahatsız etmişti.

Belliki içinde seni huzursuz eden, rahatsız eden şeyler var bu düzende. Ayrıl keyfine bak, kendin gibi çocuksuz biriyle evlen.

Sen bu adamla çocukta yapsan bu şuan dert ettiğin tüm konuları hep ısıtılıp önüne gelecek.

Kadının hayatındaki insan, çocuklarının doğum gününe dahil olmuş mu ?

Son düzenleme:

Bu arada sen de kardeşinin özel üniversite parasını karşılıyormuşsun. Aslında ikinizin de sorumlu olduğu kişiler var. Yani adam sana gelip niye kardeşinin özel okulunu ödüyoruz demiyor belliki.

Dengeyi tutturursanız hiçbir şeye gerek kalmaz bence

Sizin ortak bir çocuğunuz olsa, eşiniz ona da 1 ev bağışlayabilecek durumda mı? Hadi diyelim diğer 1+1 i verdi, evler birbirine denk mi?

Ay bende boşanmış çocuksuz bir adamdan hoşlanmıştım baya, he desem evlenirdi hemen benimle. Böyle konuları okudukça iyi ki kesip atmışım diyorum.

Aslında boşanmalık bir sorun yok, hazmedememe var sadece. Çok kadınsal bir şey sanırım, evet ben de hazmedemezdim o kadar para akıtmasına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…