- 3 Şubat 2009
- 9.748
- 16.514
- 44
-
- Konu Sahibi velvetrose
Ne alaka çocuksuz adamin ne derdi olcak da boşanmış diye hazmedilmeyecek.Ay bende boşanmış çocuksuz bir adamdan hoşlanmıştım baya, he desem evlenirdi hemen benimle. Böyle konuları okudukça iyi ki kesip atmışım diyorum.
Aslında boşanmalık bir sorun yok, hazmedememe var sadece. Çok kadınsal bir şey sanırım, evet ben de hazmedemezdim o kadar para akıtmasına.
Nafaka sadece çocuklu bayanlara verilmiyor ki? Hem bir sürü konu görüyoruz burada, adam yeniden aşık olup evlenince eski eş hasetliğinden çıkıp bela oluyor ortaya. gibi gibi şeyler.Ne alaka çocuksuz adamin ne derdi olcak da boşanmış diye hazmedilmeyecek.
Esimde bende ikinci evliligimizi yapiyoruz. Ikimizinde ayni yasta kizlari vardi. Esit sartlardayken ben bile ilk 2 yil zorlandim kaldiki sizin cocugunuz yok.
Hersey maddi degilki. Aldi verdi giydi .... manevi olarakda zorlu bi surec. Yeri gelecek tatile gideceksiniz ama cocuk haftasi sizde oldugu icin gidemiceksiniz. Yeri gelecek misafiriniz olacak sirf cocuk haftasi sizde degerli kiymetli vakit gecirme adina misafir alamicaksiniz yani daha bisuru bisuru sebepleri var. Bu surec 3 5 yillik degilki universitesi, evliligi vs vs
Konu sahibine verebilecegim bi oneri yok ama buradan evliligi dusunen hanimlara onerim evlenirken esit sartlarda olun ki birbirinizi anlamaya caba gostermeye sabriniz olsun.
Bilerek anlatıyor olabilir evet. Ya çocuk istemeyecek ya da olması durumunda konu sahibine bırakacak masrafları. Yoksa aklı başında bir erkek karısını bu mevzuların içine çekmez.Adam bilerek anlatıyor bence. Kadın yarın çocuk istiyorum dese, "görmüyor musun, ben daha birine zor bakıyorum, biraz erteleyelim, sen daha gençsin vs" demenin yolunu yapıyor da olabilir.
Bu tip ertelemelerle kadının: eşinin çocuğu reşit olana kadar adama maddi manevi destek olduğu, kadın artık "bizim de bir çocuğumuz olsun" dediğinde, adamın "çocuk istemiyorum ben vb" dediği örnekler de var forumda.
Buna katılıyorum. Bugün eşini denemek için çocuk için hazırım dese adam bin şekilde yan çizecek. Denemesi bedava.Adam bilerek anlatıyor bence. Kadın yarın çocuk istiyorum dese, "görmüyor musun, ben daha birine zor bakıyorum, biraz erteleyelim, sen daha gençsin vs" demenin yolunu yapıyor da olabilir.
Bu tip ertelemelerle kadının: eşinin çocuğu reşit olana kadar adama maddi manevi destek olduğu, kadın artık "bizim de bir çocuğumuz olsun" dediğinde, adamın "çocuk istemiyorum ben vb" dediği örnekler de var forumda.
Bir arkadaşım bunu yapmayı denedi ama olmuyor işte. Aile bütçesinden ciddi harcamalar konuşulmasa da göze batıyor. Kredi kartı ekstresinde, büyük bir harcama yapmak istediğinde önüne çıkıyor. Bir de karı koca olarak bu meseleleri konuşamamak, ( aile bütçesinden bir çocuğun masraflarının karşılanması , harcamaları, sorunları, ergenliği, eski eşle yaşanan sorunlar ) başka sorunlara yok açıyor. Arkadaşımın eşi bunları konuşmayınca surat asıp oturuyordu, arkadaşımın neşesine , yaşama hevesine katılmıyordu. Eşlerden biri iki tarafı da etkileyen böyle bir konuda konuşamazsa , iki taraf gene mutsuz oluyor. Eşki eş her aradığında ya da msj attığında sinir olmaya başladı arkadaşım, en sonunda çocuğa bile söylenmeye başladı. Hafta sonu onlardaydı çocuk ve ödevini yapması gerekiyor ama ergen işte yapmıyor. Akşama arkadaşlarla plan yapıldı yemeğe gidilecek ama çocuk ödevi bitirmediği için gerginlik oldu. Babası bu ödev bitecek , doğru düzgün yap ödevini, bu ödev bitmeden dışarı çıkılmayacak dedi, iyi de plan var birazdan çıkılacak , kıyafetler giyildi, kuaföre gidildi. Benim arkadaş , eşinin kızına bak ödevini yap , senin yüzünden dışarı çıkamıyoruz dedi diye kız sen kimsin ki benimle böyle konuşuyorsun dedi ve ağlamaya başladı annesini aradı , annesi, arkadaşın kocasını aradı. Senin karın benim çocuğuma laf söyleyemez diye. Tartışma çıktı , sinir gerginlik. Kız annesine gitti ama o gece de zehir oldu.Bakin abla dedigim biri, sizin gibi bosanmis 2 cocuklu bir adamla evlendi (adam ilk askiydi, yillar sonra kavustular).
Adam, evlenmeden once iki cocuguna da birer ev aldi ve ustlerine yapti, evler kirada ve cocuklarin masraflarini karşılıyor, anneleri (birebir sahit olduğum icin yaziyorum) icip icip bizimkilere sariyordu, sonucta ne mi oldu?
2 cocugunda velayetini aldilar, daha anne bile olmamisken birden iki cocuga annelik yapar oldu, cocuklarda onu cok seviyor, sonra kendi cocugu oldu, cocuklarin tum annelik yuku kendisinde, babada on numara baba sizin esiniz gibi. Ama iste orada kocaman bir ama var... herseye ragmen evlendigine ve cocuk yaptigina inanilmaz pisman, cunku birsey dedigi anda adi uvey anneye çıkıyor, kimse demese kendi kendine vuruyor bu yaftayi.
Bunu neden mi anlattim, uvey evlat zordur, siz kendi cocugunuza birsey icin kizsaniz, annedir disiplin veriyor derler, ama uveye kizsaniz katlanamiyor derler. Simdi uvey cocugunuza yapılanlar size batmiyor sanıyorsunuz ama aslinda batiyor, yoksa kadinin botox yaptırmasi niye sizi rahatsiz etsin ki? Evet esiniz duzgun biri belli ama birakin isi hukuki yollara dokup cozumu kendi bulsun, yoksa bir babanne doldurusuna bakar yuvanizin yokus asagi yuvarlanip istemediğiniz bir bosanmayla sonuclanmasi. Eşim dolmaz demeyin, soz konusu evlat olunca dolmayacak anne baba yoktur, uzgunum ama hayatin gercekleri bunlar.
Birakin eşiniz halletsin siz de kendisine bu meseleleri bana taşima, bu konular senle eski esinin konusu deyin ve kapatin, nafaka meselesi duzene girene kadar da (bence) cocuk dusunmeyin, belliki aklınıza yatmayan cok sey var ki bosanma lafi beyninizde dolasiyor.
Kendinize iyi bakin, uzulmeyin ve kocaniza birakin bu meseleleri.
Aynen bende boyle dusunuyorumAdam iyi bir baba, çocuk ile sorununuz yok ama ben sizi anladım ilerde adam size ve ortak çocuğunuza yetemeyecek belki de kendinizi değil ama çocuğunuzu kenara itilmiş gibi hissedeceksiniz.O çocuk için herşeyin en iyisi olurken şartlar zorlaşacak sizin ki daha eksik yaşayacak . Korkularınız var haklısınız bunun çaresi sizde ,ya bosanirsiniz ya da belki de öyle olmaz diye kumar oynarsınız ne çıkarsa artık bahtiniza. ..
İnşallah bosanirsinız kendinize yeni sömürge bulursunuz filmlerdeki uvey annelere benziyorsunuzMerhabalar herkese. Bilen bilir daha önce konu açmıştım, eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var.
Dün ilk kez ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. İleride yaşayacaklarımın bir fragmanını gördüm sanki.
Bizim henüz çocuğumuz yok.
Eşim inanılmaz verici bir insandır, şurada x kişi yardıma ihtiyacı var deyin koşa koşa gider yardım eder ki ben bu huyunu çok severim ama artık sömürüldüğünü düşünmeye başladım.
Yine daha önce söylemiştim, çocuğuyla da hiçbir problemimiz yok sever beni arkadaş gibiyiz çoğunlukla.
Ama büyüklerin hırsları ne yazık ki etkiliyor ilişkileri.
Eşim çocuğunun a’dan z’ye her şeyini karşılar. Özetleyecek olursam özel okul, en az 3 tane kurs, özel sağlık sigortası, hayat sigortası, servisi, her tatili, her etkinliği, yaz okulları, kitabı vs.. çocuğu olanlar daha iyi bilir belki aklıma gelmeyen her türlü giderler. Onun haricinde her zaman gittiği yerlerden bir şeyler alır. Üstüne asgarinin bir tık üstünde nafaka veriyor.
Karşı tarafın evi, kendine ait işi güzel de bir geliri var anlamanız açısından detaylıca anlatıyorum.
Eşim çocuğunu da işinden ne zaman vakit bulabilirse yatılı kalacak şekilde alıyor, dışarıda da eğlenceli vakit geçirmek için epey uğraşıyoruz şu müze, bu etkinlik vs.
Yani benim eşim eksik bir baba değil ve karşı tarafın bir şeylerin acısını çıkartacağı durumlar da yok. Boşanmaları da sevgi eksikliğinden kaynaklı, anlaşmalı boşanma.
Neyse ben sıkıntıma geleyim, çocuğun annesi çocuğuna bir kuruş harcamamak için ekstra çaba sarfediyor. Örneğin bi 8 ay önce falan eşim bi ayakkabı almıştı çocuğuna, ben de ne zamandır görüyorum ayakkabılar perişan halde beraber bi yere gidiyoruz kötü gözüküyor yani yanlardan patlamış rengi simsiyah olmuş gören de bu insanların parası yok çocuğuna ayakkabı alamıyor sanır. Veya çocuk bir geliyor paçası uzun olması gereken eşofman altı çocuğun boyu uzamış artık bilekten iki karış yukarı gelmiş, küçük geliyor. Yani çocuğa babası ne alıyorsa artık giyilemeyecek hale gelene kadar onlarla geziyor ve en sonunda yine babası alıyor.
Kendisi botokslar, dudak dolguları vs kendisine çok güzel bakıyor. E baksın tabii ki ben de yaptırıyorum her kadının hakkı ama insan neden çocuğuna bir kuruş harcamaktan bu kadar erinir? Bunu da geçiyorum çocuğun hiçbir masrafına dahil olmuyorsun, e üstüne bir asgari iştirak nafakası alıyorsun. O zaman demek ki bu nafaka doğru yere gitmiyor benim canımı sıkan nokta bu. Çocuğuna yaptığı her kuruş masraf helal hoş olsun ama bu para eski eşinin kişisel harcamalarına gidiyorsa işte bir kadın olarak buna katlanamıyorum.
Biz gelirimizi giderimizi her şeyimizi kalem kalem hesaplayan, şurda şu noktada dikkat edelim biraz kemer sıkalım şu ay şöyle birikim yapalım gibi dikkat eden bir çiftiz.
Eşim konuşmasına konuşmuş, zaten sürekli konuşuyor. Acaba şuna da sen mi dahil olsan, 300 liralık kitap masrafı için bana yazmasan direkt sen alsan, benim almamı beklemeden çocuğa bir ayakkabı alsan bu şekilde gezmese vs vs.. sonuç? Yok, aynı.
Eşim bir avukat tanıdığına danışmış sanırım, nafakanın doğru yere gittiğini düşünmüyorum diye ama bir sonuç çıkar mı bilemem. Zaten eşim çocuğunun ucundan kıyısından etkileneceği her şeyden kaçınır bu zamana kadar böyle verici olmasının sebebi de bu.
Ben boşanmış çocuklu bir adama aşık olduğumda zorlanacağımı biliyordum ama evliliğimi bitirme noktasına gelecek kadar ağır bir bedel ödeyeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Eşimi seviyor muyum? Evet çok seviyorum. Birbirimizle hiçbir sorunumuz yok ne ilgi alaka açısından, ne de başka bir şey. Ufak tefek kıskançlıklar olur sadece hepsi bu.
Uzun oldu özür dilerim, özetle üzülüyorum. Ya her şeye kulaklarımı tıkayıp umursamamayı öğrenip yoluma devam edeceğim ya da ayrılacağım.
+1Adam bilerek anlatıyor bence. Kadın yarın çocuk istiyorum dese, "görmüyor musun, ben daha birine zor bakıyorum, biraz erteleyelim, sen daha gençsin vs" demenin yolunu yapıyor da olabilir.
Çocuk bu kadar kötü bir kadının yanında neden kalmak istesin ki ( siz öyle tarif ettiniz) , bence velayeti alın rahat edin komple , hoş o zaman daha çok para ve zaman harcayacaksınız, her halükarda bu evlilik sizi mutlu etmeyecek maalesef ...Çocuk annesiyle kalmak istiyorsa velayet davası açmak doğru olmaz ki.
Biyolojik olarak babası değil ama, o çocukları kendinin gibi benimsedi. Biz de yeğen diye benimsedik. Ortak çocukları yok.Sonuç olarak kuzeninizle eşinin ortak çocukları yok sanırım.
Konu sahibi “filmlerdeki” gibi bir üvey anne olsaydı botoxu eksik olmayan altında son model araba olan eski eşini de çocuğunu da havada karada unutturmuş bir kadın olurduİnşallah bosanirsinız kendinize yeni sömürge bulursunuz filmlerdeki uvey annelere benziyorsunuz
Iyi de o mantikla hic evlenmeyelim o zaman her an her sey bela olabilir eski sevgili dahil. Cocuk olmayinca kadinin alacagi kuş kadar bisey olur çalışınca da kaybeder zaten. Nafaka tutarlari belli cocuk icin bile komik rakamlar veriliyor kim o parayla calismadan evde oturabilir bu devirde.Nafaka sadece çocuklu bayanlara verilmiyor ki? Hem bir sürü konu görüyoruz burada, adam yeniden aşık olup evlenince eski eş hasetliğinden çıkıp bela oluyor ortaya. gibi gibi şeyler.
İyi örnekler olsa da kötü örnekler daha çok
Ya dikkatimi çekti, çocuk 8 ay eski ayakkabı ile gezmiş ve baba almış güya en sonunda lakin ne olursa olsun bu kadar sorumluluk sahibi bir baba nasıl göz yumdu 8 ay boyunca çocuğunun eski ayakkabılarla dolaşmasına, bu kadar düşünceli bir adam eski karısı ne halt olursa olsun bir gün bile dayanamaz çocuğunun eskilerle gezmesine , konuda oturmayan şeyler var , sanki linç yememek için çocuğa yapılan harcamalar abartılmış, şişirilmiş gibi , eski eş zaten her halükarda tü kaka ( gerçeği Allah bilir) , bence konu sahibi haset ediyor, adam zengin diye hiçbirşeyi sorgulamadan evlenmiş, şimdi de vay efendim bu niye böyle diye kıyametler koparıyor, ben eşinin mükemmel bir baba olduğuna inanmıyorum , çok mükemmelse alsın velayeti de millet babalık görsün , dizsin en kralından bir oda sorun falan kalmaz, tabi dert sadece bu bahsettikleri ise ama maalesef derdi bu değil, o çocuğun varlığı bile sorun konu sahibi için, şimdi bencilce 2. Çocuğu için planlar yapıyor ama bu adam 1. Çocuk varken 2. Çocuğa yanaşmaz, konu sahibi ava giderken avlanmış ne yazık ki, çocuklu adamla evlenip herseye göz yumduktan sonra boşuna ortalığı velveleye veriyor, en başından mantıklı düşünmeyip, tek hedef evlenmek olunca böyle oluyor işte ...Hangi kısmına inanmıyorsunuz ?
Ay o konu travmam valla. Bi de eski eşi dey diyordu, sen bizim çocuğa bak özele gönder eşin de sizin çocuğa ve evinize baksın+1
Konu sahibi maalesef bir noktada mağdur olabilir.
Vardı burada öyle bir üye. Bayağı senelerce adam paraları eski eşiyle çocuğuna akıtmıştı. Sonra kendi çocukları olduğunda da beş kuruş vermemişti. Bahanesi de ilk çocuğu mağdur etmek istememesiydi.
Ya böyle olur geleceğiniz ya da Şermin'in dediği gibi adam hiç çocuk işine kalkışmaz.
Ben pek pembe bakamıyorum bu tarz olaylara.
Yanlış anlamayın ama çocuklu erkekler çocuksuz kadın olunca ona ömründe görmediği ilgiyi, sevgiyi, şefkati vermek için çok afedersiniz kendini yırtıyor, tabi çok iyi bilirler çocuk nasıl bir eksi puan (!) o yüzden çocuklu kadına bakmazlar bile. Sordunuz mu ona hiç, benim de bir çocuğum olsa yine beni seçer miydin diye, meraktan soruyorum? O sizin böyle büyük harcamalar yapmanıza, yeni bir çocuk istememenize, eski eşle mecburi bir kontaktta kalmanıza dayanabilir miydi?Eşimin bana olan sevgisinden asla şüphe edip burda günahını alamam.
Birbirimizi seviyoruz, severek evlendik beraber neler yaşadık. O ebeveynini kaybetti birbirimize sımsıkı kenetlendik, ben ailemle bazı problemler yaşadım o bana bir omuz verdi bunları asla göz ardı etmiyorum.
Belki boşanmayı düşünüp ona çok büyük ayıp ediyorum ama ömür boyu bunlarla yaşamak bana çok yıpratıcı geliyor.
Ben böyle şeyler gördükçe kimseye boşan dememeye başladim. Artık çocuğa bahane gözüyle bakamıyorum tabi yapılış amacı hakikaten bahane bulmak değilse.Ay o konu travmam valla. Bi de eski eşi dey diyordu, sen bizim çocuğa bak özele gönder eşin de sizin çocuğa ve evinize baksınkadın bi de yıllarca sesini cikarmamisti. Deli midir nedir, o kadar kıymetli çoğun varsa boşanma o zaman ya.
Kadın bosandı diye botoks yaptırmasın mı hayatını sadece çocuğuna adayan cefakar fedakar anne olması gerekirdi dimi ?Baba baska biriyle evlilik yaparkenKonu sahibi “filmlerdeki” gibi bir üvey anne olsaydı botoxu eksik olmayan altında son model araba olan eski eşini de çocuğunu da havada karada unutturmuş bir kadın olurduBaşka yerden saldırın kadına. Üvey anne görmemişsiniz.