Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Ne alaka çocuksuz adamin ne derdi olcak da boşanmış diye hazmedilmeyecek.

Ne alaka çocuksuz adamin ne derdi olcak da boşanmış diye hazmedilmeyecek.
Nafaka sadece çocuklu bayanlara verilmiyor ki? Hem bir sürü konu görüyoruz burada, adam yeniden aşık olup evlenince eski eş hasetliğinden çıkıp bela oluyor ortaya. gibi gibi şeyler.

İyi örnekler olsa da kötü örnekler daha çok

Bi ornekde verebilirim
Esimin yakin arkadasina kiz isteme soz nisan dugun herseyine biz sahit olduk. Arkadasininda ilk evliliginden bir oglu var ama evlendigi kisinin ilk evliligi.
Zamanla bizde gide gele bu hanimla arkadas olduk. Yani aslinda cok iyi kalpli, konuskan,saygili degerli bir insandi. Ayrica kendisi avrupa genelinde cok iyi bi sirkette management yani mudurdu. Hicde oyle kibirli birisi degildi.
Kiz esinden 2 kat fazla maas aliyodu. Onlarinda bi cocuklari oldu.
E diger cocuk artik ergen oldu. Cocuk nekadar uslu efendi yetismisde olsa ihtiyaclari artiyodu istekleri oluyodu. Bi PlayStation 500 euro, bisiklete aman iste kendini itilmis hissetmesin en pahalisindan alalim diye diye cocugun butun giderleri karsilanirken kendi ortak cocuklarina yeri geldi 2. El oyuncaklar satin aliyolardi yada kadinin yegenlerinden kalma seyleri kullaniyodu.
Sonuc? Evlilikleri 3 yila dayanmadan bosandilar.

Bilerek anlatıyor olabilir evet. Ya çocuk istemeyecek ya da olması durumunda konu sahibine bırakacak masrafları. Yoksa aklı başında bir erkek karısını bu mevzuların içine çekmez.

Buna katılıyorum. Bugün eşini denemek için çocuk için hazırım dese adam bin şekilde yan çizecek. Denemesi bedava.

Adam iyi bir baba, çocuk ile sorununuz yok ama ben sizi anladım ilerde adam size ve ortak çocuğunuza yetemeyecek belki de kendinizi değil ama çocuğunuzu kenara itilmiş gibi hissedeceksiniz.O çocuk için herşeyin en iyisi olurken şartlar zorlaşacak sizin ki daha eksik yaşayacak . Korkularınız var haklısınız bunun çaresi sizde ,ya bosanirsiniz ya da belki de öyle olmaz diye kumar oynarsınız ne çıkarsa artık bahtiniza. ..

Bir arkadaşım bunu yapmayı denedi ama olmuyor işte. Aile bütçesinden ciddi harcamalar konuşulmasa da göze batıyor. Kredi kartı ekstresinde, büyük bir harcama yapmak istediğinde önüne çıkıyor. Bir de karı koca olarak bu meseleleri konuşamamak, ( aile bütçesinden bir çocuğun masraflarının karşılanması , harcamaları, sorunları, ergenliği, eski eşle yaşanan sorunlar ) başka sorunlara yok açıyor. Arkadaşımın eşi bunları konuşmayınca surat asıp oturuyordu, arkadaşımın neşesine , yaşama hevesine katılmıyordu. Eşlerden biri iki tarafı da etkileyen böyle bir konuda konuşamazsa , iki taraf gene mutsuz oluyor. Eşki eş her aradığında ya da msj attığında sinir olmaya başladı arkadaşım, en sonunda çocuğa bile söylenmeye başladı. Hafta sonu onlardaydı çocuk ve ödevini yapması gerekiyor ama ergen işte yapmıyor. Akşama arkadaşlarla plan yapıldı yemeğe gidilecek ama çocuk ödevi bitirmediği için gerginlik oldu. Babası bu ödev bitecek , doğru düzgün yap ödevini, bu ödev bitmeden dışarı çıkılmayacak dedi, iyi de plan var birazdan çıkılacak , kıyafetler giyildi, kuaföre gidildi. Benim arkadaş , eşinin kızına bak ödevini yap , senin yüzünden dışarı çıkamıyoruz dedi diye kız sen kimsin ki benimle böyle konuşuyorsun dedi ve ağlamaya başladı annesini aradı , annesi, arkadaşın kocasını aradı. Senin karın benim çocuğuma laf söyleyemez diye. Tartışma çıktı , sinir gerginlik. Kız annesine gitti ama o gece de zehir oldu.
Burda kimi suçlayacaksın, normal ergenlik sancıları yaşayan kızı mı, ödev konusunda sözünü dinletemeyen babaya mı, yoksa çocuğun ödevi yüzünden hayatı etkilenen arkadaşıma mı?

Aynen bende boyle dusunuyorum
Yani aslinda adam kotu degil, e bu kadinda kotu degil, cocuk hic degil, eski ese tam yorum yapmicam ... ama sartlar esit degil

Anlamaya calissada anlayamayacak çünkü o adamin gecmisi hic bizaman gecmicek, gelecektede olacak cunku cocuk var ortada.

İnşallah bosanirsinız kendinize yeni sömürge bulursunuz filmlerdeki uvey annelere benziyorsunuz

+1
Konu sahibi maalesef bir noktada mağdur olabilir.
Vardı burada öyle bir üye. Bayağı senelerce adam paraları eski eşiyle çocuğuna akıtmıştı. Sonra kendi çocukları olduğunda da beş kuruş vermemişti. Bahanesi de ilk çocuğu mağdur etmek istememesiydi.
Ya böyle olur geleceğiniz ya da Şermin'in dediği gibi adam hiç çocuk işine kalkışmaz.
Ben pek pembe bakamıyorum bu tarz olaylara.

Çocuk annesiyle kalmak istiyorsa velayet davası açmak doğru olmaz ki.
Çocuk bu kadar kötü bir kadının yanında neden kalmak istesin ki ( siz öyle tarif ettiniz) , bence velayeti alın rahat edin komple , hoş o zaman daha çok para ve zaman harcayacaksınız, her halükarda bu evlilik sizi mutlu etmeyecek maalesef ...

İnşallah bosanirsinız kendinize yeni sömürge bulursunuz filmlerdeki uvey annelere benziyorsunuz
Konu sahibi “filmlerdeki” gibi bir üvey anne olsaydı botoxu eksik olmayan altında son model araba olan eski eşini de çocuğunu da havada karada unutturmuş bir kadın olurdu Başka yerden saldırın kadına. Üvey anne görmemişsiniz.

Iyi de o mantikla hic evlenmeyelim o zaman her an her sey bela olabilir eski sevgili dahil. Cocuk olmayinca kadinin alacagi kuş kadar bisey olur çalışınca da kaybeder zaten. Nafaka tutarlari belli cocuk icin bile komik rakamlar veriliyor kim o parayla calismadan evde oturabilir bu devirde.

Hangi kısmına inanmıyorsunuz ?
Ya dikkatimi çekti, çocuk 8 ay eski ayakkabı ile gezmiş ve baba almış güya en sonunda lakin ne olursa olsun bu kadar sorumluluk sahibi bir baba nasıl göz yumdu 8 ay boyunca çocuğunun eski ayakkabılarla dolaşmasına, bu kadar düşünceli bir adam eski karısı ne halt olursa olsun bir gün bile dayanamaz çocuğunun eskilerle gezmesine , konuda oturmayan şeyler var , sanki linç yememek için çocuğa yapılan harcamalar abartılmış, şişirilmiş gibi , eski eş zaten her halükarda tü kaka ( gerçeği Allah bilir) , bence konu sahibi haset ediyor, adam zengin diye hiçbirşeyi sorgulamadan evlenmiş, şimdi de vay efendim bu niye böyle diye kıyametler koparıyor, ben eşinin mükemmel bir baba olduğuna inanmıyorum , çok mükemmelse alsın velayeti de millet babalık görsün , dizsin en kralından bir oda sorun falan kalmaz, tabi dert sadece bu bahsettikleri ise ama maalesef derdi bu değil, o çocuğun varlığı bile sorun konu sahibi için, şimdi bencilce 2. Çocuğu için planlar yapıyor ama bu adam 1. Çocuk varken 2. Çocuğa yanaşmaz, konu sahibi ava giderken avlanmış ne yazık ki, çocuklu adamla evlenip herseye göz yumduktan sonra boşuna ortalığı velveleye veriyor, en başından mantıklı düşünmeyip, tek hedef evlenmek olunca böyle oluyor işte ...

Annenin maddi durumu iyi olabilir . Ama belli ki eşiniz kadar iyi değil . Anne aldığı nafakayı çocuğunun yaşadığı evin kirası ,mutfak masrafı ve faturaları için de kullanıyor . Birikim de yapıyordur . Gidip botoks yaptırmıyordur sadece . Yani çocuğun yaşadığı ortam için de kullanıyor . Yediği yemekler için .
Yani çocuğa harcaması demek sadece ayakkabı, oyuncak almak demek değil. Bu çocuk Büyük oranda anneyle kalıyor . Dersi , okulu , hastalığı çocuk sinir krizleri , huysuzluğu hep anne ilgileniyor .bunu da düşünün . Evlenirken düşünmüşsünüzdür . Anneyle kalıyor zaten çocuk diye . Anneyle kalması demek büyük yük onda demek . O yüzden bilemiyorum. Annenin kötü bir anne olduğunu düşünüyorsanız velayeti baba alacak . Tüm sorumluluğu da o alacak .

Ay o konu travmam valla. Bi de eski eşi dey diyordu, sen bizim çocuğa bak özele gönder eşin de sizin çocuğa ve evinize baksın kadın bi de yıllarca sesini cikarmamisti. Deli midir nedir, o kadar kıymetli çoğun varsa boşanma o zaman ya.

Yanlış anlamayın ama çocuklu erkekler çocuksuz kadın olunca ona ömründe görmediği ilgiyi, sevgiyi, şefkati vermek için çok afedersiniz kendini yırtıyor, tabi çok iyi bilirler çocuk nasıl bir eksi puan (!) o yüzden çocuklu kadına bakmazlar bile. Sordunuz mu ona hiç, benim de bir çocuğum olsa yine beni seçer miydin diye, meraktan soruyorum? O sizin böyle büyük harcamalar yapmanıza, yeni bir çocuk istememenize, eski eşle mecburi bir kontaktta kalmanıza dayanabilir miydi?

Ben böyle şeyler gördükçe kimseye boşan dememeye başladim. Artık çocuğa bahane gözüyle bakamıyorum tabi yapılış amacı hakikaten bahane bulmak değilse.

Kadın bosandı diye botoks yaptırmasın mı hayatını sadece çocuğuna adayan cefakar fedakar anne olması gerekirdi dimi ?Baba baska biriyle evlilik yaparken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…