Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Ülkede babalık görevini doğru düzgün yapmayan o kadar adam var ki, adamın zaten yapması gerekenleri öyle bir yazmış konu sahibi sanarsın yetimhaneden almış da pamuklara sarmış elin çocuğunu ,zaten olması gereken budur , o adam o çocuğa her türlü bakacak , maddiyati da iyiymiş zaten , neden çocuğuna konfor sunmasın ki , şayet Allah vermesin ben boşansam çocuğuma tek bakmam ,söke söke alırım evladımın hakkını , yok öyle çocuğumuzu bana postalayıp gününü gün etmek , gerekirse velayeti de paylaşırım sorumluluktan azletmemek için, tüm boşanan kadınlara diyorum ki tek başınıza sorumluluk almayın, elinizden geldiğince eski eşi de dahil edin herşeye...

Çok açık soracağım, kadının çocuğuna para harcamaması, eşinin verdiği nafakaları çocuğa harcamama ihtimali… neden boşanmayı düşündürtüyor sana. Hangi duygu uyanıyor içinde?

Ben avukatım ve size söylüyorum. İştirak nafakası alan taraf bu parayı çocuğun kıyafet ya da ayakkabısına , okuluna harcamak zorunda değil. O yüzden bu parayı harcamıyor diye kadına laf etmeyin. Bu miktar nafakayı ödemeyi kabul eden zaten eşiniz.
Cevap vereyim eski eşin dolgu ve botoks yaptırmasından hiçbir sorun görmüyorum . Zaten ciddi bir operasyon geçirmiyorsa , çok da pahalı işlemler değil, yılda bir kaç kez yaptırınca. Ayakkabı almıyor kıza demişsiniz ama bir yandan da kız annesi ile yaşamaktan gayet mutlu demişsiniz. Kendiyle ilgilenmeyen, ayakkabı bile almayan annesi ile yaşamaktan nasıl mutlu olabilir ki.
Siz çok dolmuşsunuz, ayakkabısı sorun, onun yüzünce haftalarca dışarı çıkmamak sorun , eski eşin botoksu sorun, iştirak nafakası sorun. Bunların gözünüze batması konusunda suçlamıyorum sizi. Bunların parası direk sizin kartınızdan çekilmese de, sizin aile bütçenizi etkiliyor. Sizin bütçenizi etkileyen bir durum var ve sizin bu konuda hiç bir yaptırım ve kısıtlama hakkınız yok. O çocuk sizin değil , ona yapılan masraf ve harcamalara karışma hakkınız da yok. Ama bu yıllar içinde içinizde birikecek, eski eşe diş bilemeye başlamışsınız bile, bu sonradan kıza ve eşinize olmak üzere devam edecek.
Sizin gözünüze batan eski eşin yapmadıkları değil , neden hayatınızda olmayan bir kadının muhasebesi sizi ilgilendirsin ki? Asıl derdiniz gözünüze batan , eski eşten olan çocuğun harcamalarının katlanarak artacak olması , sizin maddi durumunuzu, ilerde doğacak ortak çocuğunuzun konforunu bile etkileyecek olması. Ben size kötü insan demiyorum, benim arkadaşımda benzer şeyler yaşadı ama kabul edilmesi gereken gerçekler var. Siz çocuklu bir adamla evlendiniz, sizin doğurmadığınız bir çocuk hayatınızın ortasında ve sizin bu konuda kontrolünüz yok. Kocanıza bu işi hallet diyemiyorsunuz çünkü sonunda eski eş ve kızıyla sorun yaşayacak ve bu sorun size yansıyacak. Sizin doğurmadığınız bir çocuk için, özel okulda okutacak bütçemiz yok, devlet okuluna gitsin, o kadar kurs almasına gerek yok , saha uzun ve devletin sağladığı kurslara gitsin diyemiyorsunuz, ben haftalarca düzenimi bu kız çocuğuna göre ayarlamak zorundayım diyemiyorsunuz.
Dedim ya arkadaşımda yaşadı ve o da boşanmak zorunda kaldı. Ben erkek sanmıştım sizin çocuğu ama inanın kızın ergenliği daha bir zor oluyor.
Siz eski eşi suçlayıp , sinirinizi ondan çıkarmak istiyorsunuz çünkü dertlerin kaynağı olarak onu görüyorsunuz ama bu size bir çözüm sağlamayacak. Sizin etkiniz ile çözülmeyecek ve katlanmak zorunda olduğunuz bir durum var. Hesap kitap yapıyoruz demişsiniz ama o hesabın içinden yapılan çocuğa ait masraflara müdahale de bulunamıyorsunuz işte.

Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevz

Kadın bosandı diye botoks yaptırmasın mı hayatını sadece çocuğuna adayan cefakar fedakar anne olması gerekirdi dimi ?Baba baska biriyle evlilik yaparken
Aynen ya botoks yapınca ne oluyor yani Bizim toplum alışmış fedakar ,derbeder annelere , valla çok iyi yapıyor, o kadın o kadar kötü olsa evladı yanında durmazdı bile , hergün babada kalmak isterdi ki bu baba güya çok süper bir babaymış...

maalesef benzer durumu yaşadım ve halen yaşıyorum hatta benden önce bile yaşanan durumlar var. mesela cocuga kalın kıyafet gıydırmek yaz ortasında, vucudu yara olsun da babayı sıkayet edelım gorusmesını engelleyelım

babanın daha onceden aldıklarını, baba cocugu almaya gıttıgınde yuzune atmak

cocugu yırtık atlet, eskı ayakkabı, yanında bır pıjama bıle olmadan yatılı vermek

bunların hepsını yasadık, en alasından nafakasını da aldı, durumu da esımden ıyı . ama dedıgınız gıbı cocugun hakkı, ama annelerın bazıları ınanın sırf bosanma ıntıkamı ya da evlılıkte yasanan sorunları asayıp adeta cocuk uzerınden bır öc alma cabasında oluyorlar maalesef.

hele baba yenı hayat kurunca, hırs ve zarar vermeye calısıyorlar ekstra

Evet zaten random bir baba yapıyor bu kadarını, bu adamlar babalık yapsın diye her gün kavga döğüşle geçme pahasına yanımıza mı yabıştıralım zamkla anlamadım.

Hayır mahkemece iştirak nafakasının nasıl harcandığı konusunda bir açıklama istemesi gibi bir uygulama yok. Nafakanın düşürülmesini isteyebilir ama anlaşmalı boşanırlen kabul ettiği miktarın düşürülmesi pek muhtemel gözükmüyor. Cem Yılmaz dolar üzerinden nafaka ödüyorum, zorlanıyorum diye dava açtı ama mahkeme reddetti. Şu ihtimal var , çocuğun velayetini isteyebilir ama konu sahibinin dediği gibi çocuk annesi ile yaşamaktan gayet mutlu. Zaten velayeti alsalar , bakıcı falan tutmak gerekir, daha fazla masraf olur, ve her gece o çocuğun ödevini yaptır, yıka, yatır, sabah kaldır , okula gönder, kurslara taşı. Daha zahmetli ve masraflı olur.

Madem buradaki anneye hiçbir söylemeye gerek yok, babası çocuğunun özel okul, kurs, hatta annesiyle yaptığı yurt dışı tatilinin masrafını bile ödeyebilir, ödemek zorundadır. Asgari ücret üzeri de nafakaya rağmen anne çocuğuna kıyafet bile almasa suçlu değildir.

Yüksek Maaşlı Eski Eşi Cimer’e Şikayet Etmeli Miyim? Bu konuyu açan üye neden doktor kocasının özel okul harici verdiği 6 bin nafakayı artırmak istiyor diye haksız bulundu? Çocuğunun yediği yemeği sayıyor diye kötü anne ilan edildi. Enteresan.

Son düzenleme:
Bu konuyu da biraz açmak istiyorum kendisine. Hayır evler birbirine asla denk değil.
Bunu da sorun etmemiştim ama, kendisine de o evi de bizim çocuğumuza yap nasıl derim ki.
Avukat olarak söylüyorum, bugün kocanıza bir şey olsa , her malın , evin , arabanın, bankada ki paranın 3/4 ü eski eşten olan kızının.

Ay çok kötü bu konu. Herif resmen suç işliyor, koca hastane ile birlikte. 6 bin tl ne ki, niye haksız bulundu konu sahibi?

siz her anlamda haklısınız

karsı tarafın kotu nıyetlı oldugu da aşikar

ama bır gercek var ki cocuklu bır adamla olmuyor, ha sızın de olsa belkı sartlar esıt dıye, olumsuzlukları da bu kadar gormuyor oluyorsunuz ama her halıkurda bır gercek var kı sıze aıt olmayan bır varlıktan dolayı; ıster esın annesı ıster cocugu olsun buna benzer seyler yasanıp, yenı evlılık cok ypranıyor ya da bıtıyor

gonul secemıyor dıyoruz ama ben de sız de bır cok ınsan da, copsuz uzum dedıgımız tarzdayken cocuklu hem de cocugun sorunlu bır annesı varsa asla boyle bırılerı ıle evlenmemız gerekıyor. cok yıpranıyoruz cunku

Eşiniz siz evlenmeden öncede nafaka ödüyordu yani her şeyi bilerek evlendiniz. Ayrıca çocuk nafakası sadece çocuğa harcamak için alınmaz. Nafaka verildikten sonra ne yapıldığı kısmını sorgulanmak sizin işiniz değildir. Abim ve eniştem, eşinizin nafaka olarak verdiği miktarın çok daha fazlasını evlilik birliği içinde çocuklarına harcıyorlar. İşin ilgi ve bakım kısmına hiç girmiyorum bile.

Ay çok kötü bu konu. Herif resmen suç işliyor, koca hastane ile birlikte. 6 bin tl ne ki, niye haksız bulundu konu sahibi?
Çünkü eski kocası özel okulu masrafını ödüyormuş ya daha ne yapsınmış. Suç işlemesi problem değil.
Buradaki kadın manevi olarak yıpranıyor, babası yapsın tabi her şeyi diyenler keşke o konuda da olsaymış. Kadın resmen fırsatçı eski eş ve çocuğunun boğazından geçen yemeği çok gören anne ilan edilmiş.

Ben konu kapanınca gördüm, eski eş tarafından aldatılmış, düzen kurana kadar ciddi sıkıntılar yaşamış bri kadındı üstelik.

Benzer bir alayı yazacaktım, arkadaş çocuklu biri ile görüşüyordu, çocuk 15 yaşındaydı zaten yani 3 yıl reşit. Bir sevgiler ilgiler, hayatımın aşkısınlar, kavga edince hemen atlayıp 6 saat uzaktan gelmeler, yurt dışı gezleri, pırlanta yüzük , evlilik teklifi. Sonra evi nerden tutalım diye bakarken, burayı da ilerde çocuk odası yapalım diye konuşunca arkadaşım, adamda küplere binmeler, senin derdin çocuk zaten sadece, çocuğumuz olmasa ne yaparsın demeler, sonra çocuk önemli konu iyi düşünmek lazım, şakayla karışık bak hamile kalınca anne olunca karekter değiştirmek yok, sorunlu birine dönüşmek yok demeler ( bir kadının yaşayabileceği en büyük fiziksel ve psikolojik değişim yaşayacak ve paşama bunu yansıtmayacak) Bu arada eski eş evliliğin ikinci ayında hamile kalmış , isteyerek olmuş bir çocuk.
Nişanlandı , bir süre sonra ayrıldı da kurtuldu.

Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevzu bu.
Çocuklu adamla evlenirken pekte iyi hesap yapamamışsiniz. Çocuğu saksıdaki bitki sandınız herhalde.

harcamalara açıklama yapmak zorunda değil.

kaldı ki siz böyle talepte bulunsanız mahkemede, ya da nafaka indirimi, avukat değilim ama eşiniz çalışmasa bile nafaka ödemek zorunda olduğundan , o durumda bile nafaka tutarında indirim olmuyor asla

gelir durumu, mal mulk durumuna bakılıp cocuguna gelır saglamak zorunda. ısterse calısmıyor olsuni ısterse bekar tek basına asgarı ucretle ya da 3 cocuklu bır adam olsa da artık, bosandıgı esınden oldugu cocuga nafaka öduyor. yukselen bır nafaka da ınmıyor, ındıgıne hıc sahıt olmadık etrafımızda, esımın davası da dahil

bunları bırebır yasadık ..

kaldı k, kotu nıyetlı bır anne, nafaka arttırım talebınden buluyor hatta ısı zorlastırıp. bu durumda da en yuksek orandan nafaka cıkıyor . 13 yasındakı cocuga , 2 asgari ucret maası alan esım, 10.000 tl oduyor su an mesela. yani maasın ceyregı.

Aynı konu hem 2.eş hem de ilk eş tarafından açılmış gibi olmuş.

Kadın kendi rızkını yediriyor diye dertleniyor burada da kadını süslü cocugu da cilekes gostermeye çalışıyor

Bu kadinin sucu ne o kadinin bencilligi yuzunden bu kadin calisip kendinden kismak zorunda degil baba ozel okul parasını oder bir miktarda nakit verir yeterli zaten ozel okula giden bir cocugun ekstra bir suru kursa gitmesine ne gerek var benim oglumda ozelde bir suru ekstra egitim goruyor kursa gitmeye vakti bile yok bunlar hep gereksiz. Baba varini yogunu vermek zorunda degil anneside sorumluluk almak zorunda

Kadın kendi rızkını yediriyor diye dertleniyor burada da kadını süslü cocugu da cilekes gostermeye çalışıyor
Yok valla bu ülkedeki boşanan kadın ve erkek proflini de, çocuklu adamla evlenen kadının asıl derdini de gayet iyi anlıyoruz, insan sarrafı olduk, ben birçok şeye inanmadım zaten , açıkça dese ki ben elin çocuğuna yatırım yapmak istemiyorum daha makbule geçerdi, eski eşi karalamalar, çocuğu aç gibi göstermeler, kocası melek zaten bir kanadı eksik Geç bunları geç diyorum okurken, evde kaldım korkusuna olur olmadık adamlarla evleniyorlar, sonunda da böyle oluyor ne yazık ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…