- 24 Ocak 2021
- 10.531
- 23.464
-
- Konu Sahibi velvetrose
Ülkede babalık görevini doğru düzgün yapmayan o kadar adam var ki, adamın zaten yapması gerekenleri öyle bir yazmış konu sahibi sanarsın yetimhaneden almış da pamuklara sarmış elin çocuğunu ,zaten olması gereken budur , o adam o çocuğa her türlü bakacak , maddiyati da iyiymiş zaten , neden çocuğuna konfor sunmasın ki , şayet Allah vermesin ben boşansam çocuğuma tek bakmam ,söke söke alırım evladımın hakkını , yok öyle çocuğumuzu bana postalayıp gününü gün etmek , gerekirse velayeti de paylaşırım sorumluluktan azletmemek için, tüm boşanan kadınlara diyorum ki tek başınıza sorumluluk almayın, elinizden geldiğince eski eşi de dahil edin herşeye...Kadının yaptırdığı botoksu falan bırakın bence bir kenara. O kadın o çocuğun manevi yükünü tek başına sırtlanıyor, onun da kendini iyi hissetmeye ihtiyacı olamaz mı ?
Yazdıklarınızdan sanki eşiniz hayrına yapıyor gibi bir hava aldım , çocuğa tabii ki maddi olarak destek olacak eğer çocuğa manevi desteği kendisi sağlamıyorsa. O çocuğun bütün büyüme sancılarını o anne çekiyor önce , çekmeye de devam edecek.
Çocuklu adamla evlenmemeliydiniz, ama hatanın neresinden dönülse kardır bana kalırsa.
Bir de tam aile babası denmiş de bu zaten yapılması gereken şeyler. Ekstrem bir şey görmüyorum ben ortada.
Çok açık soracağım, kadının çocuğuna para harcamaması, eşinin verdiği nafakaları çocuğa harcamama ihtimali… neden boşanmayı düşündürtüyor sana. Hangi duygu uyanıyor içinde?Ben anneliğin zorluğunu inkar edemem asla..
Ama anlatmak istediğim şey şu ki, baba ihmal ediyorsa bile kasıtlı olarak yaptığı bir şey yok. Çünkü işi böyle. Bunu ben de kabul ettim bir noktada, bizim de çocuğumuz olsaydı belki bizim çocuğumuza da ayıracağı vakit olsa olsa bu kadar olacaktı. Biz aynı evdeyiz diye vakit geçiriyoruz gibi düşünmeyin uyku saatlerimiz bile bir değil çoğunlukla. Zaten siz de söylemişsiniz bunu.
Para kazanmak kolay değil, evet ben onun kadar kazanmıyorum ama onun kadar çalışmıyorum da. E alsın zaten almasın da demiyorum ki, evet mahkeme sana bu hakkı vermiş çocuğun için bu kadar nafaka bağlanmış bu senin hakkın da sen niye o nafakayı çocuğa harcamazsın benim canımı sıkan yer burası.
Kimse sana çocuğun okul masrafına, en ufak bir şeyine maddi olarak katkıda bulun demiyor. Evet çocuk çoğunlukla seninle kalıyor ama sana da maddi olarak bu kadar rahatlık sağlanıyor. Ne olur o parayla çocuğuna bi ayakkabı, üst baş alsan?
Eşimin zaman ayırabileceği maksimum vakit bu, vakti olsa daha da çok alır ben biliyorum.
Yine de bana hiç doğru gelmiyor. Ben çocuğumu öyle gezdirmezdim. Biz çok yoksulduk ailemle, babam anneme kızardı üst baş alma çocuğa durumumuz yok diye. Annem ne yapar eder babamdan gizli, üç beş kuruş anneannemlerden para alırdı bir şekilde götürürdü beni kıyafet alırdı güzelce cici cici giyineyim diye. Niye? Çünkü çocuğum, temiz temiz pembe pembe giyinmek hakkım diye.
Ben avukatım ve size söylüyorum. İştirak nafakası alan taraf bu parayı çocuğun kıyafet ya da ayakkabısına , okuluna harcamak zorunda değil. O yüzden bu parayı harcamıyor diye kadına laf etmeyin. Bu miktar nafakayı ödemeyi kabul eden zaten eşiniz.Söylediğim şeyler epey alakasız bence bir kere daha okuyun.
Biz zaten zamanımızı “kızına” göre düzenliyoruz. Eşim yeri geliyor aşırı yoğun çalışıyor haftada tek bir gün boşu oluyor, o boşunda da kızını alıyor. Bazen üst üste haftalarca çıkıp bir şey yapamıyoruz. Bir düşünün bakalım bir tek anne mi bu durumda?
Eski eşine “attı” da ne demek? Velayeti neden alsın çocuk annesiyle yaşamaktan memnun zaten. Ama aksi bi durum olsaydı eşim velayeti de alırdı bundan gocunacak bir adam değil.
Siz de özel okul ücretlerini bir araştırın. Bu ödemeleri sadece bu adam yapıyor.
Neden soruma cevap vermiyorsunuz?
Kendine botoks, dolgu yaptırabilecek maddi güce sahip biri, neden her ay aldığı 23 bin lira ile çocuğuna bir ayakkabı almıyor?
Bakın burda eşimin çocuğa yaptıkları değil, “eski eşinin çocuğuna yapmadıkları” gözüme batan.
Bence siz güzelce bir daha okuyun.
Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevz
Aynen ya botoks yapınca ne oluyor yaniKadın bosandı diye botoks yaptırmasın mı hayatını sadece çocuğuna adayan cefakar fedakar anne olması gerekirdi dimi ?Baba baska biriyle evlilik yaparken
maalesef benzer durumu yaşadım ve halen yaşıyorum hatta benden önce bile yaşanan durumlar var. mesela cocuga kalın kıyafet gıydırmek yaz ortasında, vucudu yara olsun da babayı sıkayet edelım gorusmesını engelleyelımMerhabalar herkese. Bilen bilir daha önce konu açmıştım, eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var.
Dün ilk kez ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. İleride yaşayacaklarımın bir fragmanını gördüm sanki.
Bizim henüz çocuğumuz yok.
Eşim inanılmaz verici bir insandır, şurada x kişi yardıma ihtiyacı var deyin koşa koşa gider yardım eder ki ben bu huyunu çok severim ama artık sömürüldüğünü düşünmeye başladım.
Yine daha önce söylemiştim, çocuğuyla da hiçbir problemimiz yok sever beni arkadaş gibiyiz çoğunlukla.
Ama büyüklerin hırsları ne yazık ki etkiliyor ilişkileri.
Eşim çocuğunun a’dan z’ye her şeyini karşılar. Özetleyecek olursam özel okul, en az 3 tane kurs, özel sağlık sigortası, hayat sigortası, servisi, her tatili, her etkinliği, yaz okulları, kitabı vs.. çocuğu olanlar daha iyi bilir belki aklıma gelmeyen her türlü giderler. Onun haricinde her zaman gittiği yerlerden bir şeyler alır. Üstüne asgarinin bir tık üstünde nafaka veriyor.
Karşı tarafın evi, kendine ait işi güzel de bir geliri var anlamanız açısından detaylıca anlatıyorum.
Eşim çocuğunu da işinden ne zaman vakit bulabilirse yatılı kalacak şekilde alıyor, dışarıda da eğlenceli vakit geçirmek için epey uğraşıyoruz şu müze, bu etkinlik vs.
Yani benim eşim eksik bir baba değil ve karşı tarafın bir şeylerin acısını çıkartacağı durumlar da yok. Boşanmaları da sevgi eksikliğinden kaynaklı, anlaşmalı boşanma.
Neyse ben sıkıntıma geleyim, çocuğun annesi çocuğuna bir kuruş harcamamak için ekstra çaba sarfediyor. Örneğin bi 8 ay önce falan eşim bi ayakkabı almıştı çocuğuna, ben de ne zamandır görüyorum ayakkabılar perişan halde beraber bi yere gidiyoruz kötü gözüküyor yani yanlardan patlamış rengi simsiyah olmuş gören de bu insanların parası yok çocuğuna ayakkabı alamıyor sanır. Veya çocuk bir geliyor paçası uzun olması gereken eşofman altı çocuğun boyu uzamış artık bilekten iki karış yukarı gelmiş, küçük geliyor. Yani çocuğa babası ne alıyorsa artık giyilemeyecek hale gelene kadar onlarla geziyor ve en sonunda yine babası alıyor.
Kendisi botokslar, dudak dolguları vs kendisine çok güzel bakıyor. E baksın tabii ki ben de yaptırıyorum her kadının hakkı ama insan neden çocuğuna bir kuruş harcamaktan bu kadar erinir? Bunu da geçiyorum çocuğun hiçbir masrafına dahil olmuyorsun, e üstüne bir asgari iştirak nafakası alıyorsun. O zaman demek ki bu nafaka doğru yere gitmiyor benim canımı sıkan nokta bu. Çocuğuna yaptığı her kuruş masraf helal hoş olsun ama bu para eski eşinin kişisel harcamalarına gidiyorsa işte bir kadın olarak buna katlanamıyorum.
Biz gelirimizi giderimizi her şeyimizi kalem kalem hesaplayan, şurda şu noktada dikkat edelim biraz kemer sıkalım şu ay şöyle birikim yapalım gibi dikkat eden bir çiftiz.
Eşim konuşmasına konuşmuş, zaten sürekli konuşuyor. Acaba şuna da sen mi dahil olsan, 300 liralık kitap masrafı için bana yazmasan direkt sen alsan, benim almamı beklemeden çocuğa bir ayakkabı alsan bu şekilde gezmese vs vs.. sonuç? Yok, aynı.
Eşim bir avukat tanıdığına danışmış sanırım, nafakanın doğru yere gittiğini düşünmüyorum diye ama bir sonuç çıkar mı bilemem. Zaten eşim çocuğunun ucundan kıyısından etkileneceği her şeyden kaçınır bu zamana kadar böyle verici olmasının sebebi de bu.
Ben boşanmış çocuklu bir adama aşık olduğumda zorlanacağımı biliyordum ama evliliğimi bitirme noktasına gelecek kadar ağır bir bedel ödeyeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Eşimi seviyor muyum? Evet çok seviyorum. Birbirimizle hiçbir sorunumuz yok ne ilgi alaka açısından, ne de başka bir şey. Ufak tefek kıskançlıklar olur sadece hepsi bu.
Uzun oldu özür dilerim, özetle üzülüyorum. Ya her şeye kulaklarımı tıkayıp umursamamayı öğrenip yoluma devam edeceğim ya da ayrılacağım.
Evet zaten random bir baba yapıyor bu kadarını, bu adamlar babalık yapsın diye her gün kavga döğüşle geçme pahasına yanımıza mı yabıştıralım zamkla anlamadım.Ülkede babalık görevini doğru düzgün yapmayan o kadar adam var ki, adamın zaten yapması gerekenleri öyle bir yazmış konu sahibi sanarsın yetimhaneden almış da pamuklara sarmış elin çocuğunu ,zaten olması gereken budur , o adam o çocuğa her türlü bakacak , maddiyati da iyiymiş zaten , neden çocuğuna konfor sunmasın ki , şayet Allah vermesin ben boşansam çocuğuma tek bakmam ,söke söke alırım evladımın hakkını , yok öyle çocuğumuzu bana postalayıp gününü gün etmek , gerekirse velayeti de paylaşırım sorumluluktan azletmemek için, tüm boşanan kadınlara diyorum ki tek başınıza sorumluluk almayın, elinizden geldiğince eski eşi de dahil edin herşeye...
Hayır mahkemece iştirak nafakasının nasıl harcandığı konusunda bir açıklama istemesi gibi bir uygulama yok. Nafakanın düşürülmesini isteyebilir ama anlaşmalı boşanırlen kabul ettiği miktarın düşürülmesi pek muhtemel gözükmüyor. Cem Yılmaz dolar üzerinden nafaka ödüyorum, zorlanıyorum diye dava açtı ama mahkeme reddetti. Şu ihtimal var , çocuğun velayetini isteyebilir ama konu sahibinin dediği gibi çocuk annesi ile yaşamaktan gayet mutlu. Zaten velayeti alsalar , bakıcı falan tutmak gerekir, daha fazla masraf olur, ve her gece o çocuğun ödevini yaptır, yıka, yatır, sabah kaldır , okula gönder, kurslara taşı. Daha zahmetli ve masraflı olur.Bence siz boşanmak değil de bir süre uzaklaşmak istediniz gibi geliyor çünkü gerçekten bunalmışsıniz nafaka konusunda kalem kalem nereye harcandığını talep edebilir diye biliyorum ebeveynler ancak galiba eşiniz çok yüz göz olmamak adına biraz daha serbest bırakıyor.
Avukat olarak söylüyorum, bugün kocanıza bir şey olsa , her malın , evin , arabanın, bankada ki paranın 3/4 ü eski eşten olan kızının.Bu konuyu da biraz açmak istiyorum kendisine. Hayır evler birbirine asla denk değil.
Bunu da sorun etmemiştim ama, kendisine de o evi de bizim çocuğumuza yap nasıl derim ki.
Ay çok kötü bu konu. Herif resmen suç işliyor, koca hastane ile birlikte. 6 bin tl ne ki, niye haksız bulundu konu sahibi?Madem buradaki anneye hiçbir söylemeye gerek yok babası çocuğunun özel okul kurs, hatta annesiyle yaptığı yurt dışı tatilinin masrafını bile ödeyebilir, ödemek zorundadır
Yüksek Maaşlı Eski Eşi Cimer’e Şikayet Etmeli Miyim? Bu konuyu açan üye neden doktor kocasının özel okul harici verdiği 6 bin nafakayı artırmak istiyor diye haksız bulundu? Çocuğunun yediği yemeği sayıyor diye kötü anne ilan edildi. Enteresan.
siz her anlamda haklısınızMerhabalar herkese. Bilen bilir daha önce konu açmıştım, eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var.
Dün ilk kez ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. İleride yaşayacaklarımın bir fragmanını gördüm sanki.
Bizim henüz çocuğumuz yok.
Eşim inanılmaz verici bir insandır, şurada x kişi yardıma ihtiyacı var deyin koşa koşa gider yardım eder ki ben bu huyunu çok severim ama artık sömürüldüğünü düşünmeye başladım.
Yine daha önce söylemiştim, çocuğuyla da hiçbir problemimiz yok sever beni arkadaş gibiyiz çoğunlukla.
Ama büyüklerin hırsları ne yazık ki etkiliyor ilişkileri.
Eşim çocuğunun a’dan z’ye her şeyini karşılar. Özetleyecek olursam özel okul, en az 3 tane kurs, özel sağlık sigortası, hayat sigortası, servisi, her tatili, her etkinliği, yaz okulları, kitabı vs.. çocuğu olanlar daha iyi bilir belki aklıma gelmeyen her türlü giderler. Onun haricinde her zaman gittiği yerlerden bir şeyler alır. Üstüne asgarinin bir tık üstünde nafaka veriyor.
Karşı tarafın evi, kendine ait işi güzel de bir geliri var anlamanız açısından detaylıca anlatıyorum.
Eşim çocuğunu da işinden ne zaman vakit bulabilirse yatılı kalacak şekilde alıyor, dışarıda da eğlenceli vakit geçirmek için epey uğraşıyoruz şu müze, bu etkinlik vs.
Yani benim eşim eksik bir baba değil ve karşı tarafın bir şeylerin acısını çıkartacağı durumlar da yok. Boşanmaları da sevgi eksikliğinden kaynaklı, anlaşmalı boşanma.
Neyse ben sıkıntıma geleyim, çocuğun annesi çocuğuna bir kuruş harcamamak için ekstra çaba sarfediyor. Örneğin bi 8 ay önce falan eşim bi ayakkabı almıştı çocuğuna, ben de ne zamandır görüyorum ayakkabılar perişan halde beraber bi yere gidiyoruz kötü gözüküyor yani yanlardan patlamış rengi simsiyah olmuş gören de bu insanların parası yok çocuğuna ayakkabı alamıyor sanır. Veya çocuk bir geliyor paçası uzun olması gereken eşofman altı çocuğun boyu uzamış artık bilekten iki karış yukarı gelmiş, küçük geliyor. Yani çocuğa babası ne alıyorsa artık giyilemeyecek hale gelene kadar onlarla geziyor ve en sonunda yine babası alıyor.
Kendisi botokslar, dudak dolguları vs kendisine çok güzel bakıyor. E baksın tabii ki ben de yaptırıyorum her kadının hakkı ama insan neden çocuğuna bir kuruş harcamaktan bu kadar erinir? Bunu da geçiyorum çocuğun hiçbir masrafına dahil olmuyorsun, e üstüne bir asgari iştirak nafakası alıyorsun. O zaman demek ki bu nafaka doğru yere gitmiyor benim canımı sıkan nokta bu. Çocuğuna yaptığı her kuruş masraf helal hoş olsun ama bu para eski eşinin kişisel harcamalarına gidiyorsa işte bir kadın olarak buna katlanamıyorum.
Biz gelirimizi giderimizi her şeyimizi kalem kalem hesaplayan, şurda şu noktada dikkat edelim biraz kemer sıkalım şu ay şöyle birikim yapalım gibi dikkat eden bir çiftiz.
Eşim konuşmasına konuşmuş, zaten sürekli konuşuyor. Acaba şuna da sen mi dahil olsan, 300 liralık kitap masrafı için bana yazmasan direkt sen alsan, benim almamı beklemeden çocuğa bir ayakkabı alsan bu şekilde gezmese vs vs.. sonuç? Yok, aynı.
Eşim bir avukat tanıdığına danışmış sanırım, nafakanın doğru yere gittiğini düşünmüyorum diye ama bir sonuç çıkar mı bilemem. Zaten eşim çocuğunun ucundan kıyısından etkileneceği her şeyden kaçınır bu zamana kadar böyle verici olmasının sebebi de bu.
Ben boşanmış çocuklu bir adama aşık olduğumda zorlanacağımı biliyordum ama evliliğimi bitirme noktasına gelecek kadar ağır bir bedel ödeyeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Eşimi seviyor muyum? Evet çok seviyorum. Birbirimizle hiçbir sorunumuz yok ne ilgi alaka açısından, ne de başka bir şey. Ufak tefek kıskançlıklar olur sadece hepsi bu.
Uzun oldu özür dilerim, özetle üzülüyorum. Ya her şeye kulaklarımı tıkayıp umursamamayı öğrenip yoluma devam edeceğim ya da ayrılacağım.
“harcamıyor” diye düşünmemin sebebini tekrar belirtiyim.
Eski eşinin yaşadığı ev kira değil, kendi evi. Kendi malı mülkü bu bizi ilgilendirmiyor ama konusu geçtiği için söylüyorum.
Eğitim, tatil, sağlık vs bu harcamaların hepsini eşim yapıyor. Çocuğa herhangi bir maddi harcaması olmadığı gibi eşim 23 bin lira nafaka veriyor. Bu verdiği 23 bin lira dediğiniz gibi mutfak masrafıdır, kılık kıyafettir.
Bence 23 bin lirayla arada bir çocuğa bir iki kıyafet, yeni bir ayakkabı alınabilir. Hani her ay yapmasa bile 3-4 ayda bir yapabilir diyelim.
Bunu da yapmıyorsa evet bu nafakanın nereye gittiği belli değil diye düşünüyorum
Çünkü eski kocası özel okulu masrafını ödüyormuş ya daha ne yapsınmış. Suç işlemesi problem değil.Ay çok kötü bu konu. Herif resmen suç işliyor, koca hastane ile birlikte. 6 bin tl ne ki, niye haksız bulundu konu sahibi?
Benzer bir alayı yazacaktım, arkadaş çocuklu biri ile görüşüyordu, çocuk 15 yaşındaydı zaten yani 3 yıl reşit. Bir sevgiler ilgiler, hayatımın aşkısınlar, kavga edince hemen atlayıp 6 saat uzaktan gelmeler, yurt dışı gezleri, pırlanta yüzük , evlilik teklifi. Sonra evi nerden tutalım diye bakarken, burayı da ilerde çocuk odası yapalım diye konuşunca arkadaşım, adamda küplere binmeler, senin derdin çocuk zaten sadece, çocuğumuz olmasa ne yaparsın demeler, sonra çocuk önemli konu iyi düşünmek lazım, şakayla karışık bak hamile kalınca anne olunca karekter değiştirmek yok, sorunlu birine dönüşmek yok demeler ( bir kadının yaşayabileceği en büyük fiziksel ve psikolojik değişim yaşayacak ve paşama bunu yansıtmayacak) Bu arada eski eş evliliğin ikinci ayında hamile kalmış , isteyerek olmuş bir çocuk.Yanlış anlamayın ama çocuklu erkekler çocuksuz kadın olunca ona ömründe görmediği ilgiyi, sevgiyi, şefkati vermek için çok afedersiniz kendini yırtıyor, tabi çok iyi bilirler çocuk nasıl bir eksi puan (!) o yüzden çocuklu kadına bakmazlar bile. Sordunuz mu ona hiç, benim de bir çocuğum olsa yine beni seçer miydin diye, meraktan soruyorum? O sizin böyle büyük harcamalar yapmanıza, yeni bir çocuk istememenize, eski eşle mecburi bir kontaktta kalmanıza dayanabilir miydi?
Çocuklu adamla evlenirken pekte iyi hesap yapamamışsiniz. Çocuğu saksıdaki bitki sandınız herhalde.Mevzu şu; biz yeri geldiğinde oturup kalem kalem hesap kitap yapıyoruz ev ekonomisi için. Biz böyle yaparken, acaba birilerinin botoks dolgu paraları bizim cebimizden mi çıkıyor?
Mevzu bu.
harcamalara açıklama yapmak zorunda değil.Hayır mahkemece iştirak nafakasının nasıl harcandığı konusunda bir açıklama istemesi gibi bir uygulama yok. Nafakanın düşürülmesini isteyebilir ama anlaşmalı boşanırlen kabul ettiği miktarın düşürülmesi pek muhtemel gözükmüyor. Cem Yılmaz dolar üzerinden nafaka ödüyorum, zorlanıyorum diye dava açtı ama mahkeme reddetti. Şu ihtimal var , çocuğun velayetini isteyebilir ama konu sahibinin dediği gibi çocuk annesi ile yaşamaktan gayet mutlu. Zaten velayeti alsalar , bakıcı falan tutmak gerekir, daha fazla masraf olur, ve her gece o çocuğun ödevini yaptır, yıka, yatır, sabah kaldır , okula gönder, kurslara taşı. Daha zahmetli ve masraflı olur.
Aynı konu hem 2.eş hem de ilk eş tarafından açılmış gibi olmuş.Madem buradaki anneye hiçbir söylemeye gerek yok, babası çocuğunun özel okul, kurs, hatta annesiyle yaptığı yurt dışı tatilinin masrafını bile ödeyebilir, ödemek zorundadır. Asgari ücret üzeri de nafakaya rağmen anne çocuğuna kıyafet bile almasa suçlu değildir.
Yüksek Maaşlı Eski Eşi Cimer’e Şikayet Etmeli Miyim? Bu konuyu açan üye neden doktor kocasının özel okul harici verdiği 6 bin nafakayı artırmak istiyor diye haksız bulundu? Çocuğunun yediği yemeği sayıyor diye kötü anne ilan edildi. Enteresan.
Kadın kendi rızkını yediriyor diye dertleniyor burada da kadını süslü cocugu da cilekes gostermeye çalışıyorAynen ya botoks yapınca ne oluyor yaniBizim toplum alışmış fedakar ,derbeder annelere , valla çok iyi yapıyor, o kadın o kadar kötü olsa evladı yanında durmazdı bile , hergün babada kalmak isterdi ki bu baba güya çok süper bir babaymış...
Bu kadinin sucu ne o kadinin bencilligi yuzunden bu kadin calisip kendinden kismak zorunda degil baba ozel okul parasını oder bir miktarda nakit verir yeterli zaten ozel okula giden bir cocugun ekstra bir suru kursa gitmesine ne gerek var benim oglumda ozelde bir suru ekstra egitim goruyor kursa gitmeye vakti bile yok bunlar hep gereksiz. Baba varini yogunu vermek zorunda degil anneside sorumluluk almak zorundaKadın iki pijama almıyor özel okula,servise kursa mi gondercek ? Anneyi cezalandırmak için cocgun egitim hayatı neden etkileniyor ? Babası olarak tabi ki karşılayacak. Anne bu durumu suistimal ediyorsa dava açar tek tek fatura belirtmesini, nafakayı çocuğa harcamadigini ispatlar ya da çocuğun velayetini alır nafakayı keser.
Yok valla bu ülkedeki boşanan kadın ve erkek proflini de, çocuklu adamla evlenen kadının asıl derdini de gayet iyi anlıyoruz, insan sarrafı olduk, ben birçok şeye inanmadım zaten , açıkça dese ki ben elin çocuğuna yatırım yapmak istemiyorum daha makbule geçerdi, eski eşi karalamalar, çocuğu aç gibi göstermeler, kocası melek zaten bir kanadı eksikKadın kendi rızkını yediriyor diye dertleniyor burada da kadını süslü cocugu da cilekes gostermeye çalışıyor