Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

0
Eşimle bir derdi var desem, kendisinin de uzun ilişkisi varmış yani her iki taraf da hayatına bakıyor bir noktada.
Eşim anlattığı için biliyorum kendisinin ailesi varlıklı, güzel bir muhitte evi var. Kendisi çalışmayan, ne bileyim gerçekten durumu olmayan bir insan olsa bugün bu konuyu burda açmazdım ki ben.
Bilemiyorum, sadece kendinizi dolduruşa getirmeyin. Eşiniz anlaşılan iyi biri çünkü, çocuğu da seviyorsanız bu kadar dert etmeyin

Sızın ev geçımı nasıl?
Maaşlar ne kadar?
Sız eve katkıda bulunuyor musunuz?
Eşimin maaşı gayet iyi çok şükür. Benimki onunki kadar değil ben onun kadar büyük şeyler yapamasam da fatura oluyor, market alışverişi, vs bunları yapmaya çalışıyorum kendi giderlerimi karşılıyorum. Ben birikim yapıyorum, o da yapıyor.
Biz kiradayız, eşim kendisi bir ev almış çok önceden tamamen kendi emekleriyle boşanırken de 20 yaşlarında çocuğa geçecek şekilde şerh koyulmuş.
Yatırım amaçlı bir tane daha evi var ama 1+1 kutu kadar ev oraya da geçemiyoruz. Aslında oturabileceğimiz ev almak istiyorduk ama seneler sonra olabilecek, eşimin yaptığı birikim bu yönde

Biraz değişiklik olmasi adina suan bulundugunuz ortamdan 2-3 gunluk baska bir yere gitme sansiniz var mi?
Kafanizi toparlamaniz gerek anladigim kadariyla.
Hiç aklıma gelmemişti aslında, şimdi düşününce köpüşümü de alıp bi yerlere gitmek çok iyi gelirdi. Bunlara hep maruz kalmak yoruyor insanı, ya da eşime bana anlatma diyeceğim. Sen kendin çöz, bana da anlatıp beni doldurma.

Hiç aklıma gelmemişti aslında, şimdi düşününce köpüşümü de alıp bi yerlere gitmek çok iyi gelirdi. Bunlara hep maruz kalmak yoruyor insanı, ya da eşime bana anlatma diyeceğim. Sen kendin çöz, bana da anlatıp beni doldurma.

Evet bence de. Sizin geçiminiz zora gitmiyorsa bu kadar içinde olmanıza gerek yok. Umarım bir çözüm bulursunuz.

Kendinizle kalmaya ihtiyaciniz var diye düşünüyorum
Siz ayrilmak istemiyorsunuz sadece yasanilan maddi manevi bir tukenmislik icindesiniz
Yapabilirseniz deneyin derim
Tamam uzaklasinca beynimizde bizimle geliyor ama en azindan insana yine kendi iyi geliyor

“harcamıyor” diye düşünmemin sebebini tekrar belirtiyim.
Eski eşinin yaşadığı ev kira değil, kendi evi. Kendi malı mülkü bu bizi ilgilendirmiyor ama konusu geçtiği için söylüyorum.
Eğitim, tatil, sağlık vs bu harcamaların hepsini eşim yapıyor. Çocuğa herhangi bir maddi harcaması olmadığı gibi eşim 23 bin lira nafaka veriyor. Bu verdiği 23 bin lira dediğiniz gibi mutfak masrafıdır, kılık kıyafettir.
Bence 23 bin lirayla arada bir çocuğa bir iki kıyafet, yeni bir ayakkabı alınabilir. Hani her ay yapmasa bile 3-4 ayda bir yapabilir diyelim.
Bunu da yapmıyorsa evet bu nafakanın nereye gittiği belli değil diye düşünüyorum
Kocanızın eşki eşini şikayet ediyorsunuz sürekli ama eski eşin davranışı ile ilgili yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Yapmaya hakkınız yok zaten. Siz okadar çok çocuğu düşünüyorsunuz velayeti alın, her akşam yemek hazırlayın eşinizin oğluna, ergenliğini çekin eşinizin oğlunun, odası dağınık olduğunda toplayın eşinizin oğlunun odasını, her akşamınızı eşinizin oğluna göre ayarlayın. Zaten çöpsüz üzüm almadığınızın yeni yeni farkına varıyorsunuz , bir de o çocuğun sadece giyim , nafakasını değil her derdini bir çekin, o ergenliğe girerken yaşadığı isyanları çekin. Eşiniz sorumluluğun büyük kısmını eski eşine attı , şunu kabul edin velayeti alan çocuğun derdinin büyük kısmını çekendir, eğer farklı düşünüyor olsaydı eşiniz zaten velayeti vermemek için uğraşırdı. Şimdi siz eşinizin çocuğuna harcadığı para gözünüze batıyor ( tamam tamam batmıyor , sadece dikkatinizi çekiyor ) , o kadını düşünün evlenmeye kalksa , evde ergenliğe girecek bir oğlan, eşki eşin yeni karısının para konusunda şikayeti olduğunu öğrenmek nasıl hissettiriyordur.
Siz ya gözlerinizi kapayıp bunu ben seçtim diyeceksiniz, daha fazla harcamasına da ses çıkarmayacaksınız. Bir özel üniversite fiyatlarına bir bakın. Her yıl küçük bir ev parası ödenmesi gerekiyor. Erkek çocuk parasız gezemez, cebinde kredi kartı, parası. Baba bana araba al , taksiyle gezmesi zor oluyor.
Ya da boşanacaksınız, nasıl daha önce evliliğini sevgi bittiği için bitirmişse , şimdi de bitirtir. İkinci boşanma hele çocuksuz o kadar çok etkilemez eşinizi.

Kocanızın eşki eşini şikayet ediyorsunuz sürekli ama eski eşin davranışı ile ilgili yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Yapmaya hakkınız yok zaten. Siz okadar çok çocuğu düşünüyorsunuz velayeti alın, her akşam yemek hazırlayın eşinizin oğluna, ergenliğini çekin eşinizin oğlunun, odası dağınık olduğunda toplayın eşinizin oğlunun odasını, her akşamınızı eşinizin oğluna göre ayarlayın. Zaten çöpsüz üzüm almadığınızın yeni yeni farkına varıyorsunuz , bir de o çocuğun sadece giyim , nafakasını değil her derdini bir çekin, o ergenliğe girerken yaşadığı isyanları çekin. Eşiniz sorumluluğun büyük kısmını eski eşine attı , şunu kabul edin velayeti alan çocuğun derdinin büyük kısmını çekendir, eğer farklı düşünüyor olsaydı eşiniz zaten velayeti vermemek için uğraşırdı. Şimdi siz eşinizin çocuğuna harcadığı para gözünüze batıyor ( tamam tamam batmıyor , sadece dikkatinizi çekiyor ) , o kadını düşünün evlenmeye kalksa , evde ergenliğe girecek bir oğlan, eşki eşin yeni karısının para konusunda şikayeti olduğunu öğrenmek nasıl hissettiriyordur.
Siz ya gözlerinizi kapayıp bunu ben seçtim diyeceksiniz, daha fazla harcamasına da ses çıkarmayacaksınız. Bir özel üniversite fiyatlarına bir bakın. Her yıl küçük bir ev parası ödenmesi gerekiyor. Erkek çocuk parasız gezemez, cebinde kredi kartı, parası. Baba bana araba al , taksiyle gezmesi zor oluyor.
Ya da boşanacaksınız, nasıl daha önce evliliğini sevgi bittiği için bitirmişse , şimdi de bitirtir. İkinci boşanma hele çocuksuz o kadar çok etkilemez eşinizi.
Söylediğim şeyler epey alakasız bence bir kere daha okuyun.
Biz zaten zamanımızı “kızına” göre düzenliyoruz. Eşim yeri geliyor aşırı yoğun çalışıyor haftada tek bir gün boşu oluyor, o boşunda da kızını alıyor. Bazen üst üste haftalarca çıkıp bir şey yapamıyoruz. Bir düşünün bakalım bir tek anne mi bu durumda?
Eski eşine “attı” da ne demek? Velayeti neden alsın çocuk annesiyle yaşamaktan memnun zaten. Ama aksi bi durum olsaydı eşim velayeti de alırdı bundan gocunacak bir adam değil.
Siz de özel okul ücretlerini bir araştırın. Bu ödemeleri sadece bu adam yapıyor.
Neden soruma cevap vermiyorsunuz?
Kendine botoks, dolgu yaptırabilecek maddi güce sahip biri, neden her ay aldığı 23 bin lira ile çocuğuna bir ayakkabı almıyor?
Bakın burda eşimin çocuğa yaptıkları değil, “eski eşinin çocuğuna yapmadıkları” gözüme batan.
Bence siz güzelce bir daha okuyun.

Çocuğum yok, ama çocuğum olsaydı param olduğu halde “babası alsın banane” mentalitesiyle çocuğumu o ayakkabılarla gezdirmezdim mesela.
Kimse sana cebinden ver de demiyor. Aldığın “iştirak” nafakasıyla bari bi ayakkabı al diyor. Sonra ne yapmak istiyorsan yine yap. Gittik ayakkabı aldık ne kadar? 3-4 bin lira.
En kötü 2 ayda ayakkabı alsaydın aldığın nafaka yine yeterdi. Ben durumun farkındayım ama sizin bu manipülasyonlarınıza da gelmem açıkçası.

Söylediğim şeyler epey alakasız bence bir kere daha okuyun.
Biz zaten zamanımızı “kızına” göre düzenliyoruz. Eşim yeri geliyor aşırı yoğun çalışıyor haftada tek bir gün boşu oluyor, o boşunda da kızını alıyor. Bazen üst üste haftalarca çıkıp bir şey yapamıyoruz. Bir düşünün bakalım bir tek anne mi bu durumda?
Eski eşine “attı” da ne demek? Velayeti neden alsın çocuk annesiyle yaşamaktan memnun zaten. Ama aksi bi durum olsaydı eşim velayeti de alırdı bundan gocunacak bir adam değil.
Siz de özel okul ücretlerini bir araştırın. Bu ödemeleri sadece bu adam yapıyor.
Neden soruma cevap vermiyorsunuz?
Kendine botoks, dolgu yaptırabilecek maddi güce sahip biri, neden her ay aldığı 23 bin lira ile çocuğuna bir ayakkabı almıyor?
Bakın burda eşimin çocuğa yaptıkları değil, “eski eşinin çocuğuna yapmadıkları” gözüme batan.
Bence siz güzelce bir daha okuyun.

Size kötü üvey anne diyemem de koyulattığım yerlerde içim sıkıldı ya, hiç mi çevrenizden ailenizden biri yapma kızım etme kızım demedi?

Neden kendinize bu kadar sorumluluk yüklediniz?

O bir günlük tatilde sarılıp film izlemek vardı en küçük ihtimalle. Neden kendinizden bunu bile esirgediniz ☹️

Neden denginizle olmadınız? 😢

İşte bunlar hep kadınlara evlenme baskıları, yaşın geçiyor birini bulmalısın baskıları, çocuk yapma yaşın geçiyor baskıları. Erkeklere gün doğsun diye.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü 40 kişi gelse yapamazmış.

Size kötü üvey anne diyemem de koyulattığım yerlerde içim sıkıldı ya, hiç mi çevrenizden ailenizden biri yapma kızım etme kızım demedi?

O bir günlük tatilde sarılıp film izlemek vardı en küçük ihtimalle. Neden kendinizden bunu bile esirgediniz ☹️

Ben bunlardan rahatsızlık duymadım ki. Belki kendime haksızlık ettim doğru, belki denk değildik ama gerçekten üzülüyorum. Ya burda konu bu mu allah aşkına? Gerçekten bu adam çocuğunu annenin başına atmış mıdır? Atmak ne demek iğrenç bir tabir ya.
Adam zaten yeri geliyor deli gibi çalışıyor, o özel okulların, kursların her şeyin ödenmesinin de bir bedeli var. Kalan ufacık zamanında da çocuğunu alacak diye bir yerleri çıkıyor, kalkıp çocuğunu annenin başına atmış diyor.
Eşimin hiçbir suçu yok bu konuda, durup dururken şu lafları duyduğunu bilse o kadar üzülürdü ki.

Kendim açısından mutlu muyum, mutsuz muyum onu bile idrak edemiyorum şu anda

Aslına bakarsanız, çocuksuz olup, çocuklu biriyle evlendiğinizde ,bir de çalışıyorsanız evet eski eşinin botoksu,gelmesi,tozmasi,(artık nafakayı ne için harciyorsa)çocuğu için yapılan her masraf vs sizin de kazandığınız parayla oluyor.Bir nevi boşanmış,çocuğu olan,nafaka ödeyen bir adama ekonomik anlamda büyük bir destekçi olmuşsunuz.Dünya iyisi bir beyefendi de olsa,benim için çok sinir bozucu bir durum.

İşte bunlar hep kadınlara evlenme baskıları, yaşın geçiyor birini bulmalısın baskıları, çocuk yapma yaşın geçiyor baskıları. Erkeklere gün doğsun diye.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü 40 kişi gelse yapamazmış.

Yani aynısını yazacaktım, insanların zaten 2 gün tatili oluyor, konu sahibesi adamınki 1 gün demiş onda da kızını alıyor eee konu sahibesiyle bu adam ne zaman vakit geçiriyor? Yanlış anlamayın adamın çocuğu var vakit geçirecek tabi o yüzden gidip bekar çocuksuz biriyle evlenmesi saçmalık git çocuğuna bak derler adama. Burda da aynen öyle, mesele çocuktan nefret etme falan değil ama tek boş günü adamın çocuğuna adamasını ben istemezdim o yüzden de çocuklu bir adamla olmam. Adamın zamanı, maddi kaynağı her şeyi çocuğuna gidiyor gidebilir o çocuk adamın kanı canı ama bu tabloda konu sahibesine yer yok. Ben olsam böyle bir hayatı kabul etmezdim herhalde.

Bu arada köpüşünüzü çok öperim ben🥰❤️Bir hayvanı dost edinen her insana bir anda sempatim artıveriyor.Siz de çok iyi niyetli, güzel bir insansınız.Ben sizi anlamaya calistim ve yorum da yaptım.Belki de başka bir açıdan baktım bilemiyorum ama canınız tam olarak neye sıkıldıysa inanın benim de canım ona sıkılırdı.İnşaallah durum düzelir ve kafanız bir nebze olsun rahatlar.

Yani aynısını yazacaktım, insanların zaten 2 gün tatili oluyor, konu sahibesi adamınki 1 gün demiş onda da kızını alıyor eee konu sahibesiyle bu adam ne zaman vakit geçiriyor? Yanlış anlamayın adamın çocuğu var vakit geçirecek tabi o yüzden gidip bekar çocuksuz biriyle evlenmesi saçmalık git çocuğuna bak derler adama. Burda da aynen öyle, mesele çocuktan nefret etme falan değil ama tek boş günü adamın çocuğuna adamasını ben istemezdim o yüzden de çocuklu bir adamla olmam. Adamın zamanı, maddi kaynağı her şeyi çocuğuna gidiyor gidebilir o çocuk adamın kanı canı ama bu tabloda konu sahibesine yer yok. Ben olsam böyle bir hayatı kabul etmezdim herhalde.
Zaten eşimin insanlığına hiçbir şey söyleyemem ama bazen bazı şeyler idare edilemiyor demek ki.
Ne kadar iyi bir baba da olsan, ikisini aynı anda yapamıyorsun iki kere iki dört.

Bu arada köpüşünüzü çok öperim ben🥰❤️Bir hayvanı dost edinen her insana bir anda sempatim artıveriyor.Siz de çok iyi niyetli, güzel bir insansınız.Ben sizi anlamaya calistim ve yorum da yaptım.Belki de başka bir açıdan baktım bilemiyorum ama canınız tam olarak neye sıkıldıysa inanın benim de canım ona sıkılırdı.İnşaallah durum düzelir ve kafanız bir nebze olsun rahatlar.
Onlar benim bebeklerim❤️ evde iki kedim var ikisini de sokaktan aldım el kadarken.
iyi ki varlar zaten onlar benim yüzümü güldürenim.
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için❤️

Sizin bir aile büyüğünuz yok muydu size yapma etme kızım diyecek ? Keşke evlenmeseydiniz. Hayatınızı neden başkasının kızına ve onun annesinin botokslarina adayip dert sahibi oluyorsunuz ki ? Bu hayat biricik bir daha bu yaşınız ve zamanınız geri gelmeyecek . Kimse için değmez . Orada bir evlilik yürüyor gibi adam aylık elli atmış bin para harcıyor . Yani bilemiyorum ben başkasının çocuğu için bu kadar ugrasamazdim . Keşke en başından bunları düşünseydiniz.

Boşanmaya varana kadar yapabileceğin tonlarca sey var. Çek adama resti nafaka dışında ek paralar vermesin, anlamiyorsa evin harcamalarina para koyma. Maasinin buyuk kismini annene gonder ihtiyaci var de vs. Adamla konusmamis gibi yazmissin. Esinle arandaki gerilimi yazsana olmadiysa yaratsana :)

Eşimin maaşı gayet iyi çok şükür.
Ne kadar iyi? Niye yazmıyorsunuz yahu korkmayın borç istemeyeceğiz. 😁

Size hak verdim. Her şeyi babasına kitleyecekse nafaka ne işe yarıyor? Bu düzene bir son verilmesi lazım. Eşinizle konuşmalısınız bunu.

Ne kadar iyi? Niye yazmıyorsunuz yahu korkmayın borç istemeyeceğiz. 😁

Size hak verdim. Her şeyi babasına kitleyecekse nafaka ne işe yarıyor? Bu düzene bir son verilmesi lazım. Eşinizle konuşmalısınız bunu.
Özellikle rakam belirtmedim ayıp olmaması için.
İnsanlar biz zor durumdayız sanmış ama öyle değil. Sadece konuşuyoruz bu ay şuna dikkat edelim buna çok harcadık gibi yoksa darda değiliz🙏🏻 ama parayı da kolay kazanmıyor öyle söyleyeyim. Bazen nevri dönüyor yorgunluktan.

Ben insanlar böyle yapınca gerçekten nafakaya ihtiyacı olan insanların hakkına girdiklerini düşünüyorum. Burada görüyorum baba 1000 tl nafaka veriyor hiçbir şeye karışmıyor başka üstüne onu da düşürmeye çalışıyor diye. Bu kadınların suçu ne? Bu algıyı yaratıp bu kadınların da hakkına giriyorlar bence.

X