Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Dasmer, kadın söylediği kadar bakımlıysa durumu iyidir. Zaten kendi iş yeri varmış yanlış okumadıysam. Sorun kadının parası olup çocuğuna harcamaması eşini sponsor olarak görüp 300 tl lik kitabı bile ona aldırması. Ayrıca zaten eğitim masrafları ödeniyor ve ek olarak asgari üstü nafaka veriyor. Eğitim masraflarını ödemese sadece nafaka verse soylediklerinde haklıydın

Çocuk ıcın bırıkım yapıyor olabilir mı?
Eşinız konuşsun o zaman kadınla.
Kalem kalem hesap versin.

Bana sana ne demiyor, aksine kendisi paylaşıyor. Bu durumdan çok yoruldum vs diye..
Bakin abla dedigim biri, sizin gibi bosanmis 2 cocuklu bir adamla evlendi (adam ilk askiydi, yillar sonra kavustular).

Adam, evlenmeden once iki cocuguna da birer ev aldi ve ustlerine yapti, evler kirada ve cocuklarin masraflarini karşılıyor, anneleri (birebir sahit olduğum icin yaziyorum) icip icip bizimkilere sariyordu, sonucta ne mi oldu?

2 cocugunda velayetini aldilar, daha anne bile olmamisken birden iki cocuga annelik yapar oldu, cocuklarda onu cok seviyor, sonra kendi cocugu oldu, cocuklarin tum annelik yuku kendisinde, babada on numara baba sizin esiniz gibi. Ama iste orada kocaman bir ama var... herseye ragmen evlendigine ve cocuk yaptigina inanilmaz pisman, cunku birsey dedigi anda adi uvey anneye çıkıyor, kimse demese kendi kendine vuruyor bu yaftayi.

Bunu neden mi anlattim, uvey evlat zordur, siz kendi cocugunuza birsey icin kizsaniz, annedir disiplin veriyor derler, ama uveye kizsaniz katlanamiyor derler. Simdi uvey cocugunuza yapılanlar size batmiyor sanıyorsunuz ama aslinda batiyor, yoksa kadinin botox yaptırmasi niye sizi rahatsiz etsin ki? Evet esiniz duzgun biri belli ama birakin isi hukuki yollara dokup cozumu kendi bulsun, yoksa bir babanne doldurusuna bakar yuvanizin yokus asagi yuvarlanip istemediğiniz bir bosanmayla sonuclanmasi. Eşim dolmaz demeyin, soz konusu evlat olunca dolmayacak anne baba yoktur, uzgunum ama hayatin gercekleri bunlar.

Birakin eşiniz halletsin siz de kendisine bu meseleleri bana taşima, bu konular senle eski esinin konusu deyin ve kapatin, nafaka meselesi duzene girene kadar da (bence) cocuk dusunmeyin, belliki aklınıza yatmayan cok sey var ki bosanma lafi beyninizde dolasiyor.

Kendinize iyi bakin, uzulmeyin ve kocaniza birakin bu meseleleri.

Zaten benim yapabileceğim hiçbir şey yok ben ne yapabilirim ki?

Şu an boşanmayı düşünmemin biraz da sebebi çocuğumun olmaması. Ya çocuğum olduğunda işler daha da sarpa sararsa diye kendimi yiyorum.

O zaman adam konuşsun kadınla.
Kalem kalem hesap versın..
Bu arada adamın maaş ne kadar?
Ne kadar çok para harcıyor?
Adam buna razı olmus belki şuan esı sorgulamasa adam bu şekle devam edecek.
Çocuksuz hayatı yaşadım çocuklu hayatı da.
Çocuk cıdden çok gıderı olan birşey.
Bır de lüks hayat yasattılarsa kadın onu devam ettirmek isteyebilir.
Çocuklar sımdı ele avuca sığmıyor.
Dışarı da hayat cıdden çok pahalı.
Kadının ogluna harcamaması da değişik geldı.
Kalem kalem hesap versın o zaman.

Biz de boşanmadık ama eğitim, sağlık, bakım, giyim vs. Bu kalemleri çıktıktan sonra aylık 23 bin tek çocuk için harcamıyorum, çoğumuz harcamıyordur o kadar. Geriye ne kalıyor ki zaten? Hani kadın, çocuğun hesabına atsa yine mantıklı.

Ama ben anneysem, çalışıyorsam benimde çocuğuma karşı sorumluluklarım var. Yarısı onun, yarısı benim. Türkiye'de boşandıysan ya çocuk tamamen anneye atılır baba bakmaz, Veya bütün yük adama biner, anneye ömür boyu emekli maaşı.

Bu adamlar/kadınlar tekrar evlenmesin mi? Aynı durumda ben olsam maddi olarak oldukça rahat büyür çocuğum bu imkanlar dahilinde. Ben çalışıyorum, baba destek oluyor büyük ölçüde. Ama ben etliye sütlüye karışmamayım, baba mecbur dersem ortada hiç masum olmayan sebeplerden vardır.

Yanlış anlamayın lafım size değil. Sizin de çocuğunuzun her şeyi tam teşekküllü karşılansa o 23 bin TL ile çok rahat karşılanırdı extralar.

Eşim ne zaman güzelce konuşmak istese, bunları dile getirse karşı tarafın bir anda ses tonunun değiştiğini, sonunda yine iletişimin gerginlikle sonlandığını söylüyor.
Zor bir durum

Zaten benim yapabileceğim hiçbir şey yok ben ne yapabilirim ki?

Şu an boşanmayı düşünmemin biraz da sebebi çocuğumun olmaması. Ya çocuğum olduğunda işler daha da sarpa sararsa diye kendimi yiyorum.
Cocugunuz olmamasi su an sizin hayriniza, birakin eşiniz, eş ve baba olma sorumluluklarini ayristirip duzene koysun, siz uzak durun meselelerden.

Kadin hayatini yasiyor diyorsunuz, siz de yasayin, maasiniz var, isiniz var, kendinize yatirim yapin.

Eşim ne zaman güzelce konuşmak istese, bunları dile getirse karşı tarafın bir anda ses tonunun değiştiğini, sonunda yine iletişimin gerginlikle sonlandığını söylüyor.
Zor bir durum
O zaman mahkemeye verecek nafaka düşürmek için.
Sız demesenız eşiniz bunun farkında mıydı?

İnsanların atladığı nokta şu. Evet ülkemizde maalesef boşanan erkekler çocuğunu annenin başına atıp, iki kuruş da nafaka verip hayatına bakıyor.
Bizim ayrıştığımız nokta burada. Eşim bazen eşim çocuğunu almak için plan yapıyor gün ayarlıyor ama çocuğu mesela arkadaşlarıyla evde parti vs planı oluyor gelmek istemiyor. Eşim de bazen söyleniyor kendi kendine, zaten işimden dolayı zor gün ayırıyorum şimdi bu plan nerden çıktı, e bugün almasam şu güne kadar yine alamıycam diye..
Eşim bazen daha çok zorluyor alıp vakit geçirebilmek için öyle söyleyeyim

Boşan, sen çocuğu kıskanıyorsun diye yazanlar olmuş ama hanımefendi çocuğun odasını bile kendisi hazırladığını söylemiş eğer söylediklerinde haklı ise bence bir insanı böyle itham etmek çok kırıcı. Ben annesi babası boşanmış biriyim, annem beni tek baktı büyüttü babamdan 5 kuruş fayda görmedik ve dediğiniz gibi benimde ayakkabılarımın yanları patlar patlasa da ayakkabılarımı eve gidince gizli gizli saklamaya çalışırdım annem görmesin diye çünkü annemin çok zorluklar ile beni okutmaya çalıştığını bilirdim. Yeri geldi annem ile sadece makarna, zeytin yediğimizi hatırlıyorum. Size batan konuyu da çok iyi anlıyorum baba zaten her konuda destek, anne neden yeterli bakimi sağlamıyor diye düşünüyorsunuz ancak kadının yaşadığı hayatı gerçekten bildiginize emin misiniz? İnsanların temiz kıyafet giymesi, biraz bakımlı olması evdeki paranın yeterli olduğu anlamına gelmiyor, kadın ile konuşma fırsatı elde ederseniz aslında konuşabilirsiniz sonuçta ortada bir çocuk var, kadını sosyal medyadan değil de veya varsayım da bulunarak değil de yakından gerçekten tanımanızı tavsiye ederim maddi durumu hakkında yorum yapabilmek için. Boşanmak sandığınız kadar güzel bir duygu olmayabilir hele ki bu devirde.. Şiddet yok, aldatma yok, bir sorumluluğu var ve onu yerine getirmeye çalışıyor sizde çözüm odaklı olun lütfen.

O zaman mahkemeye verecek nafaka düşürmek için.
Sız demesenız eşiniz bunun farkında mıydı?
Ben hiç didiklemedim bunları bir gün bile. Hep kendisi söyleniyor, kendisi paylaşıyor. Kendisi sinir harbi yaşıyor. Keşke bana da anlatmasaydı bu kadar ben hiç takmazdım bile belki.

En iyisi avukata danışın ve Oluru var ise çocuğun hesabına aktarılsın ne bileyim bir altın hesabı gibi falan. En azından para nerde belli olur, büyüyünce çocuk kullanır.

Ben hiç didiklemedim bunları bir gün bile. Hep kendisi söyleniyor, kendisi paylaşıyor. Kendisi sinir harbi yaşıyor. Keşke bana da anlatmasaydı bu kadar ben hiç takmazdım bile belki.
Sızın ev geçımı nasıl?
Maaşlar ne kadar?
Sız eve katkıda bulunuyor musunuz?

Bu kadın bana hiç masum gelmedi niyeyse. Ama muhteşem bir babayı boşamak yerine, bu durumu hukuki düzeltin derim.

Haklısınız, nafaka bence de az değil ekstralar için. Anne ve baba boşanmış da olsa, birlikte de olsa maddi manevi bakım yükümlülüğünü ortak karşılamak zorunda.
Konu sahibinin eşi hukuki yollara başvurabilir belki. Malesef insanlarla ortak bir noktada buluşmak çok zor. Hele ki bu bir eski eş ise. Herkesin karşısına düzgün insanlar çıksın ne diyelim.

Eşimle bir derdi var desem, kendisinin de uzun ilişkisi varmış yani her iki taraf da hayatına bakıyor bir noktada.
Eşim anlattığı için biliyorum kendisinin ailesi varlıklı, güzel bir muhitte evi var. Kendisi çalışmayan, ne bileyim gerçekten durumu olmayan bir insan olsa bugün bu konuyu burda açmazdım ki ben.

Biraz değişiklik olmasi adina suan bulundugunuz ortamdan 2-3 gunluk baska bir yere gitme sansiniz var mi?
Kafanizi toparlamaniz gerek anladigim kadariyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…