• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin düşencesizce konuşması

icroc

Guru
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2010
1.929
2.035
333
Herkese hayırlı günler arkadaşlarım,

Bu kısma ilk defa konu açıyorum. Bu kısımda bir çok konu okudum zaman zaman hepsinde de ağlamışlığım oldu.

Benim sıkıntım ise, sıkıntımı değilmi çözemedim yada ben mi büyütüyorum ancak eşime dün çok kırıldım. Gece başımı yastığa koyduğumda çok doldum ve ağladım.

1 sene önce ben yavrumu 23+4 günlükken erken doğumla kaybettim. Eşimle daha sıkı sıkı birbirimize bağlandık. Canımızın cananını toprağa koymuşduk. Aradan 1 yıl geçdi ve tüp bebek yöntemi ile şuanda yeniden 14 haftalık hamileyim.Riskli hamilelik geçiriyorum. İlk annem kalmışdı yanımda şuanda 1.5 aydır kayınvalidem kalıyor saolsun kendi çapında temizlik filan yapıyor ve bu hafta sonu kayınpederim gelecek Ankaradan ve annemi götürücekler. Eşim bazen çok patavazsızca konuşuyor. İlk zamanlar espriye vuruyordum. Tepki vermiyordum. Kayınvalideme fırsat vermek istemiyorum çünkü, en ufak birşeyi bütün ankaraya duyuruyor sayelerinde ağızlarında hiç bakla ıslanmaz söylenir mi - söylenmez mi diye hiç düşünmez herkese anlatırlar. Bu yüzden annemin yanında kavga dövüş herhangi bir fırsatı eline sunmuyorum. Saolsun eşim annesinin eline fırsatları veriyor. Eşimin yaptığı hata ise sürekli kayınvalidemin yanında üstten alttan gaz çıkartıyorsun horluyorsun nasıl insansın uyutmuyorsun deyip duruyor. Horluyormuşum sürekli öyle diyor ama öyle ağızdan değilmiş burundan sessiz şekilde ses çıkıyormuş öyle söylüyor eşim. Dün en son yatma vaktimiz geldiğinde eşimi yattığı yerden kaldırmak istemişdim yatak odamıza geçmek için ben seninle uyuyamıyorum. Horluyorsun dedi. Defalarca uyarmışdım. Annenin yanında bana düzgün davran kırıcı oluyosun demişdim. Şaka yapıyorum diye karşılık vermişdi. Dünde aynısını söyleyince öylemi dedim gittim yatağıma ışığı söndürdüm. Ağladım ağladım. gecenin 3de yanıma gelip sarılmaya çalışıyor dokunma dedim. Kendine gaz çıkarmayan,horlamayan bir insan bul dedim. Burnumda et var ve hamile olduğuım için kulak burun boğaz doktorum ameliyat yapamam dedi ayrıca polikistikover hastalığımdan dolayı kilo alıp verme durumlarım oldu bu yüzden kilo alımlarım oldu birde hamile olunca burun ameliyatım kaldı durumlar bunlar arkadaşlar çok doldum kalbim çok kırıldı

ayrıca bir durum daha var hamile olduğumu öğrendiğimde annem ablam sırasıyla geleceklerdi kalırız yardım ederiz demişlerdi. Ocağın ilk haftası işe başlıcakmış ablam ve yiğenime annem bakacakmış ayrıca abimle bir oturdukları için annemler abimin oğlunada bakıyor. Ne annem gelecek ne ablam. çok kırıldım onlarada. Sonuçda benim durumumun hassasiyetinide çok iyi biliyor ablam daha çocuğunu doğurmadan önce polip ameliyatı olmuşdu bende evli değildim. İş başvurusu bile yapmamışdım hiçbir yere sırf ablamın yanında refakatçi olarak kalayım kimseye muhtaç olmasın diye ama benim halimi düşünemedi. Hamileliğim sorunlu geçmese kimseye muhtaç olmak istemem ama sorunlu oldu için haliyle yanımda bir nefese ihtiyaç duyuyorum içden içe aileme de kırgınım...

Çok mu abartıyorum bilmiyorum hamileliğin verdi durumdan hassaslaşdım ama herşey ortada yorumlarınıza ve desteğinize ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim.

Bu kısma ilk defa konu açıyorum. Bu kısımda bir çok konu okudum zaman zaman hepsinde de ağlamışlığım oldu.

Benim sıkıntım ise, sıkıntımı değilmi çözemedim yada ben mi büyütüyorum ancak eşime dün çok kırıldım. Gece başımı yastığa koyduğumda çok doldum ve ağladım.

1 sene önce ben yavrumu 23+4 günlükken erken doğumla kaybettim. Eşimle daha sıkı sıkı birbirimize bağlandık. Canımızın cananını toprağa koymuşduk. Aradan 1 yıl geçdi ve tüp bebek yöntemi ile şuanda yeniden 14 haftalık hamileyim.Riskli hamilelik geçiriyorum. İlk annem kalmışdı yanımda şuanda 1.5 aydır kayınvalidem kalıyor saolsun kendi çapında temizlik filan yapıyor ve bu hafta sonu kayınpederim gelecek Ankaradan ve annemi götürücekler. Eşim bazen çok patavazsızca konuşuyor. İlk zamanlar espriye vuruyordum. Tepki vermiyordum. Kayınvalideme fırsat vermek istemiyorum çünkü, en ufak birşeyi bütün ankaraya duyuruyor sayelerinde ağızlarında hiç bakla ıslanmaz söylenir mi - söylenmez mi diye hiç düşünmez herkese anlatırlar. Bu yüzden annemin yanında kavga dövüş herhangi bir fırsatı eline sunmuyorum. Saolsun eşim annesinin eline fırsatları veriyor. Eşimin yaptığı hata ise sürekli kayınvalidemin yanında üstten alttan gaz çıkartıyorsun horluyorsun nasıl insansın uyutmuyorsun deyip duruyor. Horluyormuşum sürekli öyle diyor ama öyle ağızdan değilmiş burundan sessiz şekilde ses çıkıyormuş öyle söylüyor eşim. Dün en son yatma vaktimiz geldiğinde eşimi yattığı yerden kaldırmak istemişdim yatak odamıza geçmek için ben seninle uyuyamıyorum. Horluyorsun dedi. Defalarca uyarmışdım. Annenin yanında bana düzgün davran kırıcı oluyosun demişdim. Şaka yapıyorum diye karşılık vermişdi. Dünde aynısını söyleyince öylemi dedim gittim yatağıma ışığı söndürdüm. Ağladım ağladım. gecenin 3de yanıma gelip sarılmaya çalışıyor dokunma dedim. Kendine gaz çıkarmayan,horlamayan bir insan bul dedim. Burnumda et var ve hamile olduğuım için kulak burun boğaz doktorum ameliyat yapamam dedi ayrıca polikistikover hastalığımdan dolayı kilo alıp verme durumlarım oldu bu yüzden kilo alımlarım oldu birde hamile olunca burun ameliyatım kaldı durumlar bunlar arkadaşlar çok doldum kalbim çok kırıldı

ayrıca bir durum daha var hamile olduğumu öğrendiğimde annem ablam sırasıyla geleceklerdi kalırız yardım ederiz demişlerdi. Ocağın ilk haftası işe başlıcakmış ablam ve yiğenime annem bakacakmış ayrıca abimle bir oturdukları için annemler abimin oğlunada bakıyor. Ne annem gelecek ne ablam. çok kırıldım onlarada. Sonuçda benim durumumun hassasiyetinide çok iyi biliyor ablam daha çocuğunu doğurmadan önce polip ameliyatı olmuşdu bende evli değildim. İş başvurusu bile yapmamışdım hiçbir yere sırf ablamın yanında refakatçi olarak kalayım kimseye muhtaç olmasın diye ama benim halimi düşünemedi. Hamileliğim sorunlu geçmese kimseye muhtaç olmak istemem ama sorunlu oldu için haliyle yanımda bir nefese ihtiyaç duyuyorum içden içe aileme de kırgınım...

Çok mu abartıyorum bilmiyorum hamileliğin verdi durumdan hassaslaşdım ama herşey ortada yorumlarınıza ve desteğinize ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim.

öncelikle sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin Allah.
evet eşin belki şakanın dozunu biraz kaçırıyor olabilir, senin hormonların yüzünden sen olduğundan daha da alıngan olabilirsin.
Ancak yine de ne olursa olsun kayınvalidenin yanında tartışma, boşver, gül geç sen.
Zaten senin hiç stres yaşamaman gerekiyor, sıkma canını bunlarla.

Eşiniz gerçekten çok ayıp ediyor, ve anladığım kadarıyla da sizin kırıldığınızı belli edip uyarmanız da fayda vermiyor.Bir bayanın, hele de hamileyken bu şekilde üzülmemesi gerektiğini birinin ona anlatması gerek.Kaynananızdan çekinmeyin bence, belki o oğlunun kulağını çekebilir.Ne de olsa o da bir bayan, anlar belki sizi

canım bebegını saglıkla kucagına alırsın ınsallah.evet esın gereksız konusmus ustelık ınsanların yanında.ama rahat olmaya calıs net bı sekılde bır daha asla duymak ıstemedıgını ve bunların sızın özelınız olarak kalması gerektıgını soyle.sende takma kafana canım bak hamıleleıgı rısklıymıs allah korusun stres uzuntu ıyı gelmez sana relax ol gül geç ıcınden

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar kayınvalideme anlatsam oğlunun kulağını çekeceğini zannetmiyorum. Çünkü oğlu onun yanında söylediği için oda gülüyor. Hiç uyarmıyor oğlum sen ne biçim konuşuyorsun eşinle insan hiç öyle davranırmı eşine hamile demesini bilmiyor

canım benm yaa üzüldüm durumuna Allah yardımcın olsun bebeğini saglıkla kucagına almayı nasip etsin Rabbim.bence sen kendini hiçç üzme sıkma tatlı canını uyuyamıyorsa gitsin salonda yatsın.baskasının yanında bunları söylemesi ayıp bişey terbiyesizlik koca adam olmus bunları anlayamıyormu.bi kez daha uyar yine yaparsa sende aynısı yap diycem ama sana yakısmaz.yalnızken söyle sende uykunda sende yapıorsun bende rahatsız oluyorum bende sen gibi annenin yanında mı söyleyim bunu diyebilirsin belki o zaman anlar.

inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Hamileliğin verdiği durumdan hassaslaşmışsın ama eşinin annesinin yanında seni rencide etmesi hoş değil.

Annen, ablanın çocuğuna bakacağı için gelmemezlik yapmayacak anladığım kadarıyla.. Ablanın çocuğu olmasada abinin çocuğuna bakacak. İnsanların durumlarınızı sizin şartlarınıza bakarak ayarlanmasını istemeniz bencillik olur .Siz bunları kafanıza takmayın. hamileliğinizin tadını çıkarın.

Benim eski eşimde annesinin yanında beni çok kötü bozardı,defalarca ağladığımı bilirim..Ta ki bir gün kayınvalidem eşimi çok kötü azarlayana dek..Sağolsun akıllı,güngörmüş bir kadındı..Biliyorum zor ama eşinizin bu davranışlarına fazla aldırmayın kendince güya şaka yapıyor,kırıcı olduğunun farkına varamıyor..

tatlım hamlsn ve fazlsyla duygslsn annen ve ablan zor durumda olmasalar seni hiç yalnz bırkrlr mı ablan çalşmak zorunda demek ki annecin napsn bebişler var!eşinle tatlı tatlı konuş bak hayatım bi kez daha bana bu şeklde davrnrsn annemn yannda kalmyı düşnyrm şuan hamlym ve şaka dahi olsa kaldrmyrm psikoljm buna elverşli değil şuanda de

horlama ve gaz çıkarma meselesinden rahatsız olduğu için

eşinizi suçlu görmüyorum ama elbette annesinin yanında öyle

bir üslupla alay konusu yapması yanlış tabi..anneniz ya da ablanız

gelemiyorsa kayınvalideniz varmış gene yanınızda ya hiç kimseniz olmasaydı..

hamileliğinizde kafanıza takmayın herşeyi,her zamankinden daha rahat olun..

hamilelik bayanları etkilediği kadar erkekleride etkileyebiliyor

eşiniz o anlamsız esprilerine son verecektir onun içinde bazı şeyler zor geliyordur..

canım;
bırak insanlar seninle ilgili ne konuşursa konuşsun
bu kadar ince düşünme(diyecemde mümkün olmadığını bilirim)

eşin belliki şaka yapıyor ama senin hassasiyetini düşünmüyor,ayıp ediyor tabi...

sen bebişini kucağına aldığında bütün bu sorunları unutacaksın inşallah...

öyle iyi gelecek ki sana yavrun...dünyanın en güzel şeyi..Rabbimin izniyle..

inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Hamileliğin verdiği durumdan hassaslaşmışsın ama eşinin annesinin yanında seni rencide etmesi hoş değil.

Annen, ablanın çocuğuna bakacağı için gelmemezlik yapmayacak anladığım kadarıyla.. Ablanın çocuğu olmasada abinin çocuğuna bakacak. İnsanların durumlarınızı sizin şartlarınıza bakarak ayarlanmasını istemeniz bencillik olur .Siz bunları kafanıza takmayın. hamileliğinizin tadını çıkarın.

cevabın için teşekkür ederim canım, ben asla ve asla bencil değilimdir. Tüp bebek tedavisinde istanbuldaydım 1.5 ay ailemin yanında kaldım ben tedavi bitişinde hemen evime dönmek istedim. Ancak düşük tehlikesi olunca evime dönemedim. 2 hafta boyunca yatmak zorunda kaldım. Babam arabayla evime getirdi. Yine benim ısrarımla evime döndüm. Yoksa asla ailem göndermicekdi evime tek başına yapamazsın riskli geçiyor diye ama abimlerle annemler bir yaşadığı için ben fazla yük olmak istemiyordum. Abimin çocuğuna annemin bakdığı kadar babamda bakar geçen yıl yavrumu kaybettiğimde 1 hafta boyunca annem yanımdaydı ve süre zarfında babam bakdı. Annemden önce bir kere babam durdurmaz kızı orda yanlız bırakma diye ayrıca ben yine aynı acıları yaşasam inşallah mevlam o durumları yaşatmaz yine eninde sonunda yanımda olacaklar zaten benim elimde olsa kimseye yük olmak istemem. Ama riskli geçdiği için mecbur ailen veya eşinin ailesi bile olsa muhtaç oluyorsun malesef Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

horlama ve gaz çıkarma meselesinden rahatsız olduğu için

eşinizi suçlu görmüyorum ama elbette annesinin yanında öyle

bir üslupla alay konusu yapması yanlış tabi..anneniz ya da ablanız

gelemiyorsa kayınvalideniz varmış gene yanınızda ya hiç kimseniz olmasaydı..

hamileliğinizde kafanıza takmayın herşeyi,her zamankinden daha rahat olun..

hamilelik bayanları etkilediği kadar erkekleride etkileyebiliyor

eşiniz o anlamsız esprilerine son verecektir onun içinde bazı şeyler zor geliyordur..

cevabın için saol canım kayınvalidem yine annemin ısrarıyla geldi yoksa asla gelmicekdi. Çünkü onlara göre yine basit bir hamilelik gibi geliyordu benim durumum. Kayınvalidem benim yüzüme karşı annen söylediği için geldim dedi. Benim geçen yılki hamileliğimde de kimsem yokdu yanımda her işimi kendim hallediyordum. Ancak acı olayı yaşayıp yavrumu kaybedince bu hamileliğimde karar verdim hiçbir işe bile elimi sürmüyorum. İnanın eşimi hamileliğin etkilediğini sanmıyorum. Geçen günlerde karnıma ağrı gibi bişey girmişdi banane ya beni ilgilendirmiyor dedi o anda kalkıp boğmak istedim o derece sinirlenmişdim

tatlım hamlsn ve fazlsyla duygslsn annen ve ablan zor durumda olmasalar seni hiç yalnz bırkrlr mı ablan çalşmak zorunda demek ki annecin napsn bebişler var!eşinle tatlı tatlı konuş bak hayatım bi kez daha bana bu şeklde davrnrsn annemn yannda kalmyı düşnyrm şuan hamlym ve şaka dahi olsa kaldrmyrm psikoljm buna elverşli değil şuanda de

saol canım cevabın için ablamların ihtiyacı yok aslında paraya durumları gayet iyi 5 yıl daha çalışıp sigorta primi yatsın diye işe giriyor en azından prim gün sayım tiamamlansın emekli olayım diyor. Eşimle defalarca konuşdum bana böyle şakalar yapma kaldıramıyorum dedim. Aynısını ben yapsam sen nedersin dedim bişey diyemedi. Ailemin yanına gitsem biliyorum orda hasta olurum. Çünkü abimin oğlu grip olmuş ve ben ne zaman istanbula gitsem grip oluyorum ve çok ağır geçiriyorum. Annenin yanına git dedi geçenlerde eşim ve ben gitmicem evimde huzurluyum dedim. Kayınvalideme kal diyorum ayak bağı yok nasılsa anne ankarada diyorum kalamam diyor. Kadın bana birde gelirsem ya doğumda yada doğumdan sonra gelirim diyor

saol canım cevabın için ablamların ihtiyacı yok aslında paraya durumları gayet iyi 5 yıl daha çalışıp sigorta primi yatsın diye işe giriyor en azından prim gün sayım tiamamlansın emekli olayım diyor. Eşimle defalarca konuşdum bana böyle şakalar yapma kaldıramıyorum dedim. Aynısını ben yapsam sen nedersin dedim bişey diyemedi. Ailemin yanına gitsem biliyorum orda hasta olurum. Çünkü abimin oğlu grip olmuş ve ben ne zaman istanbula gitsem grip oluyorum ve çok ağır geçiriyorum. Annenin yanına git dedi geçenlerde eşim ve ben gitmicem evimde huzurluyum dedim. Kayınvalideme kal diyorum ayak bağı yok nasılsa anne ankarada diyorum kalamam diyor. Kadın bana birde gelirsem ya doğumda yada doğumdan sonra gelirim diyor

sende cnm ona yap benzer şeyleri gerçi bu hiç hoş değil ama anlaması için bunu yapman gerekiyosa da yap..senin huzursuzluğun sonçta bebeğinede zarr veryo zorlu bi hamilelk geçrmş bri olrk söylyrm sana bunları ilk yapman gereken şey bence al karşna konuş ciddi bi şeklde seni üzmesne de fırst verme artık beni mutlu etmek zorundsn de çnkü hamlym ...:49::30:

sende cnm ona yap benzer şeyleri gerçi bu hiç hoş değil ama anlaması için bunu yapman gerekiyosa da yap..senin huzursuzluğun sonçta bebeğinede zarr veryo zorlu bi hamilelk geçrmş bri olrk söylyrm sana bunları ilk yapman gereken şey bence al karşna konuş ciddi bi şeklde seni üzmesne de fırst verme artık beni mutlu etmek zorundsn de çnkü hamlym ...:49::30:

teşekkür ederim canım desteğin için seninde dediğin gibi hiç hoş şeyler değil ama ben asla ve asla özelimizi ailesinin yanında dile getirmem insanlık hali hepimiz insanız bunlar söylenmez şu konuyu açarken bile çok düşündüm. Aynı şeyleri eşim yaşıyor ve ben yüzüne vurmuyorum. Ayrıca ben onun yanında asla onun dediği gibi ayıpdır söylemesi gaz çıkarmakmış gibi durumu yapmıyorum. Lavaboya girerken bile bunları utanarak yazıyorum sifona basıyorumki ses çıksın kimse benim lavaboya girdiğimi anlamasın diyorum kendimce bunlar burda söylenmeyecek şeyler yazılmıcak konular ancak inadına eşim beni rencide edecek ya yerin dibine sokmak için hep dile getiriyor. İnanıyorum bugün yine aynısını yapacak gerçi konuşmuyorum kırgınım telefon bile açmadım nasılsın diye ama çok daraldım kaç gündür. Dün ağlarken resmen rahmimin gerildiğini hissettim. Aslında kendide çok iyi biliyorki aynı acıyı beraber yaşadık geçen yıl yavrumuzu kaybettiğimizde birbirimize bağlandık daha çok elin üstünde tutması gerekirken tabiri caizse yediğim önümde yemediğim arkamda olması gerekirken böyle davranması çok kırıyor beni, eşimin asla ve asla hiçbir zaman yanlız bırakmadım hastalandı ateşler içinde yandı gece hiç uyumadım başında bekledim birşey olur diye ama benim yaptığım iyilikleri asla gözü görmüyor ben onun için sanki bir hiçmişim gibi davranıyor şaka yapıyorum diyor ama bu şakadan öteye gidiyor. Bazende diyorum ki hamileyim diye seviniyor diyorum ne yaptığını ne ettiğini ne söylediğinin farkında değil diyorum ama hergün hergün yapılmaz ve söylenmez bu kelimeler bakalım işden eve geldiğinde ne olacak bekliyorum. Aynı mevzuyu açarsa annesi filan dinlemicem tavrımı koyup vereceğim cevabını

eşin davranışları çok kaba ama bu bence sen hamile olmasan da böyleydi...
kendisi insan olarak düşüncesiz galiba...şaka yapmanın espri yapmanın bile adabı
ve kendi içinde bir anlamı vardır...

kaldı ki hamile olan eşe karşı sergilenmesi gereken ihtimam ve özenden zerre eser yok...

eğer onun genel olarak karakteri böyleyse ,ya sen hamilelik hassasiyetinde

olan ruh halinden dolayı biraz fazla rahatsız oldun, ya da gerçekten evlendiğinizden

beri böyle rahatsız oluyordun..orasını bilemiyorum ama şu an için sen bebeğine yoğunlaş..

üzüleceğin konulara odaklanma,aklına kötü şeyler geldiği zaman bebeğini kucağına aldığını hayal et...

sayılı günler geçecek anne olacaksın Allah'ın izniyle...

tek düşüncen bu olsun...

Son düzenleme:
benım esımde sakayla karısık kayınvalıdemlerın yanında söylemıstı brkac kez,öyle bır horluyor kı perdeler havada ucusuyor,lambalar sallanıyor,üst komsu isyan etti,yan komsu evden tasındı vs. gıbı espırıler yapıyor,bende hıc uzulmedım sende horluyorsun dıyorum,sende aynısını söyle arkadasım horlamasa bıle sende horluyorsun uyuyamıyorum de,benım esımde horlar ben onceden horlmazdım hamılelıkten burnumdan nefes alamıyorum bu yuzden oluyor uzulme gecıcı durum,ama esının yanında yatmak ıstemıyorum demesı ayıp etmıs,yanlıs davranıs ama belkı bırseye sinirlenıp bu sekılde davranmıs olabılır yada uykuluyken sacmalamıs olabılırrr yada son ıhtımal annesının yanında senı bozmak ıstemıstır cunku annesının bundan mutlu oldugunu bıldıgı ıcındır,benım fıkırlerım bu,sende esıne arada bır horlamasa bıle üff cok horladın bu gece bırturlu uyuyamadım deeee:52:

Back