• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin destek olmayışı

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
Selam bayanlar, size dün başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum.

Annem 10 yıldır depresyon hastası ve ara sıra hastalığı kendisini belli ediyor davranışlarından vs.

Babamla çok kötü bi ilişkileri var boşanmak isteyipde hiç yapamadılar.

Dün annemin hastalığı yine tetikledi ve ben ne yapacağımı bilemedim.

Hastane mi değil mi, yanımamı alayım biraz vs.
Kararsız kaldım. Kendine zarar verecek diye korkum vardı

Ve ben bu durumları yaşarken annem hastayken yanında olduğum için eşim tarafından suçlandım.

Bana bunlarla sen ilgilenmek zorunda değilsin
Çabuk eve gel
Bizim huzurumuz bozulcak
Çocukları perişan edeceksin
Aynı zamandada suçlanılıyorum
Senin annen senin baban senin ailen
Evlendiğim günden beri huzurum olmadı
Seni tanıdığım güne lanet olsun dedi bana bugün

Eve geldim konuşmayı denedim hala aynı fikirde
Bıktım hep aynısı boşancaklarsa boşansınlar
Neden hep sen uğraşıyorsun gibi cümleler kurdu
Bende senin annen aynısı olsa ne olurdu diye benim annem bunları yaşatmadı bize dedi

Bir konuda bilgi vermem lazım gerçekten evlendipim günden beri babamla annemin hep sorunu vardı. Bende hiç huzurlu olmadım olaylarda ama yapacak birşey yoktu.

Paramparçayım
Annemi kendi evime getiremiyorum
Kocam istemiyor
Şaşkınım şokum kime ne sorcam bilemedim
Buraya yazdım
Lütfen tecrübeli eşler bir adım öne gelsin.
Şimdiden çok teşekkür ederim

Selam bayanlar, size dün başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum.

Annem 10 yıldır depresyon hastası ve ara sıra hastalığı kendisini belli ediyor davranışlarından vs.

Babamla çok kötü bi ilişkileri var boşanmak isteyipde hiç yapamadılar.

Dün annemin hastalığı yine tetikledi ve ben ne yapacağımı bilemedim.

Hastane mi değil mi, yanımamı alayım biraz vs.
Kararsız kaldım. Kendine zarar verecek diye korkum vardı

Ve ben bu durumları yaşarken annem hastayken yanında olduğum için eşim tarafından suçlandım.

Bana bunlarla sen ilgilenmek zorunda değilsin
Çabuk eve gel
Bizim huzurumuz bozulcak
Çocukları perişan edeceksin
Aynı zamandada suçlanılıyorum
Senin annen senin baban senin ailen
Evlendiğim günden beri huzurum olmadı
Seni tanıdığım güne lanet olsun dedi bana bugün

Eve geldim konuşmayı denedim hala aynı fikirde
Bıktım hep aynısı boşancaklarsa boşansınlar
Neden hep sen uğraşıyorsun gibi cümleler kurdu
Bende senin annen aynısı olsa ne olurdu diye benim annem bunları yaşatmadı bize dedi

Bir konuda bilgi vermem lazım gerçekten evlendipim günden beri babamla annemin hep sorunu vardı. Bende hiç huzurlu olmadım olaylarda ama yapacak birşey yoktu.

Paramparçayım
Annemi kendi evime getiremiyorum
Kocam istemiyor
Şaşkınım şokum kime ne sorcam bilemedim
Buraya yazdım
Lütfen tecrübeli eşler bir adım öne gelsin.
Şimdiden çok teşekkür ederim

Anne babanızın tüm sorunlarını ilk günden beri çekirdek ailenizde de yaşattınız sanırım. Ve artık eşiniz yeter demiş. Ya biz ya onlar. Ben Allah yardımcınız olsun demek istedim.

Tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaklardır. Umarım en az hasarla bu durumu atlatırsınız.

Anneniz babanız sürekli sorun olduysa eşiniz bir yerde haklı olabilir. Tabi böyle zor zamanlarda eş desteği çok önemli, neler yaşandı detaylı olarak bilemiyorum. Fakat benzer şeyler erkek tarafında olunca kayınvalide, görümce gibi faktörler, kızıyoruz. Aynı şey bizim ailelerimiz içinde geçerli. Siz yeni bir aile kurdunuz, aile büyüklerinin sorunlarının bu kadar ilişkinizi etkilemesine müsade etmemelisiniz. Anneniz boşanamamış, o yetişkin bir kadın, siz çocuğusunuz. Roller değişmiş gibi geldi bana

Kendi yuvanız için, annenizi evinize getirmeyin. Yatalak değil ki, eğer öyle olsa kesinlikle getirin derdim, kendi işini yapamıyor olsa. Anne babanızın evlilik sorunlarının size bu kadar yansıması çok yanlış. Siz yetişkinsiniz kendi aileniz var, bir arada olmaları için mi çabalıyorsunuz hala?

Anne babanızın tüm sorunlarını ilk günden beri çekirdek ailenizde de yaşattınız sanırım. Ve artık eşiniz yeter demiş. Ya biz ya onlar. Ben Allah yardımcınız olsun demek istedim.

Tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaklardır. Umarım en az hasarla bu durumu atlatırsınız.
Yansıtmak derken hep beni aradılar bende yardım etmek istedim :( çok sağolun

Anneniz babanız sürekli sorun olduysa eşiniz bir yerde haklı olabilir. Tabi böyle zor zamanlarda eş desteği çok önemli, neler yaşandı detaylı olarak bilemiyorum. Fakat benzer şeyler erkek tarafında olunca kayınvalide, görümce gibi faktörler, kızıyoruz. Aynı şey bizim ailelerimiz içinde geçerli. Siz yeni bir aile kurdunuz, aile büyüklerinin sorunlarının bu kadar ilişkinizi etkilemesine müsade etmemelisiniz. Anneniz boşanamamış, o yetişkin bir kadın, siz çocuğusunuz. Roller değişmiş gibi geldi bana
Doğru evet kızıyoruz haklısınız…
Destek olmaya çalıştım hep anneme herşeylerini veb çözmeye çalıştım…

Kendi yuvanız için, annenizi evinize getirmeyin. Yatalak değil ki, eğer öyle olsa kesinlikle getirin derdim, kendi işini yapamıyor olsa. Anne babanızın evlilik sorunlarının size bu kadar yansıması çok yanlış. Siz yetişkinsiniz kendi aileniz var, bir arada olmaları için mi çabalıyorsunuz hala?
hayır çabalamıyoruz anneme kaç yıldır ayrıl o zaman kendi hayatını kur dedik dinletemedik… şimdide yeniden kalkıştı ve benden destek bekliyor herşeyinle ilgilenmemi istiyor

Psikolojik rahatsızlıklar da en az fiziksel olanlar kadar zordur hatta kendi işini yapamaz halde bile olunabilir.

Psikolojik rahatsızlıklarda en az fiziksel olanlar kadar zordur hatta kendi işini yapamaz halde bile olunabilir.
Evet haklısınız, öyleyse tabi yardımcı olmam gerekiyor ama benim gördüğüm konu sahibinin annesi, problemlerini hep çocuklarına yansıtmış.

hayır çabalamıyoruz anneme kaç yıldır ayrıl o zaman kendi hayatını kur dedik dinletemedik… şimdide yeniden kalkıştı ve benden destek bekliyor herşeyinle ilgilenmemi istiyor
Her şeyiyle nasıl ilgileneceksiniz, yani depresyon yüzündense bilmiyorum ama sizin aileniz çocuklarınız var, annenizin sorunlarıyla sürekli uğraşırsanız, öbür taraf ihmal olur

Kardeşim var o şuan annemin yanında
Bekar evde onun yanında
Kardeşim bile ilk sana gelsin dedi… ben kendimi çok mu ortaya attım acaba
Bu sorgulamayı yapıyorsanız ihtimal
var gibi görünüyor. Kardeşiniz yetişkinse onun da sorumluluk almasını isteyin.
Eşiniz tamamen haklı değil ama insani olarak yorulmuş olabilir bu konulardan.

Her şeyiyle nasıl ilgileneceksiniz, yani depresyon yüzündense bilmiyorum ama sizin aileniz çocuklarınız var, annenizin sorunlarıyla sürekli uğraşırsanız, öbür taraf ihmal olur
Depresyon yüzünden ve annem benim kendimi geri çektiğimi farketti.
Bana hep doğru ya senin çocukların var işin var sen git lafları ediyor

Yansıtmak derken hep beni aradılar bende yardım etmek istedim :KK43: çok sağolun

Yansıtmak değil de yaşatmak. Anne babanızın derdini dinleyip , eve gelip , durumu her defasında eşinizle paylaştınız mı ? anlamında söylemiştim.

Geçmiş geçmişte kaldı. Değiştiremezsiniz. Bundan sonrası için artık anne babanız da olsa bir set çekme zamanı gelmiş.

Anne babanız bir destek aldı mı ? Veya madem geçinemiyorsunuz , o zaman boşanın dediniz mi hiç ?

Arabuluculuk bitince belki anne babanızda kendilerine gelirler.

Yansıtmak değil de yaşatmak. Anne babanızın derdini dinleyip , eve gelip , durumu her defasında eşinizle paylaştınız mı ? anlamında söylemiştim.

Geçmiş geçmişte kaldı. Değiştiremezsiniz. Bundan sonrası için artık anne babanız da olsa bir set çekme zamanı gelmiş.

Anne babanız bir destek aldı mı ? Veya madem geçinemiyorsunuz , o zaman boşanın dediniz mi hiç ?

Arabuluculuk bitince belki anne babanızda kendilerine gelirler.
Tabiki eşimle paylaştım… durumları..
Bundan sonra dikkat etmeliyim evet
Olmuyorda ayrılın dedik yıllarca.

Back