- 1 Temmuz 2012
- 3.172
- 337
- 148
seni hayat arkadaşı can yoldaşı olarak mı yoksa eve kapatmak için mi aldı bu adam? hem kötü davransın değersizleştirsin seni, hem de özgürlüğünü kısıtlasın seni kukla yapsın yok öyle evliliksakın şu aralar çocuk düşünme, yoksa seni iyice kölesi yapar. biraz daha gidişata bak bakalım, kendini ezdirme seni aşağılamasına küçük görmesine izin verme. o kıskançlıkları da komplekslerinden ileri geliyor. eğer durum daha da kötüleşir ve düzelmezse oturup ciddi ciddi kararını verirsin. seviyorum demişsin. hangimiz sevdiğimiz adamları arkamızda bırakmak zorunda kalmadık ki..
bende 3 sene hiç bir yere yalnız çıkamadım. doktora gitmek için bile ya kayınvalidemle gitmem gerekiyordu yada eşimin uygun olduğu günü beklemem gerekiyordu. kızımda vardı ozaman ama okadar bıkmıştımki isterse boşasın hiç umrumda değildi (ve biz eşimle çok iyi anlaşırız). birgün yine hastalandım hastaneye gitmek için 2 gün beklememi söyledi (idrarımdan kan geliyordu). kızdım. çarşıyı pazarı ben sizin evinizde görmedim dedim. beni eve kapatmak için aldıysanız (k.v ile alt üst oturuyorum), tek suçum bu evde oturmaksa ya evi ayır yada çaresine bak dedim yeter 3 senedir 4 duvarla oturduğum. tabi eşimde ailesine söyleye söyleye şükür alıştılar. şurda işim var der gider gelirim bişi demezler.
çek restini ne yaparsa yapsın. kendisi gezsin tozsun gününü gün etsin sende perdeler kapalı otur.. taviz verdikçe güçlenir benden söylemesi. ve evliliğin yerine oturması için en az 5 sene gerekiyor gerçekten.
aynı valahi ben hastayım midem hasta bayılıyorum işte çok üzüldüğümde sürekli artmaya başladı midem bulanıyor midemde bir rahatsızlıgım var ama gidemiyorum doktora göndermiyor kendiside gelcekmiş öyle ve evlendiğimizden beri doktora gidemiyorum annemle bile neymiş millet bana bakarmış..geçenlerde hasta oldum beni acile kaldırdılar yani çok rahatsızlanıyorum bakalım ne zaman gidicem doktora ... ben gene şimdi konuştum telefonda anlattım herşeyi tam yarım saat konustum hiç 1 kelime etmedi ve şimdi kapattı bu nedir ya ..s
Ya canim esin cidden cilginmis. Bu kadar olmaz ki. En son yazdigini da okuyunca deli oldum. Ne demek dr a onsuz gitmemek nereye gidiyosun ki! Anlamiyorum inan boyle esleri. Ve sen de artik guzelce konusma yerine rest vek iyiden iyiye. Konunu basindan beri takip edip yorumda bulundun esini esime benzettim ilk yazinda ama alaksi yok. Yani bence.bu kadar musqmaha gostermemelisin. En basta dedi gibi calismaya baslama imkann varsa calis ve sakn cocuk yapma. Tumden evde kalirsin ve psikolojin bzukur allah korusun
benim eşimde kavga anında üzülsemde ağlasamda yanıma gelmez umrunda değil gibi davranır aramaz sormaz şu aileye karışma mevzusu dışında sanki benim eşimi anlatmışsın. bence sende abartma üzme gitme üstüne zamanla alışırsın bende başlarda cok takardım nie aramadın nie teli kapattın nie konuşmuyon vs. vs. anladım ki bu adam böyle. Allah başka kötü huy vermesin iyi yönlerini anlamaya çallış daha cok yenisiniz.
Allah yardımcın olsun.
eşinin huyu böyle malesef değişeceğini düşünmüyorum.
bence sen bundan sonra uzun uzun bişeyler anlatmaya çabalama.
yada beni dinlemiyormusun gibi cümleler kurma.bırak uzun cümleleri o kursun.
sen üstüne çok düşüyorsun.sen kendini biraz geri çek bakalım.soracak mı neyin var mı diye?
sorduğunda da uzun uzun konuşma.bişeyim yok dersin.gizemli olmaya çalış.belki bişeyler düzelir.
kıskanma olayına gelince, bu durum çok rahatsız etti beni.
ona mı baktın,kendini mi göstertcen nasıl kelimeler anlayamadım.
insan evde canı sıkılır,gider markete az hava alır.canı sıkıldı mı annesine gider oturmaya.
sonuçta ev hanımısın sanırım, zamanın da müsait.bu güvensizlik neden anlamadım.
sıkıntısı var sanıırm.
birde canım tasarruflu olmak güzel birşey ama fazla da alıştırma
benim karım 10 tl yi harcamaz da garip bir cümle.sonuçta birlikte çıktığınız için belki harcamaman
normalde canın bişey istediği zamanda alsın.surat yapmasın.hoşuna giden bir kıyafet olur,canın bişey çeker.
kocanıda fazla bu tarz yaklaşımlara alıştırma
:) Bu erkeklerin genel tavrı galiba...Mutlaka hepsi değil ama önemli bir kısmı böyle...Benim eşimde kavga edince gidip uyur, birşeyle uğraşır...Onlar tepkilerimizi abartılı buluyor sanırım...Biz en azından ben olayları abartırım, küçük bir sözüne alınıp bunu mu demek istedin derim..Amam o bana bu güne kadar böyle bir şey sormadı. Google gibisin diyor, bunu mu demek istediniz:) Bizimde yapmamız gereken moralimiz bozuksa birşeylerle uğraşmak, uzaklaşmak...
Konu sahibi de benim gibi, üstüne düşüyor. Ben tartışınca eşimle daha çok konuşmak isterim, küs kalmaya dayanamam...Bu da onları şımartıyor bence...ben eşime uyum sağlamaya calışıyorum o da bana..birbirmizi boğmuyoruz, en azından caba gosterıyoruz
Kızlar merhaba o kadar dolu ki içim içimdekileri birilerine anlatmak içimi dökmek istiyorum..Bu arada 1 senelik evliyim
Eşimin davranışları beni o kadar yıpratıyor ki ben ölmek istiyorum o duruma kadar geldim..Olur olmaz şeyden bir şeyden bir tartışma çıkıyor mesela ben bi konuda kızıyorum ona fikrimi söylüyorum yok saçmalıyorsun sen diyor ,işte sen hep böylesin diyor bana.Bir konu hakkında benimle aynı fikirde olmuyor hep karşı çıkıyor bana ben çok üzülüyorum bu duruma.ne olursa olsun herhangibir konudan tartışma çıksa hep bana diyorki sen delisin diyor herşeyi sen yapıyorsun diyor ben bişe yapmıyorum diyor hep beni suçlamasından bıktım ben artık kendıni hep haklı görüyor.oturup güzelce konusmayıda denedim tam 2 saat boyunca anlattım içimdekileri ama halen aynı hiç bişe demiyor susuyor hep konusmuyor benimle napıcagımı şaşırdım ben ..
Dün eşim beni aradı iş yerindeydi konuştuk falan soğuktu biraz sonra ben işimin başına dünüyorum dedi bende kolay gelsin dedim seni seviyorum dedim baktım telefon kapanmış bile suratıma kapattı telefonu çok garip oldum çok üzüldüm mesaj attım neden yüzüme kapattın diye yok yüzüne falan kapatmadım dedi birdahada mesaj atmadı bende bidaha mesaj atmadım..neyse işten çıkınca aradı beni yine konuşuyoduk konuşmakta denmez hiç konuşmadı bir şey söylüyorum cevap vermiyor diyorum duydun mu beni diyorum ney dedin diyor deli oluyorum hep 2 3 kere tekrarlatıyor bana dalgın gibi hep..neyse kapattı eve geldi ve benimle hiç konuşmadı.Hep böyle yapıyor en küçük şeye benim 1 kelimeme günlerce surat yapıyor bana ben yanına gitmesem o hiç konuşmuyor benimle..Hep ben suçluymuşum gibi davranıyor konuşmuyor susuyor hep düşünüyor bende çok sinirlendim ve dün akşam patladım yine kızdım sen neden böyle yapıyorsun ben senin karınım dedim bu kadarcık şeye bu surat ne neden konuşmuyorsun dedim ,hep sen yapıyosun hep senin şeylerin yüzünden oluyor diyor bana çok sinirlendim bende tabi.Kızdım falan birazcık sesimi yükselttim bu ne böyle sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim.Ağladım bide çok hassaslaştım artık hep aynı şeyler yüzünden..yok niye ağlıyorsun ağlanılıcak ne var ki ağlıyorum yanıma gelmiyor gidiyor başka odaya oturuyor benim sinirden elim ayağım titriyor ama gelipte yanıma bana bakmıyor bile.Soğudum bu hayattan diyor küfür ediyor bağırıyor bana ben sinir krizi geçirdim. her kavgamızda üzüntüden bayılıyorum tansiyonum fırlıyor çok kötü oluyorum ama nafile hep aynı hiç bir şey olmuyor üzülmüyor.bir tartışma olunca gene aynı. Beni umursamamamazlığından çok sıkıldım kendimi değersiz hissediyorum kendimi bir eşyadan farksız hissediyorum ya ne yapıcağımı şaşırdım..çok çaresiz hissediyorum kendimi kocamı da çok seviyorum ama gücüm kalmadı benim artık beni aldatıyormu diye düşünüyorum çok yıprattı beni daha evleneli 1 sene oldu ama imzayı atınca böyle oldu eve kapattı bide beni hiç gün yüzü göremiyorum anneme bile yollamıyor beni ikimiz gidiyoruz beraber ama çok sıkıldım bunaldım derdimi kimseye anlatamıyorum kızlar ne olur yardım edin ne yapım ben ne ..(
biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim size şimdiden sagolun yardımcı olursanız..50:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?