eşimin bu halleri

Tahmin ettim. O zaman artık tavrını koyma zamanın gelmiş de geçiyor. Her dediğine "Peki kocacım" deme. Neden sana güvenmediğini sorgula. Çünkü altında ya kendinden ya senden kaynaklı bir güven eksikliği mevcut. Madem terapiye yanaşmaz o zaman karşılıklı oturup bu tavırlarını sorgulayarak bunların seni çok üzdüğünü belirtmekten başka bir hal çaresi yok gibi gözüküyor. Sineye çekersen hep böyle gider, hiçbir şey de kendiliğinden düzelmez.
dediginiz gibi yapmıştik ben sana guveniyorum başkalarına guvenmiyorum demişti

Kendine bir eş değil de esir aldıgını sanıyor herahalde. Karışma deseniz şiddet uygular he desen onun altından art niyet çıkarır bu tipler. Dediğini yap ama yaparken de bu şekilde kendinden soğutuyorsun beni diye de söyle. Ben olsam katlanmaz çoktan boşanırdım ama senin yapın böyle değil belli ki.

dediginiz gibi yapmıştik ben sana guveniyorum başkalarına guvenmiyorum demişti

Klasik aslında kendine güvenmeyen, içten içe kendisinde eksiklik gören erkek modeli. Konuşup ciddi ciddi net tavır koymanız şart, 23 senede bile düzeleceğinin garantisi yok ben size diyeyim. Ömür boyu çekebilirsiniz de hatta yaşlandıkça daha da huysuzlaşır.

ne yapacağımi bende bilmiyorum çocugum için sabrediyorum
Çocuğum için sabrediyorum mevzusuna nedense çok ayarım böle sorunlu bi adamın yanında çocuk büyütmek daha tehlikeli bilin istedim :işsiz: çok arayıp mı buluyorsunuz bilmiyorum zamanında kesin böyledir yine ama seviyorum düzelir deyip evlenmişsindir :duduk:

Komsumu anlatin. cocugunu bana birakip sakli gidiyor ,oyle eve sus bisi alcagi zaman..

sonradan düzelmez mi sizce

Babanız düzeldi mi? 20 sene sonra düzelse giden 20 senenize yazık değil mi?
Hem nasıl düzelecek? Siz her dediğini yaparsanız nasıl hatasını anlayacak? Resti çekmezseniz sizi ve çocuğunuzu kaybetmemek için çabalamazsa nasıl düzelecek. Sonradan sihirli bir değnek değecek de düzelecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kendiliğinden olacak şey değil bu.

18 yaşında reşit olmasına reşit ama evlilik gibi ciddi bir meselede maalesef 100 gençten 70 i yanlış kararlar alabiliyor
Toplumun kadın anne aile kavramları değerleri yanlış hastalıklı
Bu değerlerle büyümüş insanlar eğitim (eğitim sistemi de çokta iyi değil ona rağmen) almamış ise ne bekleyebiliriz
İşin açıkçası ben çok şey beklemiyorum

Ben de beklemiyorum ama bu kısır döngüyü kırmak için de bir şeyler yapmak lazım. Eğitim desem bile mesleği olup 30 yaşında olup hala da cesareti olmayan kadınlar da var. Eğitimden, yaştan bağımsız çok ters giden bir şeyler var.

Herkese merhaba.ben 22 yaşindayım 18 yaşinda evlendik 1 kızım var eşimle severek evlendik beni sevdiğini biliyorum bende seviyorum onu ama çok bunalttı artık eşim çok aşırı kıskanç sürekli kısıtlıyor sürekli bastırıyor evlenmeden önce bi atölyede çalışıyordum arkadaşlarım vardı ancak şimdi hicbir arkadaşimla görüsemiyorum 1 kisi dışında. kapidan dışarı çikamıyorum kar yağdıginda çocuğumla kapınin onune inmistik 2 adim ileri gitmedik gelince çok kotu kavga ettik benden habersiz neden çikiyorsun diye.o bugün ne yaptıniz diye sorunca bende bunu yaptık böyle yaptık diye biseyler yaptık diyecegimiz biseyler olsun istiyorum ama izin vermiyor.bizi bi yere çıkartmıyor cocukları parka goturmeme bile karısıyor telefonumda olan bi müzige facebook ta paylastigim bi resme bi sòze bi beğeniye çok karısiyo bir sürü laf ediyor.arkadaşlarimla telefonda görüssem laf ediyor facebookta gorussem bu kadar süredir neden aktifsin diye arıyor kavga ediyoruz şifresini bildiği halde.güvenini sarsacak hiç bisey yapmadım eminim buna.bir kaç gün once kardesim cekindigimiz fotografı facebook hesabina koydu iyiki varsın ablacım yazmış kardesimin 80 arkadaşı var hepside kadın ve akraba arkadaş. cok kavga ettik bana şiddet uyguladı sirf bu yuzden .sinir krizi geçirdim hastanede aldık soluğu.sadece facebook hesabım var arada arkadaslarımla konuşuyorum şimdi onu da kapatmamı istiyor istemekle kalmayıp kapatmak için link falan arıyor internet kullanmayı çok bilmediği için bulamıyor ne yapmayalım kapatmalı mıyım.1 kız arkadaşmla haftada 1 bire telefonda konusuruyoruz ona bile laf ediyor sizce ne yapmalıyım kapatsam herseyin son bulacağina inanmiyorum ne yapmayalım kapatmalı mıyım çok bunaldim gercekten.esir hayatı yaşiyorum neden böyle yapiyor olabilir sizce
Valla canm benimde eşim kıskançtı ama kısıtlayıcı değildi. Bende face mi kapattım gerekli gereksiz insanlar yüzünden kavga etmeyelim diye ama seninki aşırı güvensiz.. aslında kendinde güven sorunu var bu tip erkekler ya aldatılmıştır yada evli bir kadınla münasebeti olmuştur. Korkarlar ki benim karımda aynısını yaparmı. Taviz verme köle olarak almadı ya seni ailenle durumu paylaş şiddet varsa ki var kesinlikle söyle. Eğer böyun eğersen ölene dek çekersin

a

ailem arkamda ama beni sevdiğini biliyorum bu sorundan başka bi sorunumuz yok evine çok iyi bakıyor çocuklarinin hic biseyini eksik etmiyor
ya adam senin hayatını karartmış, bundan başka bi sorunumuz yok diyosun. hangi hareketinden bilşiyosun seni sevdiğini. dışarı çıkarmamasındanmı, arkadaşlarınla görüştürmemesindenmi, facebooka karışmasındanmı hangisinden. sevgi bu değil allahaşkına ya.

siz sosyal medyada bi fotografinizi paylasirken eşinizden izin alıyor musunuz hemde ben paylaşmadim kardesim ikimizin fotografini paylaşmısti
hayır izin almıyorum, arkadaşlarımla görüşmek içinde, çarşı pazara gitmek içinde izin almıyorum sadece haber veriyorum ve gidiyorum. oda hiç bi zaman gidemezsin demez zaten. yoksa beni sevmiyomu :KK64:çocuğum yok, olsaydı onu karda oynatmak içinde izin almazdım
hepsini geçtim bide şiddet var ve annen hala sabret diyo. oda bilmiyoki sevgi nasıl bişey :KK43:

Çocuğum için katlanıyorum demen çok saçma olmuş. Çünkü çocuğunu mutlu edebilecek hiç bir aktiviteyi yapmana izin vermiyor ruh hastası kocan..parka gidemiyorsun,karda oynayamiyorsunuz.Sokağa çıkmaniza izin vermiyor..çocuğun mutlumu sence??
Sen mutlumusun?
Kocan ya tedavi olsun yada ipini çöz defolup gitsin.Köle değilsin sen.

merhaba
kaynimda eltimi cok kisitlayan bir insan(dı).
yani alisveris disarda bir arkadasla oturup sohbet etme gezme cocugu gezdirme yok. yaklasik 7-8 senedir evliler eltimde genc yasta evlendi. simdilerde yanliz alisverisine gidebiliyor. internet ve telefonuna karisiyormu bilmiyorum. giyimine cok takik onu biliyorum.
belki sizinkide zamanla düzelir ama buna kiskanclik diyen erkegide anlamiyorum. benim.esim.peki ne o zaman? cirkin degilim aptak degilim esim bana bakan insanlara sahit cok olmustur ama insanlik geregi hemen kotuye yormayip eski belalinmi yok dar giydin yok cikma etme yok gidim.adami doveyim konularinansukur hic girmedik...acaba egitim seviyesiylede ilgisi varmi bilemedim

a

ailem arkamda ama beni sevdiğini biliyorum bu sorundan başka bi sorunumuz yok evine çok iyi bakıyor çocuklarinin hic biseyini eksik etmiyor
Seni eksik ediyor eve herşeyi tamamlıyor ama senden alıyor her gün bir bir bitiriyor seni farkında değilmisin böyle çocuklarına nasil annelik yapacaksın eşimin teyzesi böyleydi aynı senin gibi en son kızını evlendirdi ayrıldı şimdi nerdeyse bakkala bile yanlız gidemiyor özgüven yok

a

şiddet girdun ama başka sorun yok
Allah ım sen sinirlerime mukayyet ol
gerçekten hayatınızda hiç normal insan hayatı yasamadiniz mi da bunu normal sanıyorsunuz
adam sizi eve kapatmış arada dovuyor ama para veriyor bu mudur yani olay
biz hayvanat bahçesindeki hayvanlari bile kafesleribden kurtarmaya çalışırken kadınlarımız kendine böylesi hayatları seçiyor ve siz bu hayatı seviyorsunuz
peki ya çocuk
ileride aynısını ona da yapacak okuldan 5 dk geç gelse dovecek yolda arkadaşıyla konuştuğunu duysa kulağını çekecek hiç mi aklınıza gelmiyor
o kadar kötü davranacak ki belki kızınız intihar edecek belki evden kaçacak sizin gibi cocuk yaşta evlenecek

Herkese merhaba.ben 22 yaşindayım 18 yaşinda evlendik 1 kızım var eşimle severek evlendik beni sevdiğini biliyorum bende seviyorum onu ama çok bunalttı artık eşim çok aşırı kıskanç sürekli kısıtlıyor sürekli bastırıyor evlenmeden önce bi atölyede çalışıyordum arkadaşlarım vardı ancak şimdi hicbir arkadaşimla görüsemiyorum 1 kisi dışında. kapidan dışarı çikamıyorum kar yağdıginda çocuğumla kapınin onune inmistik 2 adim ileri gitmedik gelince çok kotu kavga ettik benden habersiz neden çikiyorsun diye.o bugün ne yaptıniz diye sorunca bende bunu yaptık böyle yaptık diye biseyler yaptık diyecegimiz biseyler olsun istiyorum ama izin vermiyor.bizi bi yere çıkartmıyor cocukları parka goturmeme bile karısıyor telefonumda olan bi müzige facebook ta paylastigim bi resme bi sòze bi beğeniye çok karısiyo bir sürü laf ediyor.arkadaşlarimla telefonda görüssem laf ediyor facebookta gorussem bu kadar süredir neden aktifsin diye arıyor kavga ediyoruz şifresini bildiği halde.güvenini sarsacak hiç bisey yapmadım eminim buna.bir kaç gün once kardesim cekindigimiz fotografı facebook hesabina koydu iyiki varsın ablacım yazmış kardesimin 80 arkadaşı var hepside kadın ve akraba arkadaş. cok kavga ettik bana şiddet uyguladı sirf bu yuzden .sinir krizi geçirdim hastanede aldık soluğu.sadece facebook hesabım var arada arkadaslarımla konuşuyorum şimdi onu da kapatmamı istiyor istemekle kalmayıp kapatmak için link falan arıyor internet kullanmayı çok bilmediği için bulamıyor ne yapmayalım kapatmalı mıyım.1 kız arkadaşmla haftada 1 bire telefonda konusuruyoruz ona bile laf ediyor sizce ne yapmalıyım kapatsam herseyin son bulacağina inanmiyorum ne yapmayalım kapatmalı mıyım çok bunaldim gercekten.esir hayatı yaşiyorum neden böyle yapiyor olabilir sizce
Yaşı kaç , aranızda yaş farkı varsa ondan aşırı kıskançlık yapıyor olabilir. Ben hep genç kızların daha geç evlenmesinden yanayım bu yüzden .
İlerde yaşlandıkça rahatlar azaltır bu kıskançlıkları ama olan da size olur bu arada

Kıskançlık bence gayet hoş. Fakat dozundaysa dozunu bırak bide şiddet var! Bu size olan saygısızlığı gösterir, her şeyin bir başlangıcı vardır ve siz bu hakkı ona tanımışsınız bir son verin tepkinizi gösterin.

X