Mesele bu işte. Baba veya koca farketmeksizin er kişisi illa ki kendilerine baksın istiyorlar . Kezbaniçelikte nirvana. KPSS bahane evde boş oturma şahane.
Bir kadının düşeceği en değersiz durumdur. Çocukken kıymetiniz var , öğrenciyken kıymetlisiniz, çalışıyorsanız da para kazanıyorsunuz bir değeriniz var ama bu ev kadını hali nedir? Hamilelik ve hastalık dışında ev kadınlığını savunmak akıl işi değil.
Maaş yok, takdir görülen harçlık var , sigorta yok, yerine kocanın merhameti (?) var , özel hayat tanımsız, üzerine cinsel yaşamını kocaya zoraki sunma "mecburiyeti" var zaman zaman aşağılama gibi insanlık ve nefret suçlarına maruz kalma..
Ev kedisi misiniz saksıdaki çiçek misiniz de bakıma muhtaç gibi davranıyorsunuz anlayamıyorum eliniz ayağınız tutuyor gidin çalışın kocanıza yardım edin yazıktır günahtır Allah çalışmayanı sevmez
Evdeki bitmek bilmeyen işi elfler mi yapıyor
Ya da cocuklar dogurulup atıp kendıliğinden büyüyen bsey gbı mı goruluyor anlamak Cok güç
Ev hanımı olmak cocugun 24 saat bakım ve ıhtıyacını anneanne babaanneye bakıcıya yıkmak degıl de tamamen o sorumluluğu anne babaları olarak ( anne yuzde 70) almak nasıl evde boş boş oturmak olarak goruluyor
Cocuklar fidan mı kendiliğinden Bi iki saat sulamayla serada cıcek sular gbı azıcık azıcık damlatmayla mı yetısıyor?
Bir kadının tercihi neden dısarda calısmak degılde evinde calısmak olamıyor
Evde calısmak neden bos bos oturmak olarak goruluyor bos bos oturuluyorsa evdeki bu isleri kım yapıyor cocukların fiziksel duygusal tum ıhtıyaclarını kım karsılıyor.
Cocukların en Cok anneye ihtiyacı var her anlamda.
annesinin para kazanmasına ve statusune degıl
Aksamlarıişten gelınce ikı saat yuzunu gorup haydi uyku vakti dıye savusturulmasına degıl.
Ben kadının calısmasını destekliyorum calısmamasını da destekliyorum
Ve Ikısi için de elestırılecek yonler var
ama sen bos bos oturuyor evdekiler dersen calısanlarda cocukla daha az muhattap olmak ıcın calısıyor evden kaçıyor cocugundan kaçıyor derim.cocuk bakamıyor evine yemek yapamıyor kadınlık ona gore degıl derim?!
Denir yani!!!
Boyle knusursan boyle aksiyon alırsın
Biraz kendıne gel bence
Biraz agzından cıkanı kulagın duysun düsturun olsun herkesten tepkı topluyorsun her seferinde
yıne de bakış açına kendine diline eline cekıduzen verdıgın yok.
Claire Fraser