Eşimin bitmek bilmeyen borçları

selma5658

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2022
73
-8
25
Merhabalar herkese,kocamın borçlarından artık bıktım,4 5 senelik beraberiz ilk evlendiğimde işi iyi değildi ama bana geçinemiyorum yapamıyorum tarzı hiç konuşmadı,sakladı,sanki benim için bir evcilik alanı kurdu ve orda yaşadı, çok sonradan öğrendim 300 bine yakın bir borç yapmış ve babası ödemiş,Aile bireyleri haber verdi daha sonrasindan kocanın borcu ödendi ama dikkat et bu adama napiyor bilmiyoruz diye.Konuştuk,geçindiremedim evi sana da yansıtmak istemedim dedi,bir daha böyle bir durumdan haberim olmasını,başkalarından değil senden duymak istediğimi söyledim, sözleştik anlaştık konu kapandı sanmıştım.ondan sonraki sene aile bireyleri tekrar geldi,kocan bizden para istiyor çok borcum var diyor bilgin var mı diye.Yine yoktu yine benden gizli işler yapıldı,borçlar ödendi ama kocam evciliğinde çok mutlu onca sözler,yeminler, senden gizli bir şey yapmicam demeler.Parayi ne yaptığını bilmiyoruz,bir kaç defa hesabında borsa tarzı şeyler gördüm, sildirdim uygulamayı buraya koyacak paramız bile yok zaten dedim,sildim yapmıyorum dedi ve tekrar söz verdi habersiz iş yapmamaya.Bu sefer çok ciddi bir konuşma yaptık ve tekrar olması halinde bırakıp gideceğimi söyledim bu şekilde arkamdan gizli kapaklı ne olduğu belli olmayan borçlar yaparak.Yine anlaştık sandım her şey bir sene guzeldi.Bu arada maaşı arttı borçlarımı topladım dedi,çok rahatız artık dedi( maddiyattan dolayı çocuğu ertelemjştik) çocuk da yapabiliriz artık düzeliyoruz dedi .Aşırı heveslendim mutlu oldum ama güvenemedim bekledim.Daha sonrasında benden telefon saklamalar başlayinca süphelendim ve nerde ne borcu varsa öğrenebilecegim bir yerden bir belgeye ulaştım ve kocamin yine 200 bini aşkın borcunun olduğunu gördüm,yıkıldım resmen adam benimle oyun oynuyor,yalan soylerkenki rahatlığını size anlatamam,kandırıldım.Bir aile dostuna yardım için kredi çektiğini ama bana kızarım diye söylemediğini anlattı,kendi ailesinin de bundan haberi var olay doğru sanırım ama onların da artık borç kapatmaya gücü yok,onlarda bıkmış ve yorulmuş durumda.Bu aile dostu parayı almış ve daha sonra ödeyemem çok sıkışığım diyerek erteleyince paraya faiz binmiş.Ben artık ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım.Ona karşı zerre güvenim kalmadı ve nasıl davranmaliyim bilmiyorum.Konuşarak çözemedim bu işi,karı kız işlerinin asla olmadığını biliyorum,evine bağlı bir erkek bu konuda işten eve,evden işe.Bana bir tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim.

Ayrılın. Eşiniz değişmeyecek.

Şuan atanma dönemini bekleyen bir öğretmenim,bundan dolayı bosanamiyorum,beklemek istiyorum ama aynı evde durmak istemiyorum artık onunla.Ne yapacağımı şaşırdım.
Ailenizin evine gitme durumunuz yok mu?
Yıllardır sizden gizli saklı borç yapan kocanın hiçbir şeyinden emin olmayın bu arada.

Şuan atanma dönemini bekleyen bir öğretmenim,bundan dolayı bosanamiyorum,beklemek istiyorum ama aynı evde durmak istemiyorum artık onunla.Ne yapacağımı şaşırdım.
Atanma döneminizle boşanmanızın bağlantısı nedir ? Eşiniz anlaşmaya yanaşmazsa, çekişmeli dava açmanız gerekebilir bu da dava sürecinizi uzatır mesela.

Ailenizin evine gitme durumunuz yok mu?
Yıllardır sizden gizli saklı borç yapan kocanın hiçbir şeyinden emin olmayın bu arada.
Ailemle anlaşamıyoruz,zaten onlarda gel demez.Tek yaşamaya alıştım orda benden küçük 4 kardeşim daha var,nasıl sığarim oraya bilmiyorum.

Atanma döneminizle boşanmanızın bağlantısı nedir ? Eşiniz anlaşmaya yanaşmazsa, çekişmeli dava açmanız gerekebilir bu da dava sürecinizi uzatır mesela.
Evimden ayrılmak istemiyorum,hala kpss çalışmam gerekiyor sessiz bir ortama ihtiyacım var ,evimi,düzenimi kendimi göre ayarladım ve bunu bozmak çok zor geliyor

Evinizin rızkını nereye yedirdiği belli değil. Yalan söylemeye alışmış. Bu evlilik nereye kadar bu şekilde devam eder ki. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama yoksa sakın yapmayın bence.

Borçlardan sonradan haberim olduğu için hayır,insan gibi karşıma geçip artık kpss çalışmayı birak,işe gir ödeyelim deseydi girerdim.
Birkaç kere olmadı mı bu durum?
İlkinde kendiniz karar verseydiniz ya çalışmaya. 4 seneden bahsediyoruz ayrıca, bu kadar süredir mi sınava hazırlanıyorsunuz?
Her şeyin suçlusu eşiniz değil bence en azından kendinizle ilgili kısımlarda.

Bu nasıl evlilik? Cidden burada böyle bir sürü konu açılıyor, bir insan bir ilişkide sevgilisinin bile gelirini giderini hesabını bile biliyor illa arada nikah olması şart değil. Ama evlenip, aileleri için içine katıp bu evin geliri gideri üzerine oturup eşinizle hesap yapmayacaksınız napıyorsunuz evde. İlkokul hayat bilgisi dersinde çocuklara evlerde gelir gider idaresi üzerine dersler veriliyor.

İlk borç olayından sonra kocasına "otur şu eve gireni çıkanı düzgünce hesaplayalım" diyemez mi bir insan? Bunu diyemediğiniz evlilikte evlilik değildir kimse kusura bakmasın.

Boşanmaya niyetin yoksa beş yıldır evliliğin nasıl sürüyorss öyle devam et.

4 Senedir evli değiliz birlikteyiz,ayrıca ben ona kpss çalışmam gerektigini söyleyerek evlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…