Eşimi tanısanız anlarsınız beni,çok fazla çabaladım,sordum,kart ekstrelerine bakmak istedim kapattın kartlarımj dedi ama kapanmamış.Ben her sorduğumda sıkıntı yok nereye ne harcadığımız belli diyen bir adam.Bu nasıl evlilik? Cidden burada böyle bir sürü konu açılıyor, bir insan bir ilişkide sevgilisinin bile gelirini giderini hesabını bile biliyor illa arada nikah olması şart değil. Ama evlenip, aileleri için içine katıp bu evin geliri gideri üzerine oturup eşinizle hesap yapmayacaksınız napıyorsunuz evde. İlkokul hayat bilgisi dersinde çocuklara evlerde gelir gider idaresi üzerine dersler veriliyor.
İlk borç olayından sonra kocasına "otur şu eve gireni çıkanı düzgünce hesaplayalım" diyemez mi bir insan? Bunu diyemediğiniz evlilikte evlilik değildir kimse kusura bakmasın.
Boşanmaya niyetin yoksa beş yıldır evliliğin nasıl sürüyorss öyle devam et.
Ne kadardır evlisiniz?4 Senedir evli değiliz birlikteyiz,ayrıca ben ona kpss çalışmam gerektigini söyleyerek evlendim
Bende kumar oynadığını düşünüyorum,ama ispatlayamadim,işini çok gizli yapan birisi eve gelmeden bütün delilleri yok eder.Şu aile dostuna borç verme olayına kesinlikle ihtimal vermiyorum kaldı ki hadi o doğru olsun öncekiler neydi? 200 300 bin tl borç yapmak için cidden kumar, bitcoin tarzı işlerde olması lazım. Bir de size sebebini ve neden borç yaptığını da söylemiyor. Ben meraktan yine affetmezdim bırakın ikinci şans vermeyi ilkini açıklasın önce. Eve icra getirir böyle söyliyim. İyi ki çocuk yapmamışsınız direk boşanmanız lazım bu evlilikten size hayır gelmez sadece borç gelir.
2.5Ne kadardır evlisiniz?
Olabilir ama öğretmen olmaktan vazgeçmicem,bunun için çabalamaya devem edeceğim zaten uzun senelerdir uğraşmıyorum bu ikinci senem olucak seneye 25 de sınava girince.Eski yaşantımda geri dönmeyi kendime kabul ettirdiğim anda gidicemBranşınız ne,puanınız ne ki atanma döneminde bekliyorsunuz?
Bana eşinizin sizi kandırdığı gibi siz de kendinizi kandırıyorsunuz gibi geldi.
Tek yaşamaya nasıl alıştınız evlenmeden önce nasıl geçiniyor iseniz öyle geçinin bence bu adamdan koca olmaz zira.
İşte nereye harcandığı belli değil. Hiç mi merak edip öğrenme gereği duymadınız o yapılan borçlarda? Gerçekten nereye gittiğini ispatlayıp söylemediği sürece ikinci şansı üçüncü dördüncü şansı nasıl verebildiniz? Kusura bakmayın ama siz de hatalısınız. Bu denli mi aşkınızdan ölüyorsunuz anlamıyorum ki adam size aşık değil bildiğin kumar içinde bir evcilik oynuyor sizi de evi çekip çeviren biri olarak görüyor. Kendinize bunu yapmayın yoksa bu günleri mumla arar daha çok sıkıntı çekersiniz. Zaten çocuğunuz olsa nolucak her seferinde 200 300 bin tl borç yapan adam çocuğa babalık yapamaz ki imkansız.Eşimi tanısanız anlarsınız beni,çok fazla çabaladım,sordum,kart ekstrelerine bakmak istedim kapattın kartlarımj dedi ama kapanmamış.Ben her sorduğumda sıkıntı yok nereye ne harcadığımız belli diyen bir adam.
Eşimi tanısanız anlarsınız beni,çok fazla çabaladım,sordum,kart ekstrelerine bakmak istedim kapattın kartlarımj dedi ama kapanmamış.Ben her sorduğumda sıkıntı yok nereye ne harcadığımız belli diyen bir adam.
Haklısınız biliyorum.Ama bir şans daha ver diye diye geldim bu hala,zaten 2.5 senelik evliyimİşte nereye harcandığı belli değil. Hiç mi merak edip öğrenme gereği duymadınız o yapılan borçlarda? Gerçekten nereye gittiğini ispatlayıp söylemediği sürece ikinci şansı üçüncü dördüncü şansı nasıl verebildiniz? Kusura bakmayın ama siz de hatalısınız. Bu denli mi aşkınızdan ölüyorsunuz anlamıyorum ki adam size aşık değil bildiğin kumar içinde bir evcilik oynuyor sizi de evi çekip çeviren biri olarak görüyor. Kendinize bunu yapmayın yoksa bu günleri mumla arar daha çok sıkıntı çekersiniz. Zaten çocuğunuz olsa nolucak her seferinde 200 300 bin tl borç yapan adam çocuğa babalık yapamaz ki imkansız.
O zaman bu borç batağında kendisine mutluluklar dileyip kendinizi kurtarın. Aşk karın doyurmuyor dedikleri bu işte. Siz sevseniz de eşiniz size karşı boş maalesef. Bir de uyuşturucu bağımlılığı gibidir bu borç, kumar işi. Yeminler de etse bırakamaz ki bırakamıyor da zaten. Ailesine de üzüldüm o parayla emekliyseler de tadını çıkarıp yaşayacakları yerde oğullarının keyfi borcunu ödemişler.Bende kumar oynadığını düşünüyorum,ama ispatlayamadim,işini çok gizli yapan birisi eve gelmeden bütün delilleri yok eder.
Bu para bu borç evin gideri için yapılan bir şey değil,evin gideri belli,maaşı belli ve tam yetiyor,bu büyük 8htimal kumar borcu ve gizli kapakli bir kumar.Sen evin çocuğu musun öyle lafla ikna oluyorsun? Oturacaksınız beraber plan yapacaksınız nereye ne kadar harcıyorsunuz bakacaksınız. Kocam eve para getirsin, ben evin giderine gelirine bakmayayım. Aynı evi paylaşmak için yuva kurmuşsunuz, evlenmişsiniz bir insan nasıl kendi evinin gelirini giderini takip edemez. Oturup kocanla bunları rahatça konuşamıyorsan senin evliliğin evlilik değil maalesef.
İnanın ne yazdığınız,ne anlatmak istediğiniz bile anlaşılmıyor.Olabilir ama öğretmen olmaktan vazgeçmicem,bunun için çabalamaya devem edeceğim zaten uzun senelerdir uğraşmıyorum bu ikinci senem olucak seneye 25 de sınava girince.Eski yaşantımda geri dönmeyi kendime kabul ettirdiğim anda gidicem
Evet onlarda bitmiş durumda,hem maddi hem manevi onlara da üzülüyorum.O zaman bu borç batağında kendisine mutluluklar dileyip kendinizi kurtarın. Aşk karın doyurmuyor dedikleri bu işte. Siz sevseniz de eşiniz size karşı boş maalesef. Bir de uyuşturucu bağımlılığı gibidir bu borç, kumar işi. Yeminler de etse bırakamaz ki bırakamıyor da zaten. Ailesine de üzüldüm o parayla emekliyseler de tadını çıkarıp yaşayacakları yerde oğullarının keyfi borcunu ödemişler.
Gidemem demedim,ben ailemle anlasan bir insan hiç olmadım,hep kavga kıyamet geçti gençliğim,simdi geri dönmeye korkuyorum.İnanın ne yazdığınız,ne anlatmak istediğiniz bile anlaşılmıyor.
Bağlam yok cümlelerinizde.
Eski yaşantınız ne o da anlaşılmıyor.
Tek anladığım küçük kardeşlerim var aile evine gidemem.
Uğraşın durun öyleyse.
Aile evi olmaz, Kpss hazırlanıyorsunuz başka bir şey yapamazsınız, evliliğinizle ilgili bir aksiyon alamayacaksınız o zaman.
Şuan atanma dönemini bekleyen bir öğretmenim,bundan dolayı bosanamiyorum,beklemek istiyorum ama aynı evde durmak istemiyorum artık onunla.Ne yapacağımı şaşırdım.
Atanma döneminizle boşanmanızın bağlantısı nedir ? Eşiniz anlaşmaya yanaşmazsa, çekişmeli dava açmanız gerekebilir bu da dava sürecinizi uzatır mesela.
Evimden ayrılmak istemiyorum,hala kpss çalışmam gerekiyor sessiz bir ortama ihtiyacım var ,evimi,düzenimi kendimi göre ayarladım ve bunu bozmak çok zor geliyor
Ortada hala girilmesi gereken bir KPSS sınavı varsa, siz atanma döneminde değilsiniz ki.
Belirsizlik var şuan MEB de ne olacağım belli değil ondan dolayı.
Şu an devlet memuru musunuz?
Hayir malesef değilim
4 Senedir evli değiliz birlikteyiz,ayrıca ben ona kpss çalışmam gerektigini söyleyerek evlendim
Ne kadardır evlisiniz?
demek istediği şuİnanın ne yazdığınız,ne anlatmak istediğiniz bile anlaşılmıyor.
Bağlam yok cümlelerinizde.
Eski yaşantınız ne o da anlaşılmıyor.
Tek anladığım küçük kardeşlerim var aile evine gidemem.
Uğraşın durun öyleyse.
Bu soruyu bende sorayım birine, yorumumun nesini beğenmediniz acebaAile evi olmaz, Kpss hazırlanıyorsunuz başka bir şey yapamazsınız, evliliğinizle ilgili bir aksiyon alamayacaksınız o zaman.
Sıkı korunun çocuğunuz olmasın en azından bu süreçte, diyecek başka bir şey yok.
Yeni mezun olduğum için daha önce gireyim diye düşünmedim mezun olduğum sene girdim yani bu sene bir de seneye gireceğim ve öğretmen adayları biraz bilirki,dışarıda bir işle çalışarak kpss çalışmak çok çok zordur,geleceğimi düşünüp evde durmayı ve ders çalışmayı tercih ettim hepsi bu.demek istediği şu
okulu muhtemelen baba evinde okumadı yurtta filan kalmış olabilir
okul bitmiş, bunların zaten ilişkisi varmış, evlencem gitcem diye belki kısa bir süre kalmıştır babasının evinde ,söz nişan düğün filan olmuş işte
hiç de çalışmamış KPSSye de daha ilk kez geçen Temmuzda girmiş bir de gelece ktemmuzda girecek, daha önce hazırlanayım gireyim ya da başka bir iş yapayım gibi bir düşüncesi olmamış. atanacam dediği o temmuzda girecek geçen sene temmuzda girenleri daha atamadılar bu arada.