Eşimin benim hakkımda terapiste söyledikleri!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama bunu söylemesi iletişimimizi daha da berbat etti. Demek ki bunu söylemenin yolu bu değil. Sonuçlarını düşünecek kadar uzman değil demek ki.
Söyleme tarzını bilemiyorum tabi belki bunu size söylemesi gerekiyordu ama o zamanda yapmama konusunu sizin inisiyatifinize bırakmış olacaktı, yani eşiniz yine farkına varamayacaktı.
İlişkide sürekli peşinden koşulmasını beklemek bir süre sonra alışkanlığa dönüşür sizde de o olmuş sanıyorum yani terapist böyle bir tespit yapmış.

Sizin için demiyorum ama sırf kendisine dil dökülsün, ikna edilsin diye küsenler var. Öyle değerli hissediyolar.

tamam da güzel kardeşim kadın da gelmiş burada diyor ki terapistin önerisinden sonra bizim ilişkimiz daha kötü oldu
çünkü kocam bana tavır aldı diyor
çözüm arama çabasını anlıyorum ama bu ne kadar çözülebilir ki ?
bunun çözümü ya kabullenmekten geçer ya da kadının kendini değiştirmesinden
kadını işe geç bırakıp tavır yapmak mı çözüm ?
terapistin bi lafıyla adamın girdiği tavırlar ortada
adamdaki ciddi anlayışsızlık sorunu nasıl aşılacak ?
1 gün evde dinlenmesi bile gözüne batmış
çözmek için tabi ki konuşmak gerekiyor ama bu konuşma eğer uygulama noktasında işleri daha kötü bi hale getiriyorsa nasıl olacak ?

Teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için.
Beraber gidiyoruz çünkü aynı muhitteyiz, araçla gelince 25 dk falan sürüyor yol. Toplu taşımaya binince 1 saati geçiyor. Siz de biliyorsunuz ki sabah insan 5 dknın hesabını yapıyor.

Canım eşim Azeri Türk'ü. Amerikalı değil ki, çok uzak kültürler değil. Bizden bir tık daha gösterişi vs seviyorlar o kadar.
Ben iyi niyetimden demiyorum da bir insan düzeltmek istemese neden terapi istesin diyorum.

Hamile demesinin amacı neydi peki?

Yanlış hatirlamiyorsam iranda yetişmişti, azerbaycan mi yoksa? Ben yorumu iranli arkadaslarimdan yola çıkıp yapmıştım, Azeri konusuna hiç girmeyeyim

İnsan düzeltmek için değil ikna etmek için de terapi isteyebilir. Zaten gördüğümüz üzere böyle böyle sorunlarımız var ne yapalım değil de, handeli böyle böyle yapıyor haksız mıyım diyerek kendisi de belli ediyor bunu.

Çocuk işinde de üstünde gizli bir baskı kurmak için yapmıştı. Yani içten içe üzülüp de hayal kurup yapmış gibi bir olay değildi bu. Bazıları çocuk konusunu çok kutsal gördüğü için adamın tarafından bakmisti ama böyle bir yalanı sağlıklı bir insan söylemez. Terapiste konuyu anlattiysaniz mesela orda da kendini haklı çıkarmak için muazzam bir yalan söylediğine eminim.

çünkü terapi, bir moda haline geldiğinden beri amacından saptı. bunun şarlatan bir psikologun dizilerinin gündeme yerleşmesinde de payı var.
artık insanlar, terapi alırken kendinde zorluk yaratan noktaları düzeltmek ya da yaralarını sarmak amacıyla değil; sorumluluğun kendisinde olması gereken herşeyi karşı tarafa yüklemek amacıyla alıyor.
Örnek vermek gerekirse; aile dizimi şaklabanlığı çıktığından beri insanlar karakterinde gündelik hayatını dahi zorlaştıran yanları törpülemek yerine "annem bana hamileyken babam bağırmış da ben bu yüzden böyle olmuşum" gibi.
sizin eşiniz de farklı bir noktada dğeil bu anlamda. ilişkinizde bir pürüz varsa bunda her ikiniz de sorumluluk sahibisiniz ama eşiniz ergenliğine henüz girmiş bir oğlan çocuğu terapiste ağlamış da ağlamış. bütün sorumluluğu ve yükü sırtından sizin yüklenmeniz için atmış.

Ben bu hamile konusunu buradaki yorumlar sayesinde hatırladım, maalesef terapiste bahsetmeyi unuttum ama mutlaka bahsedicem ilk seansta. Nasıl unuttum bilmiyorum ben de.

Ben bu hamile konusunu buradaki yorumlar sayesinde hatırladım, maalesef terapiste bahsetmeyi unuttum ama mutlaka bahsedicem ilk seansta. Nasıl unuttum bilmiyorum ben de.

aynı terapist ile görüşmemelisiniz sanırım. lütfen burada alandaki uzman hanımların da görüşlerini alın bu konuda ve bunu yabana atmayın.

Zaten sürekli haksız mıyım diyor terapi esnasında. Biz haklı haksız aramıyoruz dedi terapist de.
Evet haklısın ama insan bazen bazı konuları yakınlarına açamıyor. Hiçbir bağının olmadığı, bu konuda eğitimli insanlara açmak istiyor. Bu da şans işi biraz. Biz bence iyisine denk gelmedik. Yoksa daha da beter duruma sokmazdı bizi.

aynı terapist ile görüşmemelisiniz sanırım. lütfen burada alandaki uzman hanımların da görüşlerini alın bu konuda ve bunu yabana atmayın.
Sizin de vesilenizle söyleyeyim, belki bir gören olur. Eğer iyi bir terapistle ilerleyen hanımlar varsa özelden yazsınlar lütfen.

Sizin de vesilenizle söyleyeyim, belki bir gören olur. Eğer iyi bir terapistle ilerleyen hanımlar varsa özelden yazsınlar lütfen.

bu konuda bütçe ayırabilir misiniz bilemiyorum ama terapistlerin online hizmet verdiği uygulamalar var. reklama girebilir diye isim veremiyorum fakat terapistlerin özgeçmişleri yazıyor. dolayısıyla doğruluğunu kontrol etmeniz de mümkün.
bence siz, eşinizden bağımsız olarak ve ona söylemeden haftada yarım saat de olsa bir terapiye başlayın. sizin birey olarak rotanızı belirlemeniz ve ne yaşadığınızın farkına varmanız daha önemli.
eşiniz zaten problemi çözmeye gönüllü değil; o, sizin onun yörüngesine girmenizi istiyor. terapiden sonra kendinizle ve eşinizle ne yapmak istediğinize karar verirsiniz.

Şu "ev islerinde yardim eder" cumlesini asla anlamadim ve anlamicam sanirim, bu cümleyi kullanan kadinlarin sayisi da o kadar cok ki.
Ev islerini o kadar kendi gorevleri gibi goruyorlar ki, esleri sadece yardım edebilir.
Hanimlar şunu herkes kabul etsin, anlasin, artik her neyse, ev isi o evde yasayan herkesin görevidir, birinin digerine yardimda bulunduğu bir sey değil.
O kadar ustleniyorsunuz ki evin görevlerini, karsi taraf rahatca, is yapmamis, yatmis diyebiliyor
Evlilik terapisi sacmaligina inanmayanlardanim.

Benim icin yasam koclugundan daha cok para tuzağı.

Bireysel evlilik terapisi nasil oluyor hem?

Evliliginizdeki sorunlari da anlayamadim, adamin sorunu sizin arkadaslarinizla sosyal Aktivitäte yapmamaniz mi yani?

Size katılıyorum söyleme tarzı yanlış anlaşılıyor ama ben sadece benim görevim gibi düşünmüyorum. Ben de ona yardım ediyorum o zaman. Bizim aramızda böyle bir şey hiçbir zaman olmadı, ev işi tamamen senin falan. Sadece iş bölümümüz var. Mesela çamaşır katlamak benim işim olduğu için eşim onu yapmamış diyebiliyor. Ev süpürmeyle ilgili bana sitem edemez çünkü o onun işi. Çoğu işi ben yapıyorum evet ama bu da benim tercihim. Eşim diğer ev işlerinde başarılı değil, içime sinmiyor.

Bireyse evlilik terapisti diye bir şey demedim. Hem bireysel (ayrı ayrı) hem çift (birlikte) terapisi alıyoruz dedim.

şu yazdıklarınız eski eşimle terapiste gittiğimizde benim hakkımda söyledikleri, oysaki kendisi tamamen bir asosyaldi.

şimdi nişanlım da benim gibi kafa dengiyiz beraber takılmaktan hoşlanıyoruz ve bu konuda bir kere bile beni eleştirmedi olduğum neyse o şekilde kabul etti. ben istemezsem gitmiyoruz mesela, asla kendimi eksik hissetmiyroum hatta ev kedisi diye takılıyor bana ben senden de tembelim ahaha diyor gülüyoruz

ilişkide seni olduğun gibi kabul etmeyen insanla anlaşamıyorsunuzdur ya da birbirinizi sevmiyorsunuzdur 2*2 4

neden evden bu kadar nefret ediyor eşiniz

ay sinirden cümleyi alıntılayamadım. Hadsiz terapist ne demek ya pesınden kosmanızı ıstıyor ne demek bu ya bunlara bu diplomayı kim veriyor.

terapistinizin soyledikleri cok yavan ve klise, umarim yetkin biridir.

esiniz bagirsa bile dinlememeniz gerekiyordu. sonucta terapide her turlu sey konusulur, ve esinizi bu yuzden utandirmayin. ayrica beraber de terapi almaniz gerekiyor bence. es terapisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…