Tamam da adam şikayetçi demek ki sizin kisiliginizden. Anlattıysa demek ki böyle hissediyordur. Sizi sevmiş evlenmis, belki karakterinizin yüzde 70ini seviyor ama kalanına gıcık oluyor, arkadaşlarıyla takılmamaniz mesela onu rahatsız eden bir şeymiş adam da bunu paylaşmış.
Daha saçma bir şey de söyleyebilirdi . Sonuçta adam bundan rahatsızmis bu dile getirmiş. Çözülmesini istiyor ki paylaşmis. Ortada bir sorun varken neden bunu terapistten gizlesin ki?
Benim kendi terapi deneyimim annemle dolu olduğu için ondan ornek vereceğim. Benim anlattığım, dert yakindığım konularin neredeyse tamamı annemin kişiliği ile ilgiliydi. Ben duygusal yengec cocuguydum o da bir anı bir anına tutmayan ikizler kadiniydi. Frekansimiz bir türlü uymadı. Anlattiklarimda annemi değiştirecek bir şey bile yok çünkü annem zaten o terapiye gelmedi. Amacım orta yolu bulsun, 'ama annen de şöyle boyle ona da hak ver' demesi değildi. Sonuçta terapi karşı tarafla ilgili değil , senin olaylara bakışinla ilgili bir şeydir. Psikolog dünyadaki diğer insanların sana iyi davranmasını sağlayamaz ama senin o olaya bakisini degistirmeni sağlayabilir . Zaten amacı da budur. O yüzden adam tüm icindekileri söylemiş, çok da iyi yapmış.
Ben online terapi alsaydım ve annem duyup 'beni şikayet ediyorsun millete, ne yaptıysam senin iyiliğin için yaptım, eleştirdiğin şey benim kişiliğim' vs diye gönül koysa çok haksız bir tepki olarak algilardim. Bu yüzden sizin tepkiniz de bana çok haksız geliyor.
Bu yüzden alınmaya, kırılmaya gerek yok. İnşallah psikolog işinin ehlidir de zamanla eşinize daha güzel bir bakış açısı kazandırır. Size de aynı şekilde, bir orta yol bulursunuz yürüyecek
iyi de yengenc sevgi zaten bir insanı kusurlarıyla da kabul etmek değil midir ?
o yüzde 30luk kısma saygı duymak neden bu kadar zor ?
bu kusurlar eğer çok ciddi çok sakıncalı şeyler değilse bunları kabullenmek gerekmiyor mu ?
kimse %100 değildir kör kütük aşık olduğumuz insanın bile illa ki bize uymayan tarafları olabilir
adamın şikayetçi olduğu konular atla deve değil sonuçta ne iğrenç karakterleri ne pis huyları olan insanlar var
ama istekleri çok mantıksız
kadının mizacıyla alakalı şeyler tamamen
arkadaşlarımı sevmiyor demiş mesela. sevmeyebilir ? zaten bi insan herkesi sevemez. sevmediği için vakit geçirmek istememiş
sonuçta o kişiler adamın arkadaşları, konu sahibinin arkadaşları değil ki.
adamın arkadaşlarıyla görüşmesine engel olmuyorsa konu sahibinin o arkadaşlarla görüşmek istememe tercihi neden bu adama batıyor ?
demiş ki karım sosyal değil. e konu sahibi kendi arkadaşlarıyla haftada 3 gün görüşüyormuş zaten. plan yapıyormuş.
ama adam haftada 7 gün görüşsün istiyor. yahu bu hayatın akışına aykırı bi durum
haftada 6 gün çalışan kaç tane insan haftanın her günü arkadaşlarla dışarıda plan yapabilir ?
ha konu sahibinin hiç arkadaşı olmasa adamı sosyalleşme konusunda haklı bulabilirdim
ama burada konu sahibini düpedüz yetersiz bulma durumumu var
konu hak vermek değil hak vermek başka bişi. ama saygı duyması lazım değil mi en azından ?
bu şikayetler karşısında terapistin şunu demesini beklemez misin mesela sen olsan:
eşin haftanın her günü sosyalleşmek istemeyebilir, herkes insanlarla bu kadar çok zaman geçirmeyi arzulamak zorunda değil
herkes herkesi sevmek zorunda değil, sırf eşinin arkadaş ortamı diye sevmediği bi ortamda bulunmak istemeyebilir
falan filan yani bunlara saygı duymaya yönelik bi bakış açısı kazandırmak yerine, senin peşinden koşmanı istiyor gibi tetikleyici bi bakışla mı yaklaşmak lazım ?
valla baktığım zaman gerçekten terapist çok güzel (!) bi bakış açısı kazandırmış bu adama
kadını ertesi gün işe bilerek 20 dk geç bırakarak, konuşmayarak, tavır alarak harika bi bakış kazanmış
bu yorumumu ben tamamen konu sahibi özelinde yapıyorum
yoksa adamın şikayeti, karım her kavgada aileme küfür ediyor, bana şiddet uyguluyor, her kavgada bizi apartmana rezil ediyor gibi bişi olsaydı yorumum çok farklı olurdu. kabullenmek ve saygı duymayı değil başka bişeyi konuşurdum